fbpx Skip to content

Az Apple június 24-én elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8 és a tvOS 15 második béta verzióit, majd június 28-án a macOS Monterey esetén is megérkezett új build.

Az iOS 15 és iPadOS 15 újdonságaival már frissítettük is ezt az írásunkat, és az egyéb újdonságokat is felsoroljuk majd, amint napfény derül rájuk. Felfedeztél valamit, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 15 beta 2 és iPadOS 15 beta 2

A build verziószáma 19A5281h.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Nem érhető el a 9,7″-es Wi-Fi + Cellular iPad Pro modellek esetén

Ennek az oka jelenleg ismeretlen, de ilyen már korábban is előfordult. Az Apple valószínűleg talált valami olyan hibát ezeknél a modelleknél, ami miatt inkább úgy döntött, hogy egyelőre nem adja ki ezekre a modellekre ezt a buildet. Elképzelhető, hogy pár napon belül mégis megjelenik rájuk, de az is lehet, hogy a harmadik bétáig várni kell.

Hibajavítás az iCloud Private Relay esetén

Az iCloud Private Relay gyakorlatilag az Apple saját VPN szolgáltatása, ami viszont problémákat okozhatott egyes esetekben. Egy ezzel kapcsolatos hibát most javított is a második béta.

Új Térképek ikon

Noha a Térképek új ikonja már a WWDC keynote-on is látható volt, az mégsem volt benne az első bétában. Most viszont már az új ikon fogad minket:

Emellett az alkalmazás most már animálva mutatja meg az adott útvonaltervet a starttól a célig:

Memoji ruházat

Az Apple azt is említette a WWDC-n, hogy a Memoji karakterünk esetén már új kinézet, így ruházat is elérhető lesz. Ez szintén hiányzott az első bétában, de most már végre “megruházhatjuk” a karakterünket. ??????

Az elérhető ruházat esetén annak színét is meg tudjuk választani először a fő színt kiválasztva, majd utána a csúszkával annak árnyalatát is megadva.

Üdvözlő képernyő az Időjárás esetén

Amikor először indítjuk el az Időjárás appot az iOS 15 második bétájában, akkor az egy üdvözlő képernyővel fogad minket, felsorolva az újdonságokat:

A Gyorsjegyzet már csak egy suhintásra van

A Gyorsjegyzet opció már az első bétában is megvolt, viszont most már a jobb alsó sarokból suhintva is rögtön meg tudjuk nyitni a szerkesztőfelületet. Ez jelenleg nem módosítható, tehát csak a jobb alsó sarokból érhetjük el.

SharePlay

A SharePlay segítségével megoszthatunk zenéket, videókat, vagy éppen a saját kijelzőnk tartalmát egy FaceTime hívás közben. Ez az opció immár működik is a második bétában.

Lossless a HomePodon – eltávolítva

Az Apple kivette az Otthon alkalmazásban a HomePodnál az Apple Music esetén az első bétában még elérhető Lossless opciót.

Ez valószínűleg csak átmeneti, és majd egy későbbi bétában visszakerül. Az Apple Music és a Lossless kapcsolatáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen: Mindent az Apple Music Lossless-ről a Muzix támogatásával!

Újratöltés ikon a Safari címsorában

Amennyiben egeret vagy trackpadet használunk, akkor a Safari címsorának a jobb szélén az opciók között már elérhetjük az újratöltést:

Egér és trackpad hiányában egyelőre maradt a lehúzás a frissítéshez, vagy pedig a … ikonra való koppintás után választhatjuk ki az újratöltést, billentyűzettel pedig ott a ⌘R.

Fejlesztések a Parancsok esetén

A Parancsok már “látja”, mi jelenik meg a kijelzőn, így képes fogadni bemenetet olyan alkalmazásokból is, amelyeknél egyébként nincsenek megosztási opciók.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 15 beta 2 és iPadOS 15 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 15 beta 2 és iPadOS 15 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 8 beta 2

Az új build verziószáma 19R5286f.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 15 beta 2

Az új build verziószáma 19J5288e.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, a nem 4K-s modellhez való IPSW pedig innen:

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Monterey beta 2

Az új build verziószáma 21A5268h.

M1 processzoros gépekhez az IPSW a fejlesztői központból az alábbi linkről tölthető le:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 15 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 15 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 15-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 15-ről szólóakat itt, a watchOS 8-ról szólókat meg itt, a tvOS 15-ről készülteket itt, a macOS Monterey kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.