fbpx Skip to content

Szeretek vigyázni Apple eszközeimre, de tudom, hogy az ördög sosem alszik, ezért mindig kötök rájuk AppleCare+ biztosítást, hogy ha mégis bekövetkezne egy baleset, akkor nyugodt lehessek.

Augusztus 28-án leejtettem az iPhone 12 minimet és akkor még azt hittem, hogy az a tragédia, hogy összetört, de sajnos a valódi tragédia az az, hogy azóta sincs telefonom. Hogy történhetett ez?

Annak ellenére, hogy a kijelző és a hátlap is sérült, MacBook Pro-mra dugva tudtam még készíteni róla egy biztonsági mentést, majd bevittem egy hivatalos szervizpartnerhez, hogy leadjam javításra. A szervizben megnyugtattak, hogy ha minden jól megy, akkor augusztus 30-án szerdán már mehetek is érte.

Az Apple szabályai tiszták: ha a telefon elő és hátlapja is törött, akkor általában az AppleCare+ biztosítás keretein belül készülékcserét állapítanak meg. Ezt a cég csehországi központi szervizében állapítják meg, ezért a szervizpartner oda küldte ki a készüléket.

Az esetemben azonban az Apple úgy döntött, hogy még megmenthető a készülék, ezért az elő- és hátlapot, készülékházat, kamerát és akkumulátort cserélték, majd feladták postára szeptember 1-én számomra a szervizpartnerhez UPS-szel.

Az Apple támogatási oldalán továbbra is ez a telefonom státusza:

Szeptember 5-én hívott a szerviz, hogy sajnálatos módon a visszaküldött és javított telefonom elveszett a UPS vecsési logisztikai központjában és most megpróbálják felvenni a kapcsolatot az Apple-lel, hogy intézzék el a UPS-szel a problémát.

Szeptember 6-án újra hívott a szerviz és tudatták, hogy a UPS elismerte az elveszett telefont és az Apple ezért küldött egy új telefont, az enyémmel megegyező modellt, ami napokon belül meg fog érkezni. Itt már több mint egy hete nem volt telefonom, de legalább örültem, hogy hamarosan vége lesz ennek az egész helyzetnek és nem sokkal később csak egy vicces történet lesz, amit majd esti sörözések során mesélek a haveroknak.

Ezután csak teltek és múltak a napok, a szerviz próbálta felvenni a kapcsolatot az Apple központi szervizével, de semmi értelmezhető választ nem kaptak tőlük.

Szeptember 12-én az Apple központi szervize adott egy követési számot a feladott új telefonhoz, de a UPS ellenőrzőoldala szerint az egy nem létező csomagazonosító. Ennek ellenére a szerviztől megnyugtatást kaptam, hogy azon a héten már minden bizonnyal rendeződni fog az ügy.

Szeptember 28-án elfogyott a türelmem és felhívtam az Apple támogatási telefonszámát, hogy érdeklődjek a telefonom helyzetéről. Az ügyintéző hölgy megnyugtatott, hogy mindent meg fog tenni az elveszett telefon felkutatásában és hamarosan kapni fogok tőle egy emailt, ahova el kell küldenem a szervizbe adást igazoló papírom és kérte még a telefon vásárlását igazoló számlát is. Utóbbit kicsit furcsának éreztem, de elfogadtam.

Ezt követően nem kaptam semmilyen emailt az Apple támogatástól egészen október 2-ig, amikor is azt kaptam tőlük, hogy többszöri alkalommal is próbáltak keresni telefonon, de nem sikerült elérniük.

Ma több alkalommal keresetem Önt telefonon, sajnos sikertelenül. Felvettem a kapcsolatot [a(z) szerviz neve] szervizével, erről szerettem volna tájékoztatni.

Kérem jelezze, ha továbbra is segítségre van szüksége.

Természetesen nem volt nem fogadott hívásom sem a privát számomon, ami az iPhone 12 minimhez volt rendelve, sem pedig a céges számomon, amiről az Apple támogatást hívtam korábban. A legjobban persze az utolsó mondat fájt, hiszen az Apple támogatás rendszerében is látszik a telefonom utolsó státusza, vagyis hogy szeptember 1-jén postára lett adva és nem érkezett meg. Ezt figyelembe véve természetesen szükségem van továbbra is segítségre.

Az Apple támogatástól kapott emailre válaszoltam és megírtam benne mindkét élő telefonszámomat és másnap fel is hívott az Apple támogatás egy ír telefonszámról.

Itt már október 3. volt, vagyis 37 napja voltam telefon nélkül. Az ügyintéző hölgy elmondta, hogy semmiben sem tud segíteni, ugyanis nem az Apple támogatáson keresztül adtam le a készülékemet, hanem egy szervizpartneren keresztül és így nem tudja felvenni a kapcsolatot az Apple központi szervizével.

Megkérdeztem, hogy ebben az esetben mit tudok tenni és azt tanácsolta, hogy adjak fel egy panaszt, ami majd be fog kerülni az Apple virtuális panaszkönyvébe. Ezt meg is tettem és panaszt tettem az Apple központi szervize ellen. Ezután azt az információt kaptam, hogy el fogja küldeni emailben a panasz szövegét. Ez sem történt meg, egy sablon üzenetet kaptam csak, amiben ez szerepelt:

Köszönjük, hogy felkeresett minket. Válaszolhat erre az e-mailre.

A következő munkanapomon válaszolok Önnek.

Most október 7. van és szombat, vagyis már 41 napja nincs meg az iPhone 12 minim és nem érzem úgy, hogy az ügy közelebb lenne a megoldáshoz, mint bármikor az elmúlt közel másfél hónapban.

Hiába kötöttem meg az Apple legjobb biztosítását, az AppleCare+-t a telefonomra 2021-ben és fizetem azóta is folyamatosan, hiába adtam le egy hivatalos Apple szervizpartnernél a telefonom javításra, hiába vettem fel a kapcsolatot az Apple támogatással… Láthatóan senki sem tud vagy akar nekem segíteni.

A szerviz az első csúszásoknál említette szeptember elején, hogy ez nagyon ritka, de előfordult már a múltban is, hogy a vecsési UPS központban elveszett egy készülék, de pánikra semmi ok, az Apple mindig pótolja a készüléket.

Később azonban már a szerviz is elismerte, hogy az esetem teljesen egyedi és még sosem történt ilyesmi. Gondolom, mondani se kell, hogy ez legkevésbé sem vigasz számomra. Jobban örülnék, ha a munkámban, párkapcsolatomban vagy az életem bármely területén lennék egyedi, nem pedig abban, hogy az én telefonomat veszítette el a legjobban az Apple.

Hogy mi a tanulság? Az sajnos nem igazán van, de azt tudom tanácsolni, hogy nagyon vigyázz eszközeidre és imádkozz, hogy semmi probléma ne legyen velük, ugyanis ha mégis így lesz, akkor elképzelhető, hogy soha többet nem látod majd.

Ha pedig szeretnéd, hogy az Apple támogatás egy kicsit is segítőkész legyen, akkor rajtuk keresztül add le a készüléked javításra, más esetben ugyanis úgy tűnik, hogy nem támaszkodhatsz rájuk.

Az Apple nincs jelen Magyarországon saját üzlettel vagy saját szervizzel, csak hivatalosnak hívott viszonteladók és szervizpartnerek vannak, de el kell fogadnunk, hogy ebben az országban nem olyan támogatást nyújt a cupertinói cég, mint amit a külföldi oldalakon olvasott beszámolók alapján várnánk.

És hogy mi lesz velem? Nyeljem le, hogy az Apple megkárosított egy közel 200 ezres telefonnal és sétáljak be a legközelebbi Apple Premium Resellerbe és vegyek egy újat? Aztán majd arra is kössek AppleCare+ biztosítást?

Félre ne érts, nem a biztosítás tehet róla, hiszen épp az AppleCare+ az, ami sokszor segített már a múltban kollégáimnak és nekem is. Erre itt van néhány példa, mint például: Sarkára ejtettem a laptopomat és ingyenesen cserélte a kijelzőt az Apple – AppleCare+, vagy ez a történet: Így cserélte 4 nap alatt az órámat az Apple – AppleCare+ biztosítás.

Esetleg vegyek egy androidos telefont és engedjem el azt, az eszközök közötti integrációt, ami miatt az Apple-be szerettem egykoron?

Őszintén csalódott, és tanácstalan vagyok.

Te mit tennél a helyemben?

Legyen neked is AppleCare+ biztosításod!

Régóta használjuk az AppleCare+ szolgáltatást, és már többször is cserélt így nekünk díjmentesen teljes készüléket az Apple. További információkat itt találsz AppleCare+ biztosításról: AppleCare+: mostantól még többet ad a legjobb Apple biztosítás!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Az eset azért tanulságos! Ezt az Apple már talán csak fájdalom díjjal tudná kompenzálni kicsit, pl egy 15 pro-val az én véleményem szerint, bár az eltelt idő kellemetlenségeit az sem fogja semmissé tenni.
    Keress rá egy amcsi Apple oldalra v ha van az Apple sajátjára, ahol lehet kommentelni és tedd fel oda a story-t, hátha olvassák ők, de legalább elegen ahhoz, hogy foganatja lehessen.

  2. Csak részben vág a témába:
    iPhone 15 bolti megjelenését követő szombaton bementem a Szegeden jelenlévő APR-hez, ahol rákérdeztem, hogy mi a helyzet az AC+ szolgáltatással, ha megkötném a nem létező iPhone 15 Pro-mra.

    Azt a meglepő választ kaptam, hogy az iPhone 15-től kezdve már nem tudom itthon érvényesíteni, hanem csak abban az országban, ahol meg lett kötve.

    Erről tud valaki valamit? Esetleg volt már ezzel kapcsolatos tapasztalat?

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan melyik APR volt ez? iSTYLE?

    mi sehol nem hallottunk még erről, megkötésnél sem ír ilyesmit az Apple, és most gyorsan átfutva a szerződési feltételekben sem szerepel ez. az Apple ugyanakkor bármikor korlátozhat bármit, de erről tájékoztatnia kell a vásárlóit.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Ha ez igaz, akkor az mekkora szívás, pl az amcsi itt dolgozik és eltörik a telója, haza kell küldje, mert az Apple ezt találta ki? Szvsz ez az igazán nagy hülyeség, ha így van!

  5. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Ez jó ötlet! A kálvária pedig fájdalomdíjért kiált!

  6. Igen, az. Én is csak pislogtam… Lehet ezzel próbált meg lebeszélni.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagy csak a saját biztosításuk felé terelni. :stuck_out_tongue:

  8. Ez olyan multis.
    Egy jól dolgozó multinál esetek mondjuk 99%-ban olajozottan mennek a dolgok, de ha valami kilóg a standard folyamatokból ott megáll minden.
    Ezzel szemben egy jól dolgozó családi jellegű cégnél mondjuk 95%-ban jól mennek a dolgok, de a kilógó 5% is meg lesz oldva, mert előbb utóbb tudsz beszélni egy olyan emberrel aki tud is tenni konkrétan valamit.
    Vajon melyik a jobb, döntse el mindenki…

  9. Avatar for Sipka Sipka says:

    Nekem is van egy kb. ennyi ideje elveszett UPS csomagom, mondjuk az enyémnek Németországban veszett nyoma…
    Az is érdekes benne, hogy szeptember 4-én jeleztem a UPS-nek, hogy nem kapta meg a címzett a csomagot, kitöltettek velem egy űrlapot, ami alapján el(kellett volna)rendel(ni)ték a csomag keresését és úgy tájékoztattak, hogy ez 8-10 munkanapot fog igénybe venni.
    Letelt a határidő, semmilyen választ nem kaptam, érdeklődtem, kérték a türelmemet.
    Vártam egy újabb hetet, újra érdeklődtem, majd kivertem a balhét, kb. ekkor jelent meg a csomagkövetési linken, hogy elrendelték a csomag keresését. Ezt több mint 3 héttel azután történt, hogy először jeleztem, hogy nincs meg a csomag. Valószínűnek tartom, hogy addig nem is kereste senki…
    Azóta eltelt újabb 9 nap/6 munkanap és semmi hír a csomagról…
    Az sem vigasztal, hogy az elmúlt egy évben több száz csomagot küldtem a UPS-szel és ezen kívül mind odaért.
    Tartalma kicsit nagyobb összeget képviselt, mint bármelyik iPhone, ja és 65x60x26 cm-s, 29 kg-os dobozról van szó.
    Aki nem hiszi, járjon utána: UPS csomagkövetés (részletek megtekintése/küldemény állapota!)

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Az egyik cégünknek 2 raklap áruja tűnt el náluk (UPS) karácsony előtt és utána, mikor kiürült egy rohadt nagy raktáruk, meglelték és odaadták, csak már addigra pótoltuk a hiányt és az pont nem kellett már. Mivel semmi kártérítést nem akartak adni, kb “örüljünk hogy megvan” című show részesei lettünk, hát lassan eladtuk azokat is.

  11. Tok felesleges az AppleCare+ szerintem csak penzkidobas vagyis reszemrol.
    Mellesleg a Mo.-i torvenyek kimondjak, hogy 30 napon belul vissza kell kapd a keszuleket ellenkezo esetben uj keszulek vagy penzvisszafizetes jar meg az Apple reszerol is meg a viszonteladok es szervizek reszerol is ervenyes a torveny. Szerintem fordulj a fogyasztovedelemhez es ok be fogjak hajtani toluk a telefonod.

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Amennyire tudom a fogyasztóvédelem mint szervezet megszűnt v nem dolgozik már. Ergo semmi nem védi a fogyasztót csak max bíróságon tudja érvényesíteni a jogait, ha megéri.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az AppleCare+ az olyan esetek ellen véd, mint ami a cikkben is szerepel: amikor betörik a kijelző és mellé még a hátlap is. a cikkben leírt eset alapból egy elég drága javítás lenne, bőven 200.000 felett, ha a javítás esetén felsorolt alkatrészek árát összeadod, az AppleCare+ miatt viszont díjmentes, mert itthon az Apple még az egyszeri esetdíjat sem számolja fel.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, feltéve ha lesz megint készüléke. Nagyon kíváncsian várom ezek után, mi történik majd. Pláne mert pl nekem nem is volt semmi biztosításom, csak a gari lejárt S1 órám mikor 1 frissítésben ragadt anno és simán cserélték mégis, pedig még beta is volt rajta. Ergo az én tapasztalatom nagyon pozitív volt az Apple ügyintézése kapcsán.

  15. Attol fugg, hogy pl. nala az erintokijelzo is serult vagy csak az uveg, mert pl. engem hidegen hagy ha betorik az uveg vagy a hatlap attol meg boldogan hasznalom tovabb.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert esetedben szoftveres hibáról van szó, az meg semmiképp sem lehet a saját hibádból. bár ilyen esetben nem kellene teljes órát cseréljenek, mert csak rádugják adatkábelre, és visszaállítják a szoftverét.

    itt betört a kijelző (tehát nem csak az előlapi üvege) és a hátlap, illetve ahogy olvashattad, az akkumulátort és a hátlapi kamerát is cserélték.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Persze vágom, hogy nem egyforma a két dolog, csak nálam, igaz pár éve volt ( az alma is megromlik ennyi idő alatt), de amit írtak, hogy ez az is cserélve lett, addig csak egy utópia, ameddig meg nem kapja a jogos tulajdonosa és némi kártérítést, a kellemetlenségek miatt, ami kijárna neki bőséggel.

  18. Avatar for Voody Voody says:

    S6 óra kb 40 napnyi kálvária. Bootloopban maradt 1éves korában, normál frissítéssel, konkértan minden tapasztalatomra szükségem volt (szakmába vág), hogy 3 irányból fenyegetve több nyelven elérjem, hogy méltóztattak megjavítani (fődarab cserével) az órát. Hozzáteszem utána az 5 munkanap alatt meglett.

  19. Avatar for Voody Voody says:

    Nem tudják rádugni, mert már kb 4 generáció óta még az is hibás, így a szervízek teljesen elengedték a témát, a központi EU szervíz pedig fődarabcserét eszközöl ilyenkor. Borzasztó volt átélni azt, hogy mennyire hülyéreveszik az embert, és merem állítani 100-ból 99-en elengedték volna a dolgot, de több héten át tartó hülyítés után már csak dacból sem voltam hajlandó engedni, végül cserélték a készüléket 3000 ft postaköltség ellenében … , röhelyes de kifizettem, rohadjanak meg!

  20. Ezt megírod nekünk emailben nagyvonalakban, mert lehoznánk ezt is. :slight_smile:

  21. En uvegfoliat es tokot hasznalok. Ha megis eltorne szerviz, ahol 1-2 napon belul megcsinaljak. Apple care-t en nem tartom egy jo dolognak pont ezert, mert el kell kukdeni a telefont nekik, stb.
    Ha eltorom nekem az a fontos, hogy minel hamarabb meg legyen csinalva es legyen a kezemben a telo.

  22. nekem meg az hogy ne valami gagyi kijelzőt rakjanak bele hanem eredetit. De mindenkinek más a fontos. Én pl ezért tartok meg mindig egy telefont az egész családnak backup-nak ha valakinek baj van a telefonjával vissza áll backup-ból és a Szervíz meg cseréli a készüléket AppleCare+ miatt.

  23. Avatar for bocika bocika says:

    Sziasztok!

    Ennek a cikknek az olvasása nyomán úgy gondoltam megosztom én is a történetemet az Apple-UPS “duóval”.

    Ausztriában (élve) rendeltem az Apple Store -ból egy Apple TV -t és egy Macbook Pro -t 2 nap különbséggel. Leadtam a rendelésem a Macbookra ('22 január), de már akkor tudtam, hogy várnom kell közel 2 hónapot a gépre. Ezután megrendeltem ugyanúgy az Apple Store -ból egy Apple TV -t ami akkor volt raktáron, így azt írták 4-5 munkanap amíg hozza a futár (ami Ausztriában nem a legjobb, mert az Osztrák posta elképesztően profi és gyors). Direkt a munkahelyemre kértem, hogy 100% át tudjam venni (ez később fontos lesz!).
    Lényeg a lényeg, hogy eltelt a 4-5 nap, de az Apple TV sehol. Úgy voltam vele, hogy semmi baj, csúszik pár napot. Végülis ők is emberek, plusz legalább 1m hó esett pár nap alatt, így tényleg érthető volt ha késik. Eltelt még pár nap, pont dolgozom a munkahelyemen, egyszer kapok egy üzenetet, hogy a futár következő nap érkezik az Apple TV -vel.
    Másnap a de-i órákban kaptam egy üzenetet, hogy köszönik a vásárlásomat, a csomag átadva. Abban a pillanatban majdnem megállt a szívem, mert én bizony nem vettem át!
    Egyből gyorsan minden kolléga a recepciótól a helyemig kikérdezve, hogy ki mikor látott UPS futárt, de sajnos senki nem látott semmilyen futár abban az időszakban.
    Ekkora már azért kezdett emelkedni a vérnyomásom, és egyből felhívtam a UPS -t, hogy legyenek szívesek elmondani, hogy ki vette át a csomagomat és pontosan mikor és hol, illetve küldjék el az aláírást az átvételről. Mondták, hogy utánanéznek, 1-2 nap.
    Másnap felhívtak, illetve elküldtél a kért adatokat, és közölték hogy egy Nataly nevű kollégám vette át a recepción, és percre pontosan megmondták mikor. Ezzel csak 2 probléma volt: 1. Nem volt Nataly nevű kollégám. 2. a munkahelyem kamera felvételei alapján nem járt a jelzett időpontban semmilyen futár.
    Ezt jeleztem is a UPS -nek, hogy se Nataly, sőt a jelzett időpontban (de még azon a napon se) járt futár a munkahelyemen. Ekkor már a UPS -es emberke is meglepődött.
    Mondta, hogy hivatalos kivizsgálást fognak csinálni, mert ez több mint furcsa, illetve én is igényt tartottam a csomagomra (akkor még), így jeleztem hogy keressék meg.

    Ekkor kezdetét vette egy közel 4 hónapig tartó kálvária aminek a végén a UPS közölte, hogy a csomagomat valószínüleg elhagyták. Mivel ők hagyták el, ezért mondtam hogy térítsék meg a költségeimet. Ezt jeleztem az Apple -nek is, hogy mi lett a csomagommal, amit nem kis meglepődéssel hallgattak végig. De akkor már úgy voltam vele, hogy nekem már mindegy mit küldenek a pénzt vagy az Apple TV -t, de valamit most már küldjenek.
    Itt már felgyorsultak az események, mert néhány nap múlva a számlámon volt a pénz.

    Tanulság: Inkább utaztam volna 200km -t a következő Apple Store -ba, mint hogy ezt még egyszer végigcsináljam. Nyilván nem tudhattam, hogy mi lesz, ahogy az Apple sem tehet erről az egészről. Még azt sem merném kijelenteni, hogy a UPS az egészet végig rosszul kezelte, mert akármelyik ügyintézővel beszéltem készségesen segíteni próbáltak és megértették a probléma mértékét.

    A napokban akarom az Airpods -omat cseréltetni (Magyarországon) Apple Care+ keretén belül, de már most gyomoridegem van, hogy mi lesz a vége…Mennyi ideig fog tartani? Kezdődik nekem is egy újabb “Keresd meg a csomagod” című project?!

    Remélem, hamar megkapod a telefonod, és megoldódik végre számodra is ez a kellemetlenség!!! Nagyon szomorú volt ezt az egészet olvasni, mert megerősít abban, hogy sajnos az a fajta és minőségű szolgáltatás amit az Apple nyújt, már kezd Európában kuriózum lenni :frowning:

  24. Szerintem az Apple igen is tehet róla. Nem te vagy én vagy a fenti esetben a kolléga választotta magának az UPS-t partnernek, hanem az Apple. Válasszon magának normális futárcéget partnernak. Amennyiben ez nem sikerül, akkor járjanak el legalább előzékenyen a problémával kapcsolatban.

  25. Régebben egyébként a DHL-lel szállított az Apple, nem tudom mikor lett ez a szolgáltató

  26. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    en ezt a “elveszett a csomagom, majd en intezkedek a futarcegnel” dolgot nem igazan ertem.
    teljesen lenyegtelen, hogy ki van fizetve vagy sem, addig annak a tulajdona a csomag, aki feladta.
    amig nem veszed at, nem a tied.
    ilyen esetben a kuldonek (uzeletnek, apple-nek, stb.) kell szolni, hogy ez a problema, nekik kell mindent intezni a futarceggel.
    nem a futarceg fog teged kompenzalni, hanem a felado. persze utana majd maguk kozott valoszinu elrendezi.
    elvileg ennek ez lenne a menete.

  27. Nekem már kb 5-6 éve is UPS hozta-vitte az órát, amikor még Storeban nem vettek át a Watchot szervízelésre.

  28. Hú ez rázós sztori :grimacing: van arra valakinek naprakész infója, hogy most átlag mennyi idő AC+ keretein belül cseréltetni egy iPhone-t és mit érdemes mondani, hogy a készüléket cseréljék ne szervizeljék? 14 proról van szó, a kereten van egy annyira szerencsétlen ütés, amivel konkrétan minden nap megvágom magam/kiszakítom a ruháimat…meg az akksi is egyre rosszabbul teljesít, egyszóval teljes cserének örülnék.

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mindig a szervizközpont döntésétől függ, de korábban például betört kijelző és hátlap esetén az Apple egyszerűen teljes készüléket cserélt, ehhez pedig ugye nem kellett mondani semmit, hiszen látható volt a sérülés. most viszont már a jelek szerint minden moduláris cserét megoldanak inkább, hiszen nyilván így az olcsóbb nekik.

    értelemszerűen a szervizközpont meg fogja vizsgálni a készüléket, tehát “bemondásra” nyilván nem fogják kicserélni, és a fenti cikkben leírtak alapján már az sem garantált, hogy teljes készüléket cserélnek.

    az akkut 80%-os kapacitás alatt biztosan cserélik, a kereten lévő sérülés viszont nem akadályozza a tényleges működést, így az nem biztos, hogy cserét eredményez. hívd fel az Apple Támogatást, és kérdezz rá, ők remélhetőleg pontosabb információkat tudnak adni, illetve egyúttal el is tudják indítani érte a futárt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Sipka Avatar for Vikitorony Avatar for Szifon Avatar for zoedobi Avatar for kukac7 Avatar for Voody Avatar for bocika Avatar for szildavid90 Avatar for Tamaci Avatar for kleinguru Avatar for farkas63 Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Az eset azért tanulságos! Ezt az Apple már talán csak fájdalom díjjal tudná kompenzálni kicsit, pl egy 15 pro-val az én véleményem szerint, bár az eltelt idő kellemetlenségeit az sem fogja semmissé tenni.
    Keress rá egy amcsi Apple oldalra v ha van az Apple sajátjára, ahol lehet kommentelni és tedd fel oda a story-t, hátha olvassák ők, de legalább elegen ahhoz, hogy foganatja lehessen.

  2. Csak részben vág a témába:
    iPhone 15 bolti megjelenését követő szombaton bementem a Szegeden jelenlévő APR-hez, ahol rákérdeztem, hogy mi a helyzet az AC+ szolgáltatással, ha megkötném a nem létező iPhone 15 Pro-mra.

    Azt a meglepő választ kaptam, hogy az iPhone 15-től kezdve már nem tudom itthon érvényesíteni, hanem csak abban az országban, ahol meg lett kötve.

    Erről tud valaki valamit? Esetleg volt már ezzel kapcsolatos tapasztalat?

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan melyik APR volt ez? iSTYLE?

    mi sehol nem hallottunk még erről, megkötésnél sem ír ilyesmit az Apple, és most gyorsan átfutva a szerződési feltételekben sem szerepel ez. az Apple ugyanakkor bármikor korlátozhat bármit, de erről tájékoztatnia kell a vásárlóit.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Ha ez igaz, akkor az mekkora szívás, pl az amcsi itt dolgozik és eltörik a telója, haza kell küldje, mert az Apple ezt találta ki? Szvsz ez az igazán nagy hülyeség, ha így van!

  5. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Ez jó ötlet! A kálvária pedig fájdalomdíjért kiált!

  6. Igen, az. Én is csak pislogtam… Lehet ezzel próbált meg lebeszélni.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagy csak a saját biztosításuk felé terelni. :stuck_out_tongue:

  8. Ez olyan multis.
    Egy jól dolgozó multinál esetek mondjuk 99%-ban olajozottan mennek a dolgok, de ha valami kilóg a standard folyamatokból ott megáll minden.
    Ezzel szemben egy jól dolgozó családi jellegű cégnél mondjuk 95%-ban jól mennek a dolgok, de a kilógó 5% is meg lesz oldva, mert előbb utóbb tudsz beszélni egy olyan emberrel aki tud is tenni konkrétan valamit.
    Vajon melyik a jobb, döntse el mindenki…

  9. Avatar for Sipka Sipka says:

    Nekem is van egy kb. ennyi ideje elveszett UPS csomagom, mondjuk az enyémnek Németországban veszett nyoma…
    Az is érdekes benne, hogy szeptember 4-én jeleztem a UPS-nek, hogy nem kapta meg a címzett a csomagot, kitöltettek velem egy űrlapot, ami alapján el(kellett volna)rendel(ni)ték a csomag keresését és úgy tájékoztattak, hogy ez 8-10 munkanapot fog igénybe venni.
    Letelt a határidő, semmilyen választ nem kaptam, érdeklődtem, kérték a türelmemet.
    Vártam egy újabb hetet, újra érdeklődtem, majd kivertem a balhét, kb. ekkor jelent meg a csomagkövetési linken, hogy elrendelték a csomag keresését. Ezt több mint 3 héttel azután történt, hogy először jeleztem, hogy nincs meg a csomag. Valószínűnek tartom, hogy addig nem is kereste senki…
    Azóta eltelt újabb 9 nap/6 munkanap és semmi hír a csomagról…
    Az sem vigasztal, hogy az elmúlt egy évben több száz csomagot küldtem a UPS-szel és ezen kívül mind odaért.
    Tartalma kicsit nagyobb összeget képviselt, mint bármelyik iPhone, ja és 65x60x26 cm-s, 29 kg-os dobozról van szó.
    Aki nem hiszi, járjon utána: UPS csomagkövetés (részletek megtekintése/küldemény állapota!)

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Az egyik cégünknek 2 raklap áruja tűnt el náluk (UPS) karácsony előtt és utána, mikor kiürült egy rohadt nagy raktáruk, meglelték és odaadták, csak már addigra pótoltuk a hiányt és az pont nem kellett már. Mivel semmi kártérítést nem akartak adni, kb “örüljünk hogy megvan” című show részesei lettünk, hát lassan eladtuk azokat is.

  11. Tok felesleges az AppleCare+ szerintem csak penzkidobas vagyis reszemrol.
    Mellesleg a Mo.-i torvenyek kimondjak, hogy 30 napon belul vissza kell kapd a keszuleket ellenkezo esetben uj keszulek vagy penzvisszafizetes jar meg az Apple reszerol is meg a viszonteladok es szervizek reszerol is ervenyes a torveny. Szerintem fordulj a fogyasztovedelemhez es ok be fogjak hajtani toluk a telefonod.

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Amennyire tudom a fogyasztóvédelem mint szervezet megszűnt v nem dolgozik már. Ergo semmi nem védi a fogyasztót csak max bíróságon tudja érvényesíteni a jogait, ha megéri.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az AppleCare+ az olyan esetek ellen véd, mint ami a cikkben is szerepel: amikor betörik a kijelző és mellé még a hátlap is. a cikkben leírt eset alapból egy elég drága javítás lenne, bőven 200.000 felett, ha a javítás esetén felsorolt alkatrészek árát összeadod, az AppleCare+ miatt viszont díjmentes, mert itthon az Apple még az egyszeri esetdíjat sem számolja fel.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, feltéve ha lesz megint készüléke. Nagyon kíváncsian várom ezek után, mi történik majd. Pláne mert pl nekem nem is volt semmi biztosításom, csak a gari lejárt S1 órám mikor 1 frissítésben ragadt anno és simán cserélték mégis, pedig még beta is volt rajta. Ergo az én tapasztalatom nagyon pozitív volt az Apple ügyintézése kapcsán.

  15. Attol fugg, hogy pl. nala az erintokijelzo is serult vagy csak az uveg, mert pl. engem hidegen hagy ha betorik az uveg vagy a hatlap attol meg boldogan hasznalom tovabb.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert esetedben szoftveres hibáról van szó, az meg semmiképp sem lehet a saját hibádból. bár ilyen esetben nem kellene teljes órát cseréljenek, mert csak rádugják adatkábelre, és visszaállítják a szoftverét.

    itt betört a kijelző (tehát nem csak az előlapi üvege) és a hátlap, illetve ahogy olvashattad, az akkumulátort és a hátlapi kamerát is cserélték.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Persze vágom, hogy nem egyforma a két dolog, csak nálam, igaz pár éve volt ( az alma is megromlik ennyi idő alatt), de amit írtak, hogy ez az is cserélve lett, addig csak egy utópia, ameddig meg nem kapja a jogos tulajdonosa és némi kártérítést, a kellemetlenségek miatt, ami kijárna neki bőséggel.

  18. Avatar for Voody Voody says:

    S6 óra kb 40 napnyi kálvária. Bootloopban maradt 1éves korában, normál frissítéssel, konkértan minden tapasztalatomra szükségem volt (szakmába vág), hogy 3 irányból fenyegetve több nyelven elérjem, hogy méltóztattak megjavítani (fődarab cserével) az órát. Hozzáteszem utána az 5 munkanap alatt meglett.

  19. Avatar for Voody Voody says:

    Nem tudják rádugni, mert már kb 4 generáció óta még az is hibás, így a szervízek teljesen elengedték a témát, a központi EU szervíz pedig fődarabcserét eszközöl ilyenkor. Borzasztó volt átélni azt, hogy mennyire hülyéreveszik az embert, és merem állítani 100-ból 99-en elengedték volna a dolgot, de több héten át tartó hülyítés után már csak dacból sem voltam hajlandó engedni, végül cserélték a készüléket 3000 ft postaköltség ellenében … , röhelyes de kifizettem, rohadjanak meg!

  20. Ezt megírod nekünk emailben nagyvonalakban, mert lehoznánk ezt is. :slight_smile:

  21. En uvegfoliat es tokot hasznalok. Ha megis eltorne szerviz, ahol 1-2 napon belul megcsinaljak. Apple care-t en nem tartom egy jo dolognak pont ezert, mert el kell kukdeni a telefont nekik, stb.
    Ha eltorom nekem az a fontos, hogy minel hamarabb meg legyen csinalva es legyen a kezemben a telo.

  22. nekem meg az hogy ne valami gagyi kijelzőt rakjanak bele hanem eredetit. De mindenkinek más a fontos. Én pl ezért tartok meg mindig egy telefont az egész családnak backup-nak ha valakinek baj van a telefonjával vissza áll backup-ból és a Szervíz meg cseréli a készüléket AppleCare+ miatt.

  23. Avatar for bocika bocika says:

    Sziasztok!

    Ennek a cikknek az olvasása nyomán úgy gondoltam megosztom én is a történetemet az Apple-UPS “duóval”.

    Ausztriában (élve) rendeltem az Apple Store -ból egy Apple TV -t és egy Macbook Pro -t 2 nap különbséggel. Leadtam a rendelésem a Macbookra ('22 január), de már akkor tudtam, hogy várnom kell közel 2 hónapot a gépre. Ezután megrendeltem ugyanúgy az Apple Store -ból egy Apple TV -t ami akkor volt raktáron, így azt írták 4-5 munkanap amíg hozza a futár (ami Ausztriában nem a legjobb, mert az Osztrák posta elképesztően profi és gyors). Direkt a munkahelyemre kértem, hogy 100% át tudjam venni (ez később fontos lesz!).
    Lényeg a lényeg, hogy eltelt a 4-5 nap, de az Apple TV sehol. Úgy voltam vele, hogy semmi baj, csúszik pár napot. Végülis ők is emberek, plusz legalább 1m hó esett pár nap alatt, így tényleg érthető volt ha késik. Eltelt még pár nap, pont dolgozom a munkahelyemen, egyszer kapok egy üzenetet, hogy a futár következő nap érkezik az Apple TV -vel.
    Másnap a de-i órákban kaptam egy üzenetet, hogy köszönik a vásárlásomat, a csomag átadva. Abban a pillanatban majdnem megállt a szívem, mert én bizony nem vettem át!
    Egyből gyorsan minden kolléga a recepciótól a helyemig kikérdezve, hogy ki mikor látott UPS futárt, de sajnos senki nem látott semmilyen futár abban az időszakban.
    Ekkora már azért kezdett emelkedni a vérnyomásom, és egyből felhívtam a UPS -t, hogy legyenek szívesek elmondani, hogy ki vette át a csomagomat és pontosan mikor és hol, illetve küldjék el az aláírást az átvételről. Mondták, hogy utánanéznek, 1-2 nap.
    Másnap felhívtak, illetve elküldtél a kért adatokat, és közölték hogy egy Nataly nevű kollégám vette át a recepción, és percre pontosan megmondták mikor. Ezzel csak 2 probléma volt: 1. Nem volt Nataly nevű kollégám. 2. a munkahelyem kamera felvételei alapján nem járt a jelzett időpontban semmilyen futár.
    Ezt jeleztem is a UPS -nek, hogy se Nataly, sőt a jelzett időpontban (de még azon a napon se) járt futár a munkahelyemen. Ekkor már a UPS -es emberke is meglepődött.
    Mondta, hogy hivatalos kivizsgálást fognak csinálni, mert ez több mint furcsa, illetve én is igényt tartottam a csomagomra (akkor még), így jeleztem hogy keressék meg.

    Ekkor kezdetét vette egy közel 4 hónapig tartó kálvária aminek a végén a UPS közölte, hogy a csomagomat valószínüleg elhagyták. Mivel ők hagyták el, ezért mondtam hogy térítsék meg a költségeimet. Ezt jeleztem az Apple -nek is, hogy mi lett a csomagommal, amit nem kis meglepődéssel hallgattak végig. De akkor már úgy voltam vele, hogy nekem már mindegy mit küldenek a pénzt vagy az Apple TV -t, de valamit most már küldjenek.
    Itt már felgyorsultak az események, mert néhány nap múlva a számlámon volt a pénz.

    Tanulság: Inkább utaztam volna 200km -t a következő Apple Store -ba, mint hogy ezt még egyszer végigcsináljam. Nyilván nem tudhattam, hogy mi lesz, ahogy az Apple sem tehet erről az egészről. Még azt sem merném kijelenteni, hogy a UPS az egészet végig rosszul kezelte, mert akármelyik ügyintézővel beszéltem készségesen segíteni próbáltak és megértették a probléma mértékét.

    A napokban akarom az Airpods -omat cseréltetni (Magyarországon) Apple Care+ keretén belül, de már most gyomoridegem van, hogy mi lesz a vége…Mennyi ideig fog tartani? Kezdődik nekem is egy újabb “Keresd meg a csomagod” című project?!

    Remélem, hamar megkapod a telefonod, és megoldódik végre számodra is ez a kellemetlenség!!! Nagyon szomorú volt ezt az egészet olvasni, mert megerősít abban, hogy sajnos az a fajta és minőségű szolgáltatás amit az Apple nyújt, már kezd Európában kuriózum lenni :frowning:

  24. Szerintem az Apple igen is tehet róla. Nem te vagy én vagy a fenti esetben a kolléga választotta magának az UPS-t partnernek, hanem az Apple. Válasszon magának normális futárcéget partnernak. Amennyiben ez nem sikerül, akkor járjanak el legalább előzékenyen a problémával kapcsolatban.

  25. Régebben egyébként a DHL-lel szállított az Apple, nem tudom mikor lett ez a szolgáltató

  26. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    en ezt a “elveszett a csomagom, majd en intezkedek a futarcegnel” dolgot nem igazan ertem.
    teljesen lenyegtelen, hogy ki van fizetve vagy sem, addig annak a tulajdona a csomag, aki feladta.
    amig nem veszed at, nem a tied.
    ilyen esetben a kuldonek (uzeletnek, apple-nek, stb.) kell szolni, hogy ez a problema, nekik kell mindent intezni a futarceggel.
    nem a futarceg fog teged kompenzalni, hanem a felado. persze utana majd maguk kozott valoszinu elrendezi.
    elvileg ennek ez lenne a menete.

  27. Nekem már kb 5-6 éve is UPS hozta-vitte az órát, amikor még Storeban nem vettek át a Watchot szervízelésre.

  28. Hú ez rázós sztori :grimacing: van arra valakinek naprakész infója, hogy most átlag mennyi idő AC+ keretein belül cseréltetni egy iPhone-t és mit érdemes mondani, hogy a készüléket cseréljék ne szervizeljék? 14 proról van szó, a kereten van egy annyira szerencsétlen ütés, amivel konkrétan minden nap megvágom magam/kiszakítom a ruháimat…meg az akksi is egyre rosszabbul teljesít, egyszóval teljes cserének örülnék.

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mindig a szervizközpont döntésétől függ, de korábban például betört kijelző és hátlap esetén az Apple egyszerűen teljes készüléket cserélt, ehhez pedig ugye nem kellett mondani semmit, hiszen látható volt a sérülés. most viszont már a jelek szerint minden moduláris cserét megoldanak inkább, hiszen nyilván így az olcsóbb nekik.

    értelemszerűen a szervizközpont meg fogja vizsgálni a készüléket, tehát “bemondásra” nyilván nem fogják kicserélni, és a fenti cikkben leírtak alapján már az sem garantált, hogy teljes készüléket cserélnek.

    az akkut 80%-os kapacitás alatt biztosan cserélik, a kereten lévő sérülés viszont nem akadályozza a tényleges működést, így az nem biztos, hogy cserét eredményez. hívd fel az Apple Támogatást, és kérdezz rá, ők remélhetőleg pontosabb információkat tudnak adni, illetve egyúttal el is tudják indítani érte a futárt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Sipka Avatar for Vikitorony Avatar for Szifon Avatar for zoedobi Avatar for kukac7 Avatar for Voody Avatar for bocika Avatar for szildavid90 Avatar for Tamaci Avatar for kleinguru Avatar for farkas63 Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar