A Facebook megkezdte az új Neighborhoods funkció tesztelését

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Facebook új eszközt jelentett be a helyi közösségek összekapcsolására a platformján. A cég szerint a Neighborhoods egy dedikált tér lesz, amelynek célja, hogy kapcsolatba léphessünk szomszédainkkal, helyi közösségek részei lehessünk, és új helyeket fedezhessünk fel a közelünkben.

A Neighborhoods a Facebook alkalmazás része, de eltér a fő Facebook profilunktól. A csatlakozáshoz 18 évesnek vagy idősebbnek kell lennünk, és külön meg kell erősítenünk csatlakozási szándékunkat a “Szomszédsághoz”. Választhatjuk csak a saját környékünket, ezen felül lehetőségünk van csatlakozni a tágabb környékhez is, hogy láthassuk a szomszédok szomszédait és bejegyzéseit.

Az Apple a tavasszal élesedett alkalmazások tevékenységkövetése opcióval fájóan a Facebook tyúkszemére lépett. Mark Zuckerberg fenyegetőzéssel és lejárató kampánnyal próbálta a cupertinói céget jobb belátásra bírni, kevés sikerrel. Az emberi leleményesség határtalan, talán ennek folyománya a Facebook Neighborhoods, hiszen ha jobban megnézzük, a kék óriás csellel próbálja rávenni a felhasználóit az adataik megosztására.

A Szomszédok profil létrehozásakor a felhasználó kiválaszthatja az érdeklődési körének, kedvenc helyeinek és saját életrajzának hozzáadását, hogy az emberek megismerhessék őket a címjegyzékből. A Facebook emellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy “pezsgő” helyi csoportokat találjanak a környékükről, vagy saját érdeklődési körük alapján hozzanak létre saját Neighborhoods csoportokat.

Ez a funkció segít az embereknek új helyeket felfedezni és helyi ajánlásokat kapni, és így megtalálni például a környék legjobb kávéját vagy iparosát. A Szomszédságok kedvenc szavazásainak segítségével a szomszédok szavazhatnak a környéken található kedvenc helyeikre és üzleteikre, beleértve az éttermeket, parkokat és egyebeket. Ha nem szeretnénk látni a szomszédságban élő emberek bejegyzéseit, akkor blokkolhatjuk a felhasználót anélkül, hogy a Facebook értesítené őket.

Ez a funkció csak néhány nappal azután érkezett, hogy a Facebook alkalmazások figyelmeztetéseket kezdtek megjeleníteni az iOS 14.5-ös és újabb verziót használó felhasználóknál, próbálva rávenni őket arra, hogy engedélyezzék alkalmazásai számára az adatok nyomon követését. A Facebook Szomszédság már elérhető Kanadában, és hamarosan elkezdik élesíteni az Egyesült Államok egyes városaiban is.

Ezek alapján neked hogy tetszik ez az új ötlet a Facebooktól?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Szanya says:

  Már vagy 10 éve szakítottam a fészbúkkal. Nem is hiányzik.

 2. Én is. Mégsem kommentelem be minden Facebook-os cikk alá.

 3. Szanya says:

  :+1:t2:Jogos.
  Mentségemre szolgáljon, hogy nem keresem az alkalmat, hogy ezt a tényt megosszam a Világgal. Most így alakult. :man_shrugging:
  Bocs.
  Még szerencse, hogy nem mindenki teszi ezt szóvá. :wink:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!