fbpx Skip to content

Várható volt, hogy eljön az az idő, amikor már inkább a vezeték nélküli fülhallgatókat, fejhallgatókat keresik az emberek. Ez jól látszik abból is, hogy mennyire kelendő termék az AirPods, hónapokig nem volt raktáron sehol, és jelenleg ebben a szegmensben is az elsők között van.

AudioFly AF100W vezeték nélkül fülhallgató

Tehát az emberek megvásárolnak drágább fülhallgatókat is, és most már nem csak a vezetékesek vannak versenyben, hanem a vezeték nélküli társaik is ott vannak a toplisták elején. Ismét az utóbbi kategóriából választottam nektek, és már ismerhettek annyira, hogy az audió, zenehallgatás terén mindig olyanért ragadok billentyűzetet, ami valamely szinten elvarázsol, egyedit képes nyújtani számomra. Lássuk is, mire képes az AudioFly középkategóriás AF100W vezeték nélküli fülhallgatója!

A fent látható dobozban kapjuk meg a terméket, ami egyszerű, de szép csomagolás. Semmi extra. Erre nagyon nem is térnék ki, mivel nem ez a fő szempont egy fülhallgató vásárlásakor. Kapunk hozzá egy merev tartót és számos fülillesztéket.

(A kép illusztráció.)

Külön kiemelném, hogy az AudioFly Comply™ memóriahabos fülillesztéket is ad ehhez a termékéhez, ami igazodik a fülünk hallójáratához. Mielőtt beraknánk a fülhallgatót a fülünkbe, ezt a memóriahabot össze kell nyomni többször, hogy a fülben, a hő hatására megnövekedjen és ezáltal tökéletesen passzoljon a hallójáratunkhoz. Többek között izolálja is a külső zajokat és jóval komfortosabb érzést kapunk.

A legapróbb részletek élethű megszólaltatására tervezett egyedi hangszóró konstrukciók, a szuper erős CORDURA® szövetkábelek, a hibrid hangszóró-konfigurációk a Comply különleges memóriahab fülillesztékek használat vagy éppen mikrofon technológiák a lágy, meleg, életszerű, mégis tiszta hangzást biztosítják. A perth-i székhelyű csapat zenészek, hangmérnökök, akusztikai tervezők, popkulturális informatikusok, szörfösök, bringások, kávérajongók és tengerpart őrültek örömteli, dübörgő csapata.

Kialakítás, technikai adatok

Térjünk is rá az AF100W-re, ami első látásra is már magabiztosságot sugároz. A dobozból kivéve azonnal feltűnik, hogy egy rendkívül könnyű fülhallgatóval van dolgunk. Nincs hatalmas akkumulátor, kicsi, műanyag fejegységek, és szövet borítással ellátott kábel, ami összeköti a bal és jobb oldalt. A kábelen helyezkedik el az akkumulátor, illetve a hangerő szabályzásra alkalmas gombok, és vele együtt a mikrofon is. Ezen a részen kapott helyett a micro-USB csatlakozás, amivel tölthetjük.

Én kifejezetten szeretem, amikor a hallójáratba illeszkedik maga a fejegység is, tehát úgymond L alakú kialakítást kap. Emiatt felül megy a vezeték is, ami egyáltalán nem zavaró. A „klasszikus fülmonitor forma” felülről megvezetett kábel a színpadokra alakult ki, hogy extrém körülmények között se essen ki a fülből a fülhallgató. Ez futás, sport közben is igen sokat számít. Tehát az AudioFly AF100W könnyű és kényelmes kialakítása miatt edzéshez is kifejezetten ajánlott. Mindezek mellett pedig IPX4 besorolást is kapott, ami a por- és cseppállóságot jelenti. 

A könnyű kivitelnek ára is van, sajnos az akkumulátor idő maximum 5 óra, és körülbelül 1 óra alatt lehet feltölteni 100%-ra. Ezt egy kis LED is jelzi. Ez picivel kevesebb, mint az átlag, cserébe kapunk mást. Igazából ez az 5 óra bőven elég arra, hogy néhány napig használja az ember utazás közben, a iOS amúgy is jelzi az akkumulátor töltöttséget, így bármikor után tölthetünk. Csatlakozni a már megszokott Bluetooth kapcsolaton keresztül tudunk, támogatja az AptX szabványt is.

Használat közben, hangzás

A külső jegyek és felépítés után el is érkeztünk a legfontosabb szemponthoz, mégpedig a fülhallgató hangjához. Szkeptikus voltam. Ugyan egyre inkább érzem azt, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók is képesek olyan hangot produkálni, mint társai (legalábbis ebben a mezőnyben), de még mindig “hallanom” kell, hogy ezt elhiggyem. Így mikor először a kezembe vettem, úgy gondoltam, hogy ha már eléri a SoundMAGIC E10BT hangzását, már jó úton haladunk.

Nem hogy elérte, de megduplázta azt a színvonalat, amit végeredményben az árcédulájától el is vártam, de nem számítottam rá. Mindig is próbálok a realitások útján maradni és olyan elvárást felépíteni, amivel nem csapok be sem mást, sem önmagamat.

AudioFly AF100W vezeték nélkül fülhallgató

Anélkül, hogy elolvastam volna bármilyen leírást róla, éreztem, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott, mindenki által szerethető dinamikát és rendkívül természetes hangzást hallok. Van színpadterem, leheletnyivel erősebb mélyem, és részletes hangképem. Ez pár napos bejáratás után még jobban kialakult és talán úgy lehet ezt leírni a legjobban, hogy “nem akar sehova se menni, sem többet mutatni, mint amire szükségünk van”. Nem akar sem erősebb mélyet, sem túl magasat, egyszerűen annyira jól eltalálja a középutat, hogy a hangszerek életre kelnek, és mindeközben erős dinamikával megszólalnak. Ugyanezt éreztem az E10BT-nél, és szerintem akik azt megvásárolják, tudják, hogy most is egyetértenének velem.

AudioFly AF100W vezeték nélkül fülhallgató

Pár nap után kezdtem el olvasgatni a teszteket róla, és érdekes módon a külföldi audiofil portálok megosztóan írtak róla. Nekik leginkább az akkumulátor idő volt kevés, ami egyfelől jogos, másfelől pedig azért 5 óra bőven elég átlag használat mellé. Aztán az a karakteres hang, amit én is kiemeltem. Az egyik tesztben azt olvastam, hogy analóg hangja van, mintha lemezt hallgatnánk, ekkor esett le, miért szeretem ezt a fülhallgatót. Tényleg azt a klasszikus hangzást kapom vissza, és nem egy a mai közkedvelt zenére “agyonoptimalizáltat”. Számomra ettől lett annyira szerethető a hangzása.

Mielőtt tovább mennénk, érdemes picit kitérni, miért lettek ilyenek a fülhallgatók:

Az ausztrál székhelyű Audiofly 2012 óta tervez és gyárt professzionális színpad és stúdió felhasználásra is alkalmas fül-, és fejhallgatókat, zenészek, hangmérnökök számára is alkalmas minőségű, tartós eszközöket. Egyedi formavilágukat és termékeik filozófiáját a múlt század 80-as éveire vezetik vissza, amikor különösen tartós és szerethető készülékek kerültek az audio világ piacára.

Egyedi tervezésű multi-driver (több meghajtó) és hibrid technológiák teszik lehetővé az egyedülállóan gazdag és részletes megszólalást, színpadképet. A zenészek számára készített eszközeink immáron meghódították a fogyasztók világát is és Ausztráliából, Perth városából elértek a világ valamennyi kontinensére.

Így már teljesen érthető ez a hangzás, és emiatt szeretik a zenészek is. Mikor a MuzixGroupnál voltam a pár hete megrendezett Hi-Fi show-n, Szabolcs azt mondta nekem, hogy Shure szintet képzeljek el, és valóban ezt is kaptam.

AudioFly AF100W konklúzió

Ha a mai, népszerű zenék mellett picit is érdeklődünk az elmúlt évek már-már “klasszikus” zenéi iránt, és itt most olyanokra gondolok, hogy Sting, Coldplay, Green Day, Red Hot Chilli Peppers, Bonobo és így tovább, akkor az analóg, dinamikus hangzással, és remek színpadképpel elvarázsol majd minket az AudioFly AF100W. Az akkumulátor idő lehetne több, de a könnyű, kényelmes kialakítás érdekében elfogadom, hogy ebből ennyit lehetett kinyerni. Plusz pontot kapott tőlem az IPX4 besorolásért és a különleges Comply™ memóriahabért, ami kiszűri a külső zajokat, és akár több órán keresztül is fülünkben van észrevétlenül.

[wp-review id=”97618″]

Az AudioFly AF100W-t megvásárolhatjuk a MuzixGrouptól ide kattintva, a fekete péntek miatt pedig érdemes kihasználni a kapott kedvezményt is!

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Mi az ára?

  2. Nincs is a megadott linken ez a termék! 🙁


Add a Comment