fbpx Skip to content

Öt héttel a watchOS 5.0.1 megjelenése után az Apple kiadta a watchOS 5.1-es frissítést – ám ezt telepítési hibák miatt egyelőre visszavonták!

Az új verzió már automatikusan értesíti a vészhelyzeti kontaktjainkat, ha elesünk Series 4-es órát viselve, és nem mozdulunk egy percen belül, illetve javít több hibát az Adóvevő funkció és a Tevékenységek kapcsán.

Figyelem! Az Apple egyelőre visszavonta a watchOS 5.1-et, mert több esetben is előfordult, hogy a frissítés nem települt megfelelően, és így az érintett órák csak az alma logót mutatják, de nem tölt be rajtuk a rendszer! Ha nálunk is ez a helyzet, akkor vigyük be az órát egy hivatalos szervizpartnerhez!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Telepítés.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz:

  • Az Apple Watch Series 4 automatikusan kapcsolatba lép a segélyszolgálatokkal, ha Ön egy súlyos esést követően egy percig nem mozdul meg. A Watch most már egy üzenetet is lejátszik a segélykérést fogadónak, amelyben értesíti, hogy az Apple Watch súlyos esést észlelt, és megosztja az Ön koordinátáit, ha azok rendelkezésre állnak.
  • Kijavít egy olyan problémát, amely néhány felhasználónál az Adóvevő alkalmazás hiányos telepítését okozhatta
  • Megold egy olyan problémát, amely néhány felhasználónál megakadályozta, hogy az Adóvevőn meghívásokat küldjenek és fogadjanak
  • Kijavít egy olyan problémát, amely miatt néhány előzőleg megszerzett Tevékenység-díj nem jelent meg a Tevékenység alkalmazás Díjak lapján néhány felhasználónál.

Telepítés

Az új változat verziószáma 16R591. A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

Figyelem! Az Apple egyelőre visszavonta a watchOS 5.1-et, mert több esetben is előfordult, hogy a frissítés nem települt megfelelően, és így az érintett órák csak az alma logót mutatják, de nem tölt be rajtuk a rendszer! Ha nálunk is ez a helyzet, akkor vigyük be az órát egy hivatalos szervizpartnerhez!

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 5-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 5 címke alatt

[newsletter_signup_form id=7]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. hú, akkor szerencsém van (S2)…
    kis OFF (kérdés): az órán a wifi a control centerben mit jelez?
    (csatlakozik hozzá? múltkor próbáltam, és nem ment semmi (pl. mail)… (iPhone OFF volt).
    köszi

  2. Avatar for Czo Czo says:

    Nem minden alkalmazas mukodik telefon nelkul. A beepitett Mail egyike ezen appoknak. A Facebook Messenger es az iMessage megy, de pl nekem a Viber sem mukodott. A Holabusz szinten megy.

  3. ok, kosz
    erdekes…
    (a sima hivasok [cellular] is mehetnenek “wifin” vegulis)
    :woozy_face::yarn::cold_face::lotion_bottle::tooth::nazar_amulet::dna::microbe::parrot:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon