fbpx Skip to content

Az Apple az év elején jelentette be az új generációs iPad Pro-t, mely a forradalmi M1 chippel, 5G támogatással és mini-LED kijelzővel érkezett. Az új megjelenítési technológia azonban csak a 12,9 hüvelykes modellekben vált elérhetővé.

Ming-Chi Kuo elemző azt állítja, hogy a 2022-es évben már a 11 hüvelykes és a 12,9 hüvelykes iPad Pro modell is mini-LED panellel érkezik.

Kuo szerint az Apple több mini-LED kijelző beszállítóba fektetett be, mivel több termékben tervezi bevezetni a technológiát. Az Apple első, mini-LED kijelzős készüléke az év elején bemutatott 12,9 hüvelykes iPad Pro volt. Azok számára, akik nem ismernék a mini-LED-et, a háttérvilágításban több ezer nagyon kicsi LED található, amely az OLED-hez hasonlóan magasabb kontrasztarányt és mélyebb feketéket eredményez.

Mivel ez a technológia jelenleg még drága, az Apple ebben az évben csak a 12,9 hüvelykes iPad Pro-ban alkalmazta. Az elemző azonban úgy véli, hogy a több mini-LED kijelző beszállító hozzáadása csökkentheti majd az alkatrész költségeit, segítve ezzel a vállalatot, hogy az új panelt minél több eszközbe építse be. A várakozások szerint a következő generációs 11 hüvelykes iPad Pro modell is mini-LED kijelzőt kap.

Kuo jelentéséből az is kiderül, hogy a 2022-es iPad Pro valószínűleg ugyanazokat a képernyőméreteket fogja megtartani, mint a jelenlegi generáció, amelyek 11 és 12,9 hüvelykesek. A Bloomberg a múlt hónapban azt állította, hogy az Apple egy újratervezett, üveg hátlapos iPad Pro modellt fejleszt, viszont az nem világos, hogy az Apple 2022-ben valóban bevezeti-e ezt az új dizájnt.

Mark Gurman nemrégiben elmondta, hogy információi szerint a vállalat nagyobb képernyőkkel rendelkező iPad modellekkel is kísérletezik, de Kuo úgy véli, hogy erre nem kell számítani az elkövetkező évben. Az elemző viszont megerősítette, hogy az Apple még ebben az évben bemutatja új MacBook Pro modelljeit mini-LED kijelzőkkel, és ugyanez a technológia jövőre megérkezik az újratervezett MacBook Air modellekbe is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok