fbpx Skip to content

Ugyan az Apple kínálatában már nem elérhetőek a cég routerei, akkor írtunk is róla, hogy milyen routert érdemes venni helyettük.

AirPort Express - AirPlay 2

Az AirPort routerek egyáltalán nem rosszak, még most sem. Sőt, az Apple továbbra is frissíti őket szoftveresen, és nem várt módon az AirPlay 2-t is megkapta az Express. Ennek a routernek van egy jack / optikai aljzata, ahogy a fenti képen is látszik. A 2012-es router a 7.8-as firmware frissítéssel már használható is AirPlay 2 kliensként. Ezt az AirPort Utility-vel telepíthetjük a routerre.

Mire jó ez? Többek között könnyedén, olcsón “okosíthatjuk fel” a régebbi Hi-Fi berendezéseinket, hangfalainkat. Ezeket a routereket használtan már 10-13.000Ft-ért megvásárolhatjuk, így akár az egész lakást könnyedén felruházhatjuk AirPlay 2-vel, azaz multiroommal. Utóbbi azt jelenti, hogy már nem csak egy eszközön hallgathatjuk a zenéket a telefonunkról, hanem akár több készülékre, hangfalra is kiküldhetjük.

Ahogy az Apple eseményén elmondták, az AirPlay 2 egyik legfontosabb újdonsága a HomeKit csatlakozási lehetőség. Tehát, ha valami AirPlay 2 képes, akkor azt elérjük az Otthon alkalmazással, és ezzel együtt Sirivel is irányíthatjuk.

Az új AirPlay 2 technológiával egyszerűen vezérelheted az otthoni audiorendszert és a ház különböző részein elhelyezett hangszórókat. Kiválaszthatod, hogy melyik szobában szólaljon meg a lejátszandó szám, szobánként beállíthatod a hangszórók hangerejét, vagy elindíthatod ugyanazt a zenét az összes hangszórón – tökéletes szinkronban.

Az AirPlay 2-t az iOS 11.4 vagy újabb rendszerek, a HomePod, és persze a legfrissebb tvOS is támogatja. Amennyiben az AirPlay 2 nem érdekel minket, de maga az AirPlay igen, akkor érdemes régebbi Apple TV-t használni a fenti Hi-Fi példához: Mire jó egy második generációs Apple TV, amit az Apple már nem támogat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok