Gyorsabb és pontosabb pulzusmérésre képes az Apple Watch Series 4

Ugyan az EKG funkció sajnos nem érhető el még hazánkban, és egyelőre arról sincs információ, hogy ez mikor fog bekövetkezni, addig azonban használhatjuk a készülék új hardverét.

Gyorsabb és pontosabb pulzus mérés

Az Apple Watch egyik legfontosabb funkciója a pulzusmérés. A Series 4-ben ezt is továbbfejlesztette a cég, mind hardver, mind szoftver szinten. Elektródák kerültek az óra hátuljára és a digitális korona gombra, amellyel ezentúl pontosabb pulzusmérést végezhetünk.

Ugyan az EKG funkció nem érhető el nálunk, de a a Pulzusszám alkalmazás képes kihasználni az elektródákat hazánkban is, ami pontosabb és gyorsabb pulzusmérést eredményez.

Az Apple Watch Series 4 esetén a Digital Crownban és az Apple Watch hátoldalán beépített elektródák vannak, amelyek mérni tudják az elektromos jeleket a szívében a Pulzusszám, illetve az EKG alkalmazás használatakor. Ha a Digital Crownra helyezi az ujját, zárt áramkört hoz létre a szíve és a két karja között, és rögzíti a mellkasán észlelhető elektromos impulzusokat.

Ha meg szeretné mérni a pulzusát a szívelektródákkal, nyissa meg a Pulzusszám alkalmazást, és helyezze az ujját a Digital Crownra. Gyorsabb és pontosabb lesz a mérés – nem 5 másodpercenként, hanem minden másodpercben sor kerül mérésre. Az „EKG” felirat lesz látható a Tevékenység a pulzusszám mérésekor lapon, amikor a rögzített pulzusszámokat megtekinti az Egészség alkalmazásban. Apple.hu

EKG mérés a Pulzusszám alkalmazásban

Természetesen sajnos továbbra sem kapunk EKG görbét, de mindenesetre jó tudni, hogy legalább a hardvert használhatjuk pontosabb pulzus mérésre, ha szükségünk lenne rá. Az EKG-ról és az Apple Watch Series 4-ről a következő cikkeket érdemes elolvasni:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. vajon az EU(/HUN) engedélyeztetés folyamatban…?! :open_mouth:

 2. hzoli says:

  Elindítottam a pulzusmérés appot az órán, rátettem az ujjam a koronára. Mégis öt másodpercenként jelenik meg a pulzusszám. Akkor nekem mégsem a koronáról méri? Mit csinálok rosszul?

 3. @hzoli gondolom Series 4 órád van nem? Azzal át kellene váltania az 1 másodpercesre!

 4. hzoli says:

  Igen, közben meglett a hiba. Frissítettem az órát, és most már nálam is így működik.
  Köszönöm!

 5. Sziasztok!
  Én most az év elején felhívtam az Apple-t, és rákérdeztem az EKG mérésre. Nem tudják megmondani, hogy mikortól lesz. Elvileg a magyarországi engedélyeztetéssel foglalkoznak. Azt nem értem, hogy ha az én felelősségemmel használnám, akkor miért nem használhatom. Majd eldönteném én, hogy az eredményt elfogadom-e.

 6. Jadeye says:

  mert az egészségügyi eszközökre teljesen más szabályozás vonatkozik, mint bármi másra, és ez baromi szigorú, nem igazán foglalkoznak azzal, hogy te mit használnál a saját felelősségedre.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!