fbpx Skip to content

A Facebook új eszközt jelentett be a helyi közösségek összekapcsolására a platformján. A cég szerint a Neighborhoods egy dedikált tér lesz, amelynek célja, hogy kapcsolatba léphessünk szomszédainkkal, helyi közösségek részei lehessünk, és új helyeket fedezhessünk fel a közelünkben.

A Neighborhoods a Facebook alkalmazás része, de eltér a fő Facebook profilunktól. A csatlakozáshoz 18 évesnek vagy idősebbnek kell lennünk, és külön meg kell erősítenünk csatlakozási szándékunkat a “Szomszédsághoz”. Választhatjuk csak a saját környékünket, ezen felül lehetőségünk van csatlakozni a tágabb környékhez is, hogy láthassuk a szomszédok szomszédait és bejegyzéseit.

Az Apple a tavasszal élesedett alkalmazások tevékenységkövetése opcióval fájóan a Facebook tyúkszemére lépett. Mark Zuckerberg fenyegetőzéssel és lejárató kampánnyal próbálta a cupertinói céget jobb belátásra bírni, kevés sikerrel. Az emberi leleményesség határtalan, talán ennek folyománya a Facebook Neighborhoods, hiszen ha jobban megnézzük, a kék óriás csellel próbálja rávenni a felhasználóit az adataik megosztására.

A Szomszédok profil létrehozásakor a felhasználó kiválaszthatja az érdeklődési körének, kedvenc helyeinek és saját életrajzának hozzáadását, hogy az emberek megismerhessék őket a címjegyzékből. A Facebook emellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy “pezsgő” helyi csoportokat találjanak a környékükről, vagy saját érdeklődési körük alapján hozzanak létre saját Neighborhoods csoportokat.

Ez a funkció segít az embereknek új helyeket felfedezni és helyi ajánlásokat kapni, és így megtalálni például a környék legjobb kávéját vagy iparosát. A Szomszédságok kedvenc szavazásainak segítségével a szomszédok szavazhatnak a környéken található kedvenc helyeikre és üzleteikre, beleértve az éttermeket, parkokat és egyebeket. Ha nem szeretnénk látni a szomszédságban élő emberek bejegyzéseit, akkor blokkolhatjuk a felhasználót anélkül, hogy a Facebook értesítené őket.

Ez a funkció csak néhány nappal azután érkezett, hogy a Facebook alkalmazások figyelmeztetéseket kezdtek megjeleníteni az iOS 14.5-ös és újabb verziót használó felhasználóknál, próbálva rávenni őket arra, hogy engedélyezzék alkalmazásai számára az adatok nyomon követését. A Facebook Szomszédság már elérhető Kanadában, és hamarosan elkezdik élesíteni az Egyesült Államok egyes városaiban is.

Ezek alapján neked hogy tetszik ez az új ötlet a Facebooktól?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.