fbpx Skip to content

Az Apple M1 chipje tavaly novemberben jelent meg a MacBook Airrel, a belépő 13 colos MacBook Pro-val és a Mac minivel. Múlt héten aztán bekerült az új iPad Pro-ba és a teljesen újratervezett iMac-be.

De ez csak az Apple Silicon chipek kezdete, és úgy tűnik, hogy az Apple már gyártatja az M2-t, a hihetetlen M1 utódját, és nyáron megjelenhetnek az első Mac-ek ezzel az új chippel.

A Nikkei információi alapján az Apple mérnökei már végeztek az M2 terveivel és elkezdték a gyártást, igaz még kis mennyiségben, de ha minden igaz, júliusra beindulhat a tömeggyártás. Ez lesz az a chip, ami az igazi MacBook Pro modellekbe fog kerülni.

Annak ellenére, hogy az M1 egyszerűen csodálatos, bőven megvannak a korlátai. Csak két Thunderbolt csatlakozó kezelésére képes és csak egy külső kijelzőt tud meghajtani. Ráadásul az Apple termékpalettájában lévő erősebb, Inteles gépek teljesítményét még nem éri el.

Ezen fog változtatni az M2, ami nagyobb számítási és grafikus teljesítményt és legalább 2 külső kijelző támogatását hozza el magával.

A Nikkei értesülései szerint az M2 továbbra is egy teljesen integrált chip lesz, ahol egy lapkán helyezkedik el a CPU, GPU és a Neural Engine (a mesterséges intelligenciára/gépi tanulásra optimalizált segédprocesszor).

Korábban már a Bloomberg nyilatkozott arról, hogy az Apple-nek milyen tervei vannak az Apple Silicon chipekkel kapcsolatban: Bloomberg: új M-szériás chipeken dolgozik az Apple.

Ha lehet hinni Mark Gurmannak, az újratervezett 14 és 16 colos MacBook Pro-kba 20 magos Apple chip kerülne, a Mac Pro utódját pedig egy akár 32 magos chip hajtaná.

Ez mind nagyon izgalmas önmagában is, és az, hogy ennek kezdetét akár már a nyári WWDC-n megláthatjuk, határozottan emeli a tétet.

Te mit vársz az Apple második M-szériás chipjétől?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok