Az Apple kiszivárogtatta az új iPad Pro-t, és a fejlettebb Face ID-t

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén biztosra vehetjük, hogy érkezik az új iPad Pro. Én még azt is meg merem tippelni, hogy a szeptemberi iPhone eseményen fogja bemutatni a cég, ahol egyébként a már pletykált iPhone-ok lesznek majd a középpontban.

Az iOS 12 legfrissebb bétájában az Apple-nek ismét sikerült “kikotyognia” egy-két újdonságot az új iPadről. Múlt évben a HomePod szoftveréből derült ki, hogy hogyan fog kinézni az iPhone X, akkor még csak a kinézetét tudtuk meg – most is hasonló a helyzet, de idén már tudjuk, mit jelent a lenti jobb oldalsó ikon.

Igen, ez egy Face ID-val rendelkező iPad, amit a kódban megtalált AccessibilitySettings is egyértelművé tett, mert a Face ID miatt ugye megváltozott a készülék kezelése. Ami még érdekesség, hogy nincs felül belógó notch, hanem annak vonalában végig káva fut, így némileg vastagabb a keret, de az új modell mégis sokkal nagyobb kijelzővel rendelkezik majd, mint ami az iPadek esetén megszokott, hiszen sem felül, sem alul nem foglal majd el helyet a szélesebb keret, ahol ugye fent az előlapi kamera, és lent pedig a Touch ID / Home gomb helyezkedik el. Természetesen a gyorsabb processzor és több memória is mintegy borítékolható, valamint fejlettebb Face ID-val is rendelkezik majd, ami ugyancsak az iOS 12 bétájából derült ki.

Ahogy írtuk, egy iPhone X Plus is megjelenhet idén ősszel, amire szintén az iOS 12 legfrissebb bétájában találtak nyomokat. Jól látható, hogy a nagyobb készülék elforgatva fektetett módot kaphat, mint a Plus készülékek, aminek a felbontása 1,242 x 2,688 pixel.

Ez azt is jelenti, hogy a Face ID-t már nem csak álló, hanem fektetett pozícióban is használhatjuk, ami fontos lehet az iPad tulajdonosoknak. Ezzel együtt gyorsabb feloldásra számíthatunk és az iOS 12-ben megismert funkcióval több személyt is hozzáadhatunk, még az iPad esetén is.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Mondjuk kérdés, hogy emiatt érdemes lesz-e váltani.

 2. dnp says:

  Keynote mikor lesz?

 3. Remélem sikerül csinálni egy harmadik méretet a kisebb Próból, nehogy két generáción át használni lehessen a vagyonokért árult Smart Keyboardot :roll_eyes:
  A Face ID pedig remélem alsó hangon három irányból fog működni.

 4. gunar says:

  Hát szept.11. kicsit necces lehet, mert náluk az ha jól tudom vmi gyásznapnak minősül, ami nem csoda.

 5. Jadeye says:

  valóban, eszembe sem jutott, hogy az 9/11. akkor nem aznap, de azon a héten valószínű. de majd kiderül.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!