Megjelent az iOS 12.3.2 az iPhone 8 Plus-ra – Portré mód hibajavítása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közel két héttel az iOS 12.3.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.3.2-t az iPhone 8 Plus modellekre.

(PRODUCT)RED iPhone 8, 8 Plus

Az új kiadás elsősorban a Portré mód esetén javítja azt a hibát, amikor ilyen képek készítésekor hiányzott az adott fotóról a mélységélességi effekt.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.3.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.3.2 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához. Ez a frissítés:

 • Kijavít egy hibát, ami miatt a Kamera a portré fotókat mélységélességi effekt nélkül készítette el egyes iPhone 8 Plus készülékeken.

Ez a frissítés tehát kizárólag az iPhone 8 Plus modellekre jelent meg.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.3.2 buildje 16F250.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.3.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. DeTam says:

  Nekem Xr en is megjelent hogy van frissités. De ha belelépek akkor azt irja ki hogy up to date. Most akkor mikor fog eltünni a piros frissitést jelző pötty ?

 2. totopad says:

  Az a vicc, hogy pont a hétvégén lőttem pár portrét a 8 Plus-ommal, de ott semmi furát nem láttam, viszont, úgy 1,5 hónapja azt vetttem észre, hogy, ha magas, egyenes épületeket, tornyokat, fákat fotózok,-nem portrémódban-, akkor befele dőlnek, volt, hogy direkt próbáltam tesztelni, akkor nem tudtam előhozni, amikor meg spontán lőttem 1-2 képet, akkor megint megjelent.

 3. Agent_H says:

  “Objektív” függő, azért az idézőjel mert a telefonban lévő lencserendszert nem nevezném annak.
  Perspektívikus torzításnak hívják és az összes széleslátó (nagylátó) objektív esetén megvan, egyiknél kisebb, másiknál nagyobb mértékben.
  Kivételt képeznek ez alól a TS (tilt-shift) objektívek, amiknél a helyszínen lehet a dőlést korrigálni (tilt), vagy épp terepasztal hatást elérni (shift).
  Épület fotók éppen ezért TS objektívekkel készülnek, vagy utólag PS-ben ki kell húzni a széleket, bár ez nem túl professzionális megoldás, mert a torzulás úgy is valamennyire megmarad, nem lehet tökéletesen korrigálni.

 4. rgbx says:

  Négy dolog:

  1. Fényképezéskor mindig függőlegesen kell tartani a telefont (tehát a horizont legyen a kép közepén), különben minden a kép közepe felé fog dőlni - ezt végrehajtani egyszerűbb, ha magasabb helyről végezzük, pl. szemközti ház erkélye.
  2. Ilyenkor persze előfordulhat, hogy egy templom, vagy más magas tárgy teteje le lesz vágva
  3. Ha ez a helyzet, de nagyon szeretnénk az egész épületet a képen látni, akkor távolabb kell menni, vagy nagylátószög-konvertert használni, vagy mégis fölfelé fotózni, de aztán utólag képszerkesztőben korrigálni, ahogy Agent_H is írta.
  4. Vagy van még egy iPhone-ba beépített megoldás, a függőleges panoráma. Ehhez csak annyit kell csinálni, hogy a fényképező appban elgörgetni a PANO opcióig, aztán fekvő helyzetbe fordítani a kijelzőt, és ha lefelé mutat a fehér nyíl, akkor rábökni egyszer, hogy felfelé mutasson. Függőlegesen tartott helyzetből érdemes elkezdeni a fotózást (ld. 1-es pont), és fordítani a készüléket lassan felfelé. Az eredmény valószínűleg nem lesz túl tökéletes, mivel az összefűzés algoritmusa sem erre lett kitalálva, és a kép alja és teteje más perspektívába kerül, de ha épp semmi más sincs kéznél, akkor egy ilyen képet is el lehet lőni a helyszínen, nem kerül semmibe.

  Előfordulhat egyébként, hogy egy durvább (halszem) nagylátószögű konverterrel is utómunkázni kell a képeket, hogy kiegyenesítse az ember a kép széle felé egyre görbülő vonalakat. Érdemes mindent csak módjával, mert sajnos az utómunkázással mindig romlik a képélesség (ezt mostanában már a drágább képszerkesztő programok gépi tanulással próbálják valamennyire ellensúlyozni).

 5. sziasztok!

  épp ma lettem tulaja egy XS-nek. a gondom az, hogy ugye a 8 plus-omon 12.3.2 van, az xs-sen pedig 3.1. itunes azt irja, nem tudja sajnos visszatenni biztonsagi mentesbol, mert az xs-sen nem a legfrissebb szoftver van telepitve. wtf

 6. Hát ez eddig is így volt, ha régebbi szoftver van rajta, akkor először frissíteni kell.

 7. Csak ugye a gond itt az, hogy 12.3.2-es iOS csak a 8±ra jött egyedül ki.

 8. Esetleg próbáld meg a 12.4 public bétát.

 9. jaaa, na ez gaz :man_facepalming:t2::cry:

 10. Ez a bétának ötlet jól hangzik, de hátha lesz valami más :joy:

 11. A másik lehetőséged, hogy megvárod a hivatalos 12.4-et. Sajnos ahogy azt már korábban is leírta @SzifonAdmin, egy újabb verzióval készített mentést nem tudsz visszarakni egy korábbi verzióra, viszont a te esetedben sajnos nincs újabb iOS verzió a készülékekre, kivéve a 8±ra.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!