Fél millió forintért már jack átalakító sem jár az iPhone-hoz

Az Apple szépen csöndben kivette az új készülékek dobozából a Lightning-jack átalakítót, mostantól nem jár ingyen hozzájuk. Ezt ugye még 2 éve az iPhone 7 megjelenéskor vezette be a cég, amikor megszüntette a jack aljazatot.

Eszembe is jutott, hogy múltkor írtam egy cikket arról, hogy melyik Apple terméket vásárolják a legtöbbet, nem meglepő módon a Lightning-jack adapter volt a nyertes. Én mondjuk személy szerint ki se vettem a dobozból az elmúlt években az átalakítót, mivel vezeték nélküli fülhallgatót használok, jelenleg az AudioFly AF100W-t.

Egyébként a doboz továbbra sem tartalmaz USB-C – Lightning-adaptert és 18W-os hálózati töltőt sem, amiről korábban pletykáltak. Ez most már a második generáció, amikor az iPhone támogatja a gyorstöltést és a vezeték nélküli töltést. Ezzel kapcsolatban írtunk már egy összefoglaló cikket, hogy mit érdemes használni és mikor: Megéri-e a gyorstöltés, illetve a gyorsabb vezeték nélküli töltés az iPhone esetén?

Az új XS és X🅁 készülékek egyébként még gyorsabb vezeték nélküli töltésre képesek, de arról nincs információ hogy  ez pontosan hány watt. Egyelőre még a 7,5W-os töltők sem terjedtek el, amik kompatibilisek az iPhone-nal, továbbra is csak néhány típust vásárolhatunk meg hazánkban.

Más vélemények szerint az Apple-nek lehetőséget kellene adnia arra, hogy a vásárló a számára felesleges tartozékok, illetve adott esetben termékcsomagolás nélkül is megvásárolhassa a készüléket – ezzel kevesebb hulladékot termelve. Ez főleg akkor lehet szempont, amikor valaki viszonylag rendszeresen frissíti a készülékeit, de nem adja el a régit: ilyenkor egyre több, feleslegesen tárolt kábel, fülhallgató, hálózati adapter gyűlik fel otthon, hiszen jelenleg minden készülékhez kapunk mindent. (Na jó, Lightning-jack adaptert már nem.)

Te mit gondolsz ezzel kapcsolatban?

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!