fbpx Skip to content

Nem egészen két héttel az előző béták után az Apple már elérhetővé is tette az újabb verziók második bétáit.

Ha valami érdemleges újdonság bukkan fel valamelyik új bétában, akkor arról várhatóan újabb cikket teszünk majd közzé. Felfedeztél valami új funkciót, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 16.4 beta 2

Az új build verziószáma 20E5223e.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Miért nincsenek már letöltési linkek?

Az Apple 2022 augusztusában nemcsak hogy a fejlesztői bétákat illetéktelenül megosztó oldalak ellen lépett fel, hanem Twitteren még olyanok fiókjai is átmenetileg felfüggesztésre kerültek, akiknek a tweetjeiben ilyen bétás oldalakra mutató linkek voltak.

Mivel az IPSW-k közvetlen linkjei bejelentkezés és így megfelelő jogosultság nélkül is elérhetővé teszik a fájlokat, így már nem tesszük közzé az IPSW-k linkjeit.

Erről bővebben: A jelek szerint lépett az Apple a fejlesztői bétákat megosztó oldalak ellen.

A fejlesztők természetesen bármikor elérhetik a linkeket a fejlesztői központba belépve, akik pedig csak tesztelni szeretnének fejlesztői fiók nélkül, azok használhatják a nyilvános bétát.

iPadOS 16.4 beta 2

Az új build verziószáma 20E5223e.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

watchOS 9.4 beta 2

Az új build verziószáma 20T5233d.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

tvOS 16.4 beta 2

Az új build verziószáma 20L5474e.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

macOS Ventura 13.3 beta 2

Az új build verziószáma 22E5230e.

A bétához a macOS Developer Beta Access Utility ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 16 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 16-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 16-ról szólóakat itt, a watchOS 9-ről szólókat meg itt, a tvOS 16-ról készülteket itt, a macOS Ventura kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok :grin::raised_hand:

    Továbbra se működik az sms és az iMessage !!!
    :rage::rage::rage:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 vettél fel róla hibajegyet? lezárta az Apple, hogy javították? nekem semmi problémám nincs az iMessage esetén, SMS-t meg nem küldök.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 és a Beállítások, Telefon, Saját szám alatt be van állítva a SIM esetén a telefonszám? (a telefonszámos képedet töröltem.)

  4. Esim van teloba és beállítottam a telefonszámot
    Beírtam.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 mármint most írtad be a számot, vagy már korábban? csinálj már egy hálózati beállítások törlését is.

  6. Én Yettel-es vagyok, eSIM-es. Az SMS ugyanígy nálam sem megy ki, de az iMessage még működik. Mondjuk ezt a frissítést még nem telepítettem.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 mindenképp legyen beírva a telefonszám, ha nincs, az biztos, hogy problémát okoz.

    miért bétázol? ha nem elengedhetetlen, mert nem fejlesztés miatt, hanem csak úgy, kedvtelésből, akkor tedd vissza a hivatalos, nem béta verziót, és nézd meg, azzal aktiválódik-e az iMessage és működik-e az SMS. ha igen, akkor a hibajegybe ezt is írd bele. ha a hivatalos, nem béta verzióval sem megy, akkor nem a béta az oka.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 közben még az jutott eszembe, hogy meg kellene nézned, mi a helyzet az SMSC beállításával a készülékeden. alapból azt a hálózati beállítások helyre kell rántsa, mert az a carrier bundle-ben van, de lehet, hogy valamiért nem tölti be a szolgáltatóhoz tartozó carrier bundle-t a készülék.

    az SMSC-hez beállított telefonszámot elvileg az alábbi kóddal tudod lekérdezni, amit a tárcsázóba kell beütnöd, majd rányomni a hívás gomba:
    *#5005*7672#

    ha ez bármi hibára futna, vagy nincs telefonszám, akkor Pannon/Telenor/Yettel esetén pedig ezt bepötyögve nyomj a hívás gombra, és elmenti az SMSC számát a készülék (az is elképzelhető, hogy a kód elején nem *#, hanem ** kell, de csak akkor próbáld úgy, ha egyébként hibát dobna):
    *#5005*7672*+36209300099#

    nyilván ez kizárólag az SMS esetén segíthet, az iMessage-nél nem.

  9. Avatar for Czo Czo says:

    Viszont, az iMessage aktivalasa egy SMS kuldessel indul.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    valóban. :slight_smile:

  11. Mindegyik szám hibára fut :rage::rage::rage:

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor nincs más opciód, mint vagy visszatenni a nem bétát, vagy várni, és közben csesztetni az Apple-t a hibajegyen keresztül.

  13. Nem engedte visszarakni a nem bétát!
    Lehet hogy azért mert nem töröltem a beta profilt ?
    De bajba vagyok mert az órámon is beta van és azt nem lehet vissza rakni nem bétára !
    Ha teló vissza menne akkor az óra nem kommunikálna vele ?
    7 éve bétázok de ilyen még nem volt :slightly_frowning_face:

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan mi az, hogy “nem engedte visszarakni a nem bétát”? írd le, pontosan mit csináltál. az óra csak abban az esetben problémázhat, ha azon is bétázol.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Ott írta, hogy azon is beta van neki. Akkor ezt a 22-es csapdájának is lehet nevezni. Vagy inkábba 16.4 beta csapdájának. Tényleg ilyenkor szív ameddig az Apple meg nem oldja a szitut?

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Elvileg ahogy emléxem ha törlöd a profilt a telón akkor engedi majd, de valószinű, hogy az óra nem fogja így szeretni és akkor mégis kell a telóra újra a beta, hogy jók legyenek együtt. CSAK nagyon gondold át, mert én anno vmi hasonló szituban voltam, annyi különbséggel, az óra nem akarta a beta-t és több alkalommal is rápróbáltam, majd kaptam a piros 3szöget a felkiáltó jellel, s vihettem a szervízbe. Ott ránézett vhogy a support és felhívtak ha nem vagyok fejlesztő minek is beta-zok, elmondtam mert kíváncsi vagyok és nincsen sehol tiltva a dolog, kicserélték az órát egy azonosra pár napon belül. Lehet nem csinálják mindig ezt. Óvatosan duhajkodj vele. :roll_eyes:

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez marhaság. a korábbi verziót számítógéppel tudod visszatenni, helyreállítási módban, amikor pedig a folyamat magasról tesz arra, hogy mi van a készüléken, mind iOS-verzió, mind holmi béta profil kapcsán. semmit nem számít a béta profil.

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Nem is ez volt a lényeg, hanem hogy az óra miatt jó ha vigyáz, ne fusson ő is a szervízbe.
    De igen a hivatalos csak gépről megy vissza, szerencsére pár éve kellett csak ehhez folyamodnom és most eszembe sem jutott hirtelen, na meg ha nem megy OTA, mert ugye nem fogja felajánlani sem a teló logikusan, akkor kézenfekvő, hogy gépről csinálja az ember, bár mintha 1x nekem vmiért kellett törölnöm a beta profilt, mert nem akarta amit én, ki emléxik már hogy is volt.
    Pont az ilyen dolgai miatt szeretem az Apple cuccait, hogy beállítod és műxik, legalábbis nekem ez a tapasztalatom évek óta. Mire valaki megkérdezi esetleg mit hogyan is kell beállítani, kb el is felejtem, annyira régen csináltam. :grinning:

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de akkor miért írsz ilyen hülyeséget? számítógéppel lehet csak visszatenni ilyenkor, annál meg semmit nem számít a készüléken lévő esetleges béta profil…

  20. Sziasztok

    Na szerintem megvárom a rendes 16.4-et és amikor kiadják törlőm mind a két profilt az órán meg a telón és úgy felrakatom vele mert gondolom akkor már nem a bétát fogja felajánlani telepítésére.
    Szerintetek jól gondolom ?
    Meg írjon már valaki aki bétázik hogy nála is ez van hogy 16.4 betanál nem tud sms-t küldeni .
    Köszönöm

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Nem akarok megint “hülyeséget” és “marhaságot” írni, de igen lehet akkor felmegy, az sms-ek nálam hibátlanok voltak és most is azok . (12 mini)
    UI: Azaz most vettem észre vmit. Akinek eddig azaz tegnapig jó volt az imessage, annak most nem megy át egyik sem, ellenben naponta kenózok és azt sms-ben küldi az is és akiknek nincsen iphone-juk azoknak is tudok küldeni sms-t, ergo csak az imessage helyett nem megy el az sms nálam. Lehet a két biztonsági frissítés b@szott be neki, mert más nem változott péntek óta.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Tévedtem, mert csak nagy valószinűséggel vmelyik biztonsági frissítés tréfált meg, ugyanis, ma kiderült, csak a párom felé nem mentek az üzenetek, de azért mert átkattant a másik számára a küldés és az egy tabletben van, amit ritkán használunk. Utoljára kb 46 telén ment oda tőlem sms és most a hét végén mégis oda kezdte küldeni, persze hogy nem volt sem imessage, sem sms, de mindenki más felé meg igen. Ez a user error? :crazy_face:

  23. Yettelesek vagyunk mind a hárman a családban egyikünk se tud sms küldeni vagyis a gyerek addig tudott míg nem frissített 16.4 beta 1-re :grin:
    iMessage az náluk megy csak nálam nem mert én fizikai símről váltottam esimre és onnantól nincs iMessage de mivel nem megy az sms ezáltal nem aktiválódik vissza az iMessage :rage::rage::rage:

  24. Szuper javítottak a hibát mükxik rendesen :grin::+1:t3:
    Most tesztelem jött egy pár újdonság :grin:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for gaben73 Avatar for LeslieE30 Avatar for Jadeye Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok :grin::raised_hand:

    Továbbra se működik az sms és az iMessage !!!
    :rage::rage::rage:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 vettél fel róla hibajegyet? lezárta az Apple, hogy javították? nekem semmi problémám nincs az iMessage esetén, SMS-t meg nem küldök.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 és a Beállítások, Telefon, Saját szám alatt be van állítva a SIM esetén a telefonszám? (a telefonszámos képedet töröltem.)

  4. Esim van teloba és beállítottam a telefonszámot
    Beírtam.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 mármint most írtad be a számot, vagy már korábban? csinálj már egy hálózati beállítások törlését is.

  6. Én Yettel-es vagyok, eSIM-es. Az SMS ugyanígy nálam sem megy ki, de az iMessage még működik. Mondjuk ezt a frissítést még nem telepítettem.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 mindenképp legyen beírva a telefonszám, ha nincs, az biztos, hogy problémát okoz.

    miért bétázol? ha nem elengedhetetlen, mert nem fejlesztés miatt, hanem csak úgy, kedvtelésből, akkor tedd vissza a hivatalos, nem béta verziót, és nézd meg, azzal aktiválódik-e az iMessage és működik-e az SMS. ha igen, akkor a hibajegybe ezt is írd bele. ha a hivatalos, nem béta verzióval sem megy, akkor nem a béta az oka.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @LeslieE30 közben még az jutott eszembe, hogy meg kellene nézned, mi a helyzet az SMSC beállításával a készülékeden. alapból azt a hálózati beállítások helyre kell rántsa, mert az a carrier bundle-ben van, de lehet, hogy valamiért nem tölti be a szolgáltatóhoz tartozó carrier bundle-t a készülék.

    az SMSC-hez beállított telefonszámot elvileg az alábbi kóddal tudod lekérdezni, amit a tárcsázóba kell beütnöd, majd rányomni a hívás gomba:
    *#5005*7672#

    ha ez bármi hibára futna, vagy nincs telefonszám, akkor Pannon/Telenor/Yettel esetén pedig ezt bepötyögve nyomj a hívás gombra, és elmenti az SMSC számát a készülék (az is elképzelhető, hogy a kód elején nem *#, hanem ** kell, de csak akkor próbáld úgy, ha egyébként hibát dobna):
    *#5005*7672*+36209300099#

    nyilván ez kizárólag az SMS esetén segíthet, az iMessage-nél nem.

  9. Avatar for Czo Czo says:

    Viszont, az iMessage aktivalasa egy SMS kuldessel indul.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    valóban. :slight_smile:

  11. Mindegyik szám hibára fut :rage::rage::rage:

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor nincs más opciód, mint vagy visszatenni a nem bétát, vagy várni, és közben csesztetni az Apple-t a hibajegyen keresztül.

  13. Nem engedte visszarakni a nem bétát!
    Lehet hogy azért mert nem töröltem a beta profilt ?
    De bajba vagyok mert az órámon is beta van és azt nem lehet vissza rakni nem bétára !
    Ha teló vissza menne akkor az óra nem kommunikálna vele ?
    7 éve bétázok de ilyen még nem volt :slightly_frowning_face:

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan mi az, hogy “nem engedte visszarakni a nem bétát”? írd le, pontosan mit csináltál. az óra csak abban az esetben problémázhat, ha azon is bétázol.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Ott írta, hogy azon is beta van neki. Akkor ezt a 22-es csapdájának is lehet nevezni. Vagy inkábba 16.4 beta csapdájának. Tényleg ilyenkor szív ameddig az Apple meg nem oldja a szitut?

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Elvileg ahogy emléxem ha törlöd a profilt a telón akkor engedi majd, de valószinű, hogy az óra nem fogja így szeretni és akkor mégis kell a telóra újra a beta, hogy jók legyenek együtt. CSAK nagyon gondold át, mert én anno vmi hasonló szituban voltam, annyi különbséggel, az óra nem akarta a beta-t és több alkalommal is rápróbáltam, majd kaptam a piros 3szöget a felkiáltó jellel, s vihettem a szervízbe. Ott ránézett vhogy a support és felhívtak ha nem vagyok fejlesztő minek is beta-zok, elmondtam mert kíváncsi vagyok és nincsen sehol tiltva a dolog, kicserélték az órát egy azonosra pár napon belül. Lehet nem csinálják mindig ezt. Óvatosan duhajkodj vele. :roll_eyes:

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez marhaság. a korábbi verziót számítógéppel tudod visszatenni, helyreállítási módban, amikor pedig a folyamat magasról tesz arra, hogy mi van a készüléken, mind iOS-verzió, mind holmi béta profil kapcsán. semmit nem számít a béta profil.

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Nem is ez volt a lényeg, hanem hogy az óra miatt jó ha vigyáz, ne fusson ő is a szervízbe.
    De igen a hivatalos csak gépről megy vissza, szerencsére pár éve kellett csak ehhez folyamodnom és most eszembe sem jutott hirtelen, na meg ha nem megy OTA, mert ugye nem fogja felajánlani sem a teló logikusan, akkor kézenfekvő, hogy gépről csinálja az ember, bár mintha 1x nekem vmiért kellett törölnöm a beta profilt, mert nem akarta amit én, ki emléxik már hogy is volt.
    Pont az ilyen dolgai miatt szeretem az Apple cuccait, hogy beállítod és műxik, legalábbis nekem ez a tapasztalatom évek óta. Mire valaki megkérdezi esetleg mit hogyan is kell beállítani, kb el is felejtem, annyira régen csináltam. :grinning:

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de akkor miért írsz ilyen hülyeséget? számítógéppel lehet csak visszatenni ilyenkor, annál meg semmit nem számít a készüléken lévő esetleges béta profil…

  20. Sziasztok

    Na szerintem megvárom a rendes 16.4-et és amikor kiadják törlőm mind a két profilt az órán meg a telón és úgy felrakatom vele mert gondolom akkor már nem a bétát fogja felajánlani telepítésére.
    Szerintetek jól gondolom ?
    Meg írjon már valaki aki bétázik hogy nála is ez van hogy 16.4 betanál nem tud sms-t küldeni .
    Köszönöm

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Nem akarok megint “hülyeséget” és “marhaságot” írni, de igen lehet akkor felmegy, az sms-ek nálam hibátlanok voltak és most is azok . (12 mini)
    UI: Azaz most vettem észre vmit. Akinek eddig azaz tegnapig jó volt az imessage, annak most nem megy át egyik sem, ellenben naponta kenózok és azt sms-ben küldi az is és akiknek nincsen iphone-juk azoknak is tudok küldeni sms-t, ergo csak az imessage helyett nem megy el az sms nálam. Lehet a két biztonsági frissítés b@szott be neki, mert más nem változott péntek óta.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Tévedtem, mert csak nagy valószinűséggel vmelyik biztonsági frissítés tréfált meg, ugyanis, ma kiderült, csak a párom felé nem mentek az üzenetek, de azért mert átkattant a másik számára a küldés és az egy tabletben van, amit ritkán használunk. Utoljára kb 46 telén ment oda tőlem sms és most a hét végén mégis oda kezdte küldeni, persze hogy nem volt sem imessage, sem sms, de mindenki más felé meg igen. Ez a user error? :crazy_face:

  23. Yettelesek vagyunk mind a hárman a családban egyikünk se tud sms küldeni vagyis a gyerek addig tudott míg nem frissített 16.4 beta 1-re :grin:
    iMessage az náluk megy csak nálam nem mert én fizikai símről váltottam esimre és onnantól nincs iMessage de mivel nem megy az sms ezáltal nem aktiválódik vissza az iMessage :rage::rage::rage:

  24. Szuper javítottak a hibát mükxik rendesen :grin::+1:t3:
    Most tesztelem jött egy pár újdonság :grin:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for gaben73 Avatar for LeslieE30 Avatar for Jadeye Avatar for gunar