fbpx Skip to content

Az Apple a ma esti keynote után elérhetővé tette az iOS 15.1, az iPadOS 15.1, a watchOS 8.1, a tvOS 15.1 és a macOS Monterey kiadásra szánt, RC verzióit – illetve az is kiderült, hogy ezek hivatalos megjelenése október 25-én lesz.

Az újdonságokkal vagy folyamatosan frissítjük ezt az írásunkat, vagy pedig új cikket teszünk közzé, ha valami drasztikusan új dolog bukkan fel. Felfedeztél valamit, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 15.1 RC és iPadOS 15.1 RC

A build verziószáma 19B74.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 15.1 RC és iPadOS 15.1 RC letöltési linkek

Az iOS 15.1 RC és iPadOS 15.1 RC IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 8.1 RC

Az új build verziószáma 19R570.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 15.1 RC

Az új build verziószáma 19J572.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, a nem 4K-s modellhez való IPSW pedig innen:

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Monterey RC

Az új build verziószáma 21A558.

M1 processzoros gépekhez az IPSW a fejlesztői központból az alábbi linkről tölthető le:

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 15 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 15 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 15-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 15-ről szólóakat itt, a watchOS 8-ról szólókat meg itt, a tvOS 15-ről készülteket itt, a macOS Monterey kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Úgy látom a tárhely kiszámolás az nem egyszerű bug lehet! Ebben a verzióban sem képes még erre… :confused:
    Na nem baj, talán a 15.2!

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Mi is a baj vele? Nálam pl teljesen jól csinálja. (12mini)

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @mtomi95 itt mi pontosan a probléma?

  4. Az, hogy nem tölti be neki, hogy mekkora helyet foglalnak egyes alkalmazások.

    És tényleg van valami bug, nálam is legalább 1 perc mire összeszedi magát és kilistázza, addig nekem is ugyanígy pörög.

  5. Nekem is ugyan ez van az eleje óta! (iPhone 12)

  6. Avatar for Czo Czo says:

    Dehat ez normalis. Eddig sok embert megtevesztett, most viszont elsore “jo”.

    Marmint, korabban ahogy beleptel ide, kb azonnal mutatta a szines csikokat, de ha tovabb figyeltel, akkor lathattad, hogy folyamatosan frissiti a csikokat, az aranyokat, ahogy szamolta az eredmenyt, majd csak azutan lehetett keszpenznek venni amit kiir, miutan mar abbahagyta a frissitgetest. Most nekem, egeszen addig szurke a csik es porog a kurbli, amig meg nincs a vegeredmeny.

  7. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nálam ahogy ide belépek azonnal mutatja a foglaltságot egy szürke csíkkal pontosan kb. majd kis számolgatás után kiszínezi a tartalomnak megfelelően. Szóval ez így jó és szemléletes sztem.

  8. M1-es iMacem van, letöltöttem IPSW fájlt, de ezzel mit kell kezdeni, hogyan lehet telepíteni? (vagy ugyan úgy töltsem le a developer profilt és úgy telepítsem?)

  9. Nagyon megbántam hogy frissítettem erre az ios 15nek nevezett bug halmazra. iPhone XS Safari használata közben nem egyszerű nagyítani az oldalakat, 3-4 próbálkozás után talán engedi. Notch sáv állandó ugrálása a képernyőn ha új alkalmazást nyitok meg . Ezen kívül nagyon melegszik a telefon.
    Valahogy vissza lehetne még tenni a 14 et, vagy várjak hátha javítják ezt a fost?

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple már nem írja alá az iOS 14.8-at, tehát azt nem tudod visszatenni.

  11. Ja értem, köszönöm. Letöltöttem a profilt, települt, érdekes mert 12.0.1 települt (21A558). Vajon ez lesz a végleges?

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a build 21A558, alapból X.0.1-ként érkezik, tehát nem X.0-ként. sanszos, hogy ez a hivatalos.

  13. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Csak nekem hiányzik, hogy nem írja az oprendszer, hogy melyik progi használja a vágólapot?

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha ez már a beta 1 és beta 2 során is így volt, akkor kellett volna felvenni róla hibajegyet. egy reddites poszt ebből a szempontból semmiféle előrelépést nem eredményez, nem tudom, hogy az ott posztolók és hozzászólók jelezték-e ezt az Apple felé.

    egyáltalán milyen fiókkal tapasztalod ezt? Google esetleg?

  15. Tudom, hogy egy reddit post az nem feedback az Apple felé, de nem is annak szánják, csak látszik, hogy nem egyedi a hiba.

    Gmail, Exchange, iCloud, O365 van beállítva. A postban olvasható, hogy nem segít a fiókok eltávolítása majd hozzáadása sem. És - bár ez sosem egyértelmű a userek többségénél - vettem fel róla hibajegyet, mellékelve leírást, videót, logot, mindent amit kell. Feedback appban látom is, mint ahogy azt is, hogy rajtam kívül több mint 10 azonos panasz van a rendszerben. Több mint 10, ami lehet 100 vagy 5000 is… remélem javítják.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha a Feedback appban nem látod lezárt állapotúként, akkor elvileg még nem került javításra. én csak iCloudot használok, azzal nem tapasztalok ilyesmit.

  17. Bocs, ez nem teljesen idevaló, mert még IOS 15.0 óta vettem észre, hogy a teljes telefonkönyvem minden neve megduplázódott. Tapasztalt már valaki ilyet? Mit lehet ilyenkor tenni? Több száz kontaktom van…

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    lehetséges, hogy több fiók esetén is be van kapcsolva a kontaktok szinkronizálása, és ugyanaz a kontakt valami okból megjelent egynél több fiók esetén is?

  19. Megnéztem és úgy tűnik, hogy csak egy (google) fiók van.
    Ha ezt a google fiókot direktben a weben keresztül nézem, akkor már ott is duplázva van minden kontakt, de fogalmam sincs mi okozhatta. Itt találtam olyan lehetőséget is, ami a duplikátumokat kivesz/egyesíti. Előbb készítek egy biztonsági másolatot aztán lehet, hogy kipróbálom, hogy mi lesz, ha elindítom…

  20. indítsd el bátran, nem fog széttúrni semmit, jól működik. Illetve fel is fogja sorolni, hogy milyen duplikátumokat talált és jóváhagyásra fog várni.

  21. Másnál is előjött egy olyan bug, hogy a beállítások információk alatt lehetett látni, hogy az eszközre meddig van jótállás és azt is ha van applecare+ most ha belemegyek az infó lapba akkor felvillan és eltűnik ez szerintetek valami iOS bug?

  22. Nálam rendesen látszik.
    Iphone 12 Pro Max, iOS 15.1

  23. ez érdekes nem tudom nálam miért csinálja de a telefon mellett az ipad is ezt csinálja.

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez most végül az RC verzió, vagy a hivatalos release?

  25. Ha kikockázod, akkor egy pillanatra vmi olyasmi látszik, hogy:
    8 napja van, hogy ehhez az iphonehoz…

    De a többi nem látszik.
    Van vmi határidőd ami most fog lejárni?
    Valaki más lát többet esetleg?

  26. Megnéztem még egyszer.
    A tippem a következő:
    Mivel ez egy új készülék iPhone13 Pro, valószínűleg most 8 nap múlva fog lejárni az a hivatalos 30 vagy 60 nap, ami az AppleCare megkötéséhez a beüzemeléstől megadott határidő, ezt írná ki, de közben már meg van kötve és ezt is kiírná, de a két (egymásnak ellentmondó) állapot látszik ilyen beteg módon.
    Olyan mint a mesében Mátyás Király feladványa hozzon is ajándékot meg nem is…
    OMG

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    oké, csak az RC-s cikk alatt szóltál hozzá, ezért kérdeztem.

    a szöveg azt írja, hogy korlátozott jótállás 2022. 09. (a dátum vége nem látszik), és hogy még 8 napig vásárolhatsz rá AppleCare+ szolgáltatást.

    az, hogy ez hirtelen eltűnik, valami egyedi hiba, a jótállást és az AppleCare-t semmiben sem befolyásolja.

  28. igen ebben bízom én is de egy kollégámnak ugyan ezt csinálja. arra már megvettem neki az applecare+ az enyémre holnap fogom ezt megtenni. Ezért kérdeztem mert nálam is ezt csinálja hátha másnál is előjött. Bocsi nem láttam az RC-s feliratot annyira hosszú volt a cím hogy arra már nem figyeltem.

  29. Ja, hogy még nem vetted meg az AC+t.
    Szerintem, ha megveszed akkor esélyes, hogy helyre jön, ha nem, akkor pedig azzal már lehet is az első támogatást kipróbálni az Apple-nél.

  30. Ez szerintem szoftveres probléma lesz mert jó ideig jó volt és egyik pillanatról a másikra tűnt el. És ahogy írtam annál is akinek megvettem az AC±t

  31. Oké értem, azért majd írd meg, ha mégis változna az AC+ vásárlása után :smirk:

  32. megvettem az AC+t nem változott semmi…

  33. De ez számít valamit? :slight_smile: Te tudod hogy rajta van, a checkcoverege oldalon is látod. Lényegtelen hogy mit ír az infó alatt.

  34. Persze tudom meg látom is csak nem értem miért csinálja, de nálam is ez van meg a barátomnál is. Azért kérdeztem hogy ti láttok e ilyet…

  35. Köszi a visszajelzést.
    Egy utolsó gyenge próbálkozás:
    Neked és a barátodnak véletlenül nem ugyanolyan nyelvi és területi beállításotok van?

  36. de biztos de a többi eszközömön is ugyan az van és mégis működik. Látható az ipad-en a gyerekek 12-es telefonján is. Ez biztos nem lehet a probléma.

  37. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vegyél fel róla hibajegyet, aztán majd orvosolja az Apple. más opció nem nagyon lesz erre.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for sullerj Avatar for norleone Avatar for mtomi95 Avatar for Hacsi Avatar for szanyizoli Avatar for szorian Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Úgy látom a tárhely kiszámolás az nem egyszerű bug lehet! Ebben a verzióban sem képes még erre… :confused:
    Na nem baj, talán a 15.2!

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Mi is a baj vele? Nálam pl teljesen jól csinálja. (12mini)

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @mtomi95 itt mi pontosan a probléma?

  4. Az, hogy nem tölti be neki, hogy mekkora helyet foglalnak egyes alkalmazások.

    És tényleg van valami bug, nálam is legalább 1 perc mire összeszedi magát és kilistázza, addig nekem is ugyanígy pörög.

  5. Nekem is ugyan ez van az eleje óta! (iPhone 12)

  6. Avatar for Czo Czo says:

    Dehat ez normalis. Eddig sok embert megtevesztett, most viszont elsore “jo”.

    Marmint, korabban ahogy beleptel ide, kb azonnal mutatta a szines csikokat, de ha tovabb figyeltel, akkor lathattad, hogy folyamatosan frissiti a csikokat, az aranyokat, ahogy szamolta az eredmenyt, majd csak azutan lehetett keszpenznek venni amit kiir, miutan mar abbahagyta a frissitgetest. Most nekem, egeszen addig szurke a csik es porog a kurbli, amig meg nincs a vegeredmeny.

  7. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nálam ahogy ide belépek azonnal mutatja a foglaltságot egy szürke csíkkal pontosan kb. majd kis számolgatás után kiszínezi a tartalomnak megfelelően. Szóval ez így jó és szemléletes sztem.

  8. M1-es iMacem van, letöltöttem IPSW fájlt, de ezzel mit kell kezdeni, hogyan lehet telepíteni? (vagy ugyan úgy töltsem le a developer profilt és úgy telepítsem?)

  9. Nagyon megbántam hogy frissítettem erre az ios 15nek nevezett bug halmazra. iPhone XS Safari használata közben nem egyszerű nagyítani az oldalakat, 3-4 próbálkozás után talán engedi. Notch sáv állandó ugrálása a képernyőn ha új alkalmazást nyitok meg . Ezen kívül nagyon melegszik a telefon.
    Valahogy vissza lehetne még tenni a 14 et, vagy várjak hátha javítják ezt a fost?

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple már nem írja alá az iOS 14.8-at, tehát azt nem tudod visszatenni.

  11. Ja értem, köszönöm. Letöltöttem a profilt, települt, érdekes mert 12.0.1 települt (21A558). Vajon ez lesz a végleges?

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a build 21A558, alapból X.0.1-ként érkezik, tehát nem X.0-ként. sanszos, hogy ez a hivatalos.

  13. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Csak nekem hiányzik, hogy nem írja az oprendszer, hogy melyik progi használja a vágólapot?

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha ez már a beta 1 és beta 2 során is így volt, akkor kellett volna felvenni róla hibajegyet. egy reddites poszt ebből a szempontból semmiféle előrelépést nem eredményez, nem tudom, hogy az ott posztolók és hozzászólók jelezték-e ezt az Apple felé.

    egyáltalán milyen fiókkal tapasztalod ezt? Google esetleg?

  15. Tudom, hogy egy reddit post az nem feedback az Apple felé, de nem is annak szánják, csak látszik, hogy nem egyedi a hiba.

    Gmail, Exchange, iCloud, O365 van beállítva. A postban olvasható, hogy nem segít a fiókok eltávolítása majd hozzáadása sem. És - bár ez sosem egyértelmű a userek többségénél - vettem fel róla hibajegyet, mellékelve leírást, videót, logot, mindent amit kell. Feedback appban látom is, mint ahogy azt is, hogy rajtam kívül több mint 10 azonos panasz van a rendszerben. Több mint 10, ami lehet 100 vagy 5000 is… remélem javítják.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha a Feedback appban nem látod lezárt állapotúként, akkor elvileg még nem került javításra. én csak iCloudot használok, azzal nem tapasztalok ilyesmit.

  17. Bocs, ez nem teljesen idevaló, mert még IOS 15.0 óta vettem észre, hogy a teljes telefonkönyvem minden neve megduplázódott. Tapasztalt már valaki ilyet? Mit lehet ilyenkor tenni? Több száz kontaktom van…

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    lehetséges, hogy több fiók esetén is be van kapcsolva a kontaktok szinkronizálása, és ugyanaz a kontakt valami okból megjelent egynél több fiók esetén is?

  19. Megnéztem és úgy tűnik, hogy csak egy (google) fiók van.
    Ha ezt a google fiókot direktben a weben keresztül nézem, akkor már ott is duplázva van minden kontakt, de fogalmam sincs mi okozhatta. Itt találtam olyan lehetőséget is, ami a duplikátumokat kivesz/egyesíti. Előbb készítek egy biztonsági másolatot aztán lehet, hogy kipróbálom, hogy mi lesz, ha elindítom…

  20. indítsd el bátran, nem fog széttúrni semmit, jól működik. Illetve fel is fogja sorolni, hogy milyen duplikátumokat talált és jóváhagyásra fog várni.

  21. Másnál is előjött egy olyan bug, hogy a beállítások információk alatt lehetett látni, hogy az eszközre meddig van jótállás és azt is ha van applecare+ most ha belemegyek az infó lapba akkor felvillan és eltűnik ez szerintetek valami iOS bug?

  22. Nálam rendesen látszik.
    Iphone 12 Pro Max, iOS 15.1

  23. ez érdekes nem tudom nálam miért csinálja de a telefon mellett az ipad is ezt csinálja.

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez most végül az RC verzió, vagy a hivatalos release?

  25. Ha kikockázod, akkor egy pillanatra vmi olyasmi látszik, hogy:
    8 napja van, hogy ehhez az iphonehoz…

    De a többi nem látszik.
    Van vmi határidőd ami most fog lejárni?
    Valaki más lát többet esetleg?

  26. Megnéztem még egyszer.
    A tippem a következő:
    Mivel ez egy új készülék iPhone13 Pro, valószínűleg most 8 nap múlva fog lejárni az a hivatalos 30 vagy 60 nap, ami az AppleCare megkötéséhez a beüzemeléstől megadott határidő, ezt írná ki, de közben már meg van kötve és ezt is kiírná, de a két (egymásnak ellentmondó) állapot látszik ilyen beteg módon.
    Olyan mint a mesében Mátyás Király feladványa hozzon is ajándékot meg nem is…
    OMG

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    oké, csak az RC-s cikk alatt szóltál hozzá, ezért kérdeztem.

    a szöveg azt írja, hogy korlátozott jótállás 2022. 09. (a dátum vége nem látszik), és hogy még 8 napig vásárolhatsz rá AppleCare+ szolgáltatást.

    az, hogy ez hirtelen eltűnik, valami egyedi hiba, a jótállást és az AppleCare-t semmiben sem befolyásolja.

  28. igen ebben bízom én is de egy kollégámnak ugyan ezt csinálja. arra már megvettem neki az applecare+ az enyémre holnap fogom ezt megtenni. Ezért kérdeztem mert nálam is ezt csinálja hátha másnál is előjött. Bocsi nem láttam az RC-s feliratot annyira hosszú volt a cím hogy arra már nem figyeltem.

  29. Ja, hogy még nem vetted meg az AC+t.
    Szerintem, ha megveszed akkor esélyes, hogy helyre jön, ha nem, akkor pedig azzal már lehet is az első támogatást kipróbálni az Apple-nél.

  30. Ez szerintem szoftveres probléma lesz mert jó ideig jó volt és egyik pillanatról a másikra tűnt el. És ahogy írtam annál is akinek megvettem az AC±t

  31. Oké értem, azért majd írd meg, ha mégis változna az AC+ vásárlása után :smirk:

  32. megvettem az AC+t nem változott semmi…

  33. De ez számít valamit? :slight_smile: Te tudod hogy rajta van, a checkcoverege oldalon is látod. Lényegtelen hogy mit ír az infó alatt.

  34. Persze tudom meg látom is csak nem értem miért csinálja, de nálam is ez van meg a barátomnál is. Azért kérdeztem hogy ti láttok e ilyet…

  35. Köszi a visszajelzést.
    Egy utolsó gyenge próbálkozás:
    Neked és a barátodnak véletlenül nem ugyanolyan nyelvi és területi beállításotok van?

  36. de biztos de a többi eszközömön is ugyan az van és mégis működik. Látható az ipad-en a gyerekek 12-es telefonján is. Ez biztos nem lehet a probléma.

  37. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vegyél fel róla hibajegyet, aztán majd orvosolja az Apple. más opció nem nagyon lesz erre.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for sullerj Avatar for norleone Avatar for mtomi95 Avatar for Hacsi Avatar for szanyizoli Avatar for szorian Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar