WWDC21 június 7-től, online: iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 15, macOS 12

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogyan az várható volt, a koronavírus miatt az Apple az idei WWDC-t is online fogja megtartani, most pedig már a dátumot is közölték: június 7-ével indul a konferencia az Apple Developer appban és az Apple fejlesztői weboldalán, és az összes fejlesztő számára ingyenes lesz a részvétel.

Az idei WWDC-n a tervek szerint megtudhatjuk, hogy mit várhatunk majd az ősszel megjelenő iOS 15-től, az iPadOS 15-től, a watchOS 8-tól, a tvOS 15-től, és a macOS 12-től is. Nézzük, mit ír az Apple sajtóközleménye!

“Szeretjük összehozni a fejlesztőinket minden évben a WWDC-n, hogy megismerhessék a legújabb technológiákat, és hogy találkozhassanak az Apple mérnökeivel,” – mondta Susan Prescott, az Apple fejlesztői kapcsolatokért és vállalati valamint oktatási marketingért felelős vezetője. “Azon dolgozunk, hogy a WWDC21 az eddigi legnagyobb és legjobb eseményünk legyen és izgatottak vagyunk, hogy új eszközöket bocsáthatunk a fejlesztők rendelkezésére, amelyek segíthetnek nekik abban, hogy olyan appokat hozhassanak létre, amelyek megváltoztatják azt, ahogyan élünk, dolgozunk és játszunk.”

Mivel a vásárlók egyre inkább rászorulnak az Apple termékek használatára a munkájuk, a tanulás, a kreativitásuk kifejezése, a szórakoztatás ás szórakozás terén, a WWDC21 az Apple 28 milliós, világszintű fejlesztői közössége és a fejlesztők új generációja számára is elérhetővé teszi azokat az információkat és eszközöket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ötleteiket megvalósíthassák. A konferencián a nyitó keynote mellett a State of the Union, az online előadások, és a technikai tanácsokat kínáló laborok széleskörű lehetőségeket kínálnak a fejlesztők számára, hogy konzultálhassanak az Apple mérnökeivel és designereivel, hogy mindent megtudhassanak a legújabb frameworkökről és technológiákról.

Az Apple idén is folytatja a régóta fennálló tradícióját a programozást szerető tanulók számára a Swift Student Challenge-en való részvételre való felhívással, hogy hozzanak létre egy interaktív Swift playgroundot, amely három perc alatt “végigjátszható”. A Swift Playgrounds egy forradalmi app az iPad és Mac esetén, amellyel a Swift programozási nyelv megtanulása interaktív és szórakoztató. A tanulók egészen április 18-ig nevezhetnek az általuk készített playgrounddal. A nyertesek exkluzív WWDC21-es felsőt és kitűzőket kapnak. Erről bővebben itt: Swift Student Challenge.

Függetlenül attól, hogy a WWDC21 csak online kerül megrendezésre, az Apple, hogy ezzel is támogassa a helyi gazdaságot, 1 millió dollárral járul hozzá a saját, 100 milliós Racial Equity and Justice Initiative alapjából az SJ Aspires alaphoz, egy oktatási és egyenlőségi kezdeményezéshez, amelyet San José városa indított. Az SJ Aspires alap, amely egy teljesítményarányos ösztöndíj program, arra koncentrál, hogy lehetővé tegye a szegényebb kerületek fiataljai számára, hogy célokat tűzhessenek ki maguk számára, és utat kínáljon nekik a felsőoktatásban való tanulásra, valamint segítse őket nem csak az iskola-, de a pályaválasztásban is, és egyéni mentorálással és tanácsadással, valamint online eszközökkel segíti azoknak a gátaknak a leküzdését, amelyekkel az afroamerikai diákok szembesülhetnek az oktatási lehetőségek igénybevétele során. Az Apple ezen felajánlása a cég több éves együttműködésére alapoz San José városával és a San José Nyilvános Könyvtár Alapítvánnyal a programozás támogatására.

A részletesebb programinformációk júniusig folyamatosan kerülnek majd közzétételre emailben, az Apple Developer appban, illetve az Apple Developer weboldalán.

A WWDC21 “borítóképe” kapcsán többen is a régóta pletykált AR-szemüveg bejelentésére számítanak, ugyanakkor az Apple a WWDC-n a szoftveres újdonságokat szokta sorra venni.

Te mire számítasz a borítókép alapján?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. jön az okos-szemcsi :slight_smile:

 2. Put2 says:

  Ez a szánalmasan gagyi gyerekes “rajz” láttán nem sok jóra! Nem értem, miért ez a 8éveseknek szánt gafikát kell nyomatni??? Bocs a kifakadásomért, de felidegesít ez a rajz… Vagyis grafika… Kicsit minőségibb desing-t az az komolyabbat grafikát várna az ember az apple-től, nem egy ilyent, ami egy sablonos gyerekes f*s :poop:

 3. totopad says:

  Ki mer velem fogadni, hogy előbb fog megjelenni a 15, mint a 14.5? Na?

 4. 16-ra gondolsz nem? :smiley:

 5. expa says:

  Gyönyörű az a grafika, nem tudom miről beszélsz! Ez egy emoji stílus ami illik a témához.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!