fbpx Skip to content

A WWDC, vagyis a nyári Apple esemény körül már megindultak a pletykák. Ez alapjában véve egy szoftveres esemény, ahol be szokták mutatni az új iOS-t, macOS-t, illetve a többi szoftvert. Régebben sokszor hardvert is bemutattak, de az utóbbi években ugyan volt 1-1, de már nem annyira jellemző, mint korábban.

MacBook Air

Szóval, most hogy nincs tavaszi Apple bemutató, így nyárra időzítheti a cég a hardvereket, ami lehet iPad, iPhone SE 2, és most már úgy tűnik, a MacBook Air frissítése, egy 13 colos Retina MacBook. Az iPhone SE 2-ről már írtunk ebben a cikkben, és mivel egy ideje már nem frissült az iPad széria sem, így annak is muszáj lesz valamikor idén.

A Digitimes szerint júniusban megkaphatjuk az Air “folytatását”, ami azért is érdekes, mert valószínűleg elhagya majd a nevét. Helyette 13-as Retina MacBook lesz, valamivel olcsóbban, mint a mostani, a 12-es változat, mondjuk az Air árában. Mit is jelent ez? Jelenleg hazánkban a 12-es Retina MacBook 499.000Ft, a 13-as Air pedig 359.000Ft. (Apple.hu árak)

Tehát az új gép 350.000Ft-ba kerülhet majd, de ezért cserébe már 13-as méretet és Retina kijelzőt kapunk, plusz USB-C portokat. Amikor ezt a cikket elkezdtem írni, konstatáltam, hogy anno én 220.000Ft-ért vettem kifutó Airt, diákkedvezménnyel, ami szerintem sokkal reálisabb ár, mint a mostani 359.000Ft. Fura, hogy 350.000Ft alatt egyáltalán nem tudunk vásárolni újonnan MacBookot, ami szomorú. Nagyon szerencsésnek kell lennünk és kitartónak, hogy 300.000Ft alatt kapjuk meg a kiszemelt gépünket: meg kell várnunk egy akciót.

Persze alternatív megoldás a használt gép vásárlása is, ami szerintem az árak miatt sokkal vonzóbb. Manapság egy-egy MacBook akár 4-5 évig kiszolgál minket, esetleg csak egy akkumulátort kell cserélni benne, így az átlag emberek szívesebben költenek használt gépekre, amik továbbra is megbízhatóak, mint újakra.

Kíváncsiak vagyunk, hogy ti mikor vettetek gépet legutóbb, és az használt vagy új készülék volt?

[poll id=”231″]

[totalpoll id=”101725″]

Ne maradj le a WWDC18-ről, kattints ide, hogy hozzáadhasd a naptáradhoz!

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Srácok. Honnét veszi bárki is, hogy ha lesz 13-as rMacBook akkor az olcsóbb lesz a 12-nél???? Ezzel a 12-nek reszeltek is mert ki venné meg ha a 13-as olcsóbb?
    Nagyon kéne egy szebb kijelzős 13-as Air ez vitathatatlan. Szerintem ha lesz is, akkor is megmarad a 12-es “olcsónak” majd jön a 13-as és utána a prok.
    Szeretném azért megjegyezni, hogy a pro vonallal is kéne kezdeni valamit mert a prok sem mindig prok!!!

  2. Mid 2014 13″ Pro-m van (8GB, 256GB, Core i5). Egyelőre maximálisan elégedett vagyok vele, bár már nézegetem, mire lenne érdemes lecserélni. A mostani Pro-k nem tetszenek annyira, és árban is elszálltak sajnos. Akkor ez 424000 volt, most ugyanezt ugyanilyen paraméterekkel 520000-ért lehet megvenni… Tudom, annak ellenére, hogy számtanilag ugyanazok a paraméterek, ez már gyorsabb RAM, gyorsabb SSD, gyorsabb CPU. De akkor is! Naneeeeee. Ez már túl van azon a lélektani határon, amit (NEM MUNKA) laptopra hajlandó vagyok kiadni. Szóval kitudja, lehet, hogy majd Air utód lesz belőle. Ha egy mostani Air sebességre tudja azt amit ez, akkor lehet. 4 éve is Air-t vettem volna, ha van belőle Retina kijelzős.

  3. kérdem én minek a retina azért hogy 6-7 óra után lehessen tölteni?
    most vettem nemrég egy 2017-es Airt és 12+ felett van az akku ideje
    nem cserélném el semmire akármilyen jó a a kijelzője

  4. @WAR10CK: azért, mert 2018 van, és akkora felbontáson egy csomó alkalmazás nem fér el normálisan, sajnos. 6-7 óra pedig bőven elég, de nekem a Pro elmegy sokkal többet is, de nyilván attól függ mire használom éppen. Sokszor csak távoli asztalozok vele, na az pl. nagyon lassan meríti.

  5. @WAR10CK: Ugyanez. Verhetetlen az akkuidő. Mindennel maximálisan meg vagyok elégedve, mondjuk az tény, hogy a kijelző lehetne Retina, de ez olyan kompromisszum, amit nagyduzzogva be tudok vállalni az akksiidő miatt. Remélem, hogy azért hamarosan jön egy Retinás is, mert valljuk be, az Air széria legnagyobb gyengesége az mégiscsak a kijelző, és ahogy Péter is írja, 2018-ban ez az alap elvárás, pláne egy prémium laptopnál.


Add a Comment