fbpx Skip to content

Mától a második generációs Apple TV a nem támogatott listára került, ami azt jelenti, hogy sem szoftveres, sem hardveres támogatást nem nyújt már a cég az eszközzel kapcsolatban.

Persze ettől még nem kell temetni, mert számtalan készülék működik most is megfelelően, csak régebbi szoftverrel. Ilyen például a 2008-2009-es fehér MacBook modellek, melyek továbbra is hűn szolgálják a gazdáikat, csak éppen nem a legfrissebb szoftverrel. A második generációs Apple TV-t 2010 és 2012 között forgalmazta az Apple, és 720p felbontásra képes. Ilyen készüléket a használt piacon olyan 10.000Ft környékén tudunk vásárolni. Kérdés, mire jó akkor?

A régebbi generációs Apple TV-k is tökéletesen megfelelnek néhány feladatnak. Az első ilyen az AirPlay, például nagyszülőkhöz, vagy gyerekekhez hibátlan kiegészítő lehet, akiknek esetleg régi, de már HDMI-csatlakozóval ellátott TV-jük van. Az AirPlay segítségével kirakhatunk zenét, videót a telefonunkról, vagy akár Mac számítógépünkről. Utóbbinál azért szükségünk van egy újabb készülékre, ide kattintva ellenőrizhetjük, hogy megfelel-e a sajátunk. Ettől függetlenül zenét szinte minden esetben kirakhatunk a TV-re.

A 720p-s, második generációs Apple TV-nek még nagy előnye az optikai kimenet. Ha van otthon egy audio rendszerünk, akkor azzal összekötve AirPlay-képessé tehetjük azt. Én például a régi Apple TV-met erre használom.

Végül pedig, ha filmet szeretnénk kirakni az Apple TV-n keresztül a TV-re, akkor a Beamer alkalmazást ajánljuk. Erről már korábban írtunk, működik régebbi generációs Apple TV-kel is, így ez is egy opció lehet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment