Megjelent a tvOS 14 – kép-a-képben, hangmegosztás, otthonvezérlés, 4K streaming

Pár nap híján egy évvel a tvOS 13, bő két héttel a tvOS 13.4.8nyolc béta változat, és mindössze alig egy nappal a GM után az Apple kiadta a tvOS 14-et.

A tvOS 14 többek között kép-a-képben funkciót, hangmegosztást, és az otthonunk vezérlésének lehetőségét hozza magával, de hasznos újdonság még, hogy végre 4K-ban is nézhetünk rajta például YouTube videókat is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

A tvOS 14 főbb újdonságai

A tvOS 14 Vezérlőközpontjában most már közvetlenül vezérelhetjük a különböző HomeKit-kompatibilis kiegészítőinket, ami már ismerős lehet az iOS-en és iPadOS-en megszokott felülethez.

A hangmegosztás segítségével egyszerre két pár AirPods is csatlakoztatható az Apple TV-hez, így párosban is mozizhatunk anélkül, hogy másokat zavarnánk a film hangjával.

Többfelhasználós módban pedig immár minden felhasználó onnan folytathatja a saját játékmenetét az Apple Arcade-ban, ahol másik készülékén abbahagyta, illetve az Apple bővítette az Xbox kontrollerek támogatását is.

Az Apple TV 4K modellek esetén pedig immár teljes 4K-ban nézhetjük a készülékünkön a Fotók appból AirPlay-en keresztül az Apple TV-re kiküldött tartalmakat, illetve már a YouTube videókat is.

Letöltés

A frissítés az Apple TV-n a Beállításokban a Rendszer / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalosan megjelent tvOS 14 buildszáma 18J386, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek már a GM verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

A tvOS kizárólag a negyedik generációs (sima és 4K) Apple TV-kre érhető el. Ha már a tvOS 14 bétája van fent az Apple TV-nken, és nem jelenik meg a hivatalos verzió, töröljük le a béta profilt, vagy kapcsoljuk ki a béta frissítések opciót a Beállítások, Rendszer, Szoftverfrissítés opció alatt.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A tvOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható a tvOS 14 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Youtube 4k valakinél megy? Nekem továbbra sincs (bétákban sem volt) azt hittem már aktiválják, de egyetlen 4k tartalom sem nézhető még…vicc.

 2. expa says:

  Az egész alma mizéria vicc, én nem szeretem. Pedig csak ilyen eszközt használok. Sajnos a többi sem jobb, de legalább nem ilyen drágák :smiley:

 3. sullerj says:

  megmaradt az itunes movies?

 4. sullerj says:

  köszönöm!

 5. szorian says:

  Sziasztok valaki tudja hogy az miért van hogy ma néztem több YouTube videót és simán ment a kép a képben majd most akartam mutatni a gyereknek erre nem működik ez bug vagy future?

 6. Mert maga az app viszont még nem lett frissitve. Utolsó frissités 2020.04.30. Addig sajnos nem lesz még ők nem adják ki a legújabb verziót amiben már lesz.

 7. Elméletileg nem kéne szabad müködnie mert a youtube app még nem tudja ezt a funkciót.

 8. szorian says:

  esküszöm, hogy működött így ment egy videó a kosiba kb 30 percen keresztül majd meg akartam mutatni a gyereknek és utána már nem ment…

 9. A kocsiba? Lakókocsiban van Apple tv-d, vagy elbeszélünk egymás mellett? Iphone-on azt néztem, hogy lehet parancsot készíteni hozzá, de azt is csak böngészöből, appal nem müködik. Tv-n még nem tudok semilyen lehetöségröl.

 10. Szerintem valamit a Youtube kavarhatott be (blokkolja?), mert ha böngészőben nyitod meg a videót és teszed PIP-be akkor egy pillanatra odateszi, majd bezárja, mintha becrashelne az egész.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!