fbpx Skip to content

Pár héttel ezelőtt már írtam a HomeKitről, és már akkor megemlítettem, hogy lesz egy okosközpontos cikk, mégpedig a Homey központi egységről. Ez a cikk jóformán 5-6 részből is állna, nem tudok a végére érni soha, mert annyi funkcióval rendelkezik.

Röviden a Homey egy olyan okosközpont, ami HomeKit-képes, rendelkezik különböző platformok támogatásával, mint például Amazon Alexa és Google Home, képes a Z-wave, Zigbee, Bluetooth, infravörös, 433 és 468 MHz kezelésére is, tehát nem csak egyféle kommunikációra képes, hanem rengetegre, és mindezt úgy valósítja meg, hogy akár Te is fel tudod programozni! Ez valójában egy mindenes, és szinte kötelező egy olyan otthonba, ami házautomatizálásra fog építeni a jövőben, de simán megállja helyét egy átlagos háztartásban, okosotthonban is. Ez a cikk elsősorban a legalapabb funkciókat fogja bemutatni, képtelenség egyszerre a Homey minden funkciójáról írni, legalább 5-6 cikknek megfelelő tartalommal kell számolnotok a jövőben.

Mielőtt belevágnék, röviden ejtsünk szót ismét a kommunikációs csatornákról és platformokról. Ha erről már olvastál ebben a cikkben, kihagyhatod, ha nem akkor, kérlek olvasd végig.

Kommunikáció

Ahány okos eszköz, annyiféle kommunikáció, de nagyon leegyszerűsítve a következőket használjuk:

  • Bluetooth
  • Wi-Fi
  • Z-wave
  • Zigbee
  • Egyéb rádiós kommunkáció, saját fejlesztés

Ezek közül a legkevésbé kompatibilis termékek a kizárólag Bluetooth-képes eszközök. Megvásárolhatunk egy olcsó hőmérőt vagy kapcsolót, ami Bluetooth-szal fog kommunikálni, kapcsolhatjuk őket, adatokat kaphatunk tőlük, de lényegében ennyi. Nem nagyon tudjuk összekötni más eszközzel, tehát ilyet, ha lehet, ne vásároljunk.

A Wi-Fi már sok szempontból előrelépés, mivel a telefonunk nélkül, önmagában működik. Tehát adott esetben távolról is lekérdezhetjük, ami a Bluetooth esetén nem valószínű, hogy menni fog. Szóval a Wi-Fi-s okos eszközök már sok-sok opciót adhatnak, ha adnak. Fontos elmondani, hogy a Wi-Fi-s eszközök egy része önmagában működik, nem kell hozzá központ, ez jó lehet egy izzónál.

Z-wave és Zigbee kapcsolatot használó kiegészítők. Ha házautomatizálásról van szó, akkor jellemzően őket szokták ajánlani. Nem tartoznak az olcsó kiegészítők közé, egy kapcsoló lehet 15.000, de akár 55.000Ft-os is, és sajnos központ nélkül nem működnek. Tehát ezek az eszközök, amik Z-wave vagy Zigbee kapcsolódást tudnak, nem fognak önmagukban működni.

Végül, de nem utolsó sorban az egyedi kommunikációval ellátott eszközök. Ezek lényegében ritkák, de nyilván léteznek. Ők mindenféleképpen központot igényelnek, ami csatlakozik a hálózatunkhoz.

Tehát összegezve, legalább Wi-Fi képes eszközt kell vásárolnunk, hogy azt beköthessük a házautomatizálásba, de ha már ebbe az irányba indulunk el, akkor érdemes a Z-wave-et vagy Zigbee-t választani. Utóbbit például az IKEA okos eszközök használják, de ilyenek például a Xiaomi eszközei, vagy a Philips HUE.

API

A fenti még egészen egyszerű volt, de mindjárt látható lesz, hogy miért is nem az. Az, hogy egy eszköz mondjuk Wi-Fi-s, nem jelenti azt, hogy képes a saját alkalmazásán kívül is mással kommunikálni.

Tehát veszünk egy okos kapcsolót, de azt effektíve csak a saját alkalmazásával használhatjuk, és ugyan Wi-Fi-s és távolról is vezérelhető, de sajnos nem tudjuk párosítani a más márkával rendelkező okos lámpáinkkal. Ilyenek például az egyes kamera rendszerek, milyen menő lenne, ha mondjuk mozgást érzékel a kamera és kint felkapcsolna a villany az okos kapcsolónkkal. Ja de hát ezt nem tudja – és ekkor jön a kérdés, hogy miért?

Röviden, ha van egy okos eszközünk annak vagy nyílt kommunikációval kell rendelkeznie, azaz API-val, tehát más is hozzáférhet, nem csak a gyártó, vagy kommunikálnia kell valamelyik platformmal. Ezzel is érkeztünk a platformokhoz.

Platformok

A platformok azok, amiken tulajdonképpen közös nyelvet beszélnek az eszközök, tehát ha a platformot megtanulja az okos eszköz, akkor lényegében a platformon belül képes kommunikálni más eszközökkel. Ilyen platform például a HomeKit.

Nézzük, mik vannak:

  • HomeKit
  • Amazon Alexa
  • Google Home
  • Z-wave és Zigbee

Tehát ezeken a platformokon tudnak egymással beszélgetni az eszközök. Ez egyébként egy szuper dolog! Itt már az okos otthonnál picit többre vagyunk képesek, végre megmondhatjuk, hogy ha kinyitom az ablakot, akkor kapcsolja le a fűtést. Nyilván ez egy egyszerű probléma, amit szinte mindegyik platform képes megoldani. Ez már végeredményben automatizálás, mert nem mi nyomjuk meg a fűtés gombot, ha kinyitjuk az ablakot, hanem egymást vezérlik az eszközök!

Ez egyébként jól hangzik, de nem teljesen az. Mert ahány eszköz, annyi platform támogatás. Valamelyik csak HomeKites, de nem Amazon Alexás, valamelyik kizárólag Z-wave-es, de nem HomeKites, valamelyik mindkettő, de csak Bluetooth-os.

Tehát, lényegében lehet egy HomeKit-képes eszköz Bluetooth-os is, de mit sem ér, ha mondjuk a Bluetooth “nem ér el” odáig. Hiába beszél közös nyelvet a Bluetooth-os kapcsoló a HomeKit segítségével a lámpával, ha egyszerűen nem “hallja” a lámpa, mert távol van tőle.

Aztán ugye lehet olyan is, hogy vettünk már egy rakat okos eszközt, de a fűtésünkhöz olyat ajánlottak, ami Z-wave-es, de nem HomeKites. Tehát adtunk egy pofont az egésznek, mert a kinyitott ablak nem fogja vezérelni a fűtést. Ilyenkor jönnek képbe az okos otthon központok. Kezdünk nagyon keveredni, ugye? Semmi pánik, a végére össze fog állni a kép!

Tehát a fenti “nyelveken” a Homey mind képes beszélni és ezáltal a rá csatlakoztatott eszközök a Homey fordításával egymással is képesek kommunikálni. Így már szinte bármilyen okos kiegészítőt vásárolhatunk, a Homey segítségével be tudjuk majd építeni az ökoszisztémánkba.

A Homey alap beállításai és menürendszere, hogyan telepíts rá alkalmazást, miért is fontos ez?

A Homey csapata arra is odafigyelt, hogy “feleség-ready” legyen a központi egység, mert ahogy lejjebb látható, ezt simán lerakhatjuk a nappaliba. A cég tehát ügyelt a designra és nem csak egy dobozt kapunk, amit el akarunk majd rejteni – ráadásul azért sem érdemes elrejteni, mert a Homey rendelkezik egy rendkívül hasznos fényjelzéssel is.

(Igen, ez egy “nappali-ready” központi egység)

Szóval, ha valami funkciót futtatunk, például kinyílik a garázskapu, vagy a bejárati ajtó, akkor a Homey képes fényjelzéssel is jelezni. Bármilyen fényt beállíthatunk az egyes funkcióknak: ha mondjuk magas a szobában a CO₂ szint, amit Netatmo-val vagy Dyson-nal mérünk, akkor ő fogja, és felvillant egy előre beállított színt, hogy éppen érdemes szellőztetni. Tehát nem kell nekünk ellenőrizgetni, vagy felesleges értesítést kapni. Ezen kívül a Homey rendelkezik audio chippel is, tehát tudunk neki beszélni és ő is tud nekünk “beszélni”. Hangokat rendelhetünk egyes funkciókhoz, tehát különböző értesítő hangokat adhatunk különböző automatizáláshoz. Például ha több mint 3 percig van nyitva a bejárati ajtó, a Homey csippan egyet, jelezve, hogy nyitva felejtettük az ajtót. De ha este 9-kor ha nem zártunk be, ő automatikusan bezárja a zárat is, mondjuk egy Nuki-val. 🙂

A Homey Wi-Fi-s, tehát a lakás bármely pontjára lerakhatjuk, nem kötelező a router mellé tenni, mint a legtöbb központi egységet. Mehet a nappaliba, hálóba, de bejárathoz is, nekem például jelenleg ott van.

Csak egy alkalmazás szükséges hozzá

A Homey úgy lett tervezve, hogy csupán egy alkalmazás kell hozzá. Letöltve a Homey appot, az okos központot rögtön felismeri a Bluetooth segítségével és néhány perc alatt már üzembe is helyeztük. Ezután a telefonunkon lévő appal tudjuk irányítani, (van developer webes felület és külön felhasználói webes feület is, de erre most nem térek ki) tehát egy átlagfelhasználónak nem kell PC, Mac, csupán egy mobiltelefon, amin a következővel fogunk találkozni:

Egy beállított rendszer esetén a bal oldali képen láthatjuk a kedvenc kapcsolóinkat és a Flow-kat. A Flow a rutinokat, vagy scene-eket jelenti a Homey esetén, tehát ezekben adjuk meg, hogy mit, mikor és hogyan automatizáljon a rendszer. Ezután látunk egy timeline-t, hogy mi történt a lakásban az elmúlt időszakban. Például ki mikor ért haza, zárva van-e az ajtó, vagy elindult otthon az okos porszívó automatikusan. Visszatérve az elején lévő okos kiegészítőkre, láthatóak rajtuk a különböző információk, például mennyire van feltekerve a fűtés, be van-e zárva az ajtó, le van-e húzva a redőny.

A jobb oldalsó képen látható, hogy egy eszközt milyen könnyedén hozzáadhatunk. De itt azért kitérni néhány dologra. A Homey esetén alkalmazások futnak az egyes gyártói eszközökhöz. Tehát, ha mondjuk hozzá akarunk adni egy Qubino redőny modult, akkor a Qubino appot kell telepíteni. Ha hozzá akarjuk adni a Eufy okos kapucsengőt, akkor a Eufy appot kell telepíteni. Ezt persze automatikusan megteszi a rendszer, de lényegében mielőtt egy kiegészítő vásárlása előtt itt tudjuk megnézni, hogy Homey kompatibilis-e, tényleg működni fog-e az ökoszisztémában, és ez fontos dolog! Nem kell Google, nem kell platformokat keresni, gondolkozni, csupán itt rákeresünk és ha megtaláljuk, akkor több mint valószínű, hogy működni fog vele.

A Homey rengeteg segítséget ad a fejlesztők számára. Jóformán nem a Homey, hanem a közösség fejleszti ezt az okosközpontot, emiatt érhetőek el rajta olyan funkciók is, amire eddig nem is gondoltunk. Itt nem csak hozzáadunk egy okos Fibaro szenzort és akkor adunk egy automatizálást, hanem rengeteg egyéb appot is telepíthetünk, mint például YouTube, Spotify, és ezekre is indíthatunk automatizálást, hogy reggel például a kedvenc YouTube listánkat indítsa el a Hi-Fi-n. Vagy, mire hazaérünk a munkából, a TV kapcsoljon be, és váltson át a YouTube-ra valamint a kedvencekre. Így amit délelőtt behelyeztünk a listába, azt már indíthatjuk is el a kanapéra ülve. Ilyet azért más központ nem igen tud.

Persze mint mindenhez, ehhez is kompatibilis eszközök tárháza kell. Tehát ez úgy nem fog menni, hogy nincs egy olyan TV-nk, amit támogat a Homey vagy pedig olyan nyitás érzékelőnk van, mint az Elgato termékcsalád, ami ugyan HomeKit-képes, de API-t nem ad ahhoz, hogy más is hozzáférjen a kiegészítőhöz. Én szimplán a Homey-hoz alkalmazkodom, tehát ha egy új kiegészítőt akarok venni, akkor mindig megnézem, hogy Homey-kompatibilis-e, és ha igen, akkor megveszem.

Ahogy látható, én rengeteg alkalmazást használok, a különböző márkák tökéletesen kommunikálnak a Homey-n keresztül egymással. De van olyan ház, ahol 25 redőnyt kezel a Homey, illetve akár több körös padlófűtést is optimalizál, garázskaput nyit, és így tovább… Mindenki a saját igényeire szabva tudja vezérelni a házat.

A fenti képen, külön megnyitva nagyobb nézetben láthatók a különböző kiegészítők információi. Az első egyértelműen az okos fűtőtestem, ahol kényelmesen tudom alakítani a fűtést és persze automatizálni. A második és harmadik képen az egyes eszközök szenzorait láthatjátok. Mindegyik szenzorhoz építhető automatizálás. Például ha hangos a szobában valami, mondjuk jelez egy riasztó, akkor a Homey a dB alapján automatizálást indít el. Végül pedig egy IKEA-s redőny felülete látszik, ami hasonló a HomeKithez, itt is vezérelhető, akár %-os szinten. Például reggel 10%-ra nyissa csak ki, mert nem akarom, hogy kisüsse a nap a szememet. El is érkeztünk a következő szekcióhoz, a házautomatizáláshoz!

Házautomatizálás a Homey-val

A Homey egyik, ha nem a legnagyobb előnye a széles tárházzal rendelkező automatizálás. Tényleg nincs olyan funkció, ami ne lenne elérhető, nagyon “beteg” optimalizálásokat, automatizálásokat lehet létrehozni, mutatok néhány Flow-t avagy más néven rutint, scene-t, amit én használok. Illetve röviden bemutatom azt is, hogy hogyan lehet automatizálni a Homey-ban.

Lényegében a MIKOR (when) – ÉS (and) – AKKOR (then) szavakat kell megtanulni kombinálni. Ehhez kerül még hozzá a VAGY (or) és a KÜLÖNBEN (else). Így lényegében lefedtünk minden opciót, ami alapjában véve kellhet, de ezekhez hozzáadódik még számtalan logikai dolog, ami külön érhető el. Nézzük meg egy átlagos rutint az alvásra és felkelésre, mert ezeket mindenki szereti optimalizálni, automatizálni.

A Homey-ban az egyes felhasználóknak vannak módjaik. Otthon van, elment otthonról, alszik, felkelt, ilyesmi. Külön is hozzá lehet adni módokat, hogy az irodában van, esetleg boltba ment, vagy iskolába. Ehhez lehet társítani különböző automatizálásokat és meg lehet adni, hogy MIKOR ez történik, AKKOR a rendszer tegye alvásba az adott felhasználót. MIKOR pedig alvásban van, AKKOR tegye ezt és azt. A fenti képen az látható, hogy mikor tudja a Homey, hogy alszom. Ez számomra rendkívül egyszerű volt, ha nem nézek TV-t és otthon vagyok és este van, akkor lényegében alszom. Nálam mindig megy a TV a háttérben, így ezzel tudom megmondani, hogy alszom-e vagy sem.

Ezek után természetesen automatizálhatjuk a lakást, ha én, vagy mindenki alszik, akkor vegyük a fűtést lejjebb (ideális alvási hőmérséklet 18 fok), és ahogy fentebb látható, reggel 7-kor, HA alszom, akkor vegye fentebb a fűtést, mikor kikászálódom a nappaliba, ne fagyjak meg. ?

És ugye akkor van a reggeli rutin, ami természetesen automatizálva van. Tehát reggel, ha felhúzom a redőnyt, akkor tudja, hogy felkeltem, és ezzel együtt elindul a reggeli rutin, ami fentebb is látható. Alexa bemondja az időjárást, bekapcsol a TV, elindul az Apple TV és közben rajta a Spotify (ezt már a Harmony Hub oldja meg) és bekapcsolódik a reggeli “work” világítás, ami számos automatizált lépcsőből áll a Philips központ segítségével.

Aztán persze olyan automatizálást is berakhatunk, hogy ha én, vagy bárki, vagy többen elhagyjuk a házat, akkor lekapcsoljon minden, vagy mondjuk, ha az alsó szinten vagyunk, akkor feleslegesen ne égjen fent a villany. Ezekről természetesen értesítést kaphatunk, és ez csak az automatizálások felszíne.

Rettenően mélyen bele lehet menni, hogy mikor mit csináljon a rendszer, és szerintem ez a legnagyobb előnye a Homey-nak. Valójában egy telefonon kattintgatva, egy átlagos felhasználó is képes beállítani, csak logikai gondolkodásmódra van szüksége.

HomeKit a Homey-val

Végül, de nem utolsó sorban a Homey HomeKit integrációja lehet még hasznos sokak számára. Én úgy oldottam meg otthon, hogy  minden egyes Homey-kompatibilis eszközömet behúztam a HomeKitbe is. Tehát ha valamilyen kiegészítőm nem is volt HomeKit-ready, most már az lett. Ez csupán egyetlen gombnyomás volt és már meg is jelent az Otthon alkalmazásban.

(Balra a HomeKit, jobbra a Homey felülete, ami látszik, hogy mennyire hasonló, tehát könnyedén elsajátítható bárki számára)

Az automatizálásokat a Homey-n belül oldottam meg, míg a kapcsolgatást egy iPaddel a bejáratnál. Így egy szép felületeten irányíthatom a lakás egyes dolgait, plusz Sirivel is a HomePod minin keresztül, és minden mást automatikusan a Homey végez. Nyilván mindenki máshogy él, én azt szeretem, ha valamerre mozgok, automatikusan kapcsoljon fel a villany, automatikusan húzza fel a redőnyöket, automatikusan történjen minden körülöttem, ritkán kelljen gombot nyomogatni. Ezért az iPad lényegében csak egy kapcsoló az egész rendszerhez, minden más automatikusan működik.

Konklúzió

A Homey-ról rengeteg cikket lehet még írni, például a fűtés, redőny, rolók, kapcsolók, lámpák, és bármilyen más egyedi automatizálásról. Valószínűleg még fogok is írni róla a jövőben, mert mindig érkeznek újabbnál-újabb okos kiegészítők, amiket integrálni lehet a Homey-ba. Amennyiben kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan hozzászólás formájában. A jövőben még tervezek Homey cikkeket, de specifikusan is elindulhatok valamerre, ez tőletek függ. ?

A Homey megvásárolható a saját webshopunkban ide kattintva.

Amennyiben komolyabban tervezed a Homey használatát, de nem szeretnél mélyebben belemenni a házautomatizálásba, kiépítésbe, a több éves tapasztalatunkra építve szívesen segítünk. Írj egy e-mailt nekünk a [email protected] és külön díj ellenében tanácsot adhatunk, hogy hogyan tervezz, valamint segíthetünk a teljes rendszer kiépítésében is!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Az ajtó esti automatikus bezárása lehet esetenként nagyon rossz program az udvarban az automatikus nyitásig :crazy_face: Pl: este kimegy az ember a kertbe és mivel már sötét van ugye simán dob egy nudit mert a szomszéd már nem lát oda a sötétben és csobban egy finomat a medansziéban, majd élvezve a szabadságot otthon is hallgatja a csendet, mikor halk zömmögést is hall és az rájön hogy nem a szúnyogfelhőből jön, hanem az automatikus ajtózárás lépett működésbe :scream: Hát úgy 1szál semmiben kizárva (teló és minden más a házban még egy koszos türcsi sincsen sehol), hiszen mindent bezárt ahol érték van a birtokon logikusan. Amennyiben reggel nincsen automatikus ajtónyitás és miért is lenne hiszen az nem biztonságos ha még alszik az ember, akkor ugye amennyiben a szúnyogok hagynak reggelig vért az ereiben és jóban van éppen a szomszéddal, kérhet tőle valami ruhát és egy telót amivel segítséget szerezhet a bejutáshoz. Csak hirtelen ez jutott az eszembe erről :grinning:
    Igen átgondoltan kell az automatizmusokat használni :grinning:
    Amugy a viccet félretéve ez így ahogy olvasom egy baromi jó koncepció az automatizálásra és nem kényszerül bele a delikvens a drága kütyükbe, mert nagyobb ahogy látom a választék a központnak hála!

  2. Avatar for Joeker Joeker says:

    Annyi esélyed még marad, hogy felmászol a tetőre, és bekiabálsz a kéményen (mivel három rétegű biztonsági üvegek vannak a házon így máshol esélytelen vagy) hogy Héjjjjj Szivi - open the door
    Ezen a ponton már csak reménykedsz, hogy a homepod meghall és nem érti félre power is off-nak (aminél kicsit értetlenkedik, de parancsnak fogja venni és lenyomja az okos autómatádat) :joy::joy:

  3. Ilyen esetre kell elrejteni valahol kint egy biztonságos helyen egy kulcsot :slight_smile:

    A kütyünél maradva, ha jól értem, akkor nem a DIY eszközöket is be lehet ebbe szuszakolni? Tasmota, EasyESP, és MQTT-t támogat a Homey vajon?

    Az külön tetszik, hogy bármelyik eszközt be tudom tenni a HomeKit-be is és ott is kezelhető. Jól hangzik na! :slight_smile: Lehet beújítok egyet játszani.

  4. Egy évvel ezelőtti helyzet: “Ma már egyszer leírtam:
    Vettem egy Homeyt, a meglévő Z eszközeimhez, de nem ismerte őket. A 433-as eszközeimet sem tudtam vele használni, mert nem hajlandó tanulni, meg kell tartani a Broadlinket, amit lecserélni hivatott. A skilljei is kevés dolgot ismernek, pl Pioneer házimozit nem. durván 100.000 forintért pedig drága szobadísz. Ment vissza az Alzába.

  5. 433 az egy elég elbaszott dolog egyébként. Broadlink ilyen szempontból jobb megoldás, ami integrálható a Homey-ba. Pioneer házimozi mikori? Milyen kapcsolódás érhető rá?

    MQTT-t támogat egyébként :slight_smile: A többit nem ismerem sajnos.

    Nyilván itt azért azt érdemes tudni, hogy ezer éves eszközöket ő sem fog jól kelezni sajnos. Érdemes megkerülve csatlakozni tatni lásd Broadlink-en keresztül, és akkor így automaziálni.

  6. Nem tudom milyen Pioneer de az mindenkeppen baj, hogy nem tud infrat tanulni. Senki nem varhatja el, hogy minden eszkoz infra kodjait ismerje, de ha nem ismeri akkor legalabb a meglevo taviranyitobol tudjon tanulni. Mint a Harmony.

  7. Hát de tud. A Homey tud infráról tanulni, oké még béta állapodban van ez a funkció de tud ilyet :slight_smile: Amúgy nekem a Harmony van bekötve tökéletesen kezeli és HomeKit-képessé is tette az eszközöket.

  8. Avatar for vjan vjan says:

    Hát, ez az eszköz az asszony szerint ronda. Azt mondta, hogy dugjam el, amennyire csak lehet. Mondjuk szerintem sem nyerne formatervezői díjat. Egy nagy fehér golyó, három kicsi, fémszerű golyón áll, nem túl stabilan. Van rajta egy mini(!!) USB aljzat (2021-ben nem USB C, mégcsak nem is mikro USB!), és egy másik kerek, amiről nem tudom mire való. A hozzá adott kábel kemény, mint a fagyott kutya lába, emiatt könnyen fölborítja a három golyón álló szerkezetet.
    A dobozban a golyón és a kábelen kívül csak egy USB töltő van, valamint egy üdvözlő kártya, amin 6 nyelven le van írva az app letöltő linkje. Más semmi. Leírt link, nem QR kód! 2021-ben gépeld be! Weboldal, egyéb semmi.
    Az AppStore-ban legalább megvolt a weboldaluk linkje, ahol nagy nehezen megtaláltam, hogy mit kell tenni akkor, ha nem akar normálisan indulni. Valószínűleg már be volt állítva egy Wifire, mert nem volt saját wifi jele. Na, itt kiderült, hogy fejre kell állítani, és akkor resetel.
    A többit még nem tudom, mert itt aztán megakadt és valami pirosat jelez, gondolom valami hibát.
    Azért egy manual nem ártana hozzá, legalább addig, amíg az app meg nem találja.
    Ha nem sikerül életre kelteni, megy vissza a boltba. Az egész nem túl bizalomgerjesztő, még az ócska kínai dzsunkacégek is több támogatást adnak.

  9. Gondolom használtat vettél ilyesmi, igen ilyenkor fejre kell állítani. Normáls esetben kiveszed az app megtalálja és beállítod. Ez azért nem olyan nehéz :smiley: Egyébként elég sok eszközt fejre kell állítani, ez a bevált szokás, de előfordul hogy még nem találkoztál vele. Ha más kérdésede van szólj :slight_smile: Próbálok segíteni! Nálam is előfordult már hogy be volt állítva más accountra, az picit tényleg szívás átrakni, de alapból nem találkozik ezzel az ember.

  10. A cikk alapján instant get lenne, de sok más cikket megnézve még mindig nem a szent grál… :slight_smile:

  11. Az a baj, hogy nincs más, ami egyáltalán a közelébe érne ennek. :slight_smile: Szóval persze mindenhol vannak hibák, problémák, főleg a “kínai” fronton, de normális dolgokkal teljesen szépen megy.

  12. Avatar for vjan vjan says:

    Nem használt volt, de lehet, hogy már előtte kipróbálták. Nem igazán lehet tudni, mert a dobozon nem nagyon látszik, ha ki volt bontva.
    Ettől függetlenül azért legalább egy normális linket írhattak volna a kisérőlapra vagy a dobozra.
    A letöltési linkről nem is beszélek. Azért már minden ovodás tud a QR kódról. Nem olyan bonyolult generálni egyet.

  13. Beírod az App Store-ba hogy Homey, ez az egy okosotthon app van, nem olyan nehéz. Ne legyünk már buták ha nincs semmi egy dobozon :smiley:

  14. Erről lesz cikk a következő hétben. Homey és AQARA

  15. Avatar for Czo Czo says:

    A homebridge nem egy olyan valami, aminek hivatalosan van HomeKit tanusitvanya. Itt az a baj, hogy hiaba szabvanyos protokoll a ZLL es a ZHA, ezeknek a HomeKit-be exportalasa csak akkor lehetseges, ha mindegyik eszkoz “be lett vizsgalva” a HUB hasznalataval. Amig nem koppintott ra a Philips orrara az Apple (valamikor 2017 tavasza-nyara remlik, amikor megallt a 3rd party support), addig itt is megvolt az a dolog, hogy mind1, volt hogy ki gyartotta az eszkozt, ha ZHA/ZLL kepes volt, akkor ment. Itt az a baj, hogy ha X gyartonak nem lehet ilyet, akkor ne lehessen Y gyartonak se. Vagy akkor engedjuk meg mindenkinek.

  16. Ennek sincs hivatalos tanusítványa, sehol sem írtam olyat, de ez már nem ide tarozik, hanem a Homey alá. AQARA-nak van.

  17. Avatar for Czo Czo says:

    Elmeletben ez nem kerulhetne be ide, mert ezt igy nem lenne szabad terjeszteni (mar az, ahogyan a kod kezelve van, mar az megserti a terjesztesre vonatkozo engdelyeket). Tehat ezt innen le kellene szedni.

  18. Ez sem rendelkezik hivatalos tanusítvánnyal. Sőt… Ezen kívül ha ez nincs itt, akkor meg feltehető bármilyen app CLI-ből, tehát lényegtelen mit tiltanak és hol, megoldható az eszközök HomeKit-esítése. De az hogy másnak ne legyen jó azt nem értem nálad. Itt acél hogy jó legyen, az hogy egyik helyen nem megy, lényegtelen, megy a másikon. Értem a függőségedet, hogy tartsunk be minden szabályt, de ezzel csak szívatod magadat és másokat, ha ezek is tiltásra kerülnek. Ha nekem nem jó másnak se legyen meg egyenesen gyerekes.

  19. Avatar for Czo Czo says:

    Nem az a baj, hogy megoldhato. Az le van szarva, ha megoldhato. Amikor ez feltoltesre kerult, emberunk megszegte azt, ami keretein belul megkapta a HomeKit dokumentaciot. Az lenne a minimum, hogy minden Appleval kapcsolatos vacka, accountja es barmije torlesre kerulne. Nekem attol nem lesz se jobb, se rosszabb, ha ezek a karosito tenyezok megszunnek. Ha eltunik ez az oldal es fu alatt githubon kerul terjesztesre forrasban egy valami, azzal nincs para.

  20. Neked nem lesz rosszabb, de másoknak rosszat teszel. Tehát olyan alapon ha nekem nem jó másnak se legyen jó… érted. Ezzel nem teszel jót csak szívatsz több ezer embert. Ez nem normális dolog. Az hogy mit szeg meg mit nem, azaz ő dolga, ki nem szarja le.

  21. Avatar for Czo Czo says:

    Masnak miert lenne rosszabb? Ez egy olyan valami, ami igy ebben a formajaban nem is letezhetne, tehat senkinek semmi baja nem lesz abbol, ha eltunik. A szabalyoknak a betartasa mindenki erdeke, hiszen ez a kulcs a platform jovojehez.

  22. Tehát, ha eltunik több ezer Homey készülékről ez a funkció másnak nem lessz rossz mikor be akarja rakni a HomeKit-be a cuccait? Nem értem ez hogy merül fel benned, hogy másnak nem teszel rosszat, ha eltávolíttatod.

    Komolyan nem értem hogy neked ez miért jó, hogy másnak rosszat teszel.

  23. Avatar for Czo Czo says:

    Ha lekerul innen, attol az eszkozrol nem kell letorolni. Az SDK-t majd felrakja mindenki, elkesziti a modult es telepiti maganak. Nem a modullal van baj. A modul ilyen formaban torteno terjesztesevel.

  24. Ez nem igaz, mivel a Homey bármikor távolról is frissítheti a rajta lévő dolgokat így letörlődhet és megszünhet ez a funkció. Engedjük el, nem értek veled egyet ebben, mert faszság. Ez egy jó dolog, és működik. Nyilván CLI-be megoldom ha megtörténik, de az hogy Te így gondolkodsz nagyon ellenszenves nekem ebben a témában. Tisztellek mint embert, mert sokat tudsz meg tényleg jó dolgokat csinálsz, de másoknak ne akarjunk rosszat. Az nem jó dolog, és kicsinyes.

  25. Avatar for Kocos Kocos says:

    Használom a Homey-t és új riasztó rendszert igyekszem építeni köré. Viszont semmilyen, a Homey-val ténylegesen együtt használható kültéri szirénát nem sikerült találnom. Enélkül nem igazán emberes a cucc. Van esetleg ötletetek?

  26. Nincs, már bocsánat de normális esetben nem jó ha a riasztó külsős hubhoz csatlakozik. Ezzel én félig egyetértek és félig nem. AJAX-ot használok, “elbaszott módon” hozzá tudtam tenni a Homey-hoz. Szóval, ha már egy riasztóhoz hozzáfér egy 3rd party dolog, akkor az már nem éppen biztonságos. Persze ettől még jó lenne ha okos lenne egy riasztó. :slight_smile:

  27. Ezt passzolom. Nekem HUB és Homey van, mindkettővel mennek szépen.

  28. Veszel egy bármilyen kültéri riasztót, azokban tengernyi szabad hely van, és meghajtod mondjuk egy bármilyen Zigbee-s kapcsolóval. Beleépítesz egy Blitzwolf Zigbee-s kapcsolót. Vagy akármi mást, mondjuk tasmotás sonoffot és pl. MQTT-n szirénázol. Ha jól emlékszem riasztós szerelési időszakomból mikor magamnak telepítettem, akkor a szirénának csak egy kontakt kell hogy vinnyogjon.

  29. Vettem Door Sensort is, amiben hőmérő is van ezt nem is tudtam. Csakhogy annak a hőmérője 9 (AZAZ KILENC) fokkal többet mutat. Azért ez nem kis eltérés, nem kalibrálási hibahatár :slight_smile: Egymás mellé téve két Aqara hőmérő és a door sensor, a két hőmérő mutat 20 fokot, a door sensor 29-et :smiley:

    Csak gondoltam szólok, ne lepődjön meg senki. Még van 3 másik ilyenem majd azokat is megnézem, kiváncsi vagyok, hogy csak egyedi eset vagy az összes ilyen.

    Szerencsére a Zigbee2mqtt-ben gondoltak erre, és lehet calibrálni a konfigból, vagy akár el is lehet rejteni a hőmérséklet jelzését. Nem is értem amúgy, ajtó vagy ablak nyitás érzékelőbe miért kell hőmérő, hiszen ott az ablak szélénél nagy eséllyel soha nem fog valós szobahőmérséklet értéket mutatni.


  30. Hát nyilván ezeket lehet kalibrálni :slight_smile: Sőt, kell is! Igazából minden hőmérőt kell kalibrálni, mert a klíma a nappali felső részében 2 fokkal többet mér mint le. A nyitás érzékelő, egyébként nyilván 5-10 fok eltérés is lehet mert lehet huzat ott vagy nagyobb hőmérséklet ingadozást.

    Lényegesen egyszerűbb, ha ezektől nem kérsz hőmérsékletet, kikapcsolod tőlük a hőmérséklet kijelzést, és csak normál erre alkalmas jó helyre rakott hőmérőt csekkolsz. :slight_smile:

  31. Egy kicsit “elakadtam” :slight_smile: Hozzáadtam a Roborock porszívót a Homey-hoz és müködik is minden rendesen, de valamiért a HomeyKit appban nem jelennek meg a készülékek közt. Tudja valaki esetleg, hogy lehetne hozzáadni?

  32. Azért sajnos, mert a HomeKit nem ismeri azt az eszközt hogy robot porszívó. Egy virtuális kapcsolót kell létrehoznod, ami szinkronizálódik a robot porszívóddal.

    Tehát létrehozod a virtual device-t és az legyen switch. (Ez kerül bele a HomeKit-be.)

    Írsz egy flow-t, ha ezt a Switch-et felkapcsolod, akkor kapcsolja be a robot porszívót.
    Írsz egy flow-t, ha ezt a Switch-et lekapcsolod, akkor küldje haza a porszívót.


    Írsz egy flow-t, hogy ha felkapcsolódott ez a Switch pár másodpercel később, kapcsoljon le, mivel ugye nem kell már többet a kapcsoló.

    • OR

    Írsz egy flow-t, hogy ha már nem porszívózik a porszívó, akkor kapcsoljon le a Switch. :slight_smile:
    Remélem tudtam segíteni.

  33. Működik :+1:t2: Köszöntem.

  34. Avatar for Irwine Irwine says:

    Sziasztok,

    Arra tudtok megoldást, hogy DSC riasztót lehessen vezérelni vele?

    Köszönöm!

  35. A DSC Keybus Interface-el sikerült a DSC PC1832 központot összekötnöm a Homey-val.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Joeker Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for nemgyuszi Avatar for Kocos Avatar for Irwine Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Az ajtó esti automatikus bezárása lehet esetenként nagyon rossz program az udvarban az automatikus nyitásig :crazy_face: Pl: este kimegy az ember a kertbe és mivel már sötét van ugye simán dob egy nudit mert a szomszéd már nem lát oda a sötétben és csobban egy finomat a medansziéban, majd élvezve a szabadságot otthon is hallgatja a csendet, mikor halk zömmögést is hall és az rájön hogy nem a szúnyogfelhőből jön, hanem az automatikus ajtózárás lépett működésbe :scream: Hát úgy 1szál semmiben kizárva (teló és minden más a házban még egy koszos türcsi sincsen sehol), hiszen mindent bezárt ahol érték van a birtokon logikusan. Amennyiben reggel nincsen automatikus ajtónyitás és miért is lenne hiszen az nem biztonságos ha még alszik az ember, akkor ugye amennyiben a szúnyogok hagynak reggelig vért az ereiben és jóban van éppen a szomszéddal, kérhet tőle valami ruhát és egy telót amivel segítséget szerezhet a bejutáshoz. Csak hirtelen ez jutott az eszembe erről :grinning:
    Igen átgondoltan kell az automatizmusokat használni :grinning:
    Amugy a viccet félretéve ez így ahogy olvasom egy baromi jó koncepció az automatizálásra és nem kényszerül bele a delikvens a drága kütyükbe, mert nagyobb ahogy látom a választék a központnak hála!

  2. Avatar for Joeker Joeker says:

    Annyi esélyed még marad, hogy felmászol a tetőre, és bekiabálsz a kéményen (mivel három rétegű biztonsági üvegek vannak a házon így máshol esélytelen vagy) hogy Héjjjjj Szivi - open the door
    Ezen a ponton már csak reménykedsz, hogy a homepod meghall és nem érti félre power is off-nak (aminél kicsit értetlenkedik, de parancsnak fogja venni és lenyomja az okos autómatádat) :joy::joy:

  3. Ilyen esetre kell elrejteni valahol kint egy biztonságos helyen egy kulcsot :slight_smile:

    A kütyünél maradva, ha jól értem, akkor nem a DIY eszközöket is be lehet ebbe szuszakolni? Tasmota, EasyESP, és MQTT-t támogat a Homey vajon?

    Az külön tetszik, hogy bármelyik eszközt be tudom tenni a HomeKit-be is és ott is kezelhető. Jól hangzik na! :slight_smile: Lehet beújítok egyet játszani.

  4. Egy évvel ezelőtti helyzet: “Ma már egyszer leírtam:
    Vettem egy Homeyt, a meglévő Z eszközeimhez, de nem ismerte őket. A 433-as eszközeimet sem tudtam vele használni, mert nem hajlandó tanulni, meg kell tartani a Broadlinket, amit lecserélni hivatott. A skilljei is kevés dolgot ismernek, pl Pioneer házimozit nem. durván 100.000 forintért pedig drága szobadísz. Ment vissza az Alzába.

  5. 433 az egy elég elbaszott dolog egyébként. Broadlink ilyen szempontból jobb megoldás, ami integrálható a Homey-ba. Pioneer házimozi mikori? Milyen kapcsolódás érhető rá?

    MQTT-t támogat egyébként :slight_smile: A többit nem ismerem sajnos.

    Nyilván itt azért azt érdemes tudni, hogy ezer éves eszközöket ő sem fog jól kelezni sajnos. Érdemes megkerülve csatlakozni tatni lásd Broadlink-en keresztül, és akkor így automaziálni.

  6. Nem tudom milyen Pioneer de az mindenkeppen baj, hogy nem tud infrat tanulni. Senki nem varhatja el, hogy minden eszkoz infra kodjait ismerje, de ha nem ismeri akkor legalabb a meglevo taviranyitobol tudjon tanulni. Mint a Harmony.

  7. Hát de tud. A Homey tud infráról tanulni, oké még béta állapodban van ez a funkció de tud ilyet :slight_smile: Amúgy nekem a Harmony van bekötve tökéletesen kezeli és HomeKit-képessé is tette az eszközöket.

  8. Avatar for vjan vjan says:

    Hát, ez az eszköz az asszony szerint ronda. Azt mondta, hogy dugjam el, amennyire csak lehet. Mondjuk szerintem sem nyerne formatervezői díjat. Egy nagy fehér golyó, három kicsi, fémszerű golyón áll, nem túl stabilan. Van rajta egy mini(!!) USB aljzat (2021-ben nem USB C, mégcsak nem is mikro USB!), és egy másik kerek, amiről nem tudom mire való. A hozzá adott kábel kemény, mint a fagyott kutya lába, emiatt könnyen fölborítja a három golyón álló szerkezetet.
    A dobozban a golyón és a kábelen kívül csak egy USB töltő van, valamint egy üdvözlő kártya, amin 6 nyelven le van írva az app letöltő linkje. Más semmi. Leírt link, nem QR kód! 2021-ben gépeld be! Weboldal, egyéb semmi.
    Az AppStore-ban legalább megvolt a weboldaluk linkje, ahol nagy nehezen megtaláltam, hogy mit kell tenni akkor, ha nem akar normálisan indulni. Valószínűleg már be volt állítva egy Wifire, mert nem volt saját wifi jele. Na, itt kiderült, hogy fejre kell állítani, és akkor resetel.
    A többit még nem tudom, mert itt aztán megakadt és valami pirosat jelez, gondolom valami hibát.
    Azért egy manual nem ártana hozzá, legalább addig, amíg az app meg nem találja.
    Ha nem sikerül életre kelteni, megy vissza a boltba. Az egész nem túl bizalomgerjesztő, még az ócska kínai dzsunkacégek is több támogatást adnak.

  9. Gondolom használtat vettél ilyesmi, igen ilyenkor fejre kell állítani. Normáls esetben kiveszed az app megtalálja és beállítod. Ez azért nem olyan nehéz :smiley: Egyébként elég sok eszközt fejre kell állítani, ez a bevált szokás, de előfordul hogy még nem találkoztál vele. Ha más kérdésede van szólj :slight_smile: Próbálok segíteni! Nálam is előfordult már hogy be volt állítva más accountra, az picit tényleg szívás átrakni, de alapból nem találkozik ezzel az ember.

  10. A cikk alapján instant get lenne, de sok más cikket megnézve még mindig nem a szent grál… :slight_smile:

  11. Az a baj, hogy nincs más, ami egyáltalán a közelébe érne ennek. :slight_smile: Szóval persze mindenhol vannak hibák, problémák, főleg a “kínai” fronton, de normális dolgokkal teljesen szépen megy.

  12. Avatar for vjan vjan says:

    Nem használt volt, de lehet, hogy már előtte kipróbálták. Nem igazán lehet tudni, mert a dobozon nem nagyon látszik, ha ki volt bontva.
    Ettől függetlenül azért legalább egy normális linket írhattak volna a kisérőlapra vagy a dobozra.
    A letöltési linkről nem is beszélek. Azért már minden ovodás tud a QR kódról. Nem olyan bonyolult generálni egyet.

  13. Beírod az App Store-ba hogy Homey, ez az egy okosotthon app van, nem olyan nehéz. Ne legyünk már buták ha nincs semmi egy dobozon :smiley:

  14. Erről lesz cikk a következő hétben. Homey és AQARA

  15. Avatar for Czo Czo says:

    A homebridge nem egy olyan valami, aminek hivatalosan van HomeKit tanusitvanya. Itt az a baj, hogy hiaba szabvanyos protokoll a ZLL es a ZHA, ezeknek a HomeKit-be exportalasa csak akkor lehetseges, ha mindegyik eszkoz “be lett vizsgalva” a HUB hasznalataval. Amig nem koppintott ra a Philips orrara az Apple (valamikor 2017 tavasza-nyara remlik, amikor megallt a 3rd party support), addig itt is megvolt az a dolog, hogy mind1, volt hogy ki gyartotta az eszkozt, ha ZHA/ZLL kepes volt, akkor ment. Itt az a baj, hogy ha X gyartonak nem lehet ilyet, akkor ne lehessen Y gyartonak se. Vagy akkor engedjuk meg mindenkinek.

  16. Ennek sincs hivatalos tanusítványa, sehol sem írtam olyat, de ez már nem ide tarozik, hanem a Homey alá. AQARA-nak van.

  17. Avatar for Czo Czo says:

    Elmeletben ez nem kerulhetne be ide, mert ezt igy nem lenne szabad terjeszteni (mar az, ahogyan a kod kezelve van, mar az megserti a terjesztesre vonatkozo engdelyeket). Tehat ezt innen le kellene szedni.

  18. Ez sem rendelkezik hivatalos tanusítvánnyal. Sőt… Ezen kívül ha ez nincs itt, akkor meg feltehető bármilyen app CLI-ből, tehát lényegtelen mit tiltanak és hol, megoldható az eszközök HomeKit-esítése. De az hogy másnak ne legyen jó azt nem értem nálad. Itt acél hogy jó legyen, az hogy egyik helyen nem megy, lényegtelen, megy a másikon. Értem a függőségedet, hogy tartsunk be minden szabályt, de ezzel csak szívatod magadat és másokat, ha ezek is tiltásra kerülnek. Ha nekem nem jó másnak se legyen meg egyenesen gyerekes.

  19. Avatar for Czo Czo says:

    Nem az a baj, hogy megoldhato. Az le van szarva, ha megoldhato. Amikor ez feltoltesre kerult, emberunk megszegte azt, ami keretein belul megkapta a HomeKit dokumentaciot. Az lenne a minimum, hogy minden Appleval kapcsolatos vacka, accountja es barmije torlesre kerulne. Nekem attol nem lesz se jobb, se rosszabb, ha ezek a karosito tenyezok megszunnek. Ha eltunik ez az oldal es fu alatt githubon kerul terjesztesre forrasban egy valami, azzal nincs para.

  20. Neked nem lesz rosszabb, de másoknak rosszat teszel. Tehát olyan alapon ha nekem nem jó másnak se legyen jó… érted. Ezzel nem teszel jót csak szívatsz több ezer embert. Ez nem normális dolog. Az hogy mit szeg meg mit nem, azaz ő dolga, ki nem szarja le.

  21. Avatar for Czo Czo says:

    Masnak miert lenne rosszabb? Ez egy olyan valami, ami igy ebben a formajaban nem is letezhetne, tehat senkinek semmi baja nem lesz abbol, ha eltunik. A szabalyoknak a betartasa mindenki erdeke, hiszen ez a kulcs a platform jovojehez.

  22. Tehát, ha eltunik több ezer Homey készülékről ez a funkció másnak nem lessz rossz mikor be akarja rakni a HomeKit-be a cuccait? Nem értem ez hogy merül fel benned, hogy másnak nem teszel rosszat, ha eltávolíttatod.

    Komolyan nem értem hogy neked ez miért jó, hogy másnak rosszat teszel.

  23. Avatar for Czo Czo says:

    Ha lekerul innen, attol az eszkozrol nem kell letorolni. Az SDK-t majd felrakja mindenki, elkesziti a modult es telepiti maganak. Nem a modullal van baj. A modul ilyen formaban torteno terjesztesevel.

  24. Ez nem igaz, mivel a Homey bármikor távolról is frissítheti a rajta lévő dolgokat így letörlődhet és megszünhet ez a funkció. Engedjük el, nem értek veled egyet ebben, mert faszság. Ez egy jó dolog, és működik. Nyilván CLI-be megoldom ha megtörténik, de az hogy Te így gondolkodsz nagyon ellenszenves nekem ebben a témában. Tisztellek mint embert, mert sokat tudsz meg tényleg jó dolgokat csinálsz, de másoknak ne akarjunk rosszat. Az nem jó dolog, és kicsinyes.

  25. Avatar for Kocos Kocos says:

    Használom a Homey-t és új riasztó rendszert igyekszem építeni köré. Viszont semmilyen, a Homey-val ténylegesen együtt használható kültéri szirénát nem sikerült találnom. Enélkül nem igazán emberes a cucc. Van esetleg ötletetek?

  26. Nincs, már bocsánat de normális esetben nem jó ha a riasztó külsős hubhoz csatlakozik. Ezzel én félig egyetértek és félig nem. AJAX-ot használok, “elbaszott módon” hozzá tudtam tenni a Homey-hoz. Szóval, ha már egy riasztóhoz hozzáfér egy 3rd party dolog, akkor az már nem éppen biztonságos. Persze ettől még jó lenne ha okos lenne egy riasztó. :slight_smile:

  27. Ezt passzolom. Nekem HUB és Homey van, mindkettővel mennek szépen.

  28. Veszel egy bármilyen kültéri riasztót, azokban tengernyi szabad hely van, és meghajtod mondjuk egy bármilyen Zigbee-s kapcsolóval. Beleépítesz egy Blitzwolf Zigbee-s kapcsolót. Vagy akármi mást, mondjuk tasmotás sonoffot és pl. MQTT-n szirénázol. Ha jól emlékszem riasztós szerelési időszakomból mikor magamnak telepítettem, akkor a szirénának csak egy kontakt kell hogy vinnyogjon.

  29. Vettem Door Sensort is, amiben hőmérő is van ezt nem is tudtam. Csakhogy annak a hőmérője 9 (AZAZ KILENC) fokkal többet mutat. Azért ez nem kis eltérés, nem kalibrálási hibahatár :slight_smile: Egymás mellé téve két Aqara hőmérő és a door sensor, a két hőmérő mutat 20 fokot, a door sensor 29-et :smiley:

    Csak gondoltam szólok, ne lepődjön meg senki. Még van 3 másik ilyenem majd azokat is megnézem, kiváncsi vagyok, hogy csak egyedi eset vagy az összes ilyen.

    Szerencsére a Zigbee2mqtt-ben gondoltak erre, és lehet calibrálni a konfigból, vagy akár el is lehet rejteni a hőmérséklet jelzését. Nem is értem amúgy, ajtó vagy ablak nyitás érzékelőbe miért kell hőmérő, hiszen ott az ablak szélénél nagy eséllyel soha nem fog valós szobahőmérséklet értéket mutatni.


  30. Hát nyilván ezeket lehet kalibrálni :slight_smile: Sőt, kell is! Igazából minden hőmérőt kell kalibrálni, mert a klíma a nappali felső részében 2 fokkal többet mér mint le. A nyitás érzékelő, egyébként nyilván 5-10 fok eltérés is lehet mert lehet huzat ott vagy nagyobb hőmérséklet ingadozást.

    Lényegesen egyszerűbb, ha ezektől nem kérsz hőmérsékletet, kikapcsolod tőlük a hőmérséklet kijelzést, és csak normál erre alkalmas jó helyre rakott hőmérőt csekkolsz. :slight_smile:

  31. Egy kicsit “elakadtam” :slight_smile: Hozzáadtam a Roborock porszívót a Homey-hoz és müködik is minden rendesen, de valamiért a HomeyKit appban nem jelennek meg a készülékek közt. Tudja valaki esetleg, hogy lehetne hozzáadni?

  32. Azért sajnos, mert a HomeKit nem ismeri azt az eszközt hogy robot porszívó. Egy virtuális kapcsolót kell létrehoznod, ami szinkronizálódik a robot porszívóddal.

    Tehát létrehozod a virtual device-t és az legyen switch. (Ez kerül bele a HomeKit-be.)

    Írsz egy flow-t, ha ezt a Switch-et felkapcsolod, akkor kapcsolja be a robot porszívót.
    Írsz egy flow-t, ha ezt a Switch-et lekapcsolod, akkor küldje haza a porszívót.


    Írsz egy flow-t, hogy ha felkapcsolódott ez a Switch pár másodpercel később, kapcsoljon le, mivel ugye nem kell már többet a kapcsoló.

    • OR

    Írsz egy flow-t, hogy ha már nem porszívózik a porszívó, akkor kapcsoljon le a Switch. :slight_smile:
    Remélem tudtam segíteni.

  33. Működik :+1:t2: Köszöntem.

  34. Avatar for Irwine Irwine says:

    Sziasztok,

    Arra tudtok megoldást, hogy DSC riasztót lehessen vezérelni vele?

    Köszönöm!

  35. A DSC Keybus Interface-el sikerült a DSC PC1832 központot összekötnöm a Homey-val.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Joeker Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for nemgyuszi Avatar for Kocos Avatar for Irwine Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar