fbpx Skip to content

Bő egy hónappal az iOS 12.1.2 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.1.3-at.

Az új kiadás több hibát is javít, ezek között van CarPlay-t és HomePodot is érintő, illetve iPad Pro-val kapcsolatos is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.1.3 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.1.3 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához vagy iPadjéhez. A frissítés tartalma:

  • Kijavít egy olyan problémát az Üzenetekben, amely hatással lehet a fotók Részletek nézetben való görgetésére
  • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a Megosztási lapról küldött fotókon csíkok jelennek meg
  • Kijavít egy problémát, amely a hang torzulását okozhatja külső hangeszközök iPad Prón (2018) való használatakor
  • Megold egy problémát, amely miatt néhány CarPlay-rendszer kapcsolata megszakadhat az iPhone XR-rel, iPhone XS-sel és iPhone XS Maxszal

Ez a kiadás a HomePod számára is tartalmaz hibajavításokat. A frissítés tartalma:

  • Kijavít egy olyan problémát, amely miatt a HomePod újraindulhat
  • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a Siri nem figyel az Ön hangjára

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.1.3 buildje 16D39.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.1.3 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Public Beta még nem mutatja. 16D5039a a PB build száma.

  2. Üdv. Egy érdekes dolgot tapasztaltam XS 64GB IOS 12.1.2. rendszerű készülékemmel. VW Passat 2015-ös modellhez Bluetooth kapcsolattal csatlakoztatva hívás közben, úgy 1 perc után nem hall a másik fél, miközben én mindent értek amit mondanak. Hívás lerak, újrahívás után már az elejétől nem hall a másik fél. Ugyanezt SE 16 GB IOS 12.1.2 rendszerű készülékemmel nem tapasztalom. Hasonlót tapasztalat már valaki? A frissítésben bízom, hogy megoldja.

  3. Avatar for Criton Criton says:

    Csupa olyan hibajavítás amit eddig én nem is tapasztaltam. iPhone XS 256GB

  4. Iphone 6s plus meg csak lassul lassul lassul, elfogy a ram… kezdem unni. Vissza sirom iOS10.0-t az egy alom volt :cry:

    Iphone 8 ban is 2GB van nem? Szoval nem ertem… lehet nullara kene takaritanom(mi ez android :laughing:)?

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    könnyen lehet, hogy nem a RAM fogy el, hanem az akkumulátor állapota a nem megfelelő.

  6. 82%-os es -10fokban se kapcsol csak ugy ki, nincs vele gondom de gyanitom hogy meg mindig “lassitjak” az aksi toltottseg alapjan, 10% alatt erezhetoen vissza vesz az erejebol.

  7. A 8 Plus-om meg, mintha egy lehelettel még gyorsabb lenne.

  8. Avatar for Put2 Put2 says:

    iOS 10.2 vagyok még… Várom a csodát… hátha lesz jailbreak… :slight_smile: De ez már csak álom marad… Valaki visszasírja 12-ről 10-re a rendszerét? i7 a teló… Vagy ne várjak tovább? :upside_down_face::point_up::nerd_face::nerd_face:

  9. Vajon az Xs Max wifi problémáit is orvosolták? Gyenge a jel, eldobálja.
    Ugyanezzel a routerrel ipad, 6splus, mac, ipod touch tökéletes.
    -Hálózat visszaállítása már volt…

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem iOS 10-es jailbreakre vár, hanem iOS 12-esre.

  11. Avatar for Put2 Put2 says:

    Stei: köszi, Megnéztem… semmi sem történt… majd megnézem tüzetesebben! :slight_smile:

    Jadeye: Mind1 hogy iOS 10-es vagy iOS 12-es csak jailbreak legyen :slight_smile:

  12. Én a 81%-os aksit kicseréltettem. Nem lassú volt a telefon, hanem teljesen összezavarodott a töltöttség kijelzése. De sose volt lassú. Szintén 6S.

  13. Avatar for mrisz mrisz says:

    Sziasztok ! Remelem gyorsan jon a kovetkezo mert ez egy sz@r ! Frissites ota nem tunik el a piros 1 es a beallitasok applikaciorol ! Hiaba inditottam ujra es ujra .

  14. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Egyedi probléma lesz Beállításokon belül hova jelzi az értesítést?

  15. Off: Megjelent a macOS Mojave 10.14.3 (is)!

  16. nekem sincs ilyen gondom, esetleg nem az icloud-on van, hogy elfogyott a tárhelyed és bővíccsé?

  17. Avatar for mrisz mrisz says:

    Sehova ! Ott mar nem jelez semmit csak amikor vissza lepek mindig ott van kint a piros 1 es roppant mod zavar ( iPhone X )

  18. A carplay probléma asszonynál az xsmax-on elöfordult, mondjuk egy 1000km-es úton, 10óra alatt 2szer szakadt meg a kapcsolat.

  19. Sajnos az én SE32-met elállította az új iOS. Probléma, hogy a szoftverfrissítések egyes funkciókat átállíthatnak. Hmmmm.

  20. Ezt pontosíts kérlek.

  21. Avatar for DeTam DeTam says:

    Nekem is ottmaradt a piros1 jel a beállitások appon frissités után. Belül sehol sem jelez semmit, újrainditás sem változtat semmin. i7 32gb

  22. 5S merül mint a nyeletlen balta!
    Bárcsak vissza lehetne tenni a 12.0.1-et, az volt a legjobb!
    K…a Apple nem megy a bolt, és rögtön leb…k az iOS-t, hogy többen vegyenek újabb telefont.
    Szarjanak sünt!

  23. Avatar for blake blake says:

    Nekem egy 2018-as Kia Ceedben is eldobalta a kapcsolatot a CarPlay teljesen hektikusan. Sajnos nem tudom kiprobalni, hogy ez megoldodott-e mert azota nincs meg a verda (ceges volt).
    Ellenben most olvastam a Forbes-on, hogy a 12.1.3-at is valoszinuleg sikerult elbaszcsiznia az Applenek. Valakinek csak a mobiladat megy el, valakinek a terero megy el idonkent es a wifi is. Szoval csatlakoznek az elottem szolohoz, bar megerdemlem mert en voltam olyan balfasz, hogy 400 ezerert vettem telefont. Szarjanak sunt, ha mar a javitasok is bugosak. Mi a rakot csinalnak ott Cupertinoban?

  24. Avatar for cube67 cube67 says:

    Sziasztok, valaki tud segíteni a frissítés óta iPad 2018-n nem jönnek a szöveges üzenetek, mytelenor fiókba ennek hiányában nem lehet belépni. ( wifi-el sem saját 4G-n sem, amihez a szolgáltató szerint üzenet sem kéne ) Telenor szerint ők látják hogy kimennek nálunk 2 készülékkel is ugyan ez a hiba. Egyik hivatalos a másik beta frissítést kapott, semmin nem állítottunk át.
    Előre is Köszi

  25. Avatar for Czo Czo says:

    Az iPad nem tud sem SMS-t fogadni sem kuldeni, igy ha tenyleg SMS-t kapsz a szolgaltatotol, akkor azt nem fogod latni.

  26. Avatar for cube67 cube67 says:

    Félreértettél , iCloud fiókban minden eszközöm összekapcsolódik . Az iPad egy otthon internetes SIM kártyát kapott. Amikor evvel a számmal megpróbáltam belépni eddig a MyTelenorba , a kapcsolt üzenet jött a telefonomra amit ha beírtam be is léphettem. Most bármi ilyen jellegű kódos rendszerről nem jön semmi , sem nekem sem a gyerek készülékekre ! … és eddig ez működött . Illetve sima 4G-n be is jelentkezett a MyTelenor alapból, most meg kéri az üzenetben kapott kódot ami meg nincs.

  27. Avatar for Czo Czo says:

    Tehat nem az a baj, hogy a SIM kartyara kapott uzenetek nem lathatoak, hanem az a problema, hogy van tobb eszkozod, be van a kapcsolva a beallitasok/uzenetekben az uzenetek tovabbitasa mas eszkozokre es megsem erkeznek meg mas eszkozokre az uzenetek.

    Nekem van egy “elromlott” appleid-m amivel pont ez tortenik. A supporttal nem tudtuk megoldani, igy csinaltam masikat.

    Elso korben en azzal probalkoznek, hogy kikapcsolnam az uzenetek tovabbitasat (esetleg ilyenkor lehet rebootolni az adott eszkozt, hogy minden gyorsitotar kiuruljon), majd visszakapcsolnam (nekem az ellenorzo kod sem erkezett meg a tobbi eszkozre a hibas Apple ID-t hasznalva), hatha ez megoldja. Ha ez nem oldja meg, akkor iCloud logout/login, vegul ha ez sem, akkor megneznem, hogy masik Apple ID-vel megoldodik-e. Ha masik Apple ID-vel megy, akkor ki lehet probalni azt is, hogy azt az ID-t, amivel nem megy, azzal kijelentkezel mindenhonnan, majd 1 vagy 3 honap mulva jelentkezel be ujra. (azert 1 vagy 3, mert mindenfele titkositasos tanusitvanyt hasznal az iCloud a kommunikacio soran es ezek vagy 30 napig vagy 3 honapig ervenyesek, azzal, pedig, hogy nem hasznalod es ki vagy jelentkezve, a mostani kulcsok lejarnak es lejarat utan meg szokott javulni a dolog). Ha nem akasz varni, akkor egyszeruen elkezdessz erre masik Apple ID-t hasznalni. (a meglevo Apple ID emailcime modosithato, igy ezentul ezt a storeban fogod hasznalni, az uj amit keszitesz pedig lehet ugyonazon az emailcimen mint a regi volt).

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Criton Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for eclips21 Avatar for postmaster Avatar for Catman18 Avatar for Szifon Avatar for mrisz Avatar for DeTam Avatar for twingo16v Avatar for blake Avatar for cube67 Avatar for belajambrik Avatar for suckall88 Avatar for stei Avatar for saabi_hu Avatar for totopad Avatar for Put2 Avatar for Hacsi Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Public Beta még nem mutatja. 16D5039a a PB build száma.

  2. Üdv. Egy érdekes dolgot tapasztaltam XS 64GB IOS 12.1.2. rendszerű készülékemmel. VW Passat 2015-ös modellhez Bluetooth kapcsolattal csatlakoztatva hívás közben, úgy 1 perc után nem hall a másik fél, miközben én mindent értek amit mondanak. Hívás lerak, újrahívás után már az elejétől nem hall a másik fél. Ugyanezt SE 16 GB IOS 12.1.2 rendszerű készülékemmel nem tapasztalom. Hasonlót tapasztalat már valaki? A frissítésben bízom, hogy megoldja.

  3. Avatar for Criton Criton says:

    Csupa olyan hibajavítás amit eddig én nem is tapasztaltam. iPhone XS 256GB

  4. Iphone 6s plus meg csak lassul lassul lassul, elfogy a ram… kezdem unni. Vissza sirom iOS10.0-t az egy alom volt :cry:

    Iphone 8 ban is 2GB van nem? Szoval nem ertem… lehet nullara kene takaritanom(mi ez android :laughing:)?

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    könnyen lehet, hogy nem a RAM fogy el, hanem az akkumulátor állapota a nem megfelelő.

  6. 82%-os es -10fokban se kapcsol csak ugy ki, nincs vele gondom de gyanitom hogy meg mindig “lassitjak” az aksi toltottseg alapjan, 10% alatt erezhetoen vissza vesz az erejebol.

  7. A 8 Plus-om meg, mintha egy lehelettel még gyorsabb lenne.

  8. Avatar for Put2 Put2 says:

    iOS 10.2 vagyok még… Várom a csodát… hátha lesz jailbreak… :slight_smile: De ez már csak álom marad… Valaki visszasírja 12-ről 10-re a rendszerét? i7 a teló… Vagy ne várjak tovább? :upside_down_face::point_up::nerd_face::nerd_face:

  9. Vajon az Xs Max wifi problémáit is orvosolták? Gyenge a jel, eldobálja.
    Ugyanezzel a routerrel ipad, 6splus, mac, ipod touch tökéletes.
    -Hálózat visszaállítása már volt…

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem iOS 10-es jailbreakre vár, hanem iOS 12-esre.

  11. Avatar for Put2 Put2 says:

    Stei: köszi, Megnéztem… semmi sem történt… majd megnézem tüzetesebben! :slight_smile:

    Jadeye: Mind1 hogy iOS 10-es vagy iOS 12-es csak jailbreak legyen :slight_smile:

  12. Én a 81%-os aksit kicseréltettem. Nem lassú volt a telefon, hanem teljesen összezavarodott a töltöttség kijelzése. De sose volt lassú. Szintén 6S.

  13. Avatar for mrisz mrisz says:

    Sziasztok ! Remelem gyorsan jon a kovetkezo mert ez egy sz@r ! Frissites ota nem tunik el a piros 1 es a beallitasok applikaciorol ! Hiaba inditottam ujra es ujra .

  14. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Egyedi probléma lesz Beállításokon belül hova jelzi az értesítést?

  15. Off: Megjelent a macOS Mojave 10.14.3 (is)!

  16. nekem sincs ilyen gondom, esetleg nem az icloud-on van, hogy elfogyott a tárhelyed és bővíccsé?

  17. Avatar for mrisz mrisz says:

    Sehova ! Ott mar nem jelez semmit csak amikor vissza lepek mindig ott van kint a piros 1 es roppant mod zavar ( iPhone X )

  18. A carplay probléma asszonynál az xsmax-on elöfordult, mondjuk egy 1000km-es úton, 10óra alatt 2szer szakadt meg a kapcsolat.

  19. Sajnos az én SE32-met elállította az új iOS. Probléma, hogy a szoftverfrissítések egyes funkciókat átállíthatnak. Hmmmm.

  20. Ezt pontosíts kérlek.

  21. Avatar for DeTam DeTam says:

    Nekem is ottmaradt a piros1 jel a beállitások appon frissités után. Belül sehol sem jelez semmit, újrainditás sem változtat semmin. i7 32gb

  22. 5S merül mint a nyeletlen balta!
    Bárcsak vissza lehetne tenni a 12.0.1-et, az volt a legjobb!
    K…a Apple nem megy a bolt, és rögtön leb…k az iOS-t, hogy többen vegyenek újabb telefont.
    Szarjanak sünt!

  23. Avatar for blake blake says:

    Nekem egy 2018-as Kia Ceedben is eldobalta a kapcsolatot a CarPlay teljesen hektikusan. Sajnos nem tudom kiprobalni, hogy ez megoldodott-e mert azota nincs meg a verda (ceges volt).
    Ellenben most olvastam a Forbes-on, hogy a 12.1.3-at is valoszinuleg sikerult elbaszcsiznia az Applenek. Valakinek csak a mobiladat megy el, valakinek a terero megy el idonkent es a wifi is. Szoval csatlakoznek az elottem szolohoz, bar megerdemlem mert en voltam olyan balfasz, hogy 400 ezerert vettem telefont. Szarjanak sunt, ha mar a javitasok is bugosak. Mi a rakot csinalnak ott Cupertinoban?

  24. Avatar for cube67 cube67 says:

    Sziasztok, valaki tud segíteni a frissítés óta iPad 2018-n nem jönnek a szöveges üzenetek, mytelenor fiókba ennek hiányában nem lehet belépni. ( wifi-el sem saját 4G-n sem, amihez a szolgáltató szerint üzenet sem kéne ) Telenor szerint ők látják hogy kimennek nálunk 2 készülékkel is ugyan ez a hiba. Egyik hivatalos a másik beta frissítést kapott, semmin nem állítottunk át.
    Előre is Köszi

  25. Avatar for Czo Czo says:

    Az iPad nem tud sem SMS-t fogadni sem kuldeni, igy ha tenyleg SMS-t kapsz a szolgaltatotol, akkor azt nem fogod latni.

  26. Avatar for cube67 cube67 says:

    Félreértettél , iCloud fiókban minden eszközöm összekapcsolódik . Az iPad egy otthon internetes SIM kártyát kapott. Amikor evvel a számmal megpróbáltam belépni eddig a MyTelenorba , a kapcsolt üzenet jött a telefonomra amit ha beírtam be is léphettem. Most bármi ilyen jellegű kódos rendszerről nem jön semmi , sem nekem sem a gyerek készülékekre ! … és eddig ez működött . Illetve sima 4G-n be is jelentkezett a MyTelenor alapból, most meg kéri az üzenetben kapott kódot ami meg nincs.

  27. Avatar for Czo Czo says:

    Tehat nem az a baj, hogy a SIM kartyara kapott uzenetek nem lathatoak, hanem az a problema, hogy van tobb eszkozod, be van a kapcsolva a beallitasok/uzenetekben az uzenetek tovabbitasa mas eszkozokre es megsem erkeznek meg mas eszkozokre az uzenetek.

    Nekem van egy “elromlott” appleid-m amivel pont ez tortenik. A supporttal nem tudtuk megoldani, igy csinaltam masikat.

    Elso korben en azzal probalkoznek, hogy kikapcsolnam az uzenetek tovabbitasat (esetleg ilyenkor lehet rebootolni az adott eszkozt, hogy minden gyorsitotar kiuruljon), majd visszakapcsolnam (nekem az ellenorzo kod sem erkezett meg a tobbi eszkozre a hibas Apple ID-t hasznalva), hatha ez megoldja. Ha ez nem oldja meg, akkor iCloud logout/login, vegul ha ez sem, akkor megneznem, hogy masik Apple ID-vel megoldodik-e. Ha masik Apple ID-vel megy, akkor ki lehet probalni azt is, hogy azt az ID-t, amivel nem megy, azzal kijelentkezel mindenhonnan, majd 1 vagy 3 honap mulva jelentkezel be ujra. (azert 1 vagy 3, mert mindenfele titkositasos tanusitvanyt hasznal az iCloud a kommunikacio soran es ezek vagy 30 napig vagy 3 honapig ervenyesek, azzal, pedig, hogy nem hasznalod es ki vagy jelentkezve, a mostani kulcsok lejarnak es lejarat utan meg szokott javulni a dolog). Ha nem akasz varni, akkor egyszeruen elkezdessz erre masik Apple ID-t hasznalni. (a meglevo Apple ID emailcime modosithato, igy ezentul ezt a storeban fogod hasznalni, az uj amit keszitesz pedig lehet ugyonazon az emailcimen mint a regi volt).

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Criton Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for eclips21 Avatar for postmaster Avatar for Catman18 Avatar for Szifon Avatar for mrisz Avatar for DeTam Avatar for twingo16v Avatar for blake Avatar for cube67 Avatar for belajambrik Avatar for suckall88 Avatar for stei Avatar for saabi_hu Avatar for totopad Avatar for Put2 Avatar for Hacsi Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin