fbpx Skip to content

Alig több mint három héttel az iOS 15.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 15.1.1-et, ami elsősorban az iPhone 12 és iPhone 13 modelleken javítja a megszakadó hívások hibáját, és így csak ezekre a modellekre érhető el, korábbiakra nem.

Az Apple ennél többet nem ír a frissítés részleteiben, de például biztonsági sebezhetőségeket eleve nem is említ a cég a biztonsági frissítéseket felsoroló támogatási dokumentumában.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 15.1.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 15.1.1 csökkenti a megszakadó hívások számát iPhone 12 és iPhone 13 modelleken.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 15.1.1 buildje 19B81.

Ha valaki szeretné lementeni a 15.1.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen – és ahogy az fentebb olvasható, ez a verzió csak az iPhone 12 és iPhone 13 modellekre érhető el, korábbiakra nem:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 15-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 15 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for xehomo xehomo says:

  Nekem 11 Pro-val is állandó a hívás megszakítása illetve sokan jelzik, hogy a telefonom nem elérhető.

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  hálózati beállítások törlése volt már? SIM-kártyát mikor cseréltettél? melyik szolgáltató?

 3. Avatar for xehomo xehomo says:

  Még nem töröltem, mert akkor elveszik az összes wifi jelszavam… Az megoldja szerinted?
  SIM-et 2 éve kaptam talán, egy fizikai egy eSIM van a telefonban, mindkettő T

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ha be van kapcsolva az iCloud Kulcskarika, akkor a jelszavak nem vesznek el, csak manuálisan újból ki kell majd választani az adott hálózatot.

 5. ez sajnos szerintem a normál és esim probléma nálunk folyton megszakad a hívás 11 pro-n is és a 13 pro-n amibe vn két kártya. a 13-ba csak telekom van a 11-be meg telekom esim és telenor normal. Ha szakadás után nem várunk egy pár percet hanem egyből visszahívjuk a másikat nem hallanak minket és pár másodperc múlva megszakad a hívás. Vicc az egész és addig amíg itt vagyunk a balkánon jelenthetünk bármit baromira nem történik semmi túl kicsik vagyunk hozzá szerintem.

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  szerintem ha az agyára mégy az Apple Supportnak, hogy mondjuk naponta felhívod őket, meg a szolgáltatót is, azzal többet lehet elérni, mint ha nem tennél semmit.

 7. Avatar for xehomo xehomo says:

  én megtettem, futtattak egy távoli analitikát a telefonomon, majd kérték, hogy vegyem ki- és be a fizikai SIM-et, majd nézzem meg megy-e. ha nem, akkor vegyem fel a kapcsolatot a szolgáltatóval…

 8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  és megvolt már a hálózati beállítások visszaállítása is? a SIM-kártyát kicseréltetted már?

 9. Most hogy szeretném szervizbe vinni a 12-es modellem és vettem ideiglenesen egy Xs-t, kiderült hogy a 15.1.1 biztonsági mentés, vagy közvetlen átköltözés nem kompatibilis az Xs-en futó legfrissebb 15.1 verzióval, parádés :smiley:

 10. Ebbe én is beleszaladtam a mai nap. 13 pro-t eladtam és a Xs-re nem tudtam a mentést visszaállítani. 15.1.1 nem fut rajta…óriási ötlet! Gratulálok Apple! Egyre jobban utálom Őket, az ilyen húzásaik miatt… ráadásul olyan hangot rögzít 4k60fps en a 13 pro, hogy azt hittem vissza mentünk 5 évet. Mono hang,(pedig sztereo volt beállítva), mint ha egy wc kagylóba raktam volna a telefont, Kritikán aluli…más is mondta, hogy tapasztal ilyet…

 11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  de ha felteszed rá a 15.2 bétáját, akkor ez a probléma áthidalható.

 12. Akkor veszek megint egy 13-mat.

 13. Avatar for gyurrr gyurrr says:

  Nekem 12pro van
  Az a gondom h megszakad a mobilnet és nem tolt semmit
  Repülőgép üzemmód be / ki és újra jó

  Mit lehet tenni hogy a mobilnet stabil legyen ?!
  Köszi előre is

 14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  hálózati beállítások törlése volt már? illetve ugye a legfrissebb iOS-verzió van fent?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for hullamospapagaj Avatar for Depiboy Avatar for weber770531 Avatar for gyurrr Avatar for xehomo Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for Jadeye