fbpx Skip to content

Úgy tűnik, az Apple végleg elengedte azt a kérdést, hogy sokan gyakorlatilag jogosulatlanul használták a fejlesztői bétákat, mert mondjuk nem bírták kivárni a nyilvános bétát, mert az mindig a fejlesztői után válik csak elérhetővé, vagy csak nem akarták kifizetni a 99 dollárnak megfelelő éves díjat. Ez az esetek döntő többségében igazából teljesen lényegtelen csúszást takar csak, mert legrosszabb esetben is maximum 1 nappal a fejlesztői után megérkezik a nyilvános béta build is.

Egyetlen olyan helyzet van, amikor hosszabb idő is eltelik az első fejlesztői béta után, mire megérkezik belőle a nyilvános béta is: egy-egy újabb főverzió bétájánál. Jelen esetben például ez igaz az iOS 17-re is: a fejlesztői változat már elérhető, a nyilvános béta pedig csak júliusban érkezik majd. Nézzük, mi változott most!

Az Apple alapvetően már az iOS 16.4-gyel átalakította azt, hogy hogyan is férhetünk hozzá a bétákhoz: megszüntette a külön béta profilt, ehelyett a Szoftverfrissítés opcióban jelenik meg (pár másodperccel a megnyitása után) egy külön menüpont, amiben az Apple ID-nkkal való belépés után férhetünk hozzá a bétákhoz.

Ezzel kapcsolatban először felmerültek az olyan aggodalmak, hogy szigorít az Apple a bétákon, és teljességgel megakadályozza majd a fejlesztői béták illetéktelen használatát.

A helyzet azonban pont az ellenkezője lett, a fejlesztői központban leírtak már azt mutatják, hogy végre éves díj nélkül is, mindössze egy Apple ID-s bejelentkezéssel is elérhetőek a fejlesztői béták – ott van a pötty az OS beta releases esetén a Sign in with your Apple ID oszlopában is:

Ugyanez pár nappal ezelőtt még pötty nélkül volt:

A cég tehát most már a fejlesztői bétákat is odaadja bárkinek, ha az illető egyszer már bejelentkezett a developer.apple.com-on az Apple ID-jával és elfogadta a fejlesztői feltételeket.

Látható az is, hogy csak ez az egy dolog változott, és például egy appnak az App Store-ban való megjelenéséhez továbbra is meg kell fizetni az éves díjat, függetlenül attól, hogy az az app egyébként mondjuk ingyenes.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Mindegy én letöltöttem egy beta profilt az egyik oldalról és azzal oldottam meg aznap este még. Jól is funkcionál eddig nem vettem észre extra hibát. Néha késik ez az, meg mintha feloldásnál makrancoskodott volna 1x, de azóta nem jött elő. 12mini

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de minek? nem kell béta profil a 16.4 óta.

  3. Ez is olyan mint az app kilovogetese az App Switcherbol: mindenki csinalja mert azt hiszi jobb lesz, de valojaban meg tobb “kart” is okoznak. Rossz szokas, lassan alkalmazkodnak a valtozashoz.

    Amugy nem is ertem minek van meg profil (marmint az Apple reszerol).

  4. Amugy ha mar profil: gondolom arra nincs bejaratott megoldas az idoszakos ujratelepitesen kivul, hogy a wifi diag profilt megse kelljen ujratelepiteni lejarat miatt. :grinning:

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a fejlesztői központban nincs már profil ezekhez. vagy IPSW van, vagy alapból be tudod kattintani a bétát a Szoftverfrissítés alatt a Bétafrissítésekben.

    egyedül a tvOS 17-hez van profil, bár ott meg pláne nem értem, minek, mert azon már korábban is volt az opció a béták bekapcsolására.

  6. Tudom. En is fejlesztek. De valahonnan mindig elokerul valami. Nem mondtam, hogy hivatalos.

  7. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor simán felajánlotta volna a profil nélkül is az utolsó 16.x beta után a 17 dev beta1-et?

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    elolvastad a cikket? ott vannak benne még a képernyőfotók is, hogy hol jelenik meg.

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor megint csak nem a kérdésemre adtál választ, feltűnt? Mivel alapból feltettem a 17 beta profiles-t ezért esélyem sem volt megtudni, mi lett volna ha, na ezért kérdeztem amit. Na meg mivel vkik feltették mégis az oldalukra a profilt gondolom ők sem tudták még akkor mi lesz, pedig vszinű jobban érthetnek a dolgokhoz nálam.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem értem. teljesen világosan le van írva a cikkben a következő:

    Az Apple alapvetően már az iOS 16.4-gyel átalakította azt, hogy hogyan is férhetünk hozzá a bétákhoz: megszüntette a külön béta profilt, ehelyett a Szoftverfrissítés opcióban jelenik meg (pár másodperccel a megnyitása után) egy külön menüpont, amiben az Apple ID-nkkal való belépés után férhetünk hozzá a bétákhoz.

    ezt pedig még két képernyőfotó is követi a cikkben. nem értem, ez pontosan hogyan nem válaszolja meg a kérdésedet.

  11. Avatar for gunar gunar says:

    Segítek. igen v nem, ez megválaszolta volna ha az egyiket írod. Mivel nem vagyok fejlesztő és így nem tudom ha csak fent volt a 16 dev beta akkor is feldobta volna nekem azt ahogy a képen látható v kellett volna még mókolni vmit? A félreértések elkerülése végett, nálam ugye ott ahol a 17 developer beta írás van ott volt ugyanaz csak a 16-osé és alatta az ID-m amivel be vagyok jelentkezve és emiatt kérdeztem, hogy feldobta volna-e v sem?

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tényleg nem értem. teljesen egyértelműen le van írva a cikkben.

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Mindegy. Majd gondolom választ kapok erre a kérdésemre, amikor eljön a publikus beta ideje és a párom telóján majd megnézem, mert talán az is úgy működik mint ahogy ez a dev esetében ment volna, ha nem előzöm meg a letöltött és telepített 17 dev beta profillal.

  14. Kedves parodnak mar most elerheto a 17 d1. Meg neked is. Profil ide-oda. Nyugodtan le is torolheted.

    Neha tenyleg elolvashatnad a cikket ami alatt kommentelsz.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Te is amire válaszolsz. A párom publikust használ és az imént néztem ahogy olvastam ezt de nem érhető el és cikkből amit ugye nem olvastam, számomra az jött le, a publikus majd később jön, de az Apple is Júliusra ígérte.
    Akkor most hogyan is van ez?

  16. Bocs ha ebbol nem jott le, hogy mar betazik.

    De amugy komolyan a menupontba ami a cikkben van mar ellatogattal?

    Igen, public beta jovo honapban, de eddig a d1-rol volt szo! :slight_smile:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt így kell érteni nem csak egy részét és így egészen érthető sztem, hogy publikozik.

    Igen és mit is kellene ott látnom a 17 dev beta-n kívül?

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Amugy meg ha mindenki mindent elolvasna akkor az is meglenne, hogy aznap este amikor ez a cikk még fasorban sem volt és a többi WWDC2023-as sem itt az oldalon, én már letöltöttem a profilt és fel is tettem a 17 dev beta 1-et, ergo most hogy ez itt megjelent kíváncsian kérdeztem , ha ezt nem tettem volna akkor is simán feldobta volna-e a szoftverfrissítésben nekem a 16 beta miatt (amit a profillal tettem rá végig 2022 Júniusa óta rendszeresen), de erre eddig kielégítő válasz nem érkezett, mindenki csak arra hivatkozik a cikkben le van írva, hát rohadtul de nincsen szvsz.

  19. Koszonom.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Mit is? :slightly_smiling_face:

  21. Nem. Mivel az egy tokre masik stream. Nem veletlen van kulon valaszto arra, hogy melyikben akarsz reszt venni.

    Szoval a 16-os beta profiloddal a 16.x utolsoig tudsz elmenni es utana varnod kell a 17 hivatalosra ha csak “kezzel” at nem allsz a 17 beta streamre.

    Nem rocket science ez. :wink:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Koszi! Akkor hogyan kaptam volna meg az én esetemben? Ott figyelt a 16.x dev beta a menüben és mit kellett volna tennem hozzá, hogy lehetővé váljon a 17 dev beta 1 letöltése és telepítése? Mert ezért is toltam fel a vhonnan leszedett profilt hozzá, hiába nem kell, megoldotta akkor.
    Vágod már mit nem értek? :roll_eyes:
    Igazábol mikor telepítettem a 17 dev beta profilt akkor volt egy időben a két lehetőség a menüben, lehet azt akkor is adta volna ha nem teszem fel a profilt?

  23. Nem ertem mit nem ertesz. :slight_smile:

    Ott a cikkben, de idezem:

    A helyzet azonban pont az ellenkezője lett, a fejlesztői központban leírtak már azt mutatják, hogy végre éves díj nélkül is, mindössze egy Apple ID-s bejelentkezéssel is elérhetőek a fejlesztői béták

    :wink:

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Ez volt a kérdésem az elejétől fogva, csak nem szaknyelvet beszélek, hanem az 1xű magyart próbálom.

  26. Nem, te 523 dologrol beszelsz egyszerre itt-ott kodos ertessel amik kozott halovany atfedes van csak.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Ebben mi is a ködös? :thinking:

  28. Avatar for alali alali says:

    16.5-ön vagyok, nekem most felajánlja a16 dev betat, a 16 public betat, valamint a 17 dev betat is, lehet választani, nem tettem fel 17-es profilt.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor megint nem vágom! Az előbb azt írtad, hogy kézzel átváltok, de mit ha nem is adja a lehetőséget, ha meg adja profil nélkül is akkor egy 1xű igen rá a válasz. Tényleg néha mintha nem is ugyan azon a nyelven beszélnénk

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Na itt pont ez teljesen érthető! Köszönöm szépen! Erre voltam kíváncsi a legesleg elejétől, de nem tudom másképp leírni mint ahogy tettem. Ez benne van a cikkben akkor légyszi valaki mutassa meg hol.

  31. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem tudom, mit töltöttél le, de nem iOS 17-es profilt, mert olyan nem létezik.

    de, le van írva – hogy belépsz a Szoftverfrissítés alá, vársz pár másodpercet, megjelenik a Bétafrissítések, és abban kiválasztod az iOS 17-et. még képernyőfotók is vannak róla.

    még egyszer leírom: nincs az Apple fejlesztői központjában sem ilyen. fentebb tettem be képernyőfotót is, azon is láthatod, hogy nincs az iOS 17 mellett Install Profile gomb, mert profil sincs hozzá.

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor még egyszer leírom, hogy értsed végre. Amikor én csináltam volt profil v annak kinéző vmi amit letöltöttem a telóra és az települt mikor engedélyt adtam neki. Nem először csináltam tudom mit is csináltam. A második meg, hogy akkor mivel ezekről nem volt tudomásom, csak a “szted nem létező profil” telepítése után léptem be oda és akkor láttam majdnem azt amit itt beraktál képet és ugye ez nincsen a cikkben vagy az én gépemen ez nem látszik sehol. Majd telepítettem a szegény dev beta 1-t a 17-esek közül. ÉS igen most néztem, hogy onnan is eltűnt már amit aznap este letöltöttem, így sajnos nem tudom bizonyítani, ergo vagy elhiszed nekem v nem amit írok, nem iszom tudom mit írok és töltök le.
    Amennyiben ezt a képet beraktad volna az elején és mellé vetetted volna még, hogy aki beta-t használ annak ezt kellett v kell kapni, régen el is felejtettük volna ezt az egészet. DE régen rájöttem, nem egy nyelvet beszélünk teljesen, sajnos. :cry:

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    bármi volt, nem iOS 17-es profil, mert olyan nem létezik az Apple-nél.

    ez egy, az iOS 16.4 óta létező változás.

    mert már nincs használatban profil, és már korábbi verzió esetén is automatikusan le is törölte a rendszer. mert szükségtelen, mert az Apple megváltoztatta, hogyan működik mindez.

    én nem bétáztam az iOS 17 előtt, mégis ezt dobta fel, és ahogyan olvashattad @alali hozzászólásában, neki is release 16.5-ön dobta fel ugyanazt.

    ha nem olvasod el a cikket, és nem értelmezed az abban leírtakat, akkor csak magaddal tolsz ki, illetve futjuk miatta itt a totál felesleges köröket. egy szakmai jellegű oldalon azért mégse kelljen már óvodások szintjén fogalmazni egy cikkben…

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Nekem folyamatosan fent volt sok éve az aktuális beta profil, ezért nem jött át gondolom, hogy nem kell, főleg mert a 16-osé is fent van amióta van.
    A cikk ahogy nálam a chrome mutatja meg itt van

    A cikket meg olvastam és csak simán feltettem egy kérdést, amire eddig érthetetlen módon nem azt kaptam amire kíváncsi voltam, de így akkor vmi nem stimmel a chrome-mal nálam ezek szerint és nem csoda ha nem látom az említett képet, nem tudhatom mire is hivatkozik a másik, persze neked se jött le ez a hiba lehetőség ezek alapján. Semmit nem használok a böngészőben, sima alap telepítés 100 éve kb. Ja lejjebb sincsen az a az ominózus kép. Lehet csomó dologról lemaradok?

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor ez úgy tűnik a két malom esete volt kb.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    te a megnyitott cikket fotóztad le, én meg az oldal főoldalán a cikkek listáját, hiszen amikor megnyitod az oldalt, te is azzal találkozol először, és onnan nyitod majd meg a kívánt cikket.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Nem én a forumból azaz innen a kezdő linkre kattintok és másik oldalon szoktam megnyitni mindig az ilyeneket
    Ja akkor ki beszélt rosszul? Végig a cikkben-t emlegettél és mások is, abban meg nincsen, csak a főoldalon ami el is tűnik ahogy megnyitom, ergo én jól írtam a cikkben nincsen benne a kép, vagy ott is csak én nem látom?

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mi nincsen? ott van benne, hogy:

    Az Apple alapvetően már az iOS 16.4-gyel átalakította azt, hogy hogyan is férhetünk hozzá a bétákhoz: megszüntette a külön béta profilt, ehelyett a Szoftverfrissítés opcióban jelenik meg (pár másodperccel a megnyitása után) egy külön menüpont , amiben az Apple ID-nkkal való belépés után férhetünk hozzá a bétákhoz.

    ezután ott van két képernyőfotón, hogy melyik menüpont az és mi van alatta. az egyszerűen lényegtelen, hogy alatta milyen más bétákat sorol fel esetleg még, mert az iOS 17 ott lesz alatta, és a többi az lényegtelen is, mert nem azokat akarod feltenni.

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Az ominózus képre gondoltam, hogy nincsen benne a cikkben, de igen lényegtelen is lehetne, csak nem az mert mióta ugye 16.4 után megszüntette a profilt ez az első váltás főverzióban és nincsen még tapasztalat benne, ez az első és igen nem jött át igazán pont az általam talált profil miatt valószinű, hogy ennek eredetiben hogyan is kellett volna menni, ha nem sietek. De amugy amikor az elsőt letöltöttem onnan mellé nyomtam és nem volt csak a 16 beta ott a menüben, hogy mennyire gyorsan léptem ki a fene se emléxik már, de azután jött a 17-es azóta eltűnt profilja és igen végig azt is írta rá, majd utána megjelent a 16 beta fölött a 17 beta is és áttettem a pipát majd már ment minden rendesen tovább, ahogy azelőtt is. Talán ezek miatt is volt bennem a félreértés és ha vmi nem kerek én inkább megkérdezem, na nem kellett volna. :crazy_face:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Mindegy én letöltöttem egy beta profilt az egyik oldalról és azzal oldottam meg aznap este még. Jól is funkcionál eddig nem vettem észre extra hibát. Néha késik ez az, meg mintha feloldásnál makrancoskodott volna 1x, de azóta nem jött elő. 12mini

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de minek? nem kell béta profil a 16.4 óta.

  3. Ez is olyan mint az app kilovogetese az App Switcherbol: mindenki csinalja mert azt hiszi jobb lesz, de valojaban meg tobb “kart” is okoznak. Rossz szokas, lassan alkalmazkodnak a valtozashoz.

    Amugy nem is ertem minek van meg profil (marmint az Apple reszerol).

  4. Amugy ha mar profil: gondolom arra nincs bejaratott megoldas az idoszakos ujratelepitesen kivul, hogy a wifi diag profilt megse kelljen ujratelepiteni lejarat miatt. :grinning:

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a fejlesztői központban nincs már profil ezekhez. vagy IPSW van, vagy alapból be tudod kattintani a bétát a Szoftverfrissítés alatt a Bétafrissítésekben.

    egyedül a tvOS 17-hez van profil, bár ott meg pláne nem értem, minek, mert azon már korábban is volt az opció a béták bekapcsolására.

  6. Tudom. En is fejlesztek. De valahonnan mindig elokerul valami. Nem mondtam, hogy hivatalos.

  7. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor simán felajánlotta volna a profil nélkül is az utolsó 16.x beta után a 17 dev beta1-et?

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    elolvastad a cikket? ott vannak benne még a képernyőfotók is, hogy hol jelenik meg.

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor megint csak nem a kérdésemre adtál választ, feltűnt? Mivel alapból feltettem a 17 beta profiles-t ezért esélyem sem volt megtudni, mi lett volna ha, na ezért kérdeztem amit. Na meg mivel vkik feltették mégis az oldalukra a profilt gondolom ők sem tudták még akkor mi lesz, pedig vszinű jobban érthetnek a dolgokhoz nálam.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem értem. teljesen világosan le van írva a cikkben a következő:

    Az Apple alapvetően már az iOS 16.4-gyel átalakította azt, hogy hogyan is férhetünk hozzá a bétákhoz: megszüntette a külön béta profilt, ehelyett a Szoftverfrissítés opcióban jelenik meg (pár másodperccel a megnyitása után) egy külön menüpont, amiben az Apple ID-nkkal való belépés után férhetünk hozzá a bétákhoz.

    ezt pedig még két képernyőfotó is követi a cikkben. nem értem, ez pontosan hogyan nem válaszolja meg a kérdésedet.

  11. Avatar for gunar gunar says:

    Segítek. igen v nem, ez megválaszolta volna ha az egyiket írod. Mivel nem vagyok fejlesztő és így nem tudom ha csak fent volt a 16 dev beta akkor is feldobta volna nekem azt ahogy a képen látható v kellett volna még mókolni vmit? A félreértések elkerülése végett, nálam ugye ott ahol a 17 developer beta írás van ott volt ugyanaz csak a 16-osé és alatta az ID-m amivel be vagyok jelentkezve és emiatt kérdeztem, hogy feldobta volna-e v sem?

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tényleg nem értem. teljesen egyértelműen le van írva a cikkben.

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Mindegy. Majd gondolom választ kapok erre a kérdésemre, amikor eljön a publikus beta ideje és a párom telóján majd megnézem, mert talán az is úgy működik mint ahogy ez a dev esetében ment volna, ha nem előzöm meg a letöltött és telepített 17 dev beta profillal.

  14. Kedves parodnak mar most elerheto a 17 d1. Meg neked is. Profil ide-oda. Nyugodtan le is torolheted.

    Neha tenyleg elolvashatnad a cikket ami alatt kommentelsz.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Te is amire válaszolsz. A párom publikust használ és az imént néztem ahogy olvastam ezt de nem érhető el és cikkből amit ugye nem olvastam, számomra az jött le, a publikus majd később jön, de az Apple is Júliusra ígérte.
    Akkor most hogyan is van ez?

  16. Bocs ha ebbol nem jott le, hogy mar betazik.

    De amugy komolyan a menupontba ami a cikkben van mar ellatogattal?

    Igen, public beta jovo honapban, de eddig a d1-rol volt szo! :slight_smile:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt így kell érteni nem csak egy részét és így egészen érthető sztem, hogy publikozik.

    Igen és mit is kellene ott látnom a 17 dev beta-n kívül?

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Amugy meg ha mindenki mindent elolvasna akkor az is meglenne, hogy aznap este amikor ez a cikk még fasorban sem volt és a többi WWDC2023-as sem itt az oldalon, én már letöltöttem a profilt és fel is tettem a 17 dev beta 1-et, ergo most hogy ez itt megjelent kíváncsian kérdeztem , ha ezt nem tettem volna akkor is simán feldobta volna-e a szoftverfrissítésben nekem a 16 beta miatt (amit a profillal tettem rá végig 2022 Júniusa óta rendszeresen), de erre eddig kielégítő válasz nem érkezett, mindenki csak arra hivatkozik a cikkben le van írva, hát rohadtul de nincsen szvsz.

  19. Koszonom.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Mit is? :slightly_smiling_face:

  21. Nem. Mivel az egy tokre masik stream. Nem veletlen van kulon valaszto arra, hogy melyikben akarsz reszt venni.

    Szoval a 16-os beta profiloddal a 16.x utolsoig tudsz elmenni es utana varnod kell a 17 hivatalosra ha csak “kezzel” at nem allsz a 17 beta streamre.

    Nem rocket science ez. :wink:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Koszi! Akkor hogyan kaptam volna meg az én esetemben? Ott figyelt a 16.x dev beta a menüben és mit kellett volna tennem hozzá, hogy lehetővé váljon a 17 dev beta 1 letöltése és telepítése? Mert ezért is toltam fel a vhonnan leszedett profilt hozzá, hiába nem kell, megoldotta akkor.
    Vágod már mit nem értek? :roll_eyes:
    Igazábol mikor telepítettem a 17 dev beta profilt akkor volt egy időben a két lehetőség a menüben, lehet azt akkor is adta volna ha nem teszem fel a profilt?

  23. Nem ertem mit nem ertesz. :slight_smile:

    Ott a cikkben, de idezem:

    A helyzet azonban pont az ellenkezője lett, a fejlesztői központban leírtak már azt mutatják, hogy végre éves díj nélkül is, mindössze egy Apple ID-s bejelentkezéssel is elérhetőek a fejlesztői béták

    :wink:

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Ez volt a kérdésem az elejétől fogva, csak nem szaknyelvet beszélek, hanem az 1xű magyart próbálom.

  26. Nem, te 523 dologrol beszelsz egyszerre itt-ott kodos ertessel amik kozott halovany atfedes van csak.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Ebben mi is a ködös? :thinking:

  28. Avatar for alali alali says:

    16.5-ön vagyok, nekem most felajánlja a16 dev betat, a 16 public betat, valamint a 17 dev betat is, lehet választani, nem tettem fel 17-es profilt.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor megint nem vágom! Az előbb azt írtad, hogy kézzel átváltok, de mit ha nem is adja a lehetőséget, ha meg adja profil nélkül is akkor egy 1xű igen rá a válasz. Tényleg néha mintha nem is ugyan azon a nyelven beszélnénk

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Na itt pont ez teljesen érthető! Köszönöm szépen! Erre voltam kíváncsi a legesleg elejétől, de nem tudom másképp leírni mint ahogy tettem. Ez benne van a cikkben akkor légyszi valaki mutassa meg hol.

  31. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem tudom, mit töltöttél le, de nem iOS 17-es profilt, mert olyan nem létezik.

    de, le van írva – hogy belépsz a Szoftverfrissítés alá, vársz pár másodpercet, megjelenik a Bétafrissítések, és abban kiválasztod az iOS 17-et. még képernyőfotók is vannak róla.

    még egyszer leírom: nincs az Apple fejlesztői központjában sem ilyen. fentebb tettem be képernyőfotót is, azon is láthatod, hogy nincs az iOS 17 mellett Install Profile gomb, mert profil sincs hozzá.

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor még egyszer leírom, hogy értsed végre. Amikor én csináltam volt profil v annak kinéző vmi amit letöltöttem a telóra és az települt mikor engedélyt adtam neki. Nem először csináltam tudom mit is csináltam. A második meg, hogy akkor mivel ezekről nem volt tudomásom, csak a “szted nem létező profil” telepítése után léptem be oda és akkor láttam majdnem azt amit itt beraktál képet és ugye ez nincsen a cikkben vagy az én gépemen ez nem látszik sehol. Majd telepítettem a szegény dev beta 1-t a 17-esek közül. ÉS igen most néztem, hogy onnan is eltűnt már amit aznap este letöltöttem, így sajnos nem tudom bizonyítani, ergo vagy elhiszed nekem v nem amit írok, nem iszom tudom mit írok és töltök le.
    Amennyiben ezt a képet beraktad volna az elején és mellé vetetted volna még, hogy aki beta-t használ annak ezt kellett v kell kapni, régen el is felejtettük volna ezt az egészet. DE régen rájöttem, nem egy nyelvet beszélünk teljesen, sajnos. :cry:

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    bármi volt, nem iOS 17-es profil, mert olyan nem létezik az Apple-nél.

    ez egy, az iOS 16.4 óta létező változás.

    mert már nincs használatban profil, és már korábbi verzió esetén is automatikusan le is törölte a rendszer. mert szükségtelen, mert az Apple megváltoztatta, hogyan működik mindez.

    én nem bétáztam az iOS 17 előtt, mégis ezt dobta fel, és ahogyan olvashattad @alali hozzászólásában, neki is release 16.5-ön dobta fel ugyanazt.

    ha nem olvasod el a cikket, és nem értelmezed az abban leírtakat, akkor csak magaddal tolsz ki, illetve futjuk miatta itt a totál felesleges köröket. egy szakmai jellegű oldalon azért mégse kelljen már óvodások szintjén fogalmazni egy cikkben…

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Nekem folyamatosan fent volt sok éve az aktuális beta profil, ezért nem jött át gondolom, hogy nem kell, főleg mert a 16-osé is fent van amióta van.
    A cikk ahogy nálam a chrome mutatja meg itt van

    A cikket meg olvastam és csak simán feltettem egy kérdést, amire eddig érthetetlen módon nem azt kaptam amire kíváncsi voltam, de így akkor vmi nem stimmel a chrome-mal nálam ezek szerint és nem csoda ha nem látom az említett képet, nem tudhatom mire is hivatkozik a másik, persze neked se jött le ez a hiba lehetőség ezek alapján. Semmit nem használok a böngészőben, sima alap telepítés 100 éve kb. Ja lejjebb sincsen az a az ominózus kép. Lehet csomó dologról lemaradok?

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor ez úgy tűnik a két malom esete volt kb.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    te a megnyitott cikket fotóztad le, én meg az oldal főoldalán a cikkek listáját, hiszen amikor megnyitod az oldalt, te is azzal találkozol először, és onnan nyitod majd meg a kívánt cikket.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Nem én a forumból azaz innen a kezdő linkre kattintok és másik oldalon szoktam megnyitni mindig az ilyeneket
    Ja akkor ki beszélt rosszul? Végig a cikkben-t emlegettél és mások is, abban meg nincsen, csak a főoldalon ami el is tűnik ahogy megnyitom, ergo én jól írtam a cikkben nincsen benne a kép, vagy ott is csak én nem látom?

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mi nincsen? ott van benne, hogy:

    Az Apple alapvetően már az iOS 16.4-gyel átalakította azt, hogy hogyan is férhetünk hozzá a bétákhoz: megszüntette a külön béta profilt, ehelyett a Szoftverfrissítés opcióban jelenik meg (pár másodperccel a megnyitása után) egy külön menüpont , amiben az Apple ID-nkkal való belépés után férhetünk hozzá a bétákhoz.

    ezután ott van két képernyőfotón, hogy melyik menüpont az és mi van alatta. az egyszerűen lényegtelen, hogy alatta milyen más bétákat sorol fel esetleg még, mert az iOS 17 ott lesz alatta, és a többi az lényegtelen is, mert nem azokat akarod feltenni.

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Az ominózus képre gondoltam, hogy nincsen benne a cikkben, de igen lényegtelen is lehetne, csak nem az mert mióta ugye 16.4 után megszüntette a profilt ez az első váltás főverzióban és nincsen még tapasztalat benne, ez az első és igen nem jött át igazán pont az általam talált profil miatt valószinű, hogy ennek eredetiben hogyan is kellett volna menni, ha nem sietek. De amugy amikor az elsőt letöltöttem onnan mellé nyomtam és nem volt csak a 16 beta ott a menüben, hogy mennyire gyorsan léptem ki a fene se emléxik már, de azután jött a 17-es azóta eltűnt profilja és igen végig azt is írta rá, majd utána megjelent a 16 beta fölött a 17 beta is és áttettem a pipát majd már ment minden rendesen tovább, ahogy azelőtt is. Talán ezek miatt is volt bennem a félreértés és ha vmi nem kerek én inkább megkérdezem, na nem kellett volna. :crazy_face:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for gunar