fbpx Skip to content

Az Apple elérhetővé tette az iOS 14.5, az iPadOS 14.5, a watchOS 7.4, a tvOS 14.5 és a macOS Big Sur 11.3 hatodik fejlesztői bétáját. A frissítések hivatalos megjelenési idejét az Apple továbbra sem közölte.

Szokásunkhoz híven az újdonságokkal vagy folyamatosan frissítjük ezt az írásunkat, amint napfény derül rájuk, vagy pedig új cikket teszünk közzé, ha jelentősebb változásról van szó.

iOS 14.5 beta 6 és iPadOS 14.5 beta 6

A build verziószáma 18E5194a.

Új akkumulátorállapot-jelentés újrakalibrálása opció az iPhone 11 modelleken, amely azt a működésbeli változást hozza, hogy az akkumulátorállapot-jelentési rendszer újrakalibrálja az akkumulátor maximális kapacitását és csúcsteljesítmény-leadási képességét az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékeken az egyes felhasználóknál jelentkező, pontatlan akkumulátorállapot-jelentések orvoslása érdekében. A tapasztalható hibajelenségek közé tartozik az akkumulátor nem várt merülési viselkedése, illetve ritka esetben a csökkent csúcsteljesítmény-leadási képesség. Az akkumulátor állapotának pontatlan jelentése nem utal tényleges problémára az akkumulátor állapotával.

Az akkumulátor maximális kapacitását különböző algoritmusok, illetve a használat során végzett mérések segítségével állapítja meg a rendszer. Ezek az algoritmusok idővel frissülhetnek, hogy a lehető legjobb becslést adják az akkumulátor maximális kapacitásáról. Miközben az akkumulátorállapot-jelentési rendszer újrakalibrálódik, egy üzenet látható a Beállítások > Akkumulátor > Akku állapota képernyőn. A maximális kapacitás és a csúcsteljesítmény-leadás újrakalibrálása a normál töltési ciklusok során történik, és a folyamat néhány hetet is igénybe vehet:

Képernyőfotó – Az akkumulátorállapot-jelentési rendszer újrakalibrálja a maximális kapacitást és a csúcsteljesítmény leadását. Ez a folyamat néhány hétig is eltarthat.

A maximális kapacitás megjelenített százalékos értéke nem változik az újrakalibrálás folyamán. A csúcsteljesítmény-leadási képesség módosulhat, de ezt a legtöbb felhasználó nem feltétlenül veszi észre. Ha korábban az akkumulátor állapotának romlására utaló üzenet jelent meg, ez az üzenet eltűnik az iOS 14.5-ös verziójára való frissítés után.

Amikor az újrakalibrálás befejeződik, a rendszer frissíti a maximális kapacitás százalékos értékét és a csúcsteljesítmény-leadási értéket. Emellett az újrakalibrálási üzenet is eltűnik, jelezve, hogy a folyamat befejeződött.

Ha az akkumulátorállapot-jelentés újrakalibrálásával arra derül fény, hogy az akkumulátor állapota jelentősen romlott, akkor megjelenik az akkumulátor szervizelésének szükségességét jelző üzenet.

Ritka esetben az újrakalibrálás meghiúsulhat, és ilyenkor újra megjelenik az akkumulátor szervizelésére vonatkozó üzenet. Ebben az esetben díjmentesen kicseréltethetjük az akkumulátort egy hivatalos Apple-szervizzel a teljes teljesítmény és kapacitás visszanyerése érdekében. Ez az üzenet nem jelez biztonsági kockázatot, és az akkumulátor továbbra is használható.

Képernyőfotó – Az akkumulátorállapot-jelentési rendszer újrakalibrálása sikertelen volt. Ingyenesen kicseréltetheti az akkumulátort egy hivatalos Apple-márkaszervizzel a teljes teljesítmény és kapacitás visszaállítása érdekében.

Az új funkcióról itt ebben a támogatási dokumentumban ír részletesebben az Apple: Az akkumulátorállapot-jelentés újrakalibrálása az iOS 14.5 rendszerben.

Két új Siri hang az angol nyelv esetén. Siri továbbra sem tud magyarul, de az angol nyelv esetén már négy hangból lehet majd választani, és már nincs alapértelmezett hang sem, hanem a készülék beállításakor tudjuk azt kiválasztani, vagy később a Siri beállításaiban átállítani. A beállítás az iCloud fiókunk révén a készülékeink között is szinkronizálódik.

A vizuális típusok számára például a 9to5Mac videóját ajánljuk megnézni az újdonságokról:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 14.5 beta 6 és iPadOS 14.5 beta 6 letöltési linkek

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az iOS 14.5 beta 6 és iPadOS 14.5 beta 6 IPSW-fájljai pedig az alábbi linkekről:

iOS:

iPadOS:

watchOS 7.4 beta 6

Az új build verziószáma 18T5193a.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 14.5 beta 6

Az új build verziószáma 18L5200a.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából, az IPSW pedig innen:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

macOS Big Sur 11.3 beta 6

Az új build verziószáma 20E5224a.

A fejlesztői béta konfigurációs eszköz ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 14 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 14 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 14-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 14-ről szólóakat itt, a watchOS 7-ről szólókat meg itt, a tvOS 14-ről készülteket itt, a macOS Big Sur kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok