fbpx Skip to content

Filip Koroy, az EverythingApplePro YouTube csatorna arca a napokban Twitteren megosztott egy rövidke videót, amin állítólag az iPhone 12 Pro 6,1 colos változatának hátlapja látható.

Már ez a 6 másodperc is elég arra, hogy lássuk, idén igazán nagy frissítésre számíthatunk az Apple-től. Nézzük is végig az újításokat!

Az első és leginkább szembetűnő eltérés, hogy a telefon szélei újra szögletesek (iPhone 4/4s, 5/5s illetve az első generációs iPhone SE rajongók örömére), a hátlap pedig maradt matt üveg, mint a tavalyi modelleken.

A hátlapi kamera modul is bővült, egyre inkább hasonlít egy pók szemére. Az ultraszéles látószögű kamera alatti extra lyuk várhatóan egy LiDAR szkennernek ad majd helyet, amit idén már megismerhettünk az iPad Pro-ban: LiDAR szkenner: a 2020-as iPad Pro leglátványosabb újdonsága.

A pletykák alapján idén csak a Pro modellekbe kerül be az új érzékelő, bár voltak olyan jóslatok is, hogy csak a 6,7 colos változat kapja meg. Szerencsére ez utóbbit cáfolja Koroy videója.

Az áthelyezett SIM-tálca és a jobb oldali kivágás mögött valószínűleg az 5G hálózatok támogatása áll. Az évek során a SIM-tálca volt már a telefon tetején és jobb oldalán, de eddig sosem tette az Apple balra. Mivel alul nincs hely, a következő lépés valószínűleg a fizikai SIM-től való teljes elbúcsúzás lesz ??‍♂️, de arra még minden bizonnyal várnunk kell egy darabig.

A régi SIM-tálca helyén lévő kivágás várhatóan az 5G antennának ad majd helyet, amit szinte kötelező meglépnie az Apple-nek 2020-ban, hogy a többi zászlóshajóval fel tudják venni a versenyt papíron.

Összességében már egy hátlapból is kiderül, hogy idén lesz miért megvenni az iPhone 12-t.

Te várod már az új iPhone-ok bejelentését?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!