fbpx Skip to content

Kicsit kevesebb mint két héttel az előző béták után az Apple elérhetővé tette az iOS 16, az iPadOS 16, a watchOS 9, a tvOS 16, és a macOS Ventura ötödik fejlesztői bétáit.

Az egyes újdonságokról hamarosan külön cikkeket teszünk majd közzé, ha valami érdemleges bukkan fel. Felfedeztél valami új funkciót, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 16 beta 5 és iPadOS 16 beta 5

A build verziószáma 20A5339d.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Az iOS 16 beta 5-ben az Apple elérhetővé tette a százalékos akku kijelzést a Face ID-s telefonok egy részén – ugyanakkor a visszajelzések alapján ez hiányzik az iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini és iPhone 13 mini modellek esetén.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

A béta kipróbálása

Ha szeretnénk kipróbálni a bétát, hogy hogyan működik a saját készülékünkön, akkor azt pár egyszerű lépéssel bármikor megtehetjük, és ha esetleg nem válna be, akkor visszaállíthatjuk az iOS 15 legfrissebb verzióját.

A pontos lépések ebben a cikkünkben találhatóak: Gyakori kérdések: így próbálható ki egyszerűen az iOS 16 bétája, majd tehető vissza az iOS 15.

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 16 beta 5 és iPadOS 16 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 16 beta 5 és iPadOS 16 beta 5 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 9 beta 5

Az új build verziószáma 20R5343e.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 16 beta 5

Az új build verziószáma 20J5355e.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, a nem 4K-s modellhez való IPSW pedig innen:

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban!

macOS Ventura beta 5

Az új build verziószáma 22A5321d.

A bétához a macOS Developer Beta Access Utility ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az Apple processzoros gépekhez való IPSW pedig innen:

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban!

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 16 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 16-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 16-ról szólóakat itt, a watchOS 9-ről szólókat meg itt, a tvOS 16-ról készülteket itt, a macOS Ventura kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Lajhar Lajhar says:

  Ez a frissítés már beleírja az akku ikonba a százalékot! 11 Pro Max

 2. Kivéve az Xr-en, 12/13 miniken és a 11-en.

 3. Avatar for gunar gunar says:

  Persze akik már majdnem tablettel telefonálnak, nekik lett ilyen úri huncutság is. Nekünk teló méret mellett ez nem adatik meg sajnos, kicsi az ikon. :slightly_smiling_face:
  Amugy eddig ahogy látom, ez a beta kevésbé éhes mint az elődje, 12 mini-n legalábbis.

 4. Jelezzük már kérlek titeket, minél többen, hogy épp ezzel a frissítéssel baxták el most a Youtube kép a kép módbant Safariban!
  Az előző verziókban hibátlanul működött meg is lepődtem… Remélem nem eddig tartott…
  Anno még a 13 vagy 14-es béták közepén még tekerni is lehetett lezárt kijelzővel a Youtube videókat háttérből, de aztán a véglegesen a csúszka már nem működött és ezt a bugot azóta is hurcolja a Safari! Az is eléggé zavart, de úgy tűnik, nem volt rá igény…
  Először azt hittem a Google lehetetlenítgeti ezeket, de ez most az ennek a verziónak a sara, ez nyilvánvaló.

 5. Továbbra és egy béta állapotban lévő OS verzióról van szó. Ha az előző verzióban működött és most meg nem, attól még a következőben, vagy a véglegesben működhet és valószínű működni is fog.

  A Google helyében pedig egyébként én se tennék végtelen erőforrást abba, hogy egy béta OS-t támogassak alkalmazás szinten, nyilván az őszi megjelenésre ki fogják kalapálni. Addig csak best effort részükről.

 6. Szia! Mennyire használható már ez a beta? Alkalmazások kompatibilitására, fagyásra, akku kezelésre gondolok leginkább!

 7. Avatar for alali alali says:

  Napi szinten használom, nem fagyogat, appok mennek, akkuval a beta 5 óta elég kíméletes, az előző bétáknak nagy volt az étvágya

 8. Szuper! Nagyon köszi az infót!

 9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  bármikor ki tudod próbálni, ha az itt leírtakat követed, és nem kell mások véleményére támaszkodni, hanem a saját készülékeden, a saját környezetedben, ténylegesen ki tudod próbálni, milyen:

 10. Én ezt hittem a mini lejátszó tekerésre is lezárt képernyő mellett/közben ez még is úgy maradt 2-3 fő verzió frissítés után is, hogy nem működik azóta! :slight_smile:
  A Googleval kapcsolatban félre érthettél!
  Ha van aki nem örül annak, hogy mit tud a iOS akár béta állapotban akár rendes verzióban az pont a Google…
  Valahol érthető hisz ezek droidon prémium funkciók, még itt a böngésző tudja.

 11. Avatar for gunar gunar says:

  Ne igen, nekem teljesen jó az újabb beta5, de ugye ez fejlesztői, a public az tán a beta3-nál maradt még, de az is jó a párom XR-jén. A beta4 dev az szomjaska votl kissé.
  Azért kezdtem úgy, hogy nekem, mert én sok mindent nem használok amit amugy tud, mert én okostelónak használom és nem mindenre, pl tablet helyett is és navi helyett is és stb, én a külön eszközökben hiszek inkább.

 12. Tudom Jadeye köszönöm! Mégis egyszerűbbnek gondolom így megkérdezni, mielőtt neki ugrok oda vissza frissíteni! Mertem remélni, hogy hasonlóan segítőkész még a szifon közössége, a tapasztalatok terén is mint ahogyan az 10 éve is volt! :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for alali Avatar for Lajhar Avatar for Szifon Avatar for Higgins Avatar for mtomi95 Avatar for Jadeye Avatar for gunar