fbpx Skip to content

Nem egészen két héttel az iOS 12.1.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.1.2-t.

Az új kiadás elsősorban egy eSIM-aktiválással kapcsolatos hibát javít az iPhone XR-en, iPhone XS-en és iPhone XS Maxen. Ez a frissítés csak az iPhone-okra jelent meg, az iPadekre nem!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.1.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.1.2 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához. A frissítés tartalma:

 • Kijavít egy eSIM-aktiválással kapcsolatos hibát az iPhone XR-en, iPhone XS-en és iPhone XS Maxen
 • Megold egy problémát, amely hatással lehet a mobilhálózati kapcsolatra Törökországban az iPhone XR-en, iPhone XS-en és iPhone XS Maxen

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.1.2 buildje 16C101. Itt érdemes megjegyezni, hogy az iOS 12.1.2 bétájának buildje 16D-vel kezdődik, a most megjelent változat viszont csak 16C-s. Így a valódi 12.1.2-ből majd valójában 12.1.3 lesz, ez pedig most csak egy sürgős hibajavítás.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.1.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Sziasztok!

  Kb. iOS12.1.1. megjelenése óta a bekapcsológombot sokkal hosszabban (mondjuk 4mp) nyomva kell tartanom, hogy a készülék (iPhoneX) bekapcsoljon. Korábban akár már egy nagyon rövid nyomás is elég volt, és már meg is jelent az Apple logó.
  Más is tapasztalt esetleg már ilyet?
  (Még nem tudom eldönteni, hogy feature vagy bug? :D)

 2. Szerintem feature. Nekem is ezt csinalja. (Mondjuk majus ota miota megvan a telefonom csak most kapcsoltam ki hogy kiprobaljam miattad.)

  Gondolom a veletlen bekapcsolasok miatt tettek bele.

 3. Sziasztok!

  Nálunk azóta problémák vannak a 4G-vel mióta vettünk a cégnek egy XS-t és egy XSMax-t. Az első készülékek voltak itt az országban, de különböző helyen lettek véve (Bp., Pécs) és mégis ugyan az a jelenség mind kettőnél: látszólag van 4G kapcsolat (ki van írva a felirat és IP címet is kapunk, viszont nincs internet kapcsolat).
  Teló kikapcs., vagy repülő mód ki-be oldja csak meg a dolgot. Próbálkoztunk már a Telenornál és az Apple-nél is, egymásra mutogatnak. A SIM kártyák nem öregek. Régebbi készülékeknél semmi probléma nem volt (X, 8), nagyon bánom már a váltást… más nem tapasztalt hasonlót? Eddig egy frissítés sem segített, hátha ez… az ESIM hiányát már nem is említem, nem tudom a Telenor mikor akar már lépni ezügyben.

 4. A Telenor szerintem kb 2050-ben fogja bevezetni az eSIM-et. Nem értem miért akkora fájdalom nekik, főleg, hogy egyébként van már ország (Norvégia) ahol kínálnak eSIM-et.

 5. Feltettem 5S-re. Azóta ha bejövök kintről, használnám kikapcsol magamtól és alacsony töltöttséget ír… Ilyet tavaly a -15 fokban sem csinált! :)))

 6. Akkumulátor probléma. Cseréltesd ki… Egy év pedig rengeteg idő egy akksi életében.

 7. Nem kell! :slight_smile: Visszaállítottam a iOS 12.1.1-et, azóta nem csinálja.
  Ennél a telefonnal nem sok. Munkásphone! Egy hétig simán bírja az aksija, olyat keveset van nyomkodva. Max időt, sms-t nézni, néha hívnak felvenni.

 8. Sziasztok!
  Nem rég frissítettem a kis SE-T, és arra lettem figyelmes hogy egy éjszaka alatt ha rajta hagyom a WiFi-t lemegy 15-25% is . Tudnátok segíteni hogy mitől lehet ?
  12.1-el nem csinált ilyet.
  A telefon aksija novemberben lett cserélve

 9. Ez lehetséges, hogy csak néhány napig csinálja, mondjuk az első mentésig a felhőbe stb… :slight_smile:

 10. Az is lehet hogy valami alkalmazás beakadt nála

 11. Nyilván egy multitasking kilövést és újraindítást megér.

 12. Azt nem értem, régebbi iPhonenokra minek adták ki, ha ezekben nincs eSim? Itt riasztgat az 5S-em, hogy frissítsem, hát nem fogom, semmi értelme.

 13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  azért adták ki, mert nem csak a felsorolt hibákat javítja, hanem több olyan dolgot is, amit külön nem emelt ki az Apple.

 14. Avatar for afecto afecto says:

  Említenél néhányat ,ami releváns egy 5s-nél?

 15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az Apple nem közölt ennél többet. nyilván azért adták ki a nem eSIM-es készülékekre is, mert olyan dolgokat is módosítottak/javítottak, ami más készüléken is jelen van, hiszen másképp értelmetlen lenne.

 16. Ha megnézzük, hogy melyik iOS-t írja alá az Apple, ott kétféle 12.1.2 változat van: a 16C101 és a 16C104. Lehet arról tudni valamit, mi a különbség?

 17. Üdv. Van bármiféle Jailbreak lehetőség az iOS ezen verziójára??

 18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  jelenleg nincs.

 19. Ezt néztem én is de még nem jöttem rá. + nálam az SE-n 12.1.2 (16C101) van és valamiért az iTunes kiadja a 12.1.2-es frissítést, hogy elérhető. OTA-n nem, csak az iTunes. Kissé megbolondult vagy nem tudom mivan vele.

 20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem bolondult meg semmi, kiadtak egy újabb buildet is a 12.1.2-ből.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for afecto Avatar for Szifon Avatar for farrvince Avatar for DJ_Q-Cee Avatar for Joejoe51 Avatar for wexxtor360 Avatar for spannung Avatar for scania460 Avatar for scarabeus Avatar for mtomi95 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin