fbpx Skip to content

Körülbelül 2020 év végén írtam az első cikket az Apple biztosításáról. Akkor Londonban addig noszogattam az eladót, hogy végül megkötötték nekem. Az elsőre nem olcsó AppleCare+ (egy iPhone esetén például 100.000Ft-ról beszélünk) 2 éves biztosítást ad, tehát rögtön letudtam azt a problémát, hogy tokban vagy fóliában tartsam ezt a gyönyörű telefont.

De mi történik, ha baleset éri a készüléket, hogyan érvényesítsük az AppleCare+-t? Erre ad választ az alábbi vendég-blogger cikk, amiben Zsiraph meséli el, hogy hogyan jött ki a futár, majd cserélte ki neki az Apple az óráját 4 nap alatt!

A cikketek hatására és segítségével majdnem 2 éve vettem AppleCare+-t az akkor vásárolt Series 6 LTE-s Watch-omhoz.

Most jól is jött, mert csúnyán összetört az óra. Eddig ugye az volt az ügymenet, hogy az eszközt hivatalos Apple szervizbe kell vinni és ők intézik, de én a távolság miatt (Pécsről csak ezért utazni annyira nem kényelmes) inkább más utat választottam.

Felhívtam a magyar Apple Támogatás telefonszámát, elmondtam, hogy összetört a Watch, van AppleCare+ és megkérdeztem, most mi a teendő.

Az ügyfeles nagyon segítőkész volt, Lokátorban kitöröltük az órát a telefonról (konkrétan távoli vezérléssel ő csinálta, láttam a piros egérkurzort az iPhone-omon), és elindította a javítási folyamatot – jelezte, hogy úgy látja, hogy nem kell fizetnem semmit, mindent áll az AppleCare+.

És akkor a timeline:

  1. Hétfőn beszéltem telefonon az Apple Támogatással.
  2. Kedden hozta a UPS a dobozt, amibe bele kellett raknom a törött, kitörölt Watch-ot, és ezt egyből vitte is vissza a cseh központba.
  3. Szerdán jött az email, hogy megkapták, megvolt a diagnosztika, cserekészüléket fognak küldeni.
  4. Csütörtökön pedig hozta a DHL a brüsszeli raktárból a 0 km-es, idén januárban gyártott Series 6 LTE órát.

Semmi extrát nem kellett fizetnem, nagyon flottul ment minden, küldtek emailt mindenről (például hogy mi lesz az új készülék sorozatszáma és IMEI-száma). Az új Watch-on továbbra is él az eredeti AppleCare+, nem is kérdés, hogy hosszabbítok-e rajta (főleg hogy már az évi 2 véletlen sérülés korlátot is kivették, már korlátlan)!

Legyen neked is AppleCare+ biztosításod!

Régóta használjuk az AppleCare+ szolgáltatást, és már többször is cserélt így nekünk díjmentesen teljes készüléket az Apple, de ilyen volt például a sarkára ejtett laptopom is, ahol 270.000Ft lett volna a kijelző csere, amit az Apple ismét térítésmentesen javított.

További információkat itt találsz AppleCare+ biztosításról: AppleCare+: mostantól még többet ad a legjobb Apple biztosítás!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Csak nefeledjük, hogy minden csere 65€-ba kerül ha törésről van szó.

  2. Az AppleCare+ hosszabbítható?

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogyan ez a cikkben is le van írva: nem kerül itthon egy fillérbe sem, mert az Apple nem kéri el érte itthon az önrészt sem –– mivel ugye itthon AppleCare+ sem vásárolható hivatalosan.

  4. Én kb 2 hónapja hívtam szintén őket a telefonommal kapcsolatban (ac+) és azt mondták, hogy magyaroszágon nincs ilyen szolgáltatás, menjek bécsbe :smiling_face_with_tear:. Ezek szerint apple berkeken belül sincs ez a folyamat leoktatva rendesen?

  5. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Mi van abban az esetben, ha az Apple elutasító választ add mint sallai_01 kollegának?

  6. Újra felhívod, mert balfasz volt a kolléga. De egyébként chatelni is tudsz velük angolul, mi ezt tettük az simán ment. 3. opció bemész az iSTYLE-ba.

  7. Avatar for Czo Czo says:

    A magyar tamogatast hiaba hivod, hiszen ami itthon nincs, ahhoz tamogatas sincs. Hivd fel olyan orszag Apple supportjat, ahol van az adott szolgaltats, majd aruld el nekik, hogy kulfoldon vagy, eppen MO-n, es problemad van. A problemas eszkozodtol fuggoen, oda fognak iranyitani az egyik helyi, hivatalos szervizhez.

  8. Sziasztok! Szeretnék venni egy Series 7 órát. Viszont az UK AC+ oldalon nem látom az árat hozzá, csak a Series 8, SE, és ULTRA-hoz. Szerintetek 7-este nem lehet kötni?

    Köszi előre is :slight_smile:

  9. Lehet persze, ha új. Ugyanaz az ára mint a 8-asnak 89 font.

  10. Sziasztok!
    Milyen esetekben cseréli az Apple a Watch-okat?
    Az S6-os Stainless Steel órám akkuja már elég gatya (80%+), és szeretném cseréltetni. A zafír kijelző miatt úgy gondolom, hogy nem egyszerű betörni a kijelzőt, illetve nem is tenném jó szívvel.

  11. Hívd fel az Apple.hu -t és mondd azt hogy X %-on kikapcsolgat, és újra indulgat. Már újra lett telepítve stb…

  12. Mi lesz akkor, ha cégként veszek az apple.hu-ról, majd magánszemélyként kötők rá AppleCare+ -t mondjuk német oldalon?
    Ha a probléma lesz fogja kérni vki az eredeti számlát?
    Problémázni fognak rajta, hogy nem ugyan vásárolta a készüléket és kötötte az AC+ -t?
    Esetleg az Apple-nél automatikusan kijön az ellentmondás?

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legjobb tudomásom szerint nem fognak problémázni, mert csak azt fogják nézni, hogy van rajta AppleCare+. minden más mindegy.

  14. Köszi. Szuper, ez megnyugtató.

  15. Köszi a gyors válaszodat.
    De sajnos az általad írt linken próbálkozok akkor is csak ugyanazokat a mezőket tölthetem ki.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor hívd fel holnap az üzleti támogatást, mert ahogy emlékszem, nekik is jóvá kell hagyniuk.
    06 80 983 827

    de amúgy asszem itt azt szokták mondani, hogy elkezded beírni, és ahol van benne szóköz, az utána jövő részt írod az utónévbe, az elejét meg a vezetéknévbe, csak emiatt lehet, hogy nem szerepel majd pontosan, ezért én mindenképpen felhívnám őket, az a biztos.

  17. Köszi az extra éjszakai gyors válaszod :pray:
    Nem tudom eldönteni a mi NAV-unk akar sokat vagy az Apple rendelési rendszere tud keveset :sunglasses:

  18. Felhívtam a megadott számot. Ez szívás csak hétfőn lesznek elérhetők…

  19. Ma jár le a családban az egyik telefonon a 2 éves AppleCare+. Mikor lehet meghosszabbítani havidíjas alapon?
    a) Még ma meg kell tenni mert később (az AC+ lejárata után) már nem lehet?
    (Ez esetben hol kell, mert nem találtam erre most sehol lehetőséget)
    b) Meg kell várni az AC+ lejáratát és csak utána lehet?
    (Utóbbira tippelek, mert most még nem jelent meg sehol a hosszabbítás lehetősége)

    Rémlik, hogy volt itt már erről szó, ha igen elnézést, de nem volt erőm újra olvasni mindent.

  20. Köszi szépen. :+1:
    Szóval jól rémlett meg kell előbb várni, hogy lejárjon és utána lehet. Tehát várnom kell holnapig :sunglasses:
    Extra kérdés amire nem találtam választ: Mi történik, ha családon belül lesz továbbadva a készülék miután meg lett hosszabbítva az AC+, folytatható-e az előfizetés (akár ugyanarról a kártyáról) ha már újra lett húzva a készülék és másik AppleID-val van bent valaki más?

  21. Ameddig fizeted addig menni fog.

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Semmi koze ahhoz, hogy mivel vagy belepve. En csinaltam egy onallo apple id-t, amin ezek az AppleCare+ elofizetesek vannak. Ez nincs belepve a deviceokon, de ha belepek, latszik a subscriptionok kozott az osszes eszkoz. Az eszkozok pedig onnonmaguk is tudnak arrol, hogy van rajtuk AC+.

  23. Köszi, ez jó hír.

  24. Köszi az infót.
    Örülök és logikus, hogy nem kell megegyeznie a készülék bejelentkezési AID-nek és az AC+ -hoz tartozó AID-nek.
    Meg lehet nézni egy helyen az összes készülék AC+ adatait amelyiket egy AID-hoz kapcsolva fizetsz? Ha igen hol? Esetleg az appleid.apple.com oldalon?

  25. Avatar for Czo Czo says:

    Ha azzal az accountal belepsz, amelyikkel elo vagy fizetve, akkor az elofizetesek kozott szerepel ez. Ugyonott, ahol az osszes tobbi Apple elofzetesed mutatja.

  26. Oké, de milyen felületen kellene ezt látni?

    • appleid.apple.com - itt nem találok előfizetést egyáltalán.

    • Készüléken (telefon): Beállítások/AppleID/előfizetések - itt csak az A. music, A. arrcade, A. TV+, és egyéb app előfizetést látok AC+ -t nem

    • Támogatás appban: Saját készülékek / felsorolva - itt csak azokat látom ami tényleg csak a saját

  27. Avatar for Czo Czo says:

    A beallitasok/appleid/elofizetesek. Van most elo AC+ elofizetesed azzal az accounttal, amivel be vagy lepve? Ha van, latnod kene, ha nem latod, nem azzal az accounttal vagy elofizetve.

  28. Az infód alapján megkapargattam az emlékeim és a mailboxaimat és rá kellett jönnöm, hogy anno bizony nem a normál AID-m segítségével vettem az AC+ -okat. Sőt nem is regisztráltam hozzá másik AID-t (ahogy Te), hanem volt olyan, amit külföldön a készülékkel együtt online vettem, de AID használata nélkül (másik e-mail címre jöttek a hozzájuk tartozó értesítések), ráadásul a többi készülékhez a vásárlást követően is volt lehetőség, hogy nem AID-s módon, hanem sima e-mail cím megadásával lehetet AC+ -t venni.
    Azaz mivel AID regisztráció nélkül is lehet vásárolni AC+ -t ezért nem is lehetne kizárólag készülékes AID-hoz kötni az AC+ -t.

  29. Avatar for Czo Czo says:

    Nem igazan ertelek. Apple ID nelkul nem tudsz AppleCare+ elofizetest venni. Nem az elofizetesrol beszelgetunk? Amit most itt irsz, az a termek vasarlas utani, egyszeri AppleCare+ vasarlas. Az nem elofizetes, nem is fog latszani, mint elofizetes.

  30. Hopsz, igazad van. Az előfizetés az, ami megújul(hat). Az első alkalommal vett AC+ pedig egyszeri zárt végű szolgáltatás. Nekem pedig még csak utóbbiak voltak, így nem is lehettek felsorolva az előfizetések között. De jó, hogy ez tisztázódott mert ez azt jelenti, hogy a havi előfizetéses AC+ -hoz fel kell készüljek arra, hogy mindenképpen kell egy AID. Már csak azt kell kitalálni, hogy lesz ez a legoptimálisabb nekem.
    Köszi mégegyszer.

  31. Avatar for Czo Czo says:

    Ehhez ugye, ugyonugy kell mindenkeppen kulfoldi kartya, es nem lehet upfront kifizetni, mindenkeppen “lepesekben” vonja. Telefonnal havonta, gepnel evente. Masra meg nem hosszabbitottam.

  32. Igen. Köszi ezek az infók már meg vannak :pray:

  33. Sziasztok!

    Akinek nem menne:
    Jelentkezz be az Apple fiókodba.
    A support felületen ahol kikell választan a készüléket és a problémát, lehetőség lesz angolra állítani a nyelvet. Csak ebben az esetben jön elő a chat lehetőség, amivel viszont simán menni fog a dolog. Ebben a pillanatban készíti Manesh kolléga elő a futárt házhoz, hogy cseréljék az órát.

    Telefon esetében azonban telefonálni kell, ott nem fog előjönni a chat opció. Azzal még nem is volt szerencsém :smiley:

    Update: Budapest esetén ha kérdezik a megyét/régiót, mondjátok, hogy azt ebben az esetben nem kell megadni mert főváros, különben hibára fognak futni a túloldalon :smiley:

  34. Most kezd időm lenni, hogy tovább foglalkozzak az AC+ előfizetés gyakorlati megvalósításával és kezdem talán megérteni, hogy miért az alapértelmezettől eltérő AID célszerű ehhez. A saját AID-hez ugye egy magyar bankkártya van csatolva továbbá ez AID csak a saját készülékeimhez van kötve.
    Leírnád kérlek, hogy egy adott (K1) készüléken, amihez alapértelmezetten egy AID1 tartozik (amihez egy BK1_HU bankkártya van társítva) , milyen főbb lépésekben lehet erre a (K1) készülékre egy AID2 (amihez egy BK2_DE bankkártya van társítva) előfizetni AC+?
    Továbbá egy alapkérdés: lehet készüléktől függetlenül mondjuk web felületen létrehozni és menedzselni egy AID2-t?

  35. Avatar for DigOut DigOut says:

    Sziasztok!

    Kérdéseim lennének, amiben szeretném a segítségeteket kérni.

    1. Melyik a javasolt, saját névvel, Main AID-val bekötni külföldi címet megadva a AC±t, vagy pedig célszerű akar a külföldi ismerős saját AID-jával és saját kártyával megkötni. Ilyen esetben én magam is tudom intézni, ha bármi gond van a készülékkel? Alapvetően az ASZF alapján azt látom, hogy a biztosító megtagadhatja a kifizetést, ha a tényleges lakóhely nem abban az országban van, ahol az AC±t vette. Ennek egy esetleges hiba folyamat során van bármilyen ellenőrzése?

    2. A bankkártyás fizetésnél csak az országot nézi a rendszer vagy pedig névleg is arra kell szóljon a kártya, akinek az AIDje veszi az AC±t?

    Előre is köszönöm a segítséget.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az AC+ a készülék sorozatszámához kapcsolódik, ebből a szempontból mindegy az Apple ID.

    a bankkártyának az adott országhoz kell tartoznia, de nem kell egyezzen a rajta szereplő név a te Apple ID-dhoz kapcsolódó névvel.

    kifizetés itt nem szokott történni – vagy javítják a készüléket, vagy cserélik, nincs olyan eset, hogy “a biztosító megtagadhatja a kifizetést, ha a tényleges lakóhely nem abban az országban van, ahol az AC±t vette”.

  37. Avatar for DigOut DigOut says:

    Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és a segítséget!

    Annak ezek szerint annak sincs jelentősége, hogy kinek a nevére szól az Applecare+? Tehát érdemesebb saját névvel venni vagy pedig családtag/ismerős/barát is veheti a saját AID-jával?

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs jelentősége, kinek a nevén van, az Apple szempontjából csak a készülék sorozatszáma a fontos.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for DigOut Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for sallai_01 Avatar for Szifon Avatar for Peterson21 Avatar for moljozo Avatar for Hacsi Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Csak nefeledjük, hogy minden csere 65€-ba kerül ha törésről van szó.

  2. Az AppleCare+ hosszabbítható?

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogyan ez a cikkben is le van írva: nem kerül itthon egy fillérbe sem, mert az Apple nem kéri el érte itthon az önrészt sem –– mivel ugye itthon AppleCare+ sem vásárolható hivatalosan.

  4. Én kb 2 hónapja hívtam szintén őket a telefonommal kapcsolatban (ac+) és azt mondták, hogy magyaroszágon nincs ilyen szolgáltatás, menjek bécsbe :smiling_face_with_tear:. Ezek szerint apple berkeken belül sincs ez a folyamat leoktatva rendesen?

  5. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Mi van abban az esetben, ha az Apple elutasító választ add mint sallai_01 kollegának?

  6. Újra felhívod, mert balfasz volt a kolléga. De egyébként chatelni is tudsz velük angolul, mi ezt tettük az simán ment. 3. opció bemész az iSTYLE-ba.

  7. Avatar for Czo Czo says:

    A magyar tamogatast hiaba hivod, hiszen ami itthon nincs, ahhoz tamogatas sincs. Hivd fel olyan orszag Apple supportjat, ahol van az adott szolgaltats, majd aruld el nekik, hogy kulfoldon vagy, eppen MO-n, es problemad van. A problemas eszkozodtol fuggoen, oda fognak iranyitani az egyik helyi, hivatalos szervizhez.

  8. Sziasztok! Szeretnék venni egy Series 7 órát. Viszont az UK AC+ oldalon nem látom az árat hozzá, csak a Series 8, SE, és ULTRA-hoz. Szerintetek 7-este nem lehet kötni?

    Köszi előre is :slight_smile:

  9. Lehet persze, ha új. Ugyanaz az ára mint a 8-asnak 89 font.

  10. Sziasztok!
    Milyen esetekben cseréli az Apple a Watch-okat?
    Az S6-os Stainless Steel órám akkuja már elég gatya (80%+), és szeretném cseréltetni. A zafír kijelző miatt úgy gondolom, hogy nem egyszerű betörni a kijelzőt, illetve nem is tenném jó szívvel.

  11. Hívd fel az Apple.hu -t és mondd azt hogy X %-on kikapcsolgat, és újra indulgat. Már újra lett telepítve stb…

  12. Mi lesz akkor, ha cégként veszek az apple.hu-ról, majd magánszemélyként kötők rá AppleCare+ -t mondjuk német oldalon?
    Ha a probléma lesz fogja kérni vki az eredeti számlát?
    Problémázni fognak rajta, hogy nem ugyan vásárolta a készüléket és kötötte az AC+ -t?
    Esetleg az Apple-nél automatikusan kijön az ellentmondás?

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legjobb tudomásom szerint nem fognak problémázni, mert csak azt fogják nézni, hogy van rajta AppleCare+. minden más mindegy.

  14. Köszi. Szuper, ez megnyugtató.

  15. Köszi a gyors válaszodat.
    De sajnos az általad írt linken próbálkozok akkor is csak ugyanazokat a mezőket tölthetem ki.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor hívd fel holnap az üzleti támogatást, mert ahogy emlékszem, nekik is jóvá kell hagyniuk.
    06 80 983 827

    de amúgy asszem itt azt szokták mondani, hogy elkezded beírni, és ahol van benne szóköz, az utána jövő részt írod az utónévbe, az elejét meg a vezetéknévbe, csak emiatt lehet, hogy nem szerepel majd pontosan, ezért én mindenképpen felhívnám őket, az a biztos.

  17. Köszi az extra éjszakai gyors válaszod :pray:
    Nem tudom eldönteni a mi NAV-unk akar sokat vagy az Apple rendelési rendszere tud keveset :sunglasses:

  18. Felhívtam a megadott számot. Ez szívás csak hétfőn lesznek elérhetők…

  19. Ma jár le a családban az egyik telefonon a 2 éves AppleCare+. Mikor lehet meghosszabbítani havidíjas alapon?
    a) Még ma meg kell tenni mert később (az AC+ lejárata után) már nem lehet?
    (Ez esetben hol kell, mert nem találtam erre most sehol lehetőséget)
    b) Meg kell várni az AC+ lejáratát és csak utána lehet?
    (Utóbbira tippelek, mert most még nem jelent meg sehol a hosszabbítás lehetősége)

    Rémlik, hogy volt itt már erről szó, ha igen elnézést, de nem volt erőm újra olvasni mindent.

  20. Köszi szépen. :+1:
    Szóval jól rémlett meg kell előbb várni, hogy lejárjon és utána lehet. Tehát várnom kell holnapig :sunglasses:
    Extra kérdés amire nem találtam választ: Mi történik, ha családon belül lesz továbbadva a készülék miután meg lett hosszabbítva az AC+, folytatható-e az előfizetés (akár ugyanarról a kártyáról) ha már újra lett húzva a készülék és másik AppleID-val van bent valaki más?

  21. Ameddig fizeted addig menni fog.

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Semmi koze ahhoz, hogy mivel vagy belepve. En csinaltam egy onallo apple id-t, amin ezek az AppleCare+ elofizetesek vannak. Ez nincs belepve a deviceokon, de ha belepek, latszik a subscriptionok kozott az osszes eszkoz. Az eszkozok pedig onnonmaguk is tudnak arrol, hogy van rajtuk AC+.

  23. Köszi, ez jó hír.

  24. Köszi az infót.
    Örülök és logikus, hogy nem kell megegyeznie a készülék bejelentkezési AID-nek és az AC+ -hoz tartozó AID-nek.
    Meg lehet nézni egy helyen az összes készülék AC+ adatait amelyiket egy AID-hoz kapcsolva fizetsz? Ha igen hol? Esetleg az appleid.apple.com oldalon?

  25. Avatar for Czo Czo says:

    Ha azzal az accountal belepsz, amelyikkel elo vagy fizetve, akkor az elofizetesek kozott szerepel ez. Ugyonott, ahol az osszes tobbi Apple elofzetesed mutatja.

  26. Oké, de milyen felületen kellene ezt látni?

    • appleid.apple.com - itt nem találok előfizetést egyáltalán.

    • Készüléken (telefon): Beállítások/AppleID/előfizetések - itt csak az A. music, A. arrcade, A. TV+, és egyéb app előfizetést látok AC+ -t nem

    • Támogatás appban: Saját készülékek / felsorolva - itt csak azokat látom ami tényleg csak a saját

  27. Avatar for Czo Czo says:

    A beallitasok/appleid/elofizetesek. Van most elo AC+ elofizetesed azzal az accounttal, amivel be vagy lepve? Ha van, latnod kene, ha nem latod, nem azzal az accounttal vagy elofizetve.

  28. Az infód alapján megkapargattam az emlékeim és a mailboxaimat és rá kellett jönnöm, hogy anno bizony nem a normál AID-m segítségével vettem az AC+ -okat. Sőt nem is regisztráltam hozzá másik AID-t (ahogy Te), hanem volt olyan, amit külföldön a készülékkel együtt online vettem, de AID használata nélkül (másik e-mail címre jöttek a hozzájuk tartozó értesítések), ráadásul a többi készülékhez a vásárlást követően is volt lehetőség, hogy nem AID-s módon, hanem sima e-mail cím megadásával lehetet AC+ -t venni.
    Azaz mivel AID regisztráció nélkül is lehet vásárolni AC+ -t ezért nem is lehetne kizárólag készülékes AID-hoz kötni az AC+ -t.

  29. Avatar for Czo Czo says:

    Nem igazan ertelek. Apple ID nelkul nem tudsz AppleCare+ elofizetest venni. Nem az elofizetesrol beszelgetunk? Amit most itt irsz, az a termek vasarlas utani, egyszeri AppleCare+ vasarlas. Az nem elofizetes, nem is fog latszani, mint elofizetes.

  30. Hopsz, igazad van. Az előfizetés az, ami megújul(hat). Az első alkalommal vett AC+ pedig egyszeri zárt végű szolgáltatás. Nekem pedig még csak utóbbiak voltak, így nem is lehettek felsorolva az előfizetések között. De jó, hogy ez tisztázódott mert ez azt jelenti, hogy a havi előfizetéses AC+ -hoz fel kell készüljek arra, hogy mindenképpen kell egy AID. Már csak azt kell kitalálni, hogy lesz ez a legoptimálisabb nekem.
    Köszi mégegyszer.

  31. Avatar for Czo Czo says:

    Ehhez ugye, ugyonugy kell mindenkeppen kulfoldi kartya, es nem lehet upfront kifizetni, mindenkeppen “lepesekben” vonja. Telefonnal havonta, gepnel evente. Masra meg nem hosszabbitottam.

  32. Igen. Köszi ezek az infók már meg vannak :pray:

  33. Sziasztok!

    Akinek nem menne:
    Jelentkezz be az Apple fiókodba.
    A support felületen ahol kikell választan a készüléket és a problémát, lehetőség lesz angolra állítani a nyelvet. Csak ebben az esetben jön elő a chat lehetőség, amivel viszont simán menni fog a dolog. Ebben a pillanatban készíti Manesh kolléga elő a futárt házhoz, hogy cseréljék az órát.

    Telefon esetében azonban telefonálni kell, ott nem fog előjönni a chat opció. Azzal még nem is volt szerencsém :smiley:

    Update: Budapest esetén ha kérdezik a megyét/régiót, mondjátok, hogy azt ebben az esetben nem kell megadni mert főváros, különben hibára fognak futni a túloldalon :smiley:

  34. Most kezd időm lenni, hogy tovább foglalkozzak az AC+ előfizetés gyakorlati megvalósításával és kezdem talán megérteni, hogy miért az alapértelmezettől eltérő AID célszerű ehhez. A saját AID-hez ugye egy magyar bankkártya van csatolva továbbá ez AID csak a saját készülékeimhez van kötve.
    Leírnád kérlek, hogy egy adott (K1) készüléken, amihez alapértelmezetten egy AID1 tartozik (amihez egy BK1_HU bankkártya van társítva) , milyen főbb lépésekben lehet erre a (K1) készülékre egy AID2 (amihez egy BK2_DE bankkártya van társítva) előfizetni AC+?
    Továbbá egy alapkérdés: lehet készüléktől függetlenül mondjuk web felületen létrehozni és menedzselni egy AID2-t?

  35. Avatar for DigOut DigOut says:

    Sziasztok!

    Kérdéseim lennének, amiben szeretném a segítségeteket kérni.

    1. Melyik a javasolt, saját névvel, Main AID-val bekötni külföldi címet megadva a AC±t, vagy pedig célszerű akar a külföldi ismerős saját AID-jával és saját kártyával megkötni. Ilyen esetben én magam is tudom intézni, ha bármi gond van a készülékkel? Alapvetően az ASZF alapján azt látom, hogy a biztosító megtagadhatja a kifizetést, ha a tényleges lakóhely nem abban az országban van, ahol az AC±t vette. Ennek egy esetleges hiba folyamat során van bármilyen ellenőrzése?

    2. A bankkártyás fizetésnél csak az országot nézi a rendszer vagy pedig névleg is arra kell szóljon a kártya, akinek az AIDje veszi az AC±t?

    Előre is köszönöm a segítséget.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az AC+ a készülék sorozatszámához kapcsolódik, ebből a szempontból mindegy az Apple ID.

    a bankkártyának az adott országhoz kell tartoznia, de nem kell egyezzen a rajta szereplő név a te Apple ID-dhoz kapcsolódó névvel.

    kifizetés itt nem szokott történni – vagy javítják a készüléket, vagy cserélik, nincs olyan eset, hogy “a biztosító megtagadhatja a kifizetést, ha a tényleges lakóhely nem abban az országban van, ahol az AC±t vette”.

  37. Avatar for DigOut DigOut says:

    Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és a segítséget!

    Annak ezek szerint annak sincs jelentősége, hogy kinek a nevére szól az Applecare+? Tehát érdemesebb saját névvel venni vagy pedig családtag/ismerős/barát is veheti a saját AID-jával?

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs jelentősége, kinek a nevén van, az Apple szempontjából csak a készülék sorozatszáma a fontos.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for DigOut Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for sallai_01 Avatar for Szifon Avatar for Peterson21 Avatar for moljozo Avatar for Hacsi Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for SzifonAdmin