fbpx Skip to content

Ha az Apple bejelent egy új eszközt, akkor biztos lehetsz benne, hogy az árusítás megkezdése után nem sokkal az iFixit emberei szét fogják szedni.

Ez így történt most is az új, 15 colos MacBook Airrel is, amit pénteken szétkaptak az iFixitesek. Nézzük meg, hogy mi rejlik az Apple legvékonyabb, 15 colos gépében!

A 13 colos és a 15 colos MacBook Air belső felépítésében nagyon hasonlít, a legnagyobb eltérést a hangszóró rejti.

Az Apple saját oldalán így ír a hangszórókról:

A 13 hüvelykes MacBook Air négy hangszórós hangrendszerében két mélynyomó és két magas­­sugárzó gondoskodik a szórakozásról útközben is.

A 15 hüvelykes MacBook Air hat hangszórós hangrendszere két pár rezgéskioltó mélynyomót kombinál két magassugárzóval a kétszeres mélységű basszusért.

Magával ragadó hangrendszer. A MacBook Air hangszórói Térbeli hangzással támogatják a Dolby Atmos hangot, így háromdimenziós hangtérben élvezheted a zenéket és filmeket.

Az Apple is kiemeli, hogy különbség a 13 és 15 colos modellek közt a hangszóró: a kisebb MacBook Airben csak 4 hangszórós hangrendszer található, míg a nagy testvérbe 6 hangszórós került.

Talán nem meglepő módon ez a legnagyobb eltérés szétszedés után is a két gép között, ahogy az az iFixit videójából is kiderül:

Érdekes még, hogy a 256 GB-os modellt ugyanúgy egy NAND lapkával oldotta meg az Apple, így annak írási és olvasási teljesítménye alacsonyabb, mint a magasabb tárhelyű gépeké. Ha ez bővebben érdekel, ezekben a cikkekben már beszámoltunk erről a szerencsétlen változtatásról: Lassabb SSD-vel rendelkezik a belépő szintű, M2-es MacBook Pro, mint az M1-es modell és A tesztek alapján az elődjénél lassabb az SSD a 2023-as MacBook Pro-ban.

Az iFixit a 15 colos MacBook Airnél is megjegyezte, hogy nagyon nehezen szervizelhető, már az akkumulátor kivétele is egy sok lépéses folyamat, amit csak szakszervizben érdemes elintéztetni, semmiképp sem olyan folyamat, amit otthon bárki megcsinálhat.

Egy szó mint száz: szétszerelés után is csak annyi a különbség a 13 és 15 colos MacBook Air között, amit már a sajtóanyagokból is tudhattunk: nagyobb kijelző, nagyobb trackpad és kettővel több hangszóró.

Neked hogy tetszik az új 15 colos MacBook Air?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok