fbpx Skip to content

Körülbelül 2020 év végén írtam az első cikket az Apple biztosításáról. Akkor Londonban addig noszogattam az eladót, hogy végül megkötötték nekem. Az elsőre nem olcsó AppleCare+ (egy iPhone esetén például 100.000Ft-ról beszélünk) 2 éves biztosítást ad, tehát rögtön letudtam azt a problémát, hogy tokban vagy fóliában tartsam ezt a gyönyörű telefont.

De mi történik, ha baleset éri a készüléket, hogyan érvényesítsük az AppleCare+-t? Erre ad választ az alábbi vendég-blogger cikk, amiben Zsiraph meséli el, hogy hogyan jött ki a futár, majd cserélte ki neki az Apple az óráját 4 nap alatt!

A cikketek hatására és segítségével majdnem 2 éve vettem AppleCare+-t az akkor vásárolt Series 6 LTE-s Watch-omhoz.

Most jól is jött, mert csúnyán összetört az óra. Eddig ugye az volt az ügymenet, hogy az eszközt hivatalos Apple szervizbe kell vinni és ők intézik, de én a távolság miatt (Pécsről csak ezért utazni annyira nem kényelmes) inkább más utat választottam.

Felhívtam a magyar Apple Támogatás telefonszámát, elmondtam, hogy összetört a Watch, van AppleCare+ és megkérdeztem, most mi a teendő.

Az ügyfeles nagyon segítőkész volt, Lokátorban kitöröltük az órát a telefonról (konkrétan távoli vezérléssel ő csinálta, láttam a piros egérkurzort az iPhone-omon), és elindította a javítási folyamatot – jelezte, hogy úgy látja, hogy nem kell fizetnem semmit, mindent áll az AppleCare+.

És akkor a timeline:

  1. Hétfőn beszéltem telefonon az Apple Támogatással.
  2. Kedden hozta a UPS a dobozt, amibe bele kellett raknom a törött, kitörölt Watch-ot, és ezt egyből vitte is vissza a cseh központba.
  3. Szerdán jött az email, hogy megkapták, megvolt a diagnosztika, cserekészüléket fognak küldeni.
  4. Csütörtökön pedig hozta a DHL a brüsszeli raktárból a 0 km-es, idén januárban gyártott Series 6 LTE órát.

Semmi extrát nem kellett fizetnem, nagyon flottul ment minden, küldtek emailt mindenről (például hogy mi lesz az új készülék sorozatszáma és IMEI-száma). Az új Watch-on továbbra is él az eredeti AppleCare+, nem is kérdés, hogy hosszabbítok-e rajta (főleg hogy már az évi 2 véletlen sérülés korlátot is kivették, már korlátlan)!

Legyen neked is AppleCare+ biztosításod!

Régóta használjuk az AppleCare+ szolgáltatást, és már többször is cserélt így nekünk díjmentesen teljes készüléket az Apple, de ilyen volt például a sarkára ejtett laptopom is, ahol 270.000Ft lett volna a kijelző csere, amit az Apple ismét térítésmentesen javított.

További információkat itt találsz AppleCare+ biztosításról: AppleCare+: mostantól még többet ad a legjobb Apple biztosítás!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.