fbpx Skip to content

Mindig csalódás, ha egy Apple termék rosszabb lesz a generációs ugrással, és most, a 2023-as MacBook Pro-nál pont ez történt.

Anno fájt, amikor kikerült az iPhone-ból a 3D Touch, vagy amikor eltűnt az összes gomb az iPod shuffle-ről, de ezek mind olyan változtatások voltak, amiket az Apple oldalát böngészve észrevehettél. Most azonban sunyiságot követett el kedvenc almás cégünk.

És sajnos nem ez az első mostanában, hogy az Apple lassabb SSD-t tesz a gépébe. Ugyanígy járt a tavaly frissített MacBook Air M2 és a belépő MacBook Pro is: Lassabb SSD-vel rendelkezik a belépő szintű, M2-es MacBook Pro, mint az M1-es modell.

A turpisság mögött ugyanaz áll: az Apple kevesebb, de nagyobb kapacitású NAND chipet használt, így nem lehetséges a párhuzamos olvasás.

Míg az M1 Pro-s MacBook Pro 512 GB-os tárhelye 4 darab 128 GB-os NAND chipből állt össze, addig az új gépben csak 2 darab 256 GB-os van, ezért lassabban tudsz hozzáférni az adataidhoz.

És hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Az ég egy adta világon semmit, ugyanis az SSD teljesítmény nagyon régóta nem jelent szűk keresztmetszetet és a legtöbbször bőven elegendő az, amire az új gépek képesek.

Ennek ellenére szomorú, hogy az M2-es MacBook Pro modellek nem minden tekintetben jobbak elődeiknél azonos konfiguráció mellett.

A probléma ugyanis áthidalható, ha nagyobb tárhelyű gépet veszel, ahol az Apple feltehetően ugyanúgy 4 NAND chipet használ.

Te csalódtál az Apple-ben, hogy a profiknak szánt gépén így spórolt?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. “Ez egy fajta aremeles Apple modra.” :smiley:

 2. Avatar for atirag atirag says:

  Több nem alap modellt akarnak eladni és/vagy rávenni a user-t,hogy kevesebb ideig használja a terméket. Iphone-t kivéve mert az általában pörög.
  Van egy 2015-ös macbook-om ami az akkuján kívül teljesen korrekt. Gondoltam veszek egy újat egy air-t m2 procival. De szemét módon az m1 procival ellátott gyorsabb és hosszabb távon jobb mint az új,. Viszont a design az újnál jobb. Így valószínüleg vagy asus lesz vagy egy használt m1. Így most velem eldobtak 600k-t.

 3. Avatar for Czo Czo says:

  Miert lenne hosszabb tavon jobb? Az M1-es modellbol mar elketyegett 2 ev, mig a masik 0-rol indul.

 4. Avatar for atirag atirag says:

  Sokat olvastam utána. És mind a kettő 8gb-os és 256 ssd. És a weblapok fejlődésével és normál használatnál is egyre kevesebb a 8gb memória ami után az ssd-t használja ami az m2-nél fele olyan gyors. Tehát mondjuk 3-4 év után már bizonyosan kevés lesz a 8gb. Így messez nem érhető el az 5-7év használat. És 600k nem kevés összeg azért ,hogy egy termék lassabb legyen mint az elődje. És azzal akarnak csak eladni valamit ,hogy jobban/máshogyan néz ki.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for atirag Avatar for farkas63