fbpx Skip to content

A kínai Weibo közösségi oldalra felkerült egy forgatókönyv az Apple jövő heti „Hi, Speed.” bemutatójáról, ami alapján szinte mindent megtudhatunk.

Mivel most a koronavírus miatt előre felvett anyagot kapunk, teljesen elképzelhető, hogy kiszivároghatott ilyesmi, de az is igaz, hogy egy ilyen szöveget bárki képes lehet írni. Vessünk rá azért egy pillantást!

Az eredeti kínai szöveg Twitteren:

A kínai szöveget Google fordítóval angollá tették és azt próbáltam én magyarra fordítani és értelmezni:

Ezek a legfontosabb pontok az Apple 14-ei konferenciájáról összefoglalva. Megjegyzés: a dátumok 1 napot csúszhatnak az időzónák miatt.

Hangszóró

99 dollárért kapható lesz a HomePod mini. Belsejében az Apple Watch-ból ismert S5 chip lesz megtalálható és 8,38 cm magas lesz. November 6/7-től előrendelhető és november 16/17-én érkezik.

4 új iPhone modell

  • iPhone 12 mini (5,4 col): 699 dollárról indul, fekete, fehér, piros, kék és zöld színben lesz elérhető.
  • iPhone 12 (6,1 col): 799 dollárról indul, ugyanazokban a színekben lesz elérhető, mint a mini.
  • iPhone 12 Pro (6,1 col): 999 dollárról indul és arany, ezüst, szürke vagy kék színben pompázik.
  • iPhone 12 Pro Max (6,7 col): 1099 dollárt kell minimum áldozni rá és ugyanazokban a színekben lesz elérhető, mint a kisebb Pro.

Mindegyik 5G kompatibilis, az Egyesült Államokban a mmWave szabványt is támogatni fogják. A dobozban nem lesz se fülhallgató, sem pedig fali adapter.

Az iPhone 12 mini és sima iPhone 12 tárhelyopciói: 64, 128 és 256 GB, míg a Pro változatok 128, 256 és 512 GB-os variánsban lesznek elérhetőek.

Újfajta Super Retina XDR kijelzőt kapnak, ahol az üveget a jobb ütésállóság érdekében „kerámia pajzs előlappal” látják el.

Az Apple feltámasztja a MagSafe nevet, ezentúl a cég vezeték nélküli iPhone töltőit hívják majd így és 15 W-os leadásra lesznek képesek.

Mind a négy telefon kamerája képes lesz Dolby Visionnel készíteni videókat.

A Smart Data Mode segítségével a telefonok képesek lesznek csak akkor 5G hálózatra váltani, ha azt ki is használja egy alkalmazás, azért, hogy így spóroljanak az akkuval.

A bemutató során a legtöbb szó a kameráról fog esni.

iPhone 12 mini (5,4 col) és iPhone 12 (6,1 col): két hátlapi kamerát kapnak, továbbra is széles és ƒ/1.6 ultraszéles látószögű felállásban.

A Deep Fusion és az éjszakai mód javulni fog és a Smart HDR 3-as verziószámra ugrik.

iPhone 12 Pro (6,1 col): 3 kamera (széles, ultraszéles (ƒ/1.6) és telefotó (52 mm fókusztávolság)) + LiDAR szkenner 7P lencsével. Ráadásul a telefotó kamera 4x-es optikai nagyítást tesz lehetővé.

iPhone 12 Pro Max (6,7 col): majdnem ugyanaz, mint a kisebb Pro, de 47%-kal nagyobbak a szenzorok, 5x-ös az optikai zoom és valamilyen módon kiterjesztett az ultraszéles mód.

Az iPhone 12 mini és iPhone 12 október 16/17-én válik előrendelhetővé és október 23/24-én kerül a boltokba.

Az iPhone 12 Pro és Pro Max november 6/7-től lesz előrendelhető és november 12/13-tól megvásárolható.

Új gyári tartozékok közt fel fog tűnni a MagSafe és a MagSafe Duo, ami két eszköz töltésére is képes lesz.

A második tweetben viszont már más megjelenési dátumok szerepelnek: iPhone 12 és iPhone 12 Pro október 23/24-én, iPhone 12 mini november 12/13-án, iPhone 12 Pro Max november 20/21-én, ami abból a szempontból tűnik értelmetlennek, hogy a többség általában a teljesen új modellekre kíváncsi, tehát az iPhone 12 mini és a nagyobbra nőtt iPhone 12 Pro Max számíthat nagyobb érdeklődésre.

A MagSafe töltőt L0vetodream Twittere is megerősítette:

Ha minden igaz, ehhez kapcsolódott EverythingApplePro kiszivárogtatása is és ezen a képen is ilyesmit láthatunk:

Bal oldalt az új iPhone-ban található tekercs látható, jobbra pedig az Apple új Smart Battery tokja kicsit szétszedett állapotban.

A MagSafe név sokaknak a legjobb laptop töltőt jelenti, ezért az Apple nem kis terhet vesz a vállára azzal, hogy mindössze 4 évvel a név megszüntetése után feltámasztja azt. A QuickTake-kel több mint 20 évet vártak, de még az iBook névvel is 6-ot.

Ha a fenti forgatókönyv tényleg igaznak bizonyul, akkor mind a négy iPhone-ban ugyanolyan OLED-kijelző lenne, ami szerintem önmagában is pezsgőbontást érdemelhet. Az viszont legalább ennyire szomorú, hogy a Pro Max modell jobb kamerát kap majd, mint a sima Pro, pedig azt hittük, hogy az Apple már leszokott az ilyesmiről.

Sokaknak az is fájni fog, hogy az Apple környezettudatosságra hivatkozva kispórolja a fülhallgatót és a hálózati adaptert az iPhone-ok dobozából, mindössze egy évvel azután, hogy az iPhone 11 Pro modellek dobozába normális, 18 W-os hálózati adapter és USB-C-s Lightning kábel került.

A HomePod mini elég érdekes lesz, és ki tudja, lehet, hogy a 100 dolláros árral már be tud vágódni az Apple azon a piacon, ahol jelenleg a Google és Amazon hangszórói uralkodnak.

Elégedett lennél, ha ezek kerülnének bemutatásra október 13-án?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!