fbpx Skip to content

A legtöbben az Apple világában a hétfő esti WWDC nyitóprezentáción bemutatásra kerülő termékekre koncentrálnak, de a Bloombernél Mark Gurman nem csak azzal kapcsolatban osztott meg jóslatokat.

Gurman úgy véli, hogy idén új designt kap az iPad mini és jövőre üveg hátlapot fog kapni az iPad Pro. Vessünk egy pillantást arra, hogy ezek mit is jelentenének az Apple-nek.

iPad mini: viszlát főgomb!

Az iPad mini designban végre változni fog! Az első 3 iPad mini teljesen megegyezett dimenziókban és bár a negyedik generációs új tervezés volt, teljesen ugyanúgy nézett ki a laikusok számára, így sokan elkönyvelték, hogy az Apple 2015 óta nem nyúlt az iPad mini designjához.

Ha igaza van Gurmannek, akkor az új iPad mini olyan lesz, amit már nem lehet majd első ránézésre összekeverni az előző 5 generációval, ugyanis az előlapról eltűnik a főgomb és az egészet kijelző fogja borítani, pont mint az iPad Airen és iPad Pro-n.

Valószínűleg ezzel a manőverrel a kijelző mérete is növekedni fog, a jelenlegi 7,9 hüvelykes képátló helyett 8,5 és 9 col köztire számíthatunk.

Korábban olyan pletykák is felmerültek, hogy idén még nem változik az iPad mini formavilága, de én személy szerint inkább hinnék Gurmannek, mert egy modern iPad mini nagyon csábító lenne.

iPad Pro: vezeték nélküli töltéssel?

Bő egy hónapja mutatta be az Apple a frissített iPad Pro családot, így a pletykák már a 2022-es modellről szólnak.

Mark Gurman szerint az Apple jelenleg azon dolgozik, hogy megoldja a vezeték nélküli töltést iPad méretben is. Próbálkoztak üveg hátlapos megoldással is, ami nagyon jót tenne a vezeték nélküli töltésnek, de nagyon rossz lenne az eszköz tartóssága szempontjából.

Egy biztos, hogy ha jön a vezeték nélküli töltés, akkor a MagSafe-et is támogatni fogja, ami az Apple saját, mágneses, vezeték nélküli „töltőcsatlakozója”.

Azonban nem csak a MagSafe miatt lenne különleges a 2022-es iPad Pro család vezeték nélküli töltése, hanem azért is, mert a kétirányú töltést is lehetővé tenne. Ez azt jelentené a gyakorlatban, hogy az iPad Pro-d hátlapjára helyezett iPhone-od vagy AirPods-od elkezdene feltöltődni az iPadről.

Oktatási iPad

Gurman pár szóban arra is kitért, hogy mi lesz a sima iPad névre hallgató iPaddel a termékpalettán.

Nem túl bőkezű volt az informátor, csak annyit tudtunk meg, hogy az új iPad vékonyabb lesz és valamikor az idei év végén jelenik meg az új iPad minivel együtt.

Te melyik új iPadet várod a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok