fbpx Skip to content

Az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 17.4, iPadOS 17.4, watchOS 10.4, tvOS 17.4 és macOS 14.4 második bétáit. Ezek mellett egyébként a visionOS 1.1 esetén is érkezett egy béta build, de mivel itthon még nem érhető el a termék, így ezt egyelőre nem vesszük bele a cikkbe.

Ahogyan azt korábbi cikkünkben már részletesen leírtuk, az iOS 17.4 több fontos változást is magával hoz az Európai Unióban élők számára: például a Safari a legelső indításakor figyelmeztet arra, hogy beállíthatunk majd másik böngészőt alapértelmezettként helyette, másrészt pedig az Apple lehetővé fogja tenni, hogy az App Store-on kívüli alkalmazásboltokból is telepíthessünk appokat.

iOS 17.4 beta 2

Az új build verziószáma 21E5195e.

Miért nincs már béta profil vagy IPSW letöltési link a cikkben?

Egyrészt az Apple még 2022 nyarán lépett a letöltési linkeket megosztó oldalak ellen (bár a letöltés bejelentkezéshez kötése egyszerűbb lett volna), másrészt pedig az iOS 16.4 megjelenésével át is alakította a bétákhoz való hozzáférést, jelentősen egyszerűsítve azt.

Ráadásul ennek folyományaként a cég most már a fejlesztői bétákat is odaadja bárkinek, ha az illető egyszer már bejelentkezett a developer.apple.com-on az Apple ID-jával és elfogadta a fejlesztői feltételeket (ehhez korábban ki kellett fizetni a fejlesztői program éves díját). Ezután egyszerűen a Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

Ez utóbbiról bővebben: Változtatott az Apple: már az éves díj nélkül is elérhetőek a fejlesztői béták!

iPadOS 17.4 beta 2

Az új build verziószáma 21E5195e.

Az iPad esetén a Beállítások appban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

watchOS 10.4 beta 2

Az új build verziószáma 21T5196d.

Az Apple Watch esetén az iPhone-on a Watch appban a Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

tvOS 17.4 beta 2

Az új build verziószáma 21L5206f.

Az Apple TV esetén a Beállításokban a Rendszer > Szoftverfrissítések alatt megjelenő Bétafrissítések letöltése opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

macOS Sonoma 14.4 beta 2

Az új build verziószáma 23E5191e.

A macOS Ventura 13.4 és újabb verziók esetén a Rendszerbeállításokban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van a beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 17 béta: a leggyakrabban feltett kérdések – újdonságok, megjelenés ideje, letöltés.

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 17-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 17-ről szólóakat itt, a watchOS 10-ről szólókat meg itt, a tvOS 17-ről készülteket itt, a macOS Sonoma kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok