fbpx Skip to content

Az Apple elérhetővé tette az iOS 14.6, az iPadOS 14.6, a watchOS 7.5 és a tvOS 14.6 második fejlesztői bétáit. A macOS Big Sur 11.4 esetén cikkünk közzétételéig nem érkezett újabb build.

Az újdonságokkal vagy folyamatosan frissítjük ezt az írásunkat, vagy pedig új cikket teszünk közzé, amint napfény derül rájuk. Felfedeztél valamit, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 14.6 beta 2 és iPadOS 14.6 beta 2

A build verziószáma 18F5055b.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 14.6 beta 2 és iPadOS 14.6 beta 2 letöltési linkek

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az iOS 14.6 beta 2 és iPadOS 14.6 beta 2 IPSW-fájljai pedig az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 7.5 beta 2

Az új build verziószáma 18T5555c.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 14.6 beta 2

Az új build verziószáma 18L5555c.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az IPSW pedig innen:

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 14 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 14 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 14-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 14-ről szólóakat itt, a watchOS 7-ről szólókat meg itt, a tvOS 14-ről készülteket itt, a macOS Big Sur kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for WOLF09 WOLF09 says:

    Hihetetlen, hogy ennyire gyorsan szórja az Apple a szoftverfrissítéseket. Mindössze néhány napja frissítettem az iPhone-omat 14.5-re. (sajnos…) És voilà… máris itt olvasom, hogy 14.6 béta. Imént azért írtam azt, hogy sajnos mert megint a hibajavítások mellett bekerültek új hibák is.
    Most majd ez lesz az a pillanat, amikor megint meg fog támadni engem egy Apple “fan” mint múltkor, amikor kijött az iOS 14 és jeleztem a widget hibákat. Megkaptam tőle, hogy sosem jövök ide, csak akkor, ha fikázni akarom az iPhone-t stb, stb… meg miért nem veszek mást, ha annyira nem tetszik az iPhone?! Egyszerűen nem akarta felfogni és megérteni, hogy nem erről van szó. Pedig elmagyaráztam: Ha nem szeretném az iPhone-t akkor nem lenne egy csomó éve kizárólag iPhone-om. Egészen pontosan az iPhone 3G óta. Hány éve is volt…? Nem is emlékszem már, olyan rég. És azóta nem akartam más telefont, sőt, a jövőben is kizárólag iPhone-ban gondolkodom. De a hibák akkor is csak hibák. A widget problémákat azóta részben megoldottam. De csak egy részüket és nem túl elegánsan… Hibajavítások melyeknek semmi hasznát nem veszem százával jönnek. De amire nagyon szeretnék javítást arra hiába várok… Például a fotók widget nálam mai napig se működik az eredeti. (az iOS 14-be beépített widget) Megoldottam azóta de úgy, hogy letöltöttem egy harmadik féltől származó Photowidget nevű appot és azt használom. Érdekes módon kb. 10X többet tud mint az Apple beépített widgetje, és ingyenes is. A kollégáimnak annyira megtetszett, hogy páran azóta ők is inkább ezt használják. De minden hibára nincsen megoldás, minden hibára nem lehet találni egy külső applikációt. És nem is hiszem azt, hogy ez lenne az igazi megoldás…
    Most rátérve a 14.5-re megint újabb gondok jöttek. Pl. ha be van kapcsolva a billentyűhang, néha a kelleténél sokkal nagyobban kattan, szinte megijedek. Óra widget be van kapcsolva, de nálam 3 ország van megadva mert fontos nekem. Itt az történik, hogy néha csak kettő jelenik meg és összevissza mikor éppen melyik kettő. Néha pont az tűnik el amelyiket meg kellene néznem… De maradva a billentyűzetnél gépelés közben néha az történik, hogy egyszerűen beragad az egész. Azt hittem lefagyás de nem lehet lefagyás mert a kurzor villog. Annyi, hogy nem tudok tovább pötyögni. Erre egy meglehetősen fura megoldást találtam, hogy ne vesszen el az, amit addig gépeltem. Írni nem tudok tehát, viszont az addig leírt szöveget szerencsére másolni tudom. Kimásolom és kilépek az éppen használt applikációból, Jegyzetekből, Levelezőből, stb. Újraindítom, és bemásolom amit kimásoltam. Ez után aztán szerencsére engedi, hogy folytassam az írást onnan, ahol abbahagytam. (pontosabban ahol elakadt…) Örültem, hogy rájöttem erre a meglehetősen időraboló és kissé macerás megoldásra, de egy hosszabb szöveg esetén még mindig jobb mint újra leírni az egész szöveget elölről.
    Tehát minden lejáratási vagy trollkodási szándék nélkül továbbra is azt gondolom, hogy nagyon rossz irányba halad az iOS fejlesztés. Kijavítanak 3 hibát és betesznek helyette 5 másikat… :neutral_face: Ez milyen már…? És miért van? Régen miért nem volt ennyi hiba…? Ja tudom. Mert nem volt olyan “okos” a telefon és nem volt annyi hibalehetőség. Nem. Ezt nem tudom elfogadni magyarázatként. Az én véleményem az, hogy inkább ritkábban szórnák ki az újabb iOS-eket de lennének normálisan megcsinálva. Mert ez így nem csak ciki, hanem tök olyan mint amikor egyet előrelépsz és kettőt hátra. Így értelmét veszíti még az is, hogy az iPhone a világ legszebb telefonja. (legalábbis az én szememben)
    Nagyon boldog lennék, ha inkább csak 1-2 évente jönne ki egy új szoftververzió, de azon nem tudnék fogást találni, vagy csak elenyészően keveset! Kellemes hétvégét és várom a támadásokat… :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for gunar gunar says:

    A widget még mindig csak nálad és még pár embernél jöhet elő és ezért nem is nyúltak gondolom hozzá, nálam is jó, de örülünk hogy leltél egy jobbat és főleg hogy másoknak is jobban bejött mint a gyári. A többihez nem tudok szólni mert nem használom őket, ha hosszabb szöveget írok vagy diktálom, vagy bill-en teszem másik eszközön, 12 mini-m van és csak okostelónak használom nem tablet és noti helyett is. (más felhasználói szokások)
    Az IOS verziók most is csak évente frissülnek ahogyan szeretnéd, a kettő közöttiek csak alverziók és főként javítási szándékkal érkeznek, pont ezért is van ilyen sok ezekből mert igen van mit javítani, de hát ez máshol is így van, csak ott nem javítják ennyire gyorsan, na meg fejlesztenek is időközben dolgokat és aktiválnak is pár funkciót néha amire az évente megjelenő IOS már az elejétől fel van készítve.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezekre a legjobb az lenne, ha mindegyik, általad tapasztalt problémáról vennél fel külön hibajegyet, és minden alkalommal, amikor kijön újabb béta, megnéznéd, és ha még mindig jelen van, beírnád a ticketbe, hogy még mindig rossz. csak hibajeggyel lehet ugyanis érdemben cseszegetni az Apple-t, mert annak nyoma van a rendszerben:

    frissítések és béták az elmúlt években is pont ugyanilyen mennyiségben és gyakorisággal érkeztek. ezekről egyébként ezekben a cikkeinkben írtunk:

    ezzel kapcsolatban meg:

    Régen miért nem volt ennyi hiba…?

    már hogyne lett volna. csak egyrészt nem használták ennyien a készülékeket, mint most, így kevesebb embert zavart az adott hiba, másrészt sokaknak épp az volt a problémája, hogy az elején még (iOS 3 előtt!) azért ritkábban jöttek frissítések, és így sok hiba sokáig jelen is volt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for WOLF09 Avatar for Jadeye Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for WOLF09 WOLF09 says:

    Hihetetlen, hogy ennyire gyorsan szórja az Apple a szoftverfrissítéseket. Mindössze néhány napja frissítettem az iPhone-omat 14.5-re. (sajnos…) És voilà… máris itt olvasom, hogy 14.6 béta. Imént azért írtam azt, hogy sajnos mert megint a hibajavítások mellett bekerültek új hibák is.
    Most majd ez lesz az a pillanat, amikor megint meg fog támadni engem egy Apple “fan” mint múltkor, amikor kijött az iOS 14 és jeleztem a widget hibákat. Megkaptam tőle, hogy sosem jövök ide, csak akkor, ha fikázni akarom az iPhone-t stb, stb… meg miért nem veszek mást, ha annyira nem tetszik az iPhone?! Egyszerűen nem akarta felfogni és megérteni, hogy nem erről van szó. Pedig elmagyaráztam: Ha nem szeretném az iPhone-t akkor nem lenne egy csomó éve kizárólag iPhone-om. Egészen pontosan az iPhone 3G óta. Hány éve is volt…? Nem is emlékszem már, olyan rég. És azóta nem akartam más telefont, sőt, a jövőben is kizárólag iPhone-ban gondolkodom. De a hibák akkor is csak hibák. A widget problémákat azóta részben megoldottam. De csak egy részüket és nem túl elegánsan… Hibajavítások melyeknek semmi hasznát nem veszem százával jönnek. De amire nagyon szeretnék javítást arra hiába várok… Például a fotók widget nálam mai napig se működik az eredeti. (az iOS 14-be beépített widget) Megoldottam azóta de úgy, hogy letöltöttem egy harmadik féltől származó Photowidget nevű appot és azt használom. Érdekes módon kb. 10X többet tud mint az Apple beépített widgetje, és ingyenes is. A kollégáimnak annyira megtetszett, hogy páran azóta ők is inkább ezt használják. De minden hibára nincsen megoldás, minden hibára nem lehet találni egy külső applikációt. És nem is hiszem azt, hogy ez lenne az igazi megoldás…
    Most rátérve a 14.5-re megint újabb gondok jöttek. Pl. ha be van kapcsolva a billentyűhang, néha a kelleténél sokkal nagyobban kattan, szinte megijedek. Óra widget be van kapcsolva, de nálam 3 ország van megadva mert fontos nekem. Itt az történik, hogy néha csak kettő jelenik meg és összevissza mikor éppen melyik kettő. Néha pont az tűnik el amelyiket meg kellene néznem… De maradva a billentyűzetnél gépelés közben néha az történik, hogy egyszerűen beragad az egész. Azt hittem lefagyás de nem lehet lefagyás mert a kurzor villog. Annyi, hogy nem tudok tovább pötyögni. Erre egy meglehetősen fura megoldást találtam, hogy ne vesszen el az, amit addig gépeltem. Írni nem tudok tehát, viszont az addig leírt szöveget szerencsére másolni tudom. Kimásolom és kilépek az éppen használt applikációból, Jegyzetekből, Levelezőből, stb. Újraindítom, és bemásolom amit kimásoltam. Ez után aztán szerencsére engedi, hogy folytassam az írást onnan, ahol abbahagytam. (pontosabban ahol elakadt…) Örültem, hogy rájöttem erre a meglehetősen időraboló és kissé macerás megoldásra, de egy hosszabb szöveg esetén még mindig jobb mint újra leírni az egész szöveget elölről.
    Tehát minden lejáratási vagy trollkodási szándék nélkül továbbra is azt gondolom, hogy nagyon rossz irányba halad az iOS fejlesztés. Kijavítanak 3 hibát és betesznek helyette 5 másikat… :neutral_face: Ez milyen már…? És miért van? Régen miért nem volt ennyi hiba…? Ja tudom. Mert nem volt olyan “okos” a telefon és nem volt annyi hibalehetőség. Nem. Ezt nem tudom elfogadni magyarázatként. Az én véleményem az, hogy inkább ritkábban szórnák ki az újabb iOS-eket de lennének normálisan megcsinálva. Mert ez így nem csak ciki, hanem tök olyan mint amikor egyet előrelépsz és kettőt hátra. Így értelmét veszíti még az is, hogy az iPhone a világ legszebb telefonja. (legalábbis az én szememben)
    Nagyon boldog lennék, ha inkább csak 1-2 évente jönne ki egy új szoftververzió, de azon nem tudnék fogást találni, vagy csak elenyészően keveset! Kellemes hétvégét és várom a támadásokat… :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for gunar gunar says:

    A widget még mindig csak nálad és még pár embernél jöhet elő és ezért nem is nyúltak gondolom hozzá, nálam is jó, de örülünk hogy leltél egy jobbat és főleg hogy másoknak is jobban bejött mint a gyári. A többihez nem tudok szólni mert nem használom őket, ha hosszabb szöveget írok vagy diktálom, vagy bill-en teszem másik eszközön, 12 mini-m van és csak okostelónak használom nem tablet és noti helyett is. (más felhasználói szokások)
    Az IOS verziók most is csak évente frissülnek ahogyan szeretnéd, a kettő közöttiek csak alverziók és főként javítási szándékkal érkeznek, pont ezért is van ilyen sok ezekből mert igen van mit javítani, de hát ez máshol is így van, csak ott nem javítják ennyire gyorsan, na meg fejlesztenek is időközben dolgokat és aktiválnak is pár funkciót néha amire az évente megjelenő IOS már az elejétől fel van készítve.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezekre a legjobb az lenne, ha mindegyik, általad tapasztalt problémáról vennél fel külön hibajegyet, és minden alkalommal, amikor kijön újabb béta, megnéznéd, és ha még mindig jelen van, beírnád a ticketbe, hogy még mindig rossz. csak hibajeggyel lehet ugyanis érdemben cseszegetni az Apple-t, mert annak nyoma van a rendszerben:

    frissítések és béták az elmúlt években is pont ugyanilyen mennyiségben és gyakorisággal érkeztek. ezekről egyébként ezekben a cikkeinkben írtunk:

    ezzel kapcsolatban meg:

    Régen miért nem volt ennyi hiba…?

    már hogyne lett volna. csak egyrészt nem használták ennyien a készülékeket, mint most, így kevesebb embert zavart az adott hiba, másrészt sokaknak épp az volt a problémája, hogy az elején még (iOS 3 előtt!) azért ritkábban jöttek frissítések, és így sok hiba sokáig jelen is volt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for WOLF09 Avatar for Jadeye Avatar for gunar