fbpx Skip to content

Kereken két héttel az iOS 15.0.2 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 15.1-et, ami több újdonságot hoz, és pár hibát is javít.

Az iOS 15.1 tartalmazza a SharePlay-t, amelynek köszönhetően teljesen új módon szerezhetünk megosztott élményeket családtagjainkkal és barátainkkal a FaceTime-ban, az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max modelleken történő ProRes-videók készítésének lehetőségét, ellenőrizhető COVID-19 oltási kártyát biztosít az Apple Tárcában (hazánkban ez jelenleg nem támogatott), valamint egyéb új funkciókat és hibajavításokat.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 15.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

SharePlay

  • A SharePlay egy teljesen új módja a FaceTime-ban történő Apple TV app, Apple Music és egyéb támogatott App Store appok tartalmainak szinkronizált megosztásának
  • A megosztott vezérlőkkel mindenki megállíthatja, lejátszhatja, vissza- és előretekerheti a tartalmat
  • Az intelligens hang automatikusan csökkenti egy film, tv-műsor vagy dal hangerejét, amikor barátai beszélnek
  • Az Apple TV lehetőséget kínál a megosztott videó nagy képernyőn történő megtekintéséhez, miközben Ön folytatja FaceTime-hívását az iPhone-ján
  • A Képernyőmegosztás használatával a FaceTime-hívás minden résztvevője nézhet fotókat, böngészhet a weben, vagy segíthet a többieknek

Kamera

  • ProRes-videó rögzítése iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max használatával
  • Lehetőség az automatikus kameraváltás kikapcsolására, amikor makrómódban készít fotókat és videókat iPhone 13 Prón és iPhone 13 Pro Maxon

Apple Tárca

  • A COVID-19 oltási kártya támogatása lehetővé teszi az ellenőrizhető oltási információk hozzáadását és Apple Tárcából történő bemutatását

Fordító

  • A kínai mandarin (Tajvan) nyelv támogatása a Fordító appban és a teljes rendszerben használható fordításban

Otthon

  • Új automatizálásindítók egy HomeKit-kompatibilis páratartalom-, levegőminőség- vagy fényerőszint-érzékelő aktuális értékei alapján

Parancsok

  • Az új előre beépített műveletekkel szöveges rátéteket helyezhet a képekre vagy GIF-ekre

Ez a kiadás a következő problémákat is kijavítja:

  • Előfordulhat, hogy a Fotók app hibásan jelzi, hogy megtelt a tárhely fotók és videók importálása közben
  • Előfordulhat, hogy az Időjárás app nem jeleníti meg a saját helyzethez tartozó hőmérsékletet, illetve az animált hátterek színeit hibásan jeleníti meg
  • Előfordulhat, hogy egy appból lejátszott hang megáll a képernyő zárolásakor
  • Előfordulhat, hogy a Tárca váratlanul kilép, mikor a VoiceOvert több jeggyel használják
  • Előfordulhat, hogy nem észlelhetők az elérhető Wi-Fi-hálózatok
  • Akkumulátoralgoritmusok frissítve az iPhone 12 modelleken az akkumulátorkapacitás jobb megbecslése érdekében

Az Apple biztonsági frissítéseit felsoroló oldala alapján ez a frissítés 22 sebezhetőséget is javít, amelyek azonosítói a következők: CVE-2021-30875, CVE-2021-30881, CVE-2021-30886, CVE-2021-30887, CVE-2021-30888, CVE-2021-30889, CVE-2021-30890, CVE-2021-30894, CVE-2021-30900, CVE-2021-30902, CVE-2021-30903, CVE-2021-30905, CVE-2021-30906, CVE-2021-30907, CVE-2021-30909, CVE-2021-30910, CVE-2021-30911, CVE-2021-30914, CVE-2021-30915, CVE-2021-30916, CVE-2021-30917, CVE-2021-30919.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 15.1 buildje 19B74.

Ha valaki szeretné lementeni a 15.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 15-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 15 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nagyszerű, de safari javítás nincs benne.
    Meg automatikusan bezárodó appok néha első indításnál.

  2. Pedig erre vártam azt hittem hogy majd ez meg oldja ezt a gondot :confused:

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    milyen Safari javításra gondolsz? a béták során semmi ilyesmiről nem volt szó. az automatikusan bezáródó appok meg Apple appok, vagy 3rd-party? mert ha utóbbiak, akkor azt a fejlesztőiknek kell orvosolnia.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    milyen gondot?

  5. Ezt hol lehet hozzáadni? Ha a Tárcában jobb felül a ±ra bökök ott csak hitel- vagy bankkártya és tömegközlekedési kártya lehetőség van.

    Ja bocs most látom, hogy itthon ez se támogatott… :smiley:

  6. Amit megemlítettem már és @admin-nak is fenn áll a hiba, hogy a safarinál beszürkül a címsor és semmit nem látsz csak ha újra indítod az appot.
    Az app bezárodások meg messenger és safarinál állnak fenn nálam eddig, mert azokat használom a legtöbbet.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple részéről támogatott, és a hazai hatóságok előtt is nyitva áll a kapu, hogy elérhetővé tegyék.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    passzolom, én ezekbe nem futottam bele.

  9. Mivel a Fertőzéskitettség-értesítést se tették elérhetővé mai napig, így nem sok reményt fűzök ehhez a dologhoz se…

  10. A nagy Homepodok veszteségmentesen szólnak és megy a Dolby Atmos is!!!

  11. Mert kijött a Homepodra is a 15.1 :blush:

  12. …és mert már frissítettem is! :slight_smile:

  13. Jott uj baseband a Telenorra is, 48.1-es verzioval amivel remelem javitjak a hotspot ipv4/ipv6 ill. APN hibat, valamint megjelent az 5G kapcsolo is vegre.

  14. Ez a régbbi iOS-ekkel is megy, sőt, a hazai EU-s igazolásokkal is csereszabatos.
    https://app.getcovidpass.eu
    Screenshot a QR kódról és beolvastatod vele. Vagy, egy másik képernyőn megjeleníted a QR kódot, nekem kicsit nagyítani kellett rajta és lefényképezed a Safarival. Ez utóbbit engedélyezni kellhet a bal, felső sarokban, ha letiltottad volna korábban.

  15. Stocard app is hozza tudja adni. Ingyenes app.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    csak ettől még az nem lesz hivatalos, így az elfogadása kérdéses.

  17. Szomorúsággal a szívemben konstatálom, hogy az RC lett a végleges verzió… Így természetesen a naptár alkalmazás hibája nem oldódott meg, na de most majd tömegesen telepítik végre a felhasználók, és talán végre foglalkozik vele őnagysága Apple. Ha már a beta időszak alatti bejelentéseket (szokásukhoz rendkívűl híven ragaszkodva) magasról lesz*rták. Köszi.

  18. Mi a hiba?

  19. Megnyitom a Naptár alkalmazást és konkrétan nem lehet használni. Nem lehet görgetni, nem lehet hozzáadni új eseményt, sokszor csak fehér képernyő jelenik meg, majd vagy kilép szó nélkül, vagy bejön a naptár végül. Görgetés, ha épp érzékel bármit akadozik, kb. 30-40 mp-et kell várni, bármilyen műveletre. Remélem minél több felhasználónál előjön, annál hamarabb javítják.

  20. Nálam folyamatos, hibátlan a 15 béták óta (mondjuk mindig is az volt). Helyedben megnézném a naptárbejegyzéseidet, hátha van közte valami link, vagy hasonló, amivel kínlódik az app.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezzel is ugyanaz a baj, mint bármelyik másikkal: mivel nem hivatalos módon kerül be a kód, így igazából csak annak a jóindulatán múlik, hogy elfogadják-e, aki beolvassa. ameddig nincs rá hivatalos mód, addig az így beügyeskedett kódot el sem kéne fogadni, csak és kizárólag az EESZT appban megjelenítve, vagy a plasztikkártyáról beolvasva, mert azok a hivatalos módok.

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ez 3rd-party fiók, Google, Microsoft, nem? mi történik, ha kikapcsolod ezeket a fiókokat a naptárak között? csak hogy ki lehessen szűrni, hogy ezek a fiókok okozzák-e.

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Van egy olyan app, hogy GoodID. Ők csinálták a magyar személyik chip kódolását amennyiben jól tudom és az biztos, hogy be is olvassa mindet. Nálam a családom összes létező azonosítója be van olvasva és FID-val védve benne, de ha kell bármelyik akkor nálam vannak. Na ebbe sztem a védettségit is simán be lehet szkennelni, ahogy a TB kártyát, lakcímét, stb. Persze talán nem lesz hivatalos, de legalább annyit ér mint a Wallet-ben, ha nem többet a személyi azonosító mellett. Ki tudja.

  24. Ezzel nem értek egyet minden adat rajta van mint a védettségi kártyán, ha beolvassa a kódot az EESZT appal az olyan mintha a kártyáról olvasná és megjelennek az EESZT-ben az adataim és ugye kell hozzá a személyi igazolvány is. A kártyán semmilyen biztonsági elem nincs ami miatt ezt nem kellene elfogadni ellenben 2 perc alatt megvan az EESZT szar apphoz képest :slight_smile: Ha nagyon kötekednek előveszem a kártyát. De őszinte leszek az ellenőrző személyeknek fingja nincs hogy ez nem hivatalosan van a telefonon.

  25. Én már találkoztam kórházi látogatáskor olyan ellenőrző személlyel aki azon is megrökönyödött, hogy telefonon mutattam fel a hivatalos EESZT alkalmazást… Láttam rajta, hogy “nem érti”, hogy miért a telefont mutogatom, mondtam neki, hogy elővehetem a plasztik kártyát is, de arra azt mondta, hogy nem kell, mehetek tovább… :joy:

  26. Ugyanez volt mikor a Magyar Álom Vasutak bevezette a kinyomtatható QR kódos jegyet. Akkoriban amikor a kalauz meglátott egy ilyet, leverte a víz, és inkább meg se nézte, mondta, hogy köszi rendben van. Vagy szemmel beolvasta a kódot, nem tudom :smiley:

  27. A frissítés óta az új naptár bejegyzés hez nem tudok meghívottakat hozzáadni! Segítség! :scream::bangbang::bangbang::date:

  28. Ha mindent kiveszek, akkor szalad mint a szél. Üresen… :smiley: Ha bármit visszateszek, akad, fagy, nem érzékel, nem görget.
    Van icloud, google, exchange naptáram is. Eddig nem volt vele semmi baj, 15.0-n.

  29. Valami kaka van a naptár alkalmazással, az biztos. Remélem észhez kapnak. :frowning:

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    jól értem, hogy ha csak az iCloudot teszed vissza, semmi mást, akkor is ez a helyzet?

  31. Bármit visszateszek ugyanaz az eredmény. Elleszek vele amíg javítják, de elég idegesítő :slight_smile: Mást úgyse tehetek :slight_smile:

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    biztonsági mentés után visszaállítás, majd az adataid visszatöltése volt már?

  33. 2 db nagy Homepodom van, eddig is hallgattam néha losslessben (amikor a telefonról kapta az adatot), de így nem kell trükközni. Szerencsére megmaradtak az elsöprő mélyek és hát sokkal részletesebb lett a hang. A Dolby viszont számomra üt rendesen, a fülemig ér a tér és párszor oldalrakaptam a fejem, annyira élethűen jött valami hang… szóval szerintem mindenképp érdemes frissíteni.
    Van egy minim is, frissítettem azt is, de mivel a nagy homepod mérföldekkel szofisztikáltabb hangokat képes kelteni, a minin nem hallottam igazán a frissítés hatását, de akinek csak az van (pláne ha sztereóban), az biztosan hallja majd a minin is a jóságot.

  34. Ez milyen készülék?

  35. Remélem megoldja azt a problémát, hogy a mail-ban naponta kéri a jelszót az Outlook fiókhoz.

  36. Sziasztok!

    Nem feltétlen a témához tartozik, van egy lassan 2 éve meglévő szürke homepodom.

    Azt vettem észre, eddig biztosan nem csinálta h óránként 4-6 alkalommal ad egy kisebb hangot. (kb egy hónapja hallom) Mikor reseteltem, akkor vettem észre h mikor a konnektorból kihúzom, 1-2 másodperc múlva adja ugyan azt a hangot amit óránként hallat.

    Illetve ha kikapcsolom a sirit, ez redukálódik 1-2/ óra…
    Más akinek van ilyen hangszórója nem tapasztalta ezt? Konnektorból kihúzás után ad valami hangot nektek? Megtennétek h megnézitek?!
    Mert ha nem és ez nem normális akkor még garanciális, intézném, köszönöm!

  37. Táp hiba, nekem is csinálja, újra indul ilyenkor. Van valami gond a tápelletással.

  38. Azaz, csak azért nem értem mert mindig is ott volt és soha nem csinálta…
    Áttetted másik konnektorba és ott megszűnt ez a jelenség?

  39. Nem konnektor, hanem táp hiba, tehát maga a HomePod hibás.

  40. Avatar for gunar gunar says:

    Nálam lényegesen többet fogyaszt vmiért mint az előd beta, kb mint az azt megelőző fogyasztott. Szóval visszaestünk ugyan oda ahol 2 beta-val ezelőtt voltunk fogyasztás terén. (12mini)

  41. Azt vajon mikor akarják már javítani hogy a safariban random módon eltűnik a kereső sor és csak egy fehér sáv van ott? És így semmit nem tudok csinálni mert nincs hova írni.
    Ilyenkor van hogy 2-3x is be kell zárni a safarit és egyszer csak újra ott van…Ez a marhaság az ios 15 óta kínoz.

  42. Van baj! Valaki tudja a megoldást a naptár alkalmazásban az új bejegyzéseknél hogy lehet hozzáadni meghívottakat? Help​:bangbang::date:

  43. Nem értelek. Ugyanúgy mint eddig. Nekem működik.

  44. Az alkalmazásokból való első megnyitás utáni kilépést!

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én ebbe még nem futottam bele, pedig a legelső béta óta használom az iOS 15-öt. ha App Store-ból letöltött appok, akkor az adott esetben lehet a fejlesztő hibája.

  46. Sajnos nekem nem csak iPad en. iPhone on nem jelenik meg az a menü. Próbáltam keresni hol lehet ki be kapcsolni de sehol nem találom. Illetve ha mondom a Siri nek hogy kapcsolja be a podcast et akkor azt mondja hogy oldjam fel a telefont. Holott sose kért tőlem korábban. És messziről kiabáltam mindig neki hogy indítsa el. Most ezt sem tudom használni. Sehol nem találok rá beállítást.

  47. iPhone 8-ra telepítette már valaki az iOS 15-t? Muxik vele minden? (Egyelőre nem merem ráengedni)

  48. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    miért ne működne? mármint mi nem működne?

  49. Azt hiszem közelebb kerültem a Safari kifehéredett címsorának a megértéséhez.
    Azt tapasztaltam, hogy ez legalább is nálam alkonyatkor jelentkezik és talán az ebből adódó szemkímélés funkcióval van összefüggésben.
    Érdemes lehet ezeket a funkciókat kikapcsolni és kipróbálni, hogy így is jelentkezik-e a “hiba”
    Külön érdekes, hogy ha a kifehéredés bekövetketkezik, akkor a címsort kijelölve, halványan inverzben látni a szöveget…

  50. Csináltam az autóban képernyő fotót és az Apple CarPlay kijelzőt is külön le képernyő fotózta. Nem is tudtam. Király

  51. iPhone 12.

  52. 15.2 beta 2-ben kijavitottak a naptar hibat! :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for vkleszken Avatar for WAR10CK Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for bbmcsab Avatar for satti77 Avatar for georgio Avatar for M.Sanya Avatar for iRicsko Avatar for balazserno Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for crstano21 Avatar for szorian Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Nagyszerű, de safari javítás nincs benne.
    Meg automatikusan bezárodó appok néha első indításnál.

  2. Pedig erre vártam azt hittem hogy majd ez meg oldja ezt a gondot :confused:

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    milyen Safari javításra gondolsz? a béták során semmi ilyesmiről nem volt szó. az automatikusan bezáródó appok meg Apple appok, vagy 3rd-party? mert ha utóbbiak, akkor azt a fejlesztőiknek kell orvosolnia.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    milyen gondot?

  5. Ezt hol lehet hozzáadni? Ha a Tárcában jobb felül a ±ra bökök ott csak hitel- vagy bankkártya és tömegközlekedési kártya lehetőség van.

    Ja bocs most látom, hogy itthon ez se támogatott… :smiley:

  6. Amit megemlítettem már és @admin-nak is fenn áll a hiba, hogy a safarinál beszürkül a címsor és semmit nem látsz csak ha újra indítod az appot.
    Az app bezárodások meg messenger és safarinál állnak fenn nálam eddig, mert azokat használom a legtöbbet.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple részéről támogatott, és a hazai hatóságok előtt is nyitva áll a kapu, hogy elérhetővé tegyék.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    passzolom, én ezekbe nem futottam bele.

  9. Mivel a Fertőzéskitettség-értesítést se tették elérhetővé mai napig, így nem sok reményt fűzök ehhez a dologhoz se…

  10. A nagy Homepodok veszteségmentesen szólnak és megy a Dolby Atmos is!!!

  11. Mert kijött a Homepodra is a 15.1 :blush:

  12. …és mert már frissítettem is! :slight_smile:

  13. Jott uj baseband a Telenorra is, 48.1-es verzioval amivel remelem javitjak a hotspot ipv4/ipv6 ill. APN hibat, valamint megjelent az 5G kapcsolo is vegre.

  14. Ez a régbbi iOS-ekkel is megy, sőt, a hazai EU-s igazolásokkal is csereszabatos.
    https://app.getcovidpass.eu
    Screenshot a QR kódról és beolvastatod vele. Vagy, egy másik képernyőn megjeleníted a QR kódot, nekem kicsit nagyítani kellett rajta és lefényképezed a Safarival. Ez utóbbit engedélyezni kellhet a bal, felső sarokban, ha letiltottad volna korábban.

  15. Stocard app is hozza tudja adni. Ingyenes app.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    csak ettől még az nem lesz hivatalos, így az elfogadása kérdéses.

  17. Szomorúsággal a szívemben konstatálom, hogy az RC lett a végleges verzió… Így természetesen a naptár alkalmazás hibája nem oldódott meg, na de most majd tömegesen telepítik végre a felhasználók, és talán végre foglalkozik vele őnagysága Apple. Ha már a beta időszak alatti bejelentéseket (szokásukhoz rendkívűl híven ragaszkodva) magasról lesz*rták. Köszi.

  18. Mi a hiba?

  19. Megnyitom a Naptár alkalmazást és konkrétan nem lehet használni. Nem lehet görgetni, nem lehet hozzáadni új eseményt, sokszor csak fehér képernyő jelenik meg, majd vagy kilép szó nélkül, vagy bejön a naptár végül. Görgetés, ha épp érzékel bármit akadozik, kb. 30-40 mp-et kell várni, bármilyen műveletre. Remélem minél több felhasználónál előjön, annál hamarabb javítják.

  20. Nálam folyamatos, hibátlan a 15 béták óta (mondjuk mindig is az volt). Helyedben megnézném a naptárbejegyzéseidet, hátha van közte valami link, vagy hasonló, amivel kínlódik az app.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezzel is ugyanaz a baj, mint bármelyik másikkal: mivel nem hivatalos módon kerül be a kód, így igazából csak annak a jóindulatán múlik, hogy elfogadják-e, aki beolvassa. ameddig nincs rá hivatalos mód, addig az így beügyeskedett kódot el sem kéne fogadni, csak és kizárólag az EESZT appban megjelenítve, vagy a plasztikkártyáról beolvasva, mert azok a hivatalos módok.

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ez 3rd-party fiók, Google, Microsoft, nem? mi történik, ha kikapcsolod ezeket a fiókokat a naptárak között? csak hogy ki lehessen szűrni, hogy ezek a fiókok okozzák-e.

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Van egy olyan app, hogy GoodID. Ők csinálták a magyar személyik chip kódolását amennyiben jól tudom és az biztos, hogy be is olvassa mindet. Nálam a családom összes létező azonosítója be van olvasva és FID-val védve benne, de ha kell bármelyik akkor nálam vannak. Na ebbe sztem a védettségit is simán be lehet szkennelni, ahogy a TB kártyát, lakcímét, stb. Persze talán nem lesz hivatalos, de legalább annyit ér mint a Wallet-ben, ha nem többet a személyi azonosító mellett. Ki tudja.

  24. Ezzel nem értek egyet minden adat rajta van mint a védettségi kártyán, ha beolvassa a kódot az EESZT appal az olyan mintha a kártyáról olvasná és megjelennek az EESZT-ben az adataim és ugye kell hozzá a személyi igazolvány is. A kártyán semmilyen biztonsági elem nincs ami miatt ezt nem kellene elfogadni ellenben 2 perc alatt megvan az EESZT szar apphoz képest :slight_smile: Ha nagyon kötekednek előveszem a kártyát. De őszinte leszek az ellenőrző személyeknek fingja nincs hogy ez nem hivatalosan van a telefonon.

  25. Én már találkoztam kórházi látogatáskor olyan ellenőrző személlyel aki azon is megrökönyödött, hogy telefonon mutattam fel a hivatalos EESZT alkalmazást… Láttam rajta, hogy “nem érti”, hogy miért a telefont mutogatom, mondtam neki, hogy elővehetem a plasztik kártyát is, de arra azt mondta, hogy nem kell, mehetek tovább… :joy:

  26. Ugyanez volt mikor a Magyar Álom Vasutak bevezette a kinyomtatható QR kódos jegyet. Akkoriban amikor a kalauz meglátott egy ilyet, leverte a víz, és inkább meg se nézte, mondta, hogy köszi rendben van. Vagy szemmel beolvasta a kódot, nem tudom :smiley:

  27. A frissítés óta az új naptár bejegyzés hez nem tudok meghívottakat hozzáadni! Segítség! :scream::bangbang::bangbang::date:

  28. Ha mindent kiveszek, akkor szalad mint a szél. Üresen… :smiley: Ha bármit visszateszek, akad, fagy, nem érzékel, nem görget.
    Van icloud, google, exchange naptáram is. Eddig nem volt vele semmi baj, 15.0-n.

  29. Valami kaka van a naptár alkalmazással, az biztos. Remélem észhez kapnak. :frowning:

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    jól értem, hogy ha csak az iCloudot teszed vissza, semmi mást, akkor is ez a helyzet?

  31. Bármit visszateszek ugyanaz az eredmény. Elleszek vele amíg javítják, de elég idegesítő :slight_smile: Mást úgyse tehetek :slight_smile:

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    biztonsági mentés után visszaállítás, majd az adataid visszatöltése volt már?

  33. 2 db nagy Homepodom van, eddig is hallgattam néha losslessben (amikor a telefonról kapta az adatot), de így nem kell trükközni. Szerencsére megmaradtak az elsöprő mélyek és hát sokkal részletesebb lett a hang. A Dolby viszont számomra üt rendesen, a fülemig ér a tér és párszor oldalrakaptam a fejem, annyira élethűen jött valami hang… szóval szerintem mindenképp érdemes frissíteni.
    Van egy minim is, frissítettem azt is, de mivel a nagy homepod mérföldekkel szofisztikáltabb hangokat képes kelteni, a minin nem hallottam igazán a frissítés hatását, de akinek csak az van (pláne ha sztereóban), az biztosan hallja majd a minin is a jóságot.

  34. Ez milyen készülék?

  35. Remélem megoldja azt a problémát, hogy a mail-ban naponta kéri a jelszót az Outlook fiókhoz.

  36. Sziasztok!

    Nem feltétlen a témához tartozik, van egy lassan 2 éve meglévő szürke homepodom.

    Azt vettem észre, eddig biztosan nem csinálta h óránként 4-6 alkalommal ad egy kisebb hangot. (kb egy hónapja hallom) Mikor reseteltem, akkor vettem észre h mikor a konnektorból kihúzom, 1-2 másodperc múlva adja ugyan azt a hangot amit óránként hallat.

    Illetve ha kikapcsolom a sirit, ez redukálódik 1-2/ óra…
    Más akinek van ilyen hangszórója nem tapasztalta ezt? Konnektorból kihúzás után ad valami hangot nektek? Megtennétek h megnézitek?!
    Mert ha nem és ez nem normális akkor még garanciális, intézném, köszönöm!

  37. Táp hiba, nekem is csinálja, újra indul ilyenkor. Van valami gond a tápelletással.

  38. Azaz, csak azért nem értem mert mindig is ott volt és soha nem csinálta…
    Áttetted másik konnektorba és ott megszűnt ez a jelenség?

  39. Nem konnektor, hanem táp hiba, tehát maga a HomePod hibás.

  40. Avatar for gunar gunar says:

    Nálam lényegesen többet fogyaszt vmiért mint az előd beta, kb mint az azt megelőző fogyasztott. Szóval visszaestünk ugyan oda ahol 2 beta-val ezelőtt voltunk fogyasztás terén. (12mini)

  41. Azt vajon mikor akarják már javítani hogy a safariban random módon eltűnik a kereső sor és csak egy fehér sáv van ott? És így semmit nem tudok csinálni mert nincs hova írni.
    Ilyenkor van hogy 2-3x is be kell zárni a safarit és egyszer csak újra ott van…Ez a marhaság az ios 15 óta kínoz.

  42. Van baj! Valaki tudja a megoldást a naptár alkalmazásban az új bejegyzéseknél hogy lehet hozzáadni meghívottakat? Help​:bangbang::date:

  43. Nem értelek. Ugyanúgy mint eddig. Nekem működik.

  44. Az alkalmazásokból való első megnyitás utáni kilépést!

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én ebbe még nem futottam bele, pedig a legelső béta óta használom az iOS 15-öt. ha App Store-ból letöltött appok, akkor az adott esetben lehet a fejlesztő hibája.

  46. Sajnos nekem nem csak iPad en. iPhone on nem jelenik meg az a menü. Próbáltam keresni hol lehet ki be kapcsolni de sehol nem találom. Illetve ha mondom a Siri nek hogy kapcsolja be a podcast et akkor azt mondja hogy oldjam fel a telefont. Holott sose kért tőlem korábban. És messziről kiabáltam mindig neki hogy indítsa el. Most ezt sem tudom használni. Sehol nem találok rá beállítást.

  47. iPhone 8-ra telepítette már valaki az iOS 15-t? Muxik vele minden? (Egyelőre nem merem ráengedni)

  48. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    miért ne működne? mármint mi nem működne?

  49. Azt hiszem közelebb kerültem a Safari kifehéredett címsorának a megértéséhez.
    Azt tapasztaltam, hogy ez legalább is nálam alkonyatkor jelentkezik és talán az ebből adódó szemkímélés funkcióval van összefüggésben.
    Érdemes lehet ezeket a funkciókat kikapcsolni és kipróbálni, hogy így is jelentkezik-e a “hiba”
    Külön érdekes, hogy ha a kifehéredés bekövetketkezik, akkor a címsort kijelölve, halványan inverzben látni a szöveget…

  50. Csináltam az autóban képernyő fotót és az Apple CarPlay kijelzőt is külön le képernyő fotózta. Nem is tudtam. Király

  51. iPhone 12.

  52. 15.2 beta 2-ben kijavitottak a naptar hibat! :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for vkleszken Avatar for WAR10CK Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for bbmcsab Avatar for satti77 Avatar for georgio Avatar for M.Sanya Avatar for iRicsko Avatar for balazserno Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for crstano21 Avatar for szorian Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar