fbpx Skip to content

Veterán olvasóink már minden bizonnyal jól ismerik Ming-Chi Kuo nevét, aki rendszeresen “jósol tealeveleiből” az Apple jövőjét illetően.

Az elemző most sem ült túl sokáig konklúzióján, kiadta 2021-es előrejelzését a cupertinói cég idei termékeivel kapcsolatban. Számíthatunk (továbbra is) AirTagre, egy kiterjesztett valósággal működő eszközre, újfajta AirPods-ra és még sok másra. Nézzük is végig!

AirTag

2019 szeptemberében már arról írtunk, hogy az Apple egy olyan kütyün dolgozik, amivel a Lokátor alkalmazásban követni tudjuk majd használati tárgyainkat is.

2020 elején nevet is kapott a kütyü és tavaly áprilisban egészen konkrétan az Apple YouTube csatornája buktatta le a termék létezését.

Ezek ellenére 2020 lement úgy, hogy az Apple egy rakás terméket kihagyott, amikről novemberi összefoglalónkban be is számoltunk: Ezeket felejtette el bejelenteni az Apple múlt héten

Azóta ezek közül befutott az AirPods Max, de az AirTag továbbra is várat magára. Kuo azonban úgy gondolja, hogy 2021 lesz az AirTag éve!

AR kütyü

Az AR (augmented reality – kiterjesztett valóság) az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kapott az Apple-nél. Tim Cook, a cég vezérigazgatója már többször kifejezte, hogy az AR-ban rengeteg lehetőséget látnak.

Kuo szerint 2021-ben ennek végre egy különálló termékkel is láthatjuk a gyümölcsét. Arra nem tért ki, hogy ez sisak, szemüveg vagy valami egyéb, fejre szerelhető masina lesz, ráadásul a LiDAR-nak köszönhetően az iPadek és iPhone-ok is képesek már precíz kiterjesztett valóságra, így az, hogy Kuo arra voksol, hogy idén dobbant valamit az Apple az AR területén, sajnos önmagában nem túl meglepő előrejelzés.

Korábban Kuo azt állította, hogy az Apple AR szemüvegének első generációs változata az első Apple Watch-hoz hasonlóan a hozzá csatlakoztatott iPhone-ra fog hagyatkozni. Reméljük, azért valamivel gyorsabb lesz, mint a cég első okosórája volt 2015 hajnalán.

Új Mac-ek és iPadek

Tavaly novemberben az M1 chippel megjelent a MacBook Air, a belépő 13 colos MacBook Pro és a Mac mini. Azonban sokan várnak még a 16-os MacBook Pro-ra és az iMac-ekre is és az Apple valószínűleg 2021-ben szállítani fog számukra is valami szépet.

Az iPadek és a Mac-ek egyaránt mini LED kijelzőt kapnak. Az új kijelző technológia először a Mac-ek közt az újratervezett 14 és 16 colos MacBook Pro modellekbe kerül be, melyeket természetesen az Apple saját chipje hajt majd.

Az iPadek közül pedig a 12,9 colos iPad Pro kapja meg először, ami akár 2021 első negyedévében is bekövetkezhet.

Új AirPods

Az Apple szereti idővel az olcsóbb termékei felé is elhozni azokat a technológiákat, amiket forradalmasítottak a csúcskategóriában.

Ezt a tradíciót folytatná az „AirPods Pro Lite”, ami egy olcsóbb, vezeték nélküli fülhallgató lenne, ami árában a sima AirPods felé közelítene, de kialakításában hasonló vagy akár teljesen megegyező lenne az AirPods Pro-val.

A név remélhetőleg nem ez lesz, mert ez egyszerűen tragikus.

Kuo nem tért ki arra, hogy vajon frissül-e az iPhone és az Apple Watch, hiszen azokat teljesen biztosra vehetjük.

Te milyen új termékeket vársz 2021-ben az Apple-től?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Gondoltam, hogy nem mostanában lesz iPad Mini 6. Igazából őrültség is lenne, mert egy jó hardver van az im5 Ben. Meg aztán, minek. Ez az a modell amit szana széjjel húznak amíg lehet a következő modell ig.

  2. Szerintem túl sokat szív ez a Kuo és faszságokat beszél megint.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for ohrvill Avatar for lalamper