fbpx Skip to content

Az Apple az Apple Store-ok és a hivatalos szervizpartnerek számára egy speciális kijelző eltávolító gépet készített, amely az iPhone 12 és iPhone 12 Pro szervizelését könnyíti meg.

Ez nem az egyetlen újdonság a szervizek számára, mert a napokban még az AirPods 1 és 2 esetén is érkezett egy tartó eszköz, amellyel a dolgozók egy iPhone segítségével vizsgálhatják ki az AirPods fülhallgatók problémáit.

Az iPhone 12 modellek kijelzőjének leszedése

A kijelző eltávolítás folyamata úgy kezdődik, hogy a technikusoknak bele kell tenniük a telefont egy speciális tálcába. Ebben a tálcában 2 percig kell melegíteni a telefont, hogy a kijelző alatt felmelegedjen a ragasztó. Amint a ragasztó meglazult, a szervizesek eltávolíthatják a kijelzőt.

Az Apple valószínűleg a lapos design miatt követeli meg ezt a módszert az iPhone 12-es modelleknél. Az új iPhone-ok 6 méterig vízállóak, így erősebb ragasztóval is rendelkeznek – bár ez nem jelenti azt, hogy sosem ázhatnak be.

A YouTube-on is láthattunk szétszerelt iPhone 12 modellekről videókat, illetve arról is írtunk nemrég, amikor az iFixit szedte szét az új készülékeket. Természetesen ezeknek a kijelzőjét nem ezzel a technikával távolították el, viszont az Apple előírja, hogy a Genius Bar munkatársainak és a hivatalos szervizpartnereknek kötelező ezzel a technikával dolgozni.

Az Apple már közzétette az iPhone 12 modellek jótálláson túli javítási árait:

  • Akkumulátor csere: 24 990 Ft
  • Kijelző csere: 279 USD (a magyar ár még nem ismert)
  • Egyéb javítások:
    • iPhone 12: 449 USD (a magyar ár még nem ismert)
    • iPhone 12 Pro: 549 USD (a magyar ár még nem ismert)

Így tesztelik az AirPods problémákat

Amikor egy ügyfél bemegy az Apple Store-ba az elromlott AirPods-zal, akkor a technikusok általában a legnépszerűbb problémára gyanakodnak, mégpedig a fülzsír lerakódására a fülhallgatókban.

Mivel ez higiéniai okokból is egy nehezen tesztelhető dolog, ezért az Apple egy speciális tartót készített az AirPods fülesekhez, amelyek egy iPhone mikrofonjára irányítják a hangszórók kimenetét, és így nem kell a szervizesnek a saját fülébe tenni a vásárló AirPods-ait, hanem az digitálisan, és sokkal egyértelműbb eredményt kapva tesztelhető. A teszt során az AirPods egy hangot játszik le és az iPhone mikrofonjának segítségével megállapítható, hogy mi okozhatja a hangproblémákat a fülhallgatókban.

Az eszközt először @choco_bit mutatta meg Twitteren:

Egy biztos forrás is megerősítette az iMore-nak, hogy ez az új teszteszköz az elmúlt napokban került be a szervizek “repertoárjába”.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok