Megjelent az iOS 15.0.2 – Üzenetek, MagSafe, AirTag és CarPlay hibák javítása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kicsivel több mint egy héttel az iOS 15.0.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 15.0.2-t, ami több hibát is javít.

Ezek közül az Apple azokat emelte ki, amikor az Üzenetekből a Fotókba mentett fotók is törlődnek, ha az adott beszélgetést vagy üzenetet letöröljük; amikor a MagSafe bőrtok nem csatlakozik a Lokátorhoz; amikor az AirTag nem jelenik meg a Lokátorban a Tárgyak alatt; vagy amikor a CarPlay esetén probléma van a hangalkalmazásokkal, illetve az iPhone 13 modellek számítógéppel való visszaállítási problémáját.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 15.0.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához:

 • Előfordulhat, hogy az Üzenetekből a könyvtárába mentett fotók törölve lesznek a hozzájuk tartozó beszélgetés vagy üzenet törlése után
 • Előfordulhat, hogy a MagSafe-fel rendelkező iPhone bőrtok nem csatlakozik a Lokátorhoz
 • Előfordulhat, hogy az AirTag nem jelenik meg a Lokátor app Tárgyak lapján
 • Előfordulhat, hogy a CarPlay nem tud megnyitni hangalkalmazásokat, vagy megszakad a kapcsolata lejátszás közben
 • Előfordulhat, hogy az eszköz-visszaállítás vagy -frissítés sikertelen lesz a Finder vagy az iTunes iPhone 13-modellekhez történő használatakor

A biztonsági frissítések részleteit felsoroló oldalon az iOS 15.0.2 esetén az Apple ezeken felül még a CVE-2021-30883 azonosítójú hibát is felsorolja, ami egy, az IOMobileFrameBuffer esetén meglévő memóriakezelési hiba, ami a támadók számára jogosulatlan kódfuttatást tehetett lehetővé. Az Apple információi alapján ezt a hibát ráadásul aktívan ki is használhatják.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 15.0.2 buildje 19A404.

Ha valaki szeretné lementeni a 15.0.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 15-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 15 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. iRicsko says:

  Hát nekem a magsafe tok illetve Wallet továbbra sem jó a lokatorban! :confused:

 2. szorian says:

  Én kiváncsi leszek hogy a CarPlay javítja e a visszhang problémát mert 15 óta ha megy a CarPlay és beszélgetünk a kocsiba visszhangzik az autó. nagyon durva…

 3. solnay says:

  Az iOS 15 óta vacakol a két hónapos iPhone 13 Próm. A 15.0.1 nem javított a helyzeten, ahogy ez a frissítés sem. DFU-mód, gépről újratelepített 15.0.2, és láss csodát, már majdnem olyan, mint azelőtt! Működnek az animációk, az értesítések, nem lépnek ki az alkalmazások - tehát, nincs sok vívmány, mindössze annyi, hogy működik a telefonom. Pazar! Ami még mindig kehes: néha “gondolkodik” a telefon, mielőtt reagálna a parancsra (pl. görgetés). Az iPhone-omnak a világon semmi baja nem volt még iOS 14 alatt!
  Ha jól emlékszem, az iOS 12 volt az a kiadás, amelyet teljesen előlről írtak, mert már olyan vacak volt a core. Azt hiszem, hogy lassan itt az idő… Elvettek 2-3 órát az életemből, mert a visszaállítás mentésből ugyanolyan vacaknak bizonyult, így minden alkalmazást egyesével kellett újra telepítenem…
  Az Apple nem gyárt annyi hardvert, hogy ne lenne képes normális operációs rendszert írni, de a valódi feladatuk helyett inkább a (kétes értékű) társadalmi szerepvállalásukkal vannak elfoglalva. Én egy ilyen cégtől baromira nem ezt várom, hanem elsőre működő frissítéseket, normális szervízt, korrekt adatkezelést, etc.
  (Appendix: a “vacak” szó a fenti bejegyzésben csak eufémizmus, más, szalonképtelenebb kifejezések voltak közben a fejemben.)

 4. gunar says:

  Az addig ok hogy két hónapos a 13 pro-d mert ugye akkor volt a bemutatója mikor elvileg vetted, de hogyan lehetett rajta jó az IOS14 mikor IOS15 amivel kijött, vagy a kiadás előttieket még IOS14-el adták ki? :thinking:

 5. Safariban elindítok egy HTML lejátszási listát, amit iOS 14 alatt végigjátszott a háttérben lezárt képernyővel, iOS 15 alatt pedig az első szám után megáll.

  Miért nem működik a háttérben történő zenelejátszás? Beállítás kérdése vagy bug?

 6. totopad says:

  Ez ilyen Vissza a jövőbe szitu, csak nem Delorean-nal, hanem 13 Pro-val.
  Csak nem értem, hogy itt, hogy éri el a 88 MPH-ás sebességet…

 7. gunar says:

  Autós kihangosítón keresztül. :crazy_face:

 8. solnay says:

  Mert iPhone 12 Pro, csak elütöttem. Bocs.

 9. solnay says:

  …vagy sima elütés, de a lényegen nem változtat. :slight_smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!