fbpx Skip to content

Az Apple megerősítette az Axios-nak, hogy felvásárolták a Drive.ai nevű céget és hogy az alkalmazottai közül több tucatot át is vettek, hogy az Apple-nél dolgozzanak tovább mérnöki és termékfejlesztési munkákon.

Érdemes figyelni, hogy az Apple milyen cégeket vásárol fel, hiszen ezek néha sejtetik azt, hogy milyen irányba fognak haladni. Elég csak arra gondolni, hogy a Shazam beépült Siribe, a LinX többkamerás rendszere került az iPhone 7 Plus hátlapjára, vagy hogy a PrimeSense technológiái tették lehetővé a Face ID-t. De vajon mire lesz jó a Drive.ai az Apple számára?

A Drive.ai-t az teszi különlegessé, hogy egy olyan rendszeren dolgoztak, ami már meglévő autókat képes átalakítani önjárókká. Ezzel olyan hírnevet szereztek maguknak, hogy már 2 éve is 200 millió dollárra becsülték a cég értékét. Korábban még a Lyft-tel is folytattak tárgyalásokat együttműködésről.

Lehet, hogy az Apple csak az Apple Maps-hez használt autókat szeretné sofőrmentesíteni, de az is elképzelhető, hogy mégsem került le a cégnél a saját autó ötlete az asztalról.

Egy biztos, a Drive.ai tehetséges elméi mostantól az Apple-nél dolgoznak valamin.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok