fbpx Skip to content

Sokan kaptak most karácsonyra iPad Pro-t, így mi mással ronthatnánk el az örömüket, mint hogy az kerül szóba, hogy mit fog tudni az utódja, amely ha minden igaz, fél éven belül megjelenik?

A 2022-es iPad Pro egy teljesen új designt, a 11 colos modell esetén új kijelzőt és még sok nyalánkságot fog hozni, ha lehet hinni Ming-Chi Kuo-nak és Mark Gurmannek. Nézzük, hogy miket nyilatkoztak eddig!

Design

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója már júniusban arról beszélt, hogy a következő iPad Pro hátlapja az alumínium helyett üveg lesz, az Apple ugyanis vezeték nélküli töltésen és egy MagSafe-szerű megoldáson dolgozik: Bloomberg: izgalmas iPad frissítések várhatóak.

Ebben a pletykában annyira biztos Gurman, hogy most decemberben elismételte, vagyis új források erősítették meg számára, hogy ilyesmivel foglakoznak az Apple mérnökei Cupertinóban.

Szerencsére ez csak egy opcionális töltési metódus lesz, a Thunderbolt csatlakozó továbbra is megmarad, annak ugyanis a töltés mellett fontos szerepe van a kifejezetten az iPadhez tervezett kiegészítők és az USB-C/Thunderbolt eszközök miatt.

Kijelző

Idén a nagyobb iPad Pro átállt mini-LED háttérvilágítású kijelzőre, a kisebb azonban maradt a megszokott technológia. Ezt a lemaradást az Apple jövőre pótolni fogja, ugyanis időközben jobban kiépítették a beszállítói láncokat és már be tudják majd szerezni megfelelő mennyiségben a szükséges paneleket.

Ezt a pletykát Ming-Chi Kuo-nak köszönhetjük: Ming-Chi Kuo szerint 2022-től az összes iPad Pro modell mini-LED panelre vált.

Árak

A 12,9 colos iPad Pro esetén a mini-LED kijelző egy 100 dolláros áremelkedéssel járt, így nem kizárt, hogy a 11 colos modell ára is meg fog ugrani jövőre.

Ezzel legalább kicsit jobban elválik majd a termékpalettán egymástól az iPad, az iPad Air és az iPad Pro család, hogy egy kicsi pozitívumot is tudjunk mondani.

Tárhely

A 100 dolláros áremelést azzal tudná egy kicsit enyhítené az Apple, ha az alap tárhelyet megdupláznák.

Erre egész jók az esélyek, hiszen az elmúlt években pont ugyanezt csinálták az iPhone-oknál, ahol az alapmodell 64 GB-os tárhelyét 128 GB váltotta.

Jelenleg az iPad Pro-k 128 GB és 2 TB közti tárhellyel vásárolhatóak meg. Egyelőre nem érkezett pletyka azt illetően, hogy a maximális tárhely változna, ezért valószínűleg csak annyi lesz, hogy a 128 GB-os opció megszűnik és 256/512 GB vagy 1/2 TB lesz választható.

Idén az Apple szerette volna jelezni, hogy az iPad Pro simán felér a Mac-ekhez, ezért beletették a Mac-ekből megismert M1 chipet. A Mac-ek pedig 256 GB-ról indulnak, ezért már csupán ebből a szempontból is indokolt lenne az alap tárhely megnövelése.

Chip

És ha már az M1 felmerült, természetesen amellett sem mehetünk el, hogy milyen chip kerül az új iPad Pro-ba.

Ha minden igaz, jövő év elején az új MacBook Airrel meg fog jelenni az M2 chip, ami utána már simán szabad préda lehet az iPad Pro számára is. Ha bővebben érdekelne, hogy milyen ütemben jönnek majd az Apple Silicon chipek a következő években, arról itt tájékozódhatsz: Commercial Times: 18 hónapos frissítési ciklusokra állna be az Apple Silicon.

Megjelenés

Mark Gurman annyit mondott, hogy 2022-ben érkezik az új iPad Pro, Ming-Chi Kuo pedig úgy nyilatkozott, hogy „valamikor 2022-ben” számíthatunk rá. Ezek nem túl erős konkrétumok, pláne hogy ez bárki számára egyértelmű, de a benne lévő chip alapján az új iPad Pro legkorábban az új MacBook Airrel együtt fog megjelenni, ami pedig jövő év tavaszára várható.

Persze ha belegondolsz, ez is csak annyit jelent, hogy 2022 tavaszán vagy azután jelenik meg az iPad Pro, ami igazából csak januárt és februárt zárja ki.

Végszó

Forradalom nem várható jövőre, de az esetlegesen új chip, az üveg hátlap a vezeték nélküli töltéssel, a mini-LED háttérvilágítású kijelző, a nagyobb tárhely valószínűleg egészen érdekes frissítést jelentenek majd az iPad Pro számára.

Téged melyik újítás hozott leginkább lázba?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.