Itthon is használható lesz az Apple Watch Series 4 EKG funkciója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple Watch Series 4 egyik újdonsága az EKG funkció, amely a szív működéséről ad hasznos információkat.

Sajnos ezt az Apple hivatalosan egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban fogja aktiválni, azonban egy apró trükkel akár mi is használhatjuk majd.

Az új óra olyan érzékelőket kapott, melynek köszönhetően elektrokardiográfiai teszteket végezhetünk, mégpedig úgy, hogy a digitális koronára kell helyeznünk az egyik ujjunkat. A működéshez szükséges az egészségügyi hatóságok által kiadott jóváhagyás, és egyelőre a vállalat eddig csak az USA-ban kapott rá engedélyt, hazánkban nem tudni, ez mikor fog hivatalosan elérhetővé válni. De nincs veszve semmi!

Apple Watch Series 4

Egy kis beállítás módosítással azonban könnyedén aktiválhatjuk majd az új funkciót, hiszen hardveresen minden óra képes rá, az EKG korlátozása csak szoftveres alapú. Könnyen hozzáférhetünk majd a funkcióhoz úgy, ha a régiót megváltoztatjuk a Watch appon belül a  Beállításokban. Ehhez az Általános, Nyelv és régió, Régió menüpontban válasszuk az Egyesült Államok lehetőséget.

Természetesen ezzel együtt számos dolog is megváltozik, például kilométer helyett mérföldet mutat majd az óra a megtett táv esetén, de akinek fontos az EKG, mindenképp megér ennyit majd.

Az Apple Watch Series 4-et már teszteltük korábban, itt tudod elolvasni: Kezünkben az Apple Watch Series 4 – teszt, vélemény

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Sziasztok!

  Sajnos nem működik ez a módszer.

  L

 2. kchris says:

  egy ilyen megoldas annyira gagyi szerintem komolyan az ekg miatt minden ora tekintes eseten szamolgassa a merfoldeket az ember? es ez meg csak az egyik fele a homersekletnel is Fahrenheit lesz Celsius helyett…

 3. Kipróbáltam, átállítottam a régiót, de semmi. Az EKG mérés lehetősége nem jelent meg az órán

 4. pAnk says:

  “egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban fogja aktiválni”

  Fogja, teccikérteni?

 5. Mea culpa, jogos.

 6. Jadeye says:

  amerikai régióval használom az órámat, és Celsius-ban írja ki a hőmérsékletet.

 7. A leírt módszerrel nem jön elő a funkció.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!