fbpx Skip to content

Egy nappal a hivatalos verziók megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12.1, a watchOS 5.1 és a tvOS 12.1 első fejlesztői bétáját.

Az iOS 12.1 beta 1 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5.1 beta 1 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12.1 beta 1 pedig az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre. A macOS Mojave esetén pedig jelenleg nincs új béta, hiszen annak a hivatalos verziója is még csak szeptember 24-én érkezik majd.

iOS 12.1 beta 1

Az új build verziószáma 16B5059d.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog linkje mögötti fájl jelenleg nem érhető el, így semmit nem lehet tudni egyelőre arról, hogy miket tartalmaz ez a verzió.

A hírek szerint azonban a csoportos FaceTime ismét elérhető, ez ugye a hivatalos iOS 12-ből végül kikerült.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12.1 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 12.1 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5.1 beta 1

Az új build verziószáma 16R5559d.

kiadási információk linkje mögötti fájl jelenleg nem érhető el, így semmit nem lehet tudni egyelőre arról, hogy miket tartalmaz ez a verzió.

tvOS 12.1 beta 1

Az új build verziószáma 16J5575c.

kiadási információk linkje mögötti fájl jelenleg nem érhető el, így semmit nem lehet tudni egyelőre arról, hogy miket tartalmaz ez a verzió.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Gondolom foltozzák azt a hibát (is) ami állítólag minden iOS verziót érint, hogy Safarin keresztül megbolondítják a telót egy ártalmas weboldallal.
    Azért fura, hogy 2.3gb a mérete.

  2. Nekem a 6s-emet kinyirta. Frissitettem. Azota csak ujra indult aztan meg lefagy a képernyő. 14 hónapos telefon. Hurrá :weary:

  3. Én is 6s-re raktam fel és tökéletesen működik.

  4. Irigyellek :slight_smile:

  5. Avatar for kchris kchris says:

    azert 2.3gb mert a beta gm az nem debug kod, a beta1 igen, ezert lecsereltek az osszes kodot.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    recovery, és restore iTunes-ban a nem béta verzióra?

  7. Bocs a hulye kerdesert de azzal mar tobb kart nem okozhatok? Egyszer egy 5s-nel mintha azzal vagtam volna vegleg tonkre.
    Elvileg most is nem beta verzion vagyok. Mert telon frissitettem.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    látatlanban nem találgatnék. de ha jelenleg eleve nem bootol fel, akkor nem igazán van más opciód ezt megoldani.

    mivel itt, a bétás cikk hozzászólásai közt tetted fel a kérdésedet, akkor a bétával kell legyen gondod. a restore szempontjából igazából mindegy, mi van a készüléken. sőt, még akár azt is megpróbálhatod, hogy restore helyett frissítésként teszed fel az iOS 12.0-t. https://szifon.com/2014/11/30/uj-funkcio-az-itunes-ban-frissites-helyreallitasi-modban-az-adataink-megtartasaval/

  9. Sorry ha rossz helyre irtam.
    Igazabol a jelkod beiras lehetosege feljon. Kb 10mpig tudom hasznalni. Aztan lefagy a kepernyo. Ilyenkor ujra inditas. Es ugyanaz minden kb megint csak 10mp ig jo es lefagy.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most akkor nem értem. mi van a készülékeden? 12.0 vagy 12.1 béta?

  11. 12.0
    A kijelzo le van fagyva. De hivni tudom magam kicsorog. Meg ha sms-t irok magamnak masik telorol arra is azt irja h kezbesitve :slight_smile: erdekes :slight_smile:

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor ha van biztonsági mentésed az adataidról, vagy legalábbis megvan minden a készülékről, a letöltött iOS 12-es IPSW-vel nyomj rá egy frissítést – Windows esetén a shift, Mac esetén az ⌥ lenyomása mellett kattints a frissítés keresése gombra, majd tallózd be az IPSW-t.

  13. Az itunes se akarja felismerni a telot.
    “Iphone eszlelve de nem azonosithato”
    Ami a legviccesebb. Inditok rola hivast. Lefagy. A kepernyo sotet. De tudok tovabb beszelgetni :slight_smile:

    Marad holnap a szerviz. Remélem nem kuka. Eddig semmi baja nem volt.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Nálam az SE-n hibát ad mikor települne, próbáltem már párszor, de mindig kiírja hogy vmi null hiba és később.

  15. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Nem volt veletlen kijelző csere ezen a 6S-en?

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Na ez nem tudom miért de nem akar felkúszni a telómra, rendre elakad telepítés közben, már az ellenőrzési fázisban. Töröltem és újraindítottam többször is, de hatástalan. Nem olvasott senki hasonlót sehol, v futott bele ilyenbe?

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Igen köszi, de nem ma kezdtem, csak ilyen hibát még eddig nem adott a pár év beta-zás alatt 1x sem és gondoltam vki tud róla esetleg, mert vhol olvasta, vagy szintén így járt ezzel most.

  18. Avatar for gunar gunar says:

    még mindig ezzel a hibával szívok, nincsen vkinek vmi ötlete?

  19. 6s minden hibátlanul működik, olyan gyors mint a villám. Végre úgy működik egy iOS rendszer, ahogy azt megszoktuk tőle.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Na vagy csináltak vmit fű alatt apple-éknél, vagy a kismanók tették, de az éjjel 1xcsak vmitől felment a beta, pedig már az utolsó probának szántam és eddig rendesen teszi a dolgát.

  21. Avatar for mremil mremil says:

    Sziasztok! A mérést hogyan lehet előcsalogatni?

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Mérés app csak iPhone 6s és újabb készülékeken érhető el, mert az AR is csak azokon működik.

  23. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    nekem is hasonlo a gondom. (i6) elvileg le van toltve a frissites, de mikor a telepitesre nyomok, homokorazik (telepites folyamatban), aztan jon egy push, hogy hiba tortent a telepites kozben. majd megint kek a telepites gomb.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Az utolsó alkalommal töröltem a letöltött frissítést és utána restart majd kezdtem elölről letöltés és telepítés. Akkor végigfutott, most már hasít a 12.1beta . Sztem próbáld ki így hátha bejön.

  25. Másnál is hangosabb lett a jelzőhang ill billentyűhang? Full minimumon van, de üvölt mint állatok.

    Tudom, beta, hibajegy. :nerd_face:

  26. Sziasztok!

    A következő lenne a problémám/kérdésem(iphone 8):
    Még az ios 12 béta kezdetekor, feltettem a bétaverziót ami egészen az IOS 12 megjelenéséig kísért.
    Ugye a verziószáma megegyezett a rendes 12-vel. Most akkor csak úgy tudok rendes verzióra átállni ha visszateszem 11-re majd ráfrissítek 12 re?(adatvesztéssel)
    Mert én valamit frissítettem/visszaállítottam, de most dobta fel frissítésre az ios 12.1 bétát, akkor gondolom bétaverzióm van…
    Mos várnom kéne az ios 12 újabb verzióinak megjelenésére, hogy tudjak adatvesztés nélkül frissíteni? Vagy mi a teendő? Hogyan tudnám a 12 bétám kicserélni, ha egyáltalán az…

    Előre is köszi a választ, és bocsi ha érthetetlen voltam.

  27. Ha a GM-et tetted fel (száma 16A366), akkor az a végleges verzió, nincs vele teendőd. Ha nem akarsz tovább beta tesztelő lenni, töröld le a profilt. Azért dobta fel az új beta-t mert még fent van a profil.

  28. Nagyon köszi, ez a verzió van fent igen. A béta profilt töröltem már, az általános beállításokba pár napja, még is ma dobta fel, hogy frissíti a 12.1 betat…

  29. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    koszi, de nem segitett. :disappointed:

  30. Kikapcsolás megvolt?

  31. Csináltam. Mikor néha rámegyek a frissítésre kiadja 1-2x de amug meg nem. Nem tudom , hogy most mivan…

  32. Nekem az a gondom akadt hogy le töröltem a béta profit de a szoftver frissítés értesítés meg maradt :sweat_smile:

  33. Ez nekem is hiba, de csak a watchOS-nél.

  34. Cuki ez az automata frissítés. Véletlen fennhagytam a Beta profilt, nem is szólt, hogy van új frissítés, de egy éjszaka alatt frissítette magát. Észre se vettem volna, ha nem küld róla értesítést és nem jelenik meg a Feedback app.
    Mellesleg csak nekem van az, hogy a Naptár appban fektetett módban a fél hét üres? Tele van eseményekkel, de nem ad be egyet se. Álló módban jó.

  35. sziasztok, ebben már benne van az e-sim támogatás?

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itthon jelenleg nincs eSIM-támogatás, függetlenül attól, hogy a készülékben ott van hozzá a szükséges alkatrész. a támogatáshoz valószínűleg megfelelő carrier bundle szükséges, ami legjobb tudomásom szerint szintén nem érhető még el itthon.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nekem azt mondta az üfsz hogy amikor elhozom a boltból a telót ott válthatom a nano SIM-et eSIM-re, hogy maradjon üres slot-om.

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az eSIM a Telekomnál tesztprogram fázisban van, és az iPhone-ok (és Apple Watch-ok) esetén jelenleg nem érhető el.

    a webshopjukban az iPhone XS és XS Max termékoldalán maga a Telekom is azt írja, hogy: “Az eSIM technológia használatát egy még idén érkező szoftverfrissítés teszi majd elérhetővé”.

  39. De ezt az sw frissítést az Apple fogja adni, valószínűleg a 12.1-ben, tekintve, hogy az egész világon nincs még jelenleg eSIM támogatása az iPhoneoknak.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    volt már olyan külföldi tweet pár napja, amelyikben X szolgáltató ügyfelénél megjelent ez a bétával. de önmagában attól, hogy bétát használsz, még nem feltétlen fog menni, mert várhatóan most is carrier bundle kell majd hozzá, amihez szolgáltatói támogatás is kell, és egy ilyen bundle nem biztos, hogy egyhamar benne lesz a bétában az adott magyar szolgáltatóhoz.

  41. elvileg Magyarországon is működni fog a Telekomnál. És éni s úgy értelmezem hogy az apple adja a szoftver frissítést.

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    fentebb linkeltem a Telekom vonatkozó oldalát. a hazai elérhetőség kapcsán az ő oldaluk a mérvadó jelenleg, nem az Apple-é.

  43. Engem az egész dual sim-es dologban az bosszant a legjobban, hogy tök simán letarolhatták volna gyakorlatilag fél Európát, ha itt is elérhetővé teszik a 2 fizikai foglalattal rendelkező modellt, nem csak Kínában.

    Gyakorlatilag itt Európában nagyon sokaknak van legalább 2 telefonja (1 privát, 1 céges). De nem, cseszekednek az eSIM-mel, ami összesen 7 országban érhető el (az Apple szerint - köztük a magyar Telekom: https://support.apple.com/en-us/HT209096).

  44. amint elterjed az eSIM már azt sem fogjuk tudni hogy milyen volt az élet SIM kártyával :slight_smile: jó ez így.

  45. Persze, ebben egyetértünk, de igazából mióta is elérhető az eSIM? Ha jól emlékszem az iPad mini 3 (2014-ben) volt az első, amit ezzel szerelt az .

  46. Avatar for Czo Czo says:

    En pl. tuti eSIM-re fogok valltani, ugysem csereberelem a SIM-et, mondjuk a dual SIM kepesseg eddig sohasem hianyzott. EU teruleten kivul ugyis akkus WiFi routerrel oldom meg a netet, mert sokkal kenyelmesebb.

  47. Én megőrülök tőle, hogy két telefonnal kell rohangálnom. Céges policy miatt átirányítani nem lehet a cégest, nyilván a privát telefonom az erősebb / szebb / jobb. Persze ezen valamennyit segít a Handoff, de az se mindig működik. Szívesen cseréltem volna az X-em egy X🅂-re, ha ezzel mergelni tudtam volna a az X-et és a 6 Plus-t, de ez a kör még akkor várat magára.

    Szerk: Mondjuk más kérdés, hogy a privátom és a cégesem is olyan hálózatot használ, ahol még kanyarban sincs a eSIM… :'D

  48. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem csak privat van, az elveim tiltjak, hogy olyan cegnel dolgozzak, ahol adni akarnak (vagy kotelezoen adnak) telefont es notebookot. Ez szamomra azt jelenti, hogy rabszolga leszek.

  49. Én nem érzem annak, főleg hogy a céges telefon használat a munkaidőre vonatkozik (8-17 óra között), előtte utána max ha te akarod best effort jelleggel, de attól még cipelnem kell / töltenem kell / rá kell néznem).

    A másik ami miatt örülök hogy van: rengetegszer bonyolítok illetve kollégák is bonyolítanak külföldre/külföldről hívást (EU kívülre/kívülről is), így annyira nem bánom, hogy minden hónapban lesz*passam magam egy telefon költség elszámolással…

    De persze a te álláspontod is megértem. :slight_smile:

  50. Sziasztok!

    Iphone 6 telefonom van, 12.1-es IOS-sal. Érdekes módon a telepítés után a képernyőre került a “Mérés” applikáció ikonja. Rákattintottam és eltűnt? A Mérés nem kompatibilis Iphone 6-ra? Akkor miért jelent meg az Ikonja?
    köszi b

  51. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Mérés app csak az ARKitet támogató készülékekkel működik, tehát iPhone SE, 6s, és újabb típusokkal, az iPhone 6-tal nem.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for bossanyi Avatar for foxkid11 Avatar for baloghadam74 Avatar for kukac7 Avatar for kovacsgergovagyok Avatar for betaproxima Avatar for taky1974 Avatar for scania460 Avatar for sullerj Avatar for jbalint Avatar for kchris Avatar for mexx.viktor Avatar for mremil Avatar for Hacsi Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Gondolom foltozzák azt a hibát (is) ami állítólag minden iOS verziót érint, hogy Safarin keresztül megbolondítják a telót egy ártalmas weboldallal.
    Azért fura, hogy 2.3gb a mérete.

  2. Nekem a 6s-emet kinyirta. Frissitettem. Azota csak ujra indult aztan meg lefagy a képernyő. 14 hónapos telefon. Hurrá :weary:

  3. Én is 6s-re raktam fel és tökéletesen működik.

  4. Irigyellek :slight_smile:

  5. Avatar for kchris kchris says:

    azert 2.3gb mert a beta gm az nem debug kod, a beta1 igen, ezert lecsereltek az osszes kodot.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    recovery, és restore iTunes-ban a nem béta verzióra?

  7. Bocs a hulye kerdesert de azzal mar tobb kart nem okozhatok? Egyszer egy 5s-nel mintha azzal vagtam volna vegleg tonkre.
    Elvileg most is nem beta verzion vagyok. Mert telon frissitettem.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    látatlanban nem találgatnék. de ha jelenleg eleve nem bootol fel, akkor nem igazán van más opciód ezt megoldani.

    mivel itt, a bétás cikk hozzászólásai közt tetted fel a kérdésedet, akkor a bétával kell legyen gondod. a restore szempontjából igazából mindegy, mi van a készüléken. sőt, még akár azt is megpróbálhatod, hogy restore helyett frissítésként teszed fel az iOS 12.0-t. https://szifon.com/2014/11/30/uj-funkcio-az-itunes-ban-frissites-helyreallitasi-modban-az-adataink-megtartasaval/

  9. Sorry ha rossz helyre irtam.
    Igazabol a jelkod beiras lehetosege feljon. Kb 10mpig tudom hasznalni. Aztan lefagy a kepernyo. Ilyenkor ujra inditas. Es ugyanaz minden kb megint csak 10mp ig jo es lefagy.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most akkor nem értem. mi van a készülékeden? 12.0 vagy 12.1 béta?

  11. 12.0
    A kijelzo le van fagyva. De hivni tudom magam kicsorog. Meg ha sms-t irok magamnak masik telorol arra is azt irja h kezbesitve :slight_smile: erdekes :slight_smile:

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor ha van biztonsági mentésed az adataidról, vagy legalábbis megvan minden a készülékről, a letöltött iOS 12-es IPSW-vel nyomj rá egy frissítést – Windows esetén a shift, Mac esetén az ⌥ lenyomása mellett kattints a frissítés keresése gombra, majd tallózd be az IPSW-t.

  13. Az itunes se akarja felismerni a telot.
    “Iphone eszlelve de nem azonosithato”
    Ami a legviccesebb. Inditok rola hivast. Lefagy. A kepernyo sotet. De tudok tovabb beszelgetni :slight_smile:

    Marad holnap a szerviz. Remélem nem kuka. Eddig semmi baja nem volt.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Nálam az SE-n hibát ad mikor települne, próbáltem már párszor, de mindig kiírja hogy vmi null hiba és később.

  15. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Nem volt veletlen kijelző csere ezen a 6S-en?

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Na ez nem tudom miért de nem akar felkúszni a telómra, rendre elakad telepítés közben, már az ellenőrzési fázisban. Töröltem és újraindítottam többször is, de hatástalan. Nem olvasott senki hasonlót sehol, v futott bele ilyenbe?

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Igen köszi, de nem ma kezdtem, csak ilyen hibát még eddig nem adott a pár év beta-zás alatt 1x sem és gondoltam vki tud róla esetleg, mert vhol olvasta, vagy szintén így járt ezzel most.

  18. Avatar for gunar gunar says:

    még mindig ezzel a hibával szívok, nincsen vkinek vmi ötlete?

  19. 6s minden hibátlanul működik, olyan gyors mint a villám. Végre úgy működik egy iOS rendszer, ahogy azt megszoktuk tőle.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Na vagy csináltak vmit fű alatt apple-éknél, vagy a kismanók tették, de az éjjel 1xcsak vmitől felment a beta, pedig már az utolsó probának szántam és eddig rendesen teszi a dolgát.

  21. Avatar for mremil mremil says:

    Sziasztok! A mérést hogyan lehet előcsalogatni?

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Mérés app csak iPhone 6s és újabb készülékeken érhető el, mert az AR is csak azokon működik.

  23. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    nekem is hasonlo a gondom. (i6) elvileg le van toltve a frissites, de mikor a telepitesre nyomok, homokorazik (telepites folyamatban), aztan jon egy push, hogy hiba tortent a telepites kozben. majd megint kek a telepites gomb.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Az utolsó alkalommal töröltem a letöltött frissítést és utána restart majd kezdtem elölről letöltés és telepítés. Akkor végigfutott, most már hasít a 12.1beta . Sztem próbáld ki így hátha bejön.

  25. Másnál is hangosabb lett a jelzőhang ill billentyűhang? Full minimumon van, de üvölt mint állatok.

    Tudom, beta, hibajegy. :nerd_face:

  26. Sziasztok!

    A következő lenne a problémám/kérdésem(iphone 8):
    Még az ios 12 béta kezdetekor, feltettem a bétaverziót ami egészen az IOS 12 megjelenéséig kísért.
    Ugye a verziószáma megegyezett a rendes 12-vel. Most akkor csak úgy tudok rendes verzióra átállni ha visszateszem 11-re majd ráfrissítek 12 re?(adatvesztéssel)
    Mert én valamit frissítettem/visszaállítottam, de most dobta fel frissítésre az ios 12.1 bétát, akkor gondolom bétaverzióm van…
    Mos várnom kéne az ios 12 újabb verzióinak megjelenésére, hogy tudjak adatvesztés nélkül frissíteni? Vagy mi a teendő? Hogyan tudnám a 12 bétám kicserélni, ha egyáltalán az…

    Előre is köszi a választ, és bocsi ha érthetetlen voltam.

  27. Ha a GM-et tetted fel (száma 16A366), akkor az a végleges verzió, nincs vele teendőd. Ha nem akarsz tovább beta tesztelő lenni, töröld le a profilt. Azért dobta fel az új beta-t mert még fent van a profil.

  28. Nagyon köszi, ez a verzió van fent igen. A béta profilt töröltem már, az általános beállításokba pár napja, még is ma dobta fel, hogy frissíti a 12.1 betat…

  29. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    koszi, de nem segitett. :disappointed:

  30. Kikapcsolás megvolt?

  31. Csináltam. Mikor néha rámegyek a frissítésre kiadja 1-2x de amug meg nem. Nem tudom , hogy most mivan…

  32. Nekem az a gondom akadt hogy le töröltem a béta profit de a szoftver frissítés értesítés meg maradt :sweat_smile:

  33. Ez nekem is hiba, de csak a watchOS-nél.

  34. Cuki ez az automata frissítés. Véletlen fennhagytam a Beta profilt, nem is szólt, hogy van új frissítés, de egy éjszaka alatt frissítette magát. Észre se vettem volna, ha nem küld róla értesítést és nem jelenik meg a Feedback app.
    Mellesleg csak nekem van az, hogy a Naptár appban fektetett módban a fél hét üres? Tele van eseményekkel, de nem ad be egyet se. Álló módban jó.

  35. sziasztok, ebben már benne van az e-sim támogatás?

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itthon jelenleg nincs eSIM-támogatás, függetlenül attól, hogy a készülékben ott van hozzá a szükséges alkatrész. a támogatáshoz valószínűleg megfelelő carrier bundle szükséges, ami legjobb tudomásom szerint szintén nem érhető még el itthon.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nekem azt mondta az üfsz hogy amikor elhozom a boltból a telót ott válthatom a nano SIM-et eSIM-re, hogy maradjon üres slot-om.

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az eSIM a Telekomnál tesztprogram fázisban van, és az iPhone-ok (és Apple Watch-ok) esetén jelenleg nem érhető el.

    a webshopjukban az iPhone XS és XS Max termékoldalán maga a Telekom is azt írja, hogy: “Az eSIM technológia használatát egy még idén érkező szoftverfrissítés teszi majd elérhetővé”.

  39. De ezt az sw frissítést az Apple fogja adni, valószínűleg a 12.1-ben, tekintve, hogy az egész világon nincs még jelenleg eSIM támogatása az iPhoneoknak.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    volt már olyan külföldi tweet pár napja, amelyikben X szolgáltató ügyfelénél megjelent ez a bétával. de önmagában attól, hogy bétát használsz, még nem feltétlen fog menni, mert várhatóan most is carrier bundle kell majd hozzá, amihez szolgáltatói támogatás is kell, és egy ilyen bundle nem biztos, hogy egyhamar benne lesz a bétában az adott magyar szolgáltatóhoz.

  41. elvileg Magyarországon is működni fog a Telekomnál. És éni s úgy értelmezem hogy az apple adja a szoftver frissítést.

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    fentebb linkeltem a Telekom vonatkozó oldalát. a hazai elérhetőség kapcsán az ő oldaluk a mérvadó jelenleg, nem az Apple-é.

  43. Engem az egész dual sim-es dologban az bosszant a legjobban, hogy tök simán letarolhatták volna gyakorlatilag fél Európát, ha itt is elérhetővé teszik a 2 fizikai foglalattal rendelkező modellt, nem csak Kínában.

    Gyakorlatilag itt Európában nagyon sokaknak van legalább 2 telefonja (1 privát, 1 céges). De nem, cseszekednek az eSIM-mel, ami összesen 7 országban érhető el (az Apple szerint - köztük a magyar Telekom: https://support.apple.com/en-us/HT209096).

  44. amint elterjed az eSIM már azt sem fogjuk tudni hogy milyen volt az élet SIM kártyával :slight_smile: jó ez így.

  45. Persze, ebben egyetértünk, de igazából mióta is elérhető az eSIM? Ha jól emlékszem az iPad mini 3 (2014-ben) volt az első, amit ezzel szerelt az .

  46. Avatar for Czo Czo says:

    En pl. tuti eSIM-re fogok valltani, ugysem csereberelem a SIM-et, mondjuk a dual SIM kepesseg eddig sohasem hianyzott. EU teruleten kivul ugyis akkus WiFi routerrel oldom meg a netet, mert sokkal kenyelmesebb.

  47. Én megőrülök tőle, hogy két telefonnal kell rohangálnom. Céges policy miatt átirányítani nem lehet a cégest, nyilván a privát telefonom az erősebb / szebb / jobb. Persze ezen valamennyit segít a Handoff, de az se mindig működik. Szívesen cseréltem volna az X-em egy X🅂-re, ha ezzel mergelni tudtam volna a az X-et és a 6 Plus-t, de ez a kör még akkor várat magára.

    Szerk: Mondjuk más kérdés, hogy a privátom és a cégesem is olyan hálózatot használ, ahol még kanyarban sincs a eSIM… :'D

  48. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem csak privat van, az elveim tiltjak, hogy olyan cegnel dolgozzak, ahol adni akarnak (vagy kotelezoen adnak) telefont es notebookot. Ez szamomra azt jelenti, hogy rabszolga leszek.

  49. Én nem érzem annak, főleg hogy a céges telefon használat a munkaidőre vonatkozik (8-17 óra között), előtte utána max ha te akarod best effort jelleggel, de attól még cipelnem kell / töltenem kell / rá kell néznem).

    A másik ami miatt örülök hogy van: rengetegszer bonyolítok illetve kollégák is bonyolítanak külföldre/külföldről hívást (EU kívülre/kívülről is), így annyira nem bánom, hogy minden hónapban lesz*passam magam egy telefon költség elszámolással…

    De persze a te álláspontod is megértem. :slight_smile:

  50. Sziasztok!

    Iphone 6 telefonom van, 12.1-es IOS-sal. Érdekes módon a telepítés után a képernyőre került a “Mérés” applikáció ikonja. Rákattintottam és eltűnt? A Mérés nem kompatibilis Iphone 6-ra? Akkor miért jelent meg az Ikonja?
    köszi b

  51. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Mérés app csak az ARKitet támogató készülékekkel működik, tehát iPhone SE, 6s, és újabb típusokkal, az iPhone 6-tal nem.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for bossanyi Avatar for foxkid11 Avatar for baloghadam74 Avatar for kukac7 Avatar for kovacsgergovagyok Avatar for betaproxima Avatar for taky1974 Avatar for scania460 Avatar for sullerj Avatar for jbalint Avatar for kchris Avatar for mexx.viktor Avatar for mremil Avatar for Hacsi Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin