Megjelent az iOS 14.6 – Podcast-előfizetések, e-mail cím az Elveszett módhoz, hibajavítások

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple kiadta az iOS 14.6-ot, ami támogatja a Podcast-csatornákra és műsorokra való előfizetéseket, illetve hibajavításokat is tartalmaz, amelyek közül az Apple öt darabot külön ki is emelt.

Ezen túl az AirTagek és a Lokátorral használható, más kiegészítők esetén már e-mail címet is megadhatunk kapcsolati opcióként az elveszett mód esetén, akik pedig a Hangvezérlést használják, már beszédhanggal is feloldhatják az iPhone-jukat az újraindítás utáni elő alkalommal.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 14.6 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Podcastok

 • A csatornákra és műsorokra való előfizetés támogatása

AirTag és Lokátor

 • Lehetőség az Elveszett módban telefonszám helyett e-mail-cím hozzáadására AirTag- és Lokátor-hálózati kiegészítők esetében
 • Az AirTag megjeleníti a tulajdonos részlegesen kitakart telefonszámát amikor egy NFC-kompatibilis eszközzel megérintik

Kisegítő lehetőségek

 • A Hangvezérlést használók mindössze beszédhanggal feloldhatják az iPhone-jukat az újraindítás utáni elő alkalommal

Ez a kiadás a következő problémákat is kijavítja:

 • Előfordulhat, hogy az Apple Watchcsal való feloldás nem működik az iPhone zárolása funkció Apple Watchon történő használata után
 • Előfordulhat, hogy az emlékeztetők üres sorokként jelennek meg
 • Előfordulhat, hogy a hívásblokkoló bővítmények nem jelennek meg a Beállításokban
 • A Bluetooth-eszközök néha lekapcsolódnak, vagy a hangot másik eszközre küldik aktív hívás közben
 • Előfordulhat, hogy iPhone-on csökkent teljesítmény tapasztalható az eszköz indításakor

A hibajavításokból az Apple nem említi meg az összeset, viszont a frissítések biztonsági tartalmairól szóló szócikk elég sokat felsorol.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 14.6 buildje 18F72.

Ha valaki szeretné lementeni a 14.6 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 14 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. estella says:

  Iphone 7, + gyári smart battery case a frissítés óta hol tölti a telót hol nem.A smart battery még garis. Ki- bekapcs, újraindítás többször megvolt.

 2. Jadeye says:

  másik iPhone 7-et tölt a tok, vagy azt sem? mert ha másikat sem, akkor az leginkább a tok hibája lesz.

 3. estella says:

  Nincs az ismerőseim körébe senkinek sajnos.

 4. Czo says:

  Se 8? SE?

 5. estella says:

  8-as van

 6. Czo says:

  A sima 8 es a 2020-as SE tokeletesen illeszkedik bele, de egy proba erejere akar egy 6s is beleprobalhato.

 7. estella says:

  Köszönöm szépen, holnap megpróbálom.

 8. estella says:

  Sziasztok. A 8-ast tölti. Ma reggel mikor levettem töltőröl, megint a telefon akkumlátora kezdett először merülni. A telefonon mindig rajt van a tok, sosem veszem le. Reggel a telefont kivettem a tokból, majd visszaraktam, azóta jó. Lehet nem érintkezik valami?

 9. estella says:

  Azt még nem montam hogy a telefonba is cseréltek akkumlátort tavaly. Gyári aksit raktak bele, 2020.08.18.-án. Az aksi kapacitás még 95%- os.

 10. Jadeye says:

  gyári akkumulátort kizárólag hivatalos szervizpartner tud beletenni, amelyek hazánkban az Almárium Pro, Care Center, iCentre és iSTYLE. bárhol másutt nem tudnak eredeti akkut beletenni, mert az Apple senki harmadik félnek nem ad ki alkatrészt.

 11. Czo says:

  Tehat, az iPhone 8-val jol mukodik? A 7-esben hol csereltetted az akkut? Ha a csere nem egy hivatalos szervizben tortent, akkor nem eredeti akkumulatort kaptal.

 12. estella says:

  Igen a 8-ast töltötte. Győri Almárium pro.A tokok az Istyle-ba vettem.

 13. Jadeye says:

  és a tok nélkül egyébként tölt rendesen az iPhone 7-ed? de ha most levétel és visszarakás után jó, akkor valami érintkezési hiba lehetett. fújkáld ki az iPhone Lightning-aljzatát, hogy véletlenül se legyen benne semmi szösz.

 14. Nekem az X-em csinált anno ilyeneket egy-egy frissítés után. A telefon hamarabb merült mint a tok, össze-vissza működött, de aztán 1-2 hét után helyreállt mindig.

 15. estella says:

  Oké köszönöm kiporszivózom.

 16. estella says:

  Sajnos nem jártam sikerrel. A telefont tok nélkül gond nélkül lehet tölteni. Külön a tokot is, De ha együtt töltöm , töltőről levéve mindig a telefon kezd merülni elsőnek.Tok le- fel utána jó.Feladtam nem kínlódok vele.

 17. estella says:

  Megoldódott a probléma, garanciába kicserélik a tokot.

 18. Jadeye says:

  ebben az esetben akkor ez hardveres gond volt, ami történetesen épp a frissítéssel egyidőben jött elő. szerencse, hogy garanciában kicserélték.

 19. estella says:

  Igen. Köszönöm mindenkinek a segítséget.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!