Megjelent az iOS 14.5.1 – Alkalmazáskövetés átláthatóságának javítása, biztonsági módosítások

Az Apple kiadta az iOS 14.5.1-et, ami hibajavításokat, illetve fontos biztonsági módosításokat tartalmaz, és minden felhasználó számára ajánlott.

Ez a frissítés kijavítja az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkció hibáját, amely miatt egyes felhasználók nem mindig kapnak üzenetet az alkalmazásoktól, ha korábban letiltották a Követés kérésének engedélyezése az alkalmazások számára funkciót a Beállításokban, és ismét engedélyezik azt. Ezenkívül ez a frissítés fontos biztonsági módosításokat is tartalmaz, és minden felhasználó számára ajánlott.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 14.5.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés kijavítja az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkció hibáját, amely miatt egyes felhasználók nem mindig kapnak üzenetet az alkalmazásoktól, ha korábban letiltották a Követés kérésének engedélyezése az alkalmazások számára funkciót a Beállításokban, és ismét engedélyezik azt. Ezenkívül ez a frissítés fontos biztonsági módosításokat is tartalmaz, és minden felhasználó számára ajánlott.

A fentiek mellett az Apple a következő azonosítójú hibákat is javította: CVE-2021-30663 és CVE-2021-30665, amelyek WebKit sebezhetőségeket takarnak, és amelyeket a céghez érkezett visszajelzések alapján épp aktívan ki is használhatnak.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 14.5.1 buildje 18E212.

Ha valaki szeretné lementeni a 14.5.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 14 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. overheating maradt
  :+1:t2:

 2. És megjelent a macOS11.3.1 is…

 3. Szerintem ezek elszigetelt esetek, nekem pl egyáltalán nem melegszik. Nem lehet, hogy valamelyik alkalmazásod akad össze ezekkel az iOS verziókkal? Tök laikusként kérdezem. :smiley:

 4. Mondtam én, hogy valami nem stimmel a követéssel. Most már megjelent az Aliexpress appja is. Facebook még mindig nem… :smiley:

 5. A tárcsázóból megint kivették a beírt/beillesztett telefonszám szerkesztésének lehetőségét, csak törölni lehet, javítani nem.

 6. Ne már…

 7. Jadeye says:

  vegyél fel erről hibajegyet, mert lehet, hogy csak hiba.

 8. Nálam még 14.5-ön van a telefon és már itt sem lehet szerkeszteni.
  Remélem igazad lesz és ez csak egy hiba és nem egy feature.

 9. Frissült a Facebook és megjelent az engedélykérés. Azoknak akik annyira hiányolták már… :smiley:

 10. fb csinálja meg insta… meg térkép

 11. akaszas says:

  Sziasztok!

  Egy hónapja vásároltam egy iPhone 11 Pro Max-ot. Az új operációs rendszerre való frissítés után megkezdődött az akkumulátor újrakalibrálása. Most fejeződött be, és meglepődve tapasztaltam, hogy a maximális kapacitás 98% lett!

  Ez mégis hogy lehet egy 1 hónapos készülék esetében? Normális ez?

  Előre is köszönöm a válaszotokat!

 12. Jadeye says:

  használattól függő, de azért ha vadonatúj volt 1 hónappal ezelőtt, akkor nem illene 98%-on lennie még. várj még 2-3 ciklusnyi időt, aztán ha ugyanez a helyzet, akkor esetleg beviheted egy hivatalos szervizpartnerhez diagnosztikára, vagy felhívhatod az Apple Támogatást.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!