iPhone 9 és iPhone X Plus: szeptemberben nagyobb készülékek érkezhetnek

Eddig viszonylag távol maradtunk a következő generációs iPhone pletykáitól, de már csak 1,5 hónap választ el minket attól, hogy az Apple bemutassa és útjára indítsa az új készülékeket.

iPhone 9 és iPhone X Plus

Tavaly ilyenkor derült ki a HomePod béta szoftveréből, hogy milyen lesz az iPhone X kinézete, aztán végül a Face ID-t és számos más dolgot is az Apple saját maga szivárogtatott ki a bétákban elhintett morzsákkal. Idén ez nem történt meg, továbbra is csak halvány információk, pletykák vannak azzal kapcsolatban, hogy az Apple mit tervez. Egyelőre elég biztosnak tűnik, hogy egy szokásos éves frissítést kapunk, de érdekes újdonság lehet az iPhone X Plus és az iPhone 9 is. Miről is szólnak tehát a pletykák?

Idén, ha a pletykák igaznak bizonyulnak nem két, hanem három féle iPhone közül választhatunk. A szokásos iPhone X  (frissített változat, gyorsabb processzor, több memória, stb.) mellett egy 6,1 hüvelykes, LCD-vel ellátott, nagyobb készüléket, és egy 6,5 colos iPhone X Plus-t találhatunk majd a kínálatban.

Vizuális típusoknak: a fenti képen láthatjuk balra az iPhone X-et, aztán az iPhone 9-et, ami 6,1 hüvelykes, és végül az iPhone X Plus-t. De miért lesz nagyobb az iPhone 9 az iPhone X-nél? A pletykák szerint a középső, nagyobb készülék csak LCD-vel jelenik meg, és a rozsdamentesacél helyett csupán alumínium keretet kapunk, és bizony csak egy kamerával rendelkezne, tehát nem kapnánk meg a portré módot. Tehát ez lehet az “olcsóbb” iPhone. Ez azt jelenti, hogy az Apple megnövelné a méretet, de tudásban kevesebbet kapnánk ezzel a modellel.

(Balra az iPhone X Plus, jobbbra pedig az iPhone 9, 6,1 hüvelykes modell)

Úgy tűnik, hogy felesleges várnunk a kisebb, iPhone 5 méretű készüléket, egyáltalán nem szólnak már pletykák az iPhone SE 2-ről sem. 😭

Engem egyelőre vegyes érzelmek fűznek a fentiekhez, furcsa ez a 6,1-es modell, ami persze nagyobb a jelenlegi iPhone X-nél, de mégis annál kevesebb tudással rendelkezhet majd.

Ti mit gondoltok róla?

Végezetül pedig nézzétek meg az alábbi videókat, ahol a dummykat tartja a kezében a kolléga. A dummy egy olyan készülék, amely csak méretre és kinézetre egyezik meg a bemutatni kívánt iPhone-okkal, de valójában ez nem igazi készülék, hiányoznak belőle a valódi alkatrészek:

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!