Elérhető a második iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 15 és macOS Monterey béta

Az Apple június 24-én elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8 és a tvOS 15 második béta verzióit, majd június 28-án a macOS Monterey esetén is megérkezett új build.

Az iOS 15 és iPadOS 15 újdonságaival már frissítettük is ezt az írásunkat, és az egyéb újdonságokat is felsoroljuk majd, amint napfény derül rájuk. Felfedeztél valamit, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 15 beta 2 és iPadOS 15 beta 2

A build verziószáma 19A5281h.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Nem érhető el a 9,7″-es Wi-Fi + Cellular iPad Pro modellek esetén

Ennek az oka jelenleg ismeretlen, de ilyen már korábban is előfordult. Az Apple valószínűleg talált valami olyan hibát ezeknél a modelleknél, ami miatt inkább úgy döntött, hogy egyelőre nem adja ki ezekre a modellekre ezt a buildet. Elképzelhető, hogy pár napon belül mégis megjelenik rájuk, de az is lehet, hogy a harmadik bétáig várni kell.

Hibajavítás az iCloud Private Relay esetén

Az iCloud Private Relay gyakorlatilag az Apple saját VPN szolgáltatása, ami viszont problémákat okozhatott egyes esetekben. Egy ezzel kapcsolatos hibát most javított is a második béta.

Új Térképek ikon

Noha a Térképek új ikonja már a WWDC keynote-on is látható volt, az mégsem volt benne az első bétában. Most viszont már az új ikon fogad minket:

Emellett az alkalmazás most már animálva mutatja meg az adott útvonaltervet a starttól a célig:

Memoji ruházat

Az Apple azt is említette a WWDC-n, hogy a Memoji karakterünk esetén már új kinézet, így ruházat is elérhető lesz. Ez szintén hiányzott az első bétában, de most már végre “megruházhatjuk” a karakterünket. 👕👚👔🥼🧥👘

Az elérhető ruházat esetén annak színét is meg tudjuk választani először a fő színt kiválasztva, majd utána a csúszkával annak árnyalatát is megadva.

Üdvözlő képernyő az Időjárás esetén

Amikor először indítjuk el az Időjárás appot az iOS 15 második bétájában, akkor az egy üdvözlő képernyővel fogad minket, felsorolva az újdonságokat:

A Gyorsjegyzet már csak egy suhintásra van

A Gyorsjegyzet opció már az első bétában is megvolt, viszont most már a jobb alsó sarokból suhintva is rögtön meg tudjuk nyitni a szerkesztőfelületet. Ez jelenleg nem módosítható, tehát csak a jobb alsó sarokból érhetjük el.

SharePlay

A SharePlay segítségével megoszthatunk zenéket, videókat, vagy éppen a saját kijelzőnk tartalmát egy FaceTime hívás közben. Ez az opció immár működik is a második bétában.

Lossless a HomePodon – eltávolítva

Az Apple kivette az Otthon alkalmazásban a HomePodnál az Apple Music esetén az első bétában még elérhető Lossless opciót.

Ez valószínűleg csak átmeneti, és majd egy későbbi bétában visszakerül. Az Apple Music és a Lossless kapcsolatáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen: Mindent az Apple Music Lossless-ről a Muzix támogatásával!

Újratöltés ikon a Safari címsorában

Amennyiben egeret vagy trackpadet használunk, akkor a Safari címsorának a jobb szélén az opciók között már elérhetjük az újratöltést:

Egér és trackpad hiányában egyelőre maradt a lehúzás a frissítéshez, vagy pedig a … ikonra való koppintás után választhatjuk ki az újratöltést, billentyűzettel pedig ott a ⌘R.

Fejlesztések a Parancsok esetén

A Parancsok már “látja”, mi jelenik meg a kijelzőn, így képes fogadni bemenetet olyan alkalmazásokból is, amelyeknél egyébként nincsenek megosztási opciók.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 15 beta 2 és iPadOS 15 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 15 beta 2 és iPadOS 15 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 8 beta 2

Az új build verziószáma 19R5286f.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 15 beta 2

Az új build verziószáma 19J5288e.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, a nem 4K-s modellhez való IPSW pedig innen:

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Monterey beta 2

Az új build verziószáma 21A5268h.

M1 processzoros gépekhez az IPSW a fejlesztői központból az alábbi linkről tölthető le:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 15 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 15 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 15-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 15-ről szólóakat itt, a watchOS 8-ról szólókat meg itt, a tvOS 15-ről készülteket itt, a macOS Monterey kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  Lett üzenetek rögzítése felülre. Vagy volt is csak rosszul figyeltem? :roll_eyes:

 2. Jadeye says:

  az már iOS 14.0 óta van.

 3. gunar says:

  Hű! Akkor nekem miért csak most dobta fel, nem is értem. De most legalább észrevettem :crazy_face:
  Vagy a kedvencek nem ugyanaz lenne?

 4. Czo says:

  Hol latsz te kedvenceket?

 5. gunar says:

  Kiírta mikor reggel először feloldottam, hogy mostantól vannak kedvencek vagy kb hasonlót, hogy azok lesznek felül. Csak nem álmodtam, mert éppen kávéztam :grinning: azt meg nem szoktam alvás közben. De ugye simán tovább nyomtam és újra nem jött elő.

 6. Hacsi says:

  Mennyire működik stabilan az iOS15?

 7. Czo says:

  Igen, ilyen van, kb 1 eve mar. A kedvencekre lettem volna kivancsi, hgy az alatt mit ert.

 8. Jadeye says:

  igen, ez már 14.0 óta van.

 9. gunar says:

  Jó lehet kiírta és a kávé még nem tette igazán a dolgát, s kicsit félre olvastam. Csak nem használt funkció nálam és lehet kiment a fejemből ez már van, a frissítéssel meg feldobta vmiért megint az értesítést róla reggel. :roll_eyes:

 10. Annyira nem :grinning:

 11. mtomi95 says:

  Nekem nincs újratöltés a Safari állapotsavjaban! SE2020.

 12. Jadeye says:

  @mtomi95 és használsz egeret vagy trackpadet közben a készülékeddel?

 13. Czo says:

  Mert valamelyik elmeroggyant kitalalta, hogy pull to refreshvel legyen a reload.

 14. mtomi95 says:

  Nem… De ez hülyeség, hogy így el van rejtve!
  Most mindig keressem ki vagy görgessek fel a lap tetejére újratöltés miatt?
  Mit takar ez a push to refresh? Hol és mit nyomjak?

 15. Jadeye says:

  pull to refresh: húzd le az oldalt (először felülre görgetve), a Mail appban ez már az iOS 6 óta elérhető, de sok külső app is évek óta tartalmazza (az Apple és mindenki más is úgy vette át még a Tweetie appból). most meg betették a Safariba is.

  de nem kell ezt sem tenned. rányomsz a … ikonra, és rögtön ott van opcióként az újratöltés.

 16. ef-dani says:

  Ezzel a … gombos almenükkel jól elb*szták a Safarit. Ha ez így marad a véglegesben, keresek másik böngészőt 10+ év után…

 17. Nekem sem sikerül megszoknom sem azt, hogy össze-vissza almenübe kell bemásznom a frissítésért vagy pull to refresh, de az új tab management ill. a lerakott URL bar sem az igazi.

 18. Lajhar says:

  Tegnap jött még egy beta2 IOS15- höz ennek a száma 19A5281j és kb 6GB

 19. alali says:

  iOS 15 első publikus beta is megérkezett.

 20. micra says:

  Sziasztok! Nekem is jelezte a Beta2 frissítést, 4,5 gb. 16gb-os SE-t hogy tudom frissíteni? Mindent töröltem róla, és akkor is csak 10 gb foglalt van. Esetleg gépen tudom frissíteni?

 21. Jadeye says:

  ha letöltöd az IPSW-t, és azt betallózod, akkor tudod gépen frissíteni, másképp nem.

 22. Sziasztok!

  Énis letöltöttem a public betát azóta a whatsapp nem indul el, másnál működik?
  Ma láttam a frissítést, gondoltam megoldódik, de azzal sem,

  nálatok indul???

  ha igen akkor mit kéne megpróbálnom?

  köszi előre is

 23. Jadeye says:

  mivel az iOS 15 még béta, így annál ez előfordulhat. ez egy ismert probléma a Whatsappal. hogy a Facebook orvosolni fogja-e a béta alatt, azt nem tudni. ha elengedhetetlen a használata, és a legfrissebb app verzió is vacakol, akkor jelenleg kénytelen vagy visszatenni az iOS 14-et.

 24. alali says:

  Whatsapp nálam sem működik, béta miatt előfordulhat, azonban a whatsapp és az Alza appon kívül mással eddig nem tapasztaltam problémát, így nem rossz kezdet…

 25. gunar says:

  Nálam az Alza simán fut, csak a Whatsapp nem, de annyira nem is gond mivel rossz a tulaj híre :roll_eyes:

 26. Köszönöm h írtatok, akkor nem nálam a hiba!!
  csak ez érdekelt…

  majd javítják, nem rossz egyébként a 15!

 27. Állítsd át angol nyelvre a whatsappot és már meg is oldódott a problémád. :wink: Azért crashel mert nincs benne magyar nyelv.

 28. Whatsappot csak angol nyelvre kell rakni, utána működik.

 29. Jadeye says:

  ez fura, mert ez ilyenkor úgy működik, hogy ha egy adott nyelv nincs az adott appban, akkor az az alapértelmezett nyelven kell megjelenjen. egy rakás olyan app van, ami nem tud magyarul, és nincs ilyen probléma velük.

 30. Czo says:

  Ja, csak ezeknel az appoknal gondolom a gyari lokalizacios rendszer van hasznalva. Itt meg lehet probaltak sajat kodot alkotni, es mindenaron meg akarna nyitni a hu_HU.lanugage nevu kepzeletbeli allomanyt, amit nem tartalmaz a szoftveruk :smiley:

 31. Jadeye says:

  nehezen hiszem, mert akkor ez probléma lenne iOS 15 előtt is.

 32. Czo says:

  Ellenoriztem, a gyari, tehat a “kodolasmentes” lokalizacios dolgok mukodnek minden gond nelkul a developer beta 2-n. Tehat, megiscsak van valami turpissag, amit elkovettek itt az FB fejlesztoi, ami miatt crashel a cuccuk.

 33. de OKOS!!! :grinning:

 34. gunar says:

  Köszi! Addig jó lesz így, ameddig nem javítják ki, bár csak pár emberrel használom néha.

 35. alali says:

  Köszi, működik :grinning:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!