Megjelent az iOS 14.2 – új emojik és háttérképek, valamint fejlesztések és hibajavítások

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple pár perce kiadta az iOS 14.2-t, ami több mint 100 új emojit és nyolc új háttérképet, ezenkívül egyéb új fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz az iPhone-okhoz.

Ezeket az újdonságokat a korábbi béták már többségében leleplezték, a tucatnál is több hibajavítás pedig mindenki számára hasznos. De lássuk részletesen, mit is ír a frissítésről az Apple!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 14.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 14.2 a következő fejlesztéseket tartalmazza az iPhone-jához:

 • Több mint 100 új emoji, többek között állatok, ételek, arcok, háztartási tárgyak, hangszerek, gendersemleges emojik stb.
 • Nyolc új háttérkép világos és sötét verzióban
 • A Nagyító képes észlelni a közelben lévő személyeket, és jelenteni tudja a távolságukat az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max modellben lévő LiDAR szenzor segítségével
 • Az iPhone 12 MagSafe-rögzítésű bőr tokjának támogatása
 • Optimalizált akkumulátortöltés az AirPods fülhallgatóhoz, hogy az akkumulátor elhasználódására lassúbb ütemben kerüljön sor, ami úgy érhető el, hogy az AirPods fülhallgató rövidebb ideig van feltöltött állapotban
 • Fejhallgató hangszintjéről szóló értesítések, amelyek jelzik, ha a hangszint károsan befolyásolhatja a hallását
 • Új AirPlay-vezérlők, amelyekkel az otthona teljes területén szórakoztató tartalmakat streamelhet
 • Interkom-üzenetek támogatása HomePod és HomePod mini esetén iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods és CarPlay használatával
 • HomePod csatlakoztatható Apple TV 4K-hoz a sztereó, térhangzású és Dolby Atmos hangzás érdekében
 • Személyazonosításra nem alkalmas statisztikai adatok küldhetők a fertőzésnek való kitettségről szóló értesítésekről a programban részt vevő közegészségügyi hatóságok számára

Ez a kiadás a következő problémákat is kijavítja:

 • Az alkalmazások nem megfelelő sorrendben jelenhetnek meg a Főképernyőn lévő dockban
 • A kamera elindításakor a kereső alkalmanként feketén jelenik meg
 • A Zárolási képernyőn lévő billentyűzet nem minden érintést érzékel a jelkód megadásakor
 • Az emlékeztetők alapértelmezés szerint visszaválthatnak múltbeli időpontokra
 • A Fotók widget nem mindig jeleníti meg a tartalmakat
 • Az Időjárás widget alkalmanként Celsiusban jeleníti meg a magas hőmérsékleti értékeket, amikor Fahrenheit van beállítva
 • A Csapadék a következő órában nevű grafikon leírása hibásan jelezheti a csapadék megszűnését az Időjárás alkalmazásban
 • A Hangjegyzetek felvételei megszakadnak beérkező híváskor
 • A képernyő elsötétülhet a Netflix-videók lejátszása közben
 • Az Apple Watch alkalmazás megnyitásakor előfordulhat, hogy az alkalmazás váratlanul bezárul
 • Néhány felhasználó esetében az edzések GPS-útvonalai vagy az Egészség-adatok nem szinkronizálódnak az Apple Watch és az iPhone között
 • A hang hibásan van megjelölve a „Nincs lejátszás” felirattal a CarPlay Dashboardján
 • Az eszközök nem mindig töltődnek vezeték nélküli módon
 • A Fertőzésnek való kitettségről szóló értesítések le vannak tiltva, amikor az iCloud biztonsági mentésből állítja vissza az iPhone-t, vagy adatokat visz át egy új iPhone-ra az iPhone költöztetésével

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

A hivatalos iOS 14.2 buildje 18B92, ami frissebb, mint a Release Candidate, mert az 18B91 volt.

Ha valaki szeretné lementeni a 14.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le a megfelelőt innen:

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a HomePod szoftvere, az audioOS is frissül 14.2-re.

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 14 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. expa says:

  Nekem ma jelent meg, hogy van iOS 14.1 a telóhoz (iP XR magyar) . Ma ismét frissítés? Nem értem…

 2. rXc says:

  Akkor jól értem hogy kijavítja az AppleWatch hibákat? Nagyon kiváncsi leszek hogy tényleg így lesz-e…

 3. 🥸🤌🏻🫀🫁🥷🏻:superhero:🏻‍♂:superhero:🏻:supervillain:🏻‍♀:supervillain:🏻:supervillain:🏼‍♂:superhero:🏻‍♀:bowing_man:t2:‍♂:bowing_man:t2::bowing_woman:t2::pregnant_woman:t2::man:t2:‍:baby_bottle::adult:t2:‍:baby_bottle::woman:t2:‍:baby_bottle::breast_feeding:t2:🧏🏻‍♂🧏🏻🧏🏻‍♀🪢:lab_coat::coat:🪡:kimono::sari::boot::sandal:🩴:billed_cap:🪖🪳🪰🪲:cricket::mosquito::t_rex:🪵:otter:🦫:sloth:🫒:oyster::sake::takeout_box::sled:🪘:banjo:🪗:world_map::carousel_horse:🪝:busstop::european_castle::railway_track::motorway::pager:🪙🪛🪜🪦:soap::basket::petri_dish::lotion_bottle:🪣🪆:shopping:🪟:flags::tada:🪅:confetti_ball::wind_chime::newspaper::notebook::wheelchair:

 4. Hát na, jó munkához idő kell!

 5. gunar says:

  A lassúhoz meg még több ! :crazy_face:

 6. expa says:

  Érdekes, akkor nálam miért csak most jelent meg? :smiley:

 7. Kaptunk, 1,5 gigányi emoyit?

 8. :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::rofl::rofl::rofl:

  Akkor nekem mázlim volt, mert 2 perc alatt letöltötte. :joy:

 9. Megnézné valaki aki még 14.1-en van és Vodafonos, hogy a bundle száma 45?
  Mert én erre emlékszem, de most a 14.2-őn 44. Lehet, hogy visszaléptették?

  Nekem kb. a 14.1 utántól egy csomó beszélgetésem szaggatott. Ezért is töltöttem le gyorsan a 14.2-t, de még nincs tapasztalatom, viszont meglepve láttam, hogy mintha visszafelé változott volna a bundle szám.

  Kérlek segítsetek, hogy ellenőrizni tudjam emlékeim helyességét.

  iphone X (ez még nem multi SIM-es)
  VoLTE bekapcsolva

 10. Jadeye says:

  nem. az új emojik a Unicode szabvány karakterkészletének frissítése miatt érkeztek, amelyek akkor is ott lettek volna, ha az Apple nem rajzol melléjük saját képeket. a cikkben fel van sorolva az összes többi dolog, amit az Apple leírt a frissítés részleteiben. azoknak elhanyagolható része az emojik.

 11. Jadeye says:

  és ha kikapcsoltad a VoLTE-t, akkor is?

 12. zf1 says:

  Nálam eltűnt a lezárt képernyőről, vagy csak nem tudom honnan lehet előcsalogatni, a korábban az elutasító gomb felett található, “Elutasítás sms-sel” lehetőség. Csak a fogadás gomb felett maradt meg az “Emlékeztető” lehetőség.

 13. iPhone SE 2020, iOS 14.1, Vodafone HU 43.0

 14. zzsola says:

  Valahogy vártam, hogy a mail alkalmazás félre megy. Most megforgatta a családi és utóneveket. A telefonkönyvben jól mutatja, a beállítások szerint, elöl a családi névvel. De a frissítés óta a mail előre veszi az utónevet.

 15. Joe says:

  Sziasztok,

  Ti tapasztaltatok olyat, hogy nem talál 4G hálózatot? Telekom, eddig ment frankón, tegnap frissítettem.

 16. Jadeye says:

  @Joe hálózati beállítások törlése volt már?

 17. Joe says:

  Szia,

  Igen volt. Azután is csak 3G volt aztán Roming be ki és meg javult!

 18. stinky says:

  Sziasztok,

  2020-as iPhone SE-m van, az frissítéseket mindig iTunes-szel végzem, amivel eddig sosem volt problémám (12 éve használok iPhone-t). Az iOS 14 óta viszont minden egyes iOS frissítésnél az iTunes hibaüzenetet ír ki:

  “The iPhone could not be updated. An unknown error occurred (4000)"

  Külföldi fórumokban is elég sokan jelezték ezt a hibát, és egyetlen megoldást találtak eddig: ki kell kapcsolni a frissítés előtt a passcode-ot (aminek következtében az Apple Pay-ben tárolt kártyákat később újra kell regisztrálni). A frissítés ekkor valóban sikeresen megtörténik.

  Nem tudjátok véletlenül, hogy ez valami általános hiba, vagy csak bizonyos típusú készülékeket érint, illetve hogyan lehetne zavartalanul frissíteni? Teljes újratelepítés kellene? Help!

 19. Jadeye says:

  szerintem nem kell kikapcsolni a jelkódot, egyszerűen feloldott állapotban indítsd el a frissítést. de nyugodtan frissítheted magán a készüléken, OTA segítségével is, mindkét folyamat vége ugyanaz lesz, egyik sem “jobb” a másiknál.

 20. zf1 says:

  Nálam: Xs Max, 11Pro, SE, iPad pro: mindegyiknél Error 4000-rel leáll a frissítés, de csak ha windowsos gépen végzem a frissítést. Ugyanezeket a készülékeket Macbookról minden gond nélkül tudom frissíteni. A jelkódot én sem akarom kikapcsolni.

 21. stinky says:

  Próbáltam ezt is, folyamatosan feloldott állapotban tartottam a telót, de akkor is ugyanaz a hibaüzenet jött :frowning: Az OAT-t még sosem próbáltam, legközelebb megnézem úgy.

 22. stinky says:

  Én is windowsos gépen frissítek. Akkor ez lehet valami win-es iTunes bug lesz? :thinking:

 23. Végre nem laggol a feloldásnál az iPhone 7. Az első verzió óta hihetetlenül rossz volt a teljesítmény, az iOS 14.1 sem változtatott ezen. ezzel most érezhetően gyorsabb a telefon mindenhol. végre! Ezen a ponton túl nem is frissítek. :blush:

 24. Nálam ugyan ez a probléma merült fel a frissítés után.
  Átmeneti megoldása van, hogy a beállítások/kontaktoknál a rendezésben előre kell rakni az utónevet, de akkor a névjegyzékben cserél fel mindent.
  Remélem hamarosan javításra kerül.
  Jadeye: Hogyan lehet hibajegyet felvenni az apple-nek erről a problémáról?
  Előre is köszönöm és Üdv Minden fórumozónak.

 25. Jadeye says:

  így:

 26. Lajhar says:

  Megjelent a 14.3 fejledztői beta!:slight_smile:

 27. Több 6s készüléken is rendszeres, hogy hívás után lehalkítja a csörgést. Kézzel kell visszaállítani. Elég zavaró. Másnál is előjött ez a hiba?

 28. Czo says:

  Nem lehet, hogy nalad be van kapcsolva, hogy az alert hangok is allitasra keruljneke a hangeroszabalyozo gombbal? Ebben az esetben, ha hivas kozben a hivas hangerejet leveszed “2 kockara”, akkor levetted “2 kockara” az alerteket is.

 29. Sajnos nem ez történt. Ez nem állt át.

 30. Nem_Tom says:

  Most vettem észre, hogy kb. a 14.2 óta az üzeneteim nem iMessage-ként mennek át hanem SMS-ként. Ilyenkor mi a teendő?
  Pedig:

 31. Ez csak, hogy iCloudba menti az üzeneteket. Beállítások->Üzenetek->Imessega ez kell, hogy bekapcsolva legyen, ha be van kapcsolva akkor kapcsold ki és vissza be.

 32. Nem_Tom says:

  Igazad van, de be volt kapcsolva és a ki/be kapcsolgatás sem segített telefon újraindítással megspékelt módon sem.
  A vicc az, hogy a többi eszközömön pedig jelezte, hogy erről a telefonról vki bejelentkezett ugyanazzal az Apple iD-vel.
  Tanácstalan vagyok…

 33. Nem_Tom says:

  Megoldva.
  Ki kellett volna próbálnom, hogy más iPhone-osokkal is jelentkezik-e a hiba és akkor már hamarabb rájöhettem volna, hogy csak egy személy irányába jelentkezik. Innen már csak egy lépés volt, hogy nála kapcsolódott ki az iMessage.:woozy_face:

 34. Szuper :+1::grin:

 35. novisz says:

  Sziasztok!
  Frissítettem iOS 14.2-re, de csak most realizáltam, hogy az én készülékemben van a hiba. :frowning:
  Normál hanghívások közben véletlenszerű, rövid, hangos sípolásokat hallok kb. 15-20 másodpercenként. Olyan, mintha véletlenül füllel megérinteném és tárcsáznék, DE kihangosítva is, sötét képernyőnél is.
  Olyankor a beszélgetés elnémul, nem hallok pár másodpercig semmit.
  Ötlet?

 36. Jadeye says:

  ez melyik iPhone modell? garanciális még? de mindentől függetlenül érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni:

 37. novisz says:

  Hú, bocsi, lemaradt: Phone SE (régi).

  iOS 13.7-ról frissítettem 14.2-re. Azóta produkálja.

 38. una038 says:

  Vegigolvastam a bejegyzéseket, de nem találtam releváns információt, noha számos fórumon találkoztam már panaszos felhasználókkal. iPhone 7 256 GB, kiváló állapotban, új akkumulátorral, a frissítés után úgy merül, mintha fizetnének érte. Eddig nyoma nem volt ilyesminek. Régóta nem figyelem már a százalékokat, de most muszáj volt, és látszik, hogy több óra normál üzem után egyszer csak gyors ütemben kezdenek fogyni, óránként (negyedóránként is akár, pedig nem melegszik meg semmi) akár tizenhúsz is. Pl este hatkor letettem meló után 55 %-kal, este kilencre úgy, hogy hozzá sem nyúltam, maradt benne 1 %. Azt hittem, rosszul látok. Hálózati beállításokat, majd minden beállítást visszaállítottam eredmény nélkül. Full reset nem volt, azt azért meggondolom a nagy meló miatt.

  Valakinek hasonló? Megoldásra ötlet?

 39. Jadeye says:

  érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni, hogy kizárásra kerülhessen bármi szoftveres probléma:

 40. una038 says:

  Köszi, sajnos ezeken már végigmentem, kivéve a teljes visszaállítást. De az meg olyan, mint a format C, azt jelenti: vesztettél. A jelenség egyértelműen a 14.2 telepítése után kezdődött. Persze a kíváncsiság kedvéért jó lett volna tudni az okot, de remélem a 14.3 megoldja.

 41. Jadeye says:

  tehát csináltál biztonsági mentést, utána teljes visszaállítás, majd visszaállítottad az adataidat a biztonsági mentésből, vagy ezt még nem?

 42. Czo says:

  Nincs valami app az app storeban, amivel meg lehetne nezni a futo processeket? En ilyenkor mindig az Xcodehoz nyulok, mert ott kiszurhato, ha valami ocsmanykodas van. (sose kerestem ilyen appot a storeban)

 43. Jadeye says:

  a 14.4 sem orvosolta ezt? használsz Apple Watch-ot is?

 44. nemethj says:

  Igen használok Apple watch-ot. viszont ha nincs rajtam az óra akkor sem jön meg minden értesítés a telefonra. Attól függ milyen kedve van. 14.4 sem oldotta meg a hibát.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!