Gyorsabb és pontosabb pulzusmérésre képes az Apple Watch Series 4

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan az EKG funkció sajnos nem érhető el még hazánkban, és egyelőre arról sincs információ, hogy ez mikor fog bekövetkezni, addig azonban használhatjuk a készülék új hardverét.

Gyorsabb és pontosabb pulzus mérés

Az Apple Watch egyik legfontosabb funkciója a pulzusmérés. A Series 4-ben ezt is továbbfejlesztette a cég, mind hardver, mind szoftver szinten. Elektródák kerültek az óra hátuljára és a digitális korona gombra, amellyel ezentúl pontosabb pulzusmérést végezhetünk.

Ugyan az EKG funkció nem érhető el nálunk, de a a Pulzusszám alkalmazás képes kihasználni az elektródákat hazánkban is, ami pontosabb és gyorsabb pulzusmérést eredményez.

Az Apple Watch Series 4 esetén a Digital Crownban és az Apple Watch hátoldalán beépített elektródák vannak, amelyek mérni tudják az elektromos jeleket a szívében a Pulzusszám, illetve az EKG alkalmazás használatakor. Ha a Digital Crownra helyezi az ujját, zárt áramkört hoz létre a szíve és a két karja között, és rögzíti a mellkasán észlelhető elektromos impulzusokat.

Ha meg szeretné mérni a pulzusát a szívelektródákkal, nyissa meg a Pulzusszám alkalmazást, és helyezze az ujját a Digital Crownra. Gyorsabb és pontosabb lesz a mérés – nem 5 másodpercenként, hanem minden másodpercben sor kerül mérésre. Az „EKG” felirat lesz látható a Tevékenység a pulzusszám mérésekor lapon, amikor a rögzített pulzusszámokat megtekinti az Egészség alkalmazásban. Apple.hu

EKG mérés a Pulzusszám alkalmazásban

Természetesen sajnos továbbra sem kapunk EKG görbét, de mindenesetre jó tudni, hogy legalább a hardvert használhatjuk pontosabb pulzus mérésre, ha szükségünk lenne rá. Az EKG-ról és az Apple Watch Series 4-ről a következő cikkeket érdemes elolvasni:

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. vajon az EU(/HUN) engedélyeztetés folyamatban…?! :open_mouth:

 2. hzoli says:

  Elindítottam a pulzusmérés appot az órán, rátettem az ujjam a koronára. Mégis öt másodpercenként jelenik meg a pulzusszám. Akkor nekem mégsem a koronáról méri? Mit csinálok rosszul?

 3. @hzoli gondolom Series 4 órád van nem? Azzal át kellene váltania az 1 másodpercesre!

 4. hzoli says:

  Igen, közben meglett a hiba. Frissítettem az órát, és most már nálam is így működik.
  Köszönöm!

 5. Sziasztok!
  Én most az év elején felhívtam az Apple-t, és rákérdeztem az EKG mérésre. Nem tudják megmondani, hogy mikortól lesz. Elvileg a magyarországi engedélyeztetéssel foglalkoznak. Azt nem értem, hogy ha az én felelősségemmel használnám, akkor miért nem használhatom. Majd eldönteném én, hogy az eredményt elfogadom-e.

 6. Jadeye says:

  mert az egészségügyi eszközökre teljesen más szabályozás vonatkozik, mint bármi másra, és ez baromi szigorú, nem igazán foglalkoznak azzal, hogy te mit használnál a saját felelősségedre.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!