Megjelent a watchOS 5.0.1 – tevékenységi és más hibajavítások

Mindössze tíz nappal a watchOS 5 megjelenése után az Apple meglehetősen váratlanul kiadta a watchOS 5.0.1-es frissítést.

Az új verzió elsősorban kettő, a tevékenységek rögzítésével kapcsolatos hibát javít, illetve orvosol egy másik, adott esetben töltési problémához vezetőt is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Telepítés.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz, többek között:

  • Kijavít egy hibát, amely miatt a felhasználók egy kis részénél a ténylegesnél nagyobb volt az edzések rögzített időtartama
  • Kijavít egy hibát, amely miatt egyes felhasználóknál a délutáni állási értékek nem kerültek rögzítésre
  • Megold egy problémát, amely megakadályozhatta az Apple Watch töltését

Arról jelenleg nincs információ, hogy a watchOS 5.1 béta verziója is tartalmazza-e már ezeknek a hibáknak a javítását, vagy pedig ahhoz is érkezhet hamarosan egy újabb build.

Telepítés

Az új változat verziószáma 16R381 illetve 16R382. A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

Ha a watchOS 5-re való frissítés óta gondunk van a töltéssel, és így jelenleg ezt a frissítést sem tudnánk telepíteni, akkor vegyük fel a kapcsolatot egy hivatalos szervizpartnerrel, akiken keresztül majd az Apple frissíti az óránkat az 5.0.1-re: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 5-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 5 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!