fbpx Skip to content

Bő négy héttel a watchOS 5.1 hibája miatt kényszerűségből kiadott watchOS 5.1.1 megjelenése után az Apple elérhetővé tette a watchOS 5.1.2-es frissítést.

Az új verzió elsősorban a Series 4-et használók számára érdekes az amerikai felhasználóknak elérhető EKG miatt, de ezek mellett természetesen más apróságokat és hibajavításokat is tartalmaz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Telepítés.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz:

 • Új EKG alkalmazás az Apple Watch Series 4 eszközön (csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Államok területein)
  • Lehetővé teszi, hogy egy egyelektródás EKG-hoz hasonló EKG-t készítsen;
  • Jelezheti, hogy az Ön szívritmusa pitvarfibrilláció jeleit mutatja-e, amely a szabálytalan szívritmus egyik súlyos formája, vagy szinuszritmus jeleit mutatja, ami azt jelenti, hogy a szíve normál ütemben ver;
  • Elmenti az EKG-hullámformát, a besorolást és az esetlegesen jelzett tüneteket egy PDF-be az iPhone-on lévő Egészség alkalmazásban, amelyet megoszthat az orvosával.
 • Lehetővé teszi, hogy értesítést kérjen arról, ha pitvarfibrillációra jellemző szabálytalan szívritmus észlelhető (csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Államok területein).
 • Közvetlen hozzáférést biztosít a támogatott mozijegyekhez, kuponokhoz és pontgyűjtő kártyákhoz a Walletban, ha egy érintésnélküli olvasó közelébe helyezi.
 • Értesítéseket és gratuláló animációkat kap, ha eléri a napi maximális pontszámot egy adott nap során a Tevékenység alkalmazásban lévő versenyeken.
 • Új infógrafikai komplikációkat használhat a Mail, a Térképek, az Üzenetek, a Barátok keresése, az Otthon, a News, a Telefon és a Remote alkalmazáshoz.
 • A Vezérlőközpontból kezelheti az elérhetőségét az Adóvevő esetében.

A Series 4 esetén több újdonság is megtalálható. Ezek egyike, hogy hét új komplikáció is kiválasztható már az Infógrafikon és Moduláris Infógrafikon számlapok esetén.

Végre külön kapcsolót kapott az óra vezérlőközpontjában az Adóvevő, így az elérhetőségi állapotunk átkapcsolásához már nem kell külön elindítani az Adóvevő appot:

EKG funkció a Series 4 esetén

A legfontosabb azonban talán mégis az EKG funkció megjelenése. Ez azonban jelenleg csak az USA esetén érhető el hivatalosan!

Az Apple Watch Series 4 és az EKG kapcsolatáról hamarosan bővebben is írunk – úgy tűnik ugyanis, hogy a korábbi hírekkel ellentétben hiába állítjuk át az óra régióját az Egyesült Államokra, nem jelenik meg az EKG app! Ez arra utalhat, hogy a regionális beállítások helyett az Apple mondjuk az óra sorozatszámát veszi alapul, így elképzelhető, hogy csak az eredetileg az amerikai piacra szánt modelleken fog ez egyelőre menni, nem lehet trükközni vele, ami sajnálatos. (Más szempontból azonban a kicsit is aggódós felhasználók számára ez a sok egészségügyi érzékelő csak további aggodalmakat szülhet az eszközök által mért, és szakember helyett laikusok és az internet által “elemzett” adatokból kifolyóan.)

A szabálytalan szívritmussal kapcsolatos értesítések beállításának lehetősége viszont megjelenik megfelelő regionális beállításokkal – ám természetesen az Apple volt annyira “kedves”, hogy ennek használatát meg az aktuális helyzetünkhöz kötötte, tehát ha a GPS szerint nem vagyunk amerikai felségterületen, akkor ez a funkció sem érhető el számunkra.

Ezekről bővebben: Gyakori kérdések: EKG az Apple Watch Series 4-ben

Telepítés

A hivatalos verzió buildje 16S46. A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 5-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 5 címke alatt

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!