Így cserélte 4 nap alatt az órámat az Apple – AppleCare+ biztosítás

Körülbelül 2020 év végén írtam az első cikket az Apple biztosításáról. Akkor Londonban addig noszogattam az eladót, hogy végül megkötötték nekem. Az elsőre nem olcsó AppleCare+ (egy iPhone esetén például 100.000Ft-ról beszélünk) 2 éves biztosítást ad, tehát rögtön letudtam azt a problémát, hogy tokban vagy fóliában tartsam ezt a gyönyörű telefont.

De mi történik, ha baleset éri a készüléket, hogyan érvényesítsük az AppleCare+-t? Erre ad választ az alábbi vendég-blogger cikk, amiben Zsiraph meséli el, hogy hogyan jött ki a futár, majd cserélte ki neki az Apple az óráját 4 nap alatt!

A cikketek hatására és segítségével majdnem 2 éve vettem AppleCare+-t az akkor vásárolt Series 6 LTE-s Watch-omhoz.

Most jól is jött, mert csúnyán összetört az óra. Eddig ugye az volt az ügymenet, hogy az eszközt hivatalos Apple szervizbe kell vinni és ők intézik, de én a távolság miatt (Pécsről csak ezért utazni annyira nem kényelmes) inkább más utat választottam.

Felhívtam a magyar Apple Támogatás telefonszámát, elmondtam, hogy összetört a Watch, van AppleCare+ és megkérdeztem, most mi a teendő.

Az ügyfeles nagyon segítőkész volt, Lokátorban kitöröltük az órát a telefonról (konkrétan távoli vezérléssel ő csinálta, láttam a piros egérkurzort az iPhone-omon), és elindította a javítási folyamatot – jelezte, hogy úgy látja, hogy nem kell fizetnem semmit, mindent áll az AppleCare+.

És akkor a timeline:

 1. Hétfőn beszéltem telefonon az Apple Támogatással.
 2. Kedden hozta a UPS a dobozt, amibe bele kellett raknom a törött, kitörölt Watch-ot, és ezt egyből vitte is vissza a cseh központba.
 3. Szerdán jött az email, hogy megkapták, megvolt a diagnosztika, cserekészüléket fognak küldeni.
 4. Csütörtökön pedig hozta a DHL a brüsszeli raktárból a 0 km-es, idén januárban gyártott Series 6 LTE órát.

Semmi extrát nem kellett fizetnem, nagyon flottul ment minden, küldtek emailt mindenről (például hogy mi lesz az új készülék sorozatszáma és IMEI-száma). Az új Watch-on továbbra is él az eredeti AppleCare+, nem is kérdés, hogy hosszabbítok-e rajta (főleg hogy már az évi 2 véletlen sérülés korlátot is kivették, már korlátlan)!

Legyen neked is AppleCare+ biztosításod!

Régóta használjuk az AppleCare+ szolgáltatást, és már többször is cserélt így nekünk díjmentesen teljes készüléket az Apple, de ilyen volt például a sarkára ejtett laptopom is, ahol 270.000Ft lett volna a kijelző csere, amit az Apple ismét térítésmentesen javított.

További információkat itt találsz AppleCare+ biztosításról: AppleCare+: mostantól még többet ad a legjobb Apple biztosítás!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. moljozo says:

  Csak nefeledjük, hogy minden csere 65€-ba kerül ha törésről van szó.

 2. Az AppleCare+ hosszabbítható?

 3. Jadeye says:

  ahogyan ez a cikkben is le van írva: nem kerül itthon egy fillérbe sem, mert az Apple nem kéri el érte itthon az önrészt sem –– mivel ugye itthon AppleCare+ sem vásárolható hivatalosan.

 4. Én kb 2 hónapja hívtam szintén őket a telefonommal kapcsolatban (ac+) és azt mondták, hogy magyaroszágon nincs ilyen szolgáltatás, menjek bécsbe :smiling_face_with_tear:. Ezek szerint apple berkeken belül sincs ez a folyamat leoktatva rendesen?

 5. Hacsi says:

  Mi van abban az esetben, ha az Apple elutasító választ add mint sallai_01 kollegának?

 6. Újra felhívod, mert balfasz volt a kolléga. De egyébként chatelni is tudsz velük angolul, mi ezt tettük az simán ment. 3. opció bemész az iSTYLE-ba.

 7. Czo says:

  A magyar tamogatast hiaba hivod, hiszen ami itthon nincs, ahhoz tamogatas sincs. Hivd fel olyan orszag Apple supportjat, ahol van az adott szolgaltats, majd aruld el nekik, hogy kulfoldon vagy, eppen MO-n, es problemad van. A problemas eszkozodtol fuggoen, oda fognak iranyitani az egyik helyi, hivatalos szervizhez.

 8. Sziasztok! Szeretnék venni egy Series 7 órát. Viszont az UK AC+ oldalon nem látom az árat hozzá, csak a Series 8, SE, és ULTRA-hoz. Szerintetek 7-este nem lehet kötni?

  Köszi előre is :slight_smile:

 9. Lehet persze, ha új. Ugyanaz az ára mint a 8-asnak 89 font.

 10. Sziasztok!
  Milyen esetekben cseréli az Apple a Watch-okat?
  Az S6-os Stainless Steel órám akkuja már elég gatya (80%+), és szeretném cseréltetni. A zafír kijelző miatt úgy gondolom, hogy nem egyszerű betörni a kijelzőt, illetve nem is tenném jó szívvel.

 11. Hívd fel az Apple.hu -t és mondd azt hogy X %-on kikapcsolgat, és újra indulgat. Már újra lett telepítve stb…

 12. Mi lesz akkor, ha cégként veszek az apple.hu-ról, majd magánszemélyként kötők rá AppleCare+ -t mondjuk német oldalon?
  Ha a probléma lesz fogja kérni vki az eredeti számlát?
  Problémázni fognak rajta, hogy nem ugyan vásárolta a készüléket és kötötte az AC+ -t?
  Esetleg az Apple-nél automatikusan kijön az ellentmondás?

 13. Jadeye says:

  legjobb tudomásom szerint nem fognak problémázni, mert csak azt fogják nézni, hogy van rajta AppleCare+. minden más mindegy.

 14. Köszi. Szuper, ez megnyugtató.

 15. Köszi a gyors válaszodat.
  De sajnos az általad írt linken próbálkozok akkor is csak ugyanazokat a mezőket tölthetem ki.

 16. Jadeye says:

  akkor hívd fel holnap az üzleti támogatást, mert ahogy emlékszem, nekik is jóvá kell hagyniuk.
  06 80 983 827

  de amúgy asszem itt azt szokták mondani, hogy elkezded beírni, és ahol van benne szóköz, az utána jövő részt írod az utónévbe, az elejét meg a vezetéknévbe, csak emiatt lehet, hogy nem szerepel majd pontosan, ezért én mindenképpen felhívnám őket, az a biztos.

 17. Köszi az extra éjszakai gyors válaszod :pray:
  Nem tudom eldönteni a mi NAV-unk akar sokat vagy az Apple rendelési rendszere tud keveset :sunglasses:

 18. Felhívtam a megadott számot. Ez szívás csak hétfőn lesznek elérhetők…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!