fbpx Skip to content

Eddig viszonylag távol maradtunk a következő generációs iPhone pletykáitól, de már csak 1,5 hónap választ el minket attól, hogy az Apple bemutassa és útjára indítsa az új készülékeket.

iPhone 9 és iPhone X Plus

Tavaly ilyenkor derült ki a HomePod béta szoftveréből, hogy milyen lesz az iPhone X kinézete, aztán végül a Face ID-t és számos más dolgot is az Apple saját maga szivárogtatott ki a bétákban elhintett morzsákkal. Idén ez nem történt meg, továbbra is csak halvány információk, pletykák vannak azzal kapcsolatban, hogy az Apple mit tervez. Egyelőre elég biztosnak tűnik, hogy egy szokásos éves frissítést kapunk, de érdekes újdonság lehet az iPhone X Plus és az iPhone 9 is. Miről is szólnak tehát a pletykák?

Idén, ha a pletykák igaznak bizonyulnak nem két, hanem három féle iPhone közül választhatunk. A szokásos iPhone X  (frissített változat, gyorsabb processzor, több memória, stb.) mellett egy 6,1 hüvelykes, LCD-vel ellátott, nagyobb készüléket, és egy 6,5 colos iPhone X Plus-t találhatunk majd a kínálatban.

Vizuális típusoknak: a fenti képen láthatjuk balra az iPhone X-et, aztán az iPhone 9-et, ami 6,1 hüvelykes, és végül az iPhone X Plus-t. De miért lesz nagyobb az iPhone 9 az iPhone X-nél? A pletykák szerint a középső, nagyobb készülék csak LCD-vel jelenik meg, és a rozsdamentesacél helyett csupán alumínium keretet kapunk, és bizony csak egy kamerával rendelkezne, tehát nem kapnánk meg a portré módot. Tehát ez lehet az “olcsóbb” iPhone. Ez azt jelenti, hogy az Apple megnövelné a méretet, de tudásban kevesebbet kapnánk ezzel a modellel.

(Balra az iPhone X Plus, jobbbra pedig az iPhone 9, 6,1 hüvelykes modell)

Úgy tűnik, hogy felesleges várnunk a kisebb, iPhone 5 méretű készüléket, egyáltalán nem szólnak már pletykák az iPhone SE 2-ről sem. ????

Engem egyelőre vegyes érzelmek fűznek a fentiekhez, furcsa ez a 6,1-es modell, ami persze nagyobb a jelenlegi iPhone X-nél, de mégis annál kevesebb tudással rendelkezhet majd.

Ti mit gondoltok róla?

Végezetül pedig nézzétek meg az alábbi videókat, ahol a dummykat tartja a kezében a kolléga. A dummy egy olyan készülék, amely csak méretre és kinézetre egyezik meg a bemutatni kívánt iPhone-okkal, de valójában ez nem igazi készülék, hiányoznak belőle a valódi alkatrészek:

[newsletter_signup_form id=6]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for pAnk pAnk says:

  Tehát ha jó értem, kiadnak egy új készüléket de azért szigorúan vigyáznak rá, hogy ne legyen jobb mint a mostani ájfonten, mert hát az mégiscsak jubileum meg minden jóság. :slight_smile:

 2. Kiadnak egy iPhone X s-t is, ami jobb lesz az iPhone X Plus-szal egyutt. Egyedul a 6,1-es lesz kevesbe jo

 3. Avatar for JEROME JEROME says:

  En eppen elpartoltam volna az apple -től amikor kiadtak az SE-t. Szerintem meg sokan vagyunk akiknek mar nem elfogadhato az ennel nagyobb meret. Nem jatszom a telefonon, es a filmeket is tvn nezem nem a telefonon, de meg bongeszni sem a telefonon szoktam, azt vagy ipaden vagy a macbookomon teszem. Nehezen hinnem hogy az apple el akar veszteni egy vasarloi reteget aki nem evezni akar az iphonejaval. Szoval kell az az se2, es nem az ara hanem a merete miatt.

 4. Csatlakozom az elottem szolohoz. Az Apple az egyetlen valamire valo formaju es kinezetu keszuleket ha tenyleg elkaszalja szomoru leszek. Volt X-em de sehogysem jott be a merete matt. A sulyarol meg az el******t formajarol a kiallo kamararol nem is beszelve. IPhone 6 ota nem kepes besulyeszteni a nyomorult hazba. Vagy ha az apple szerint ez szep akkor izlesficama lett az tuti. Tehat kell az SE2 vagy by-by Apple.

 5. Engem még mindig a kiálló kamera tud bosszantani, ha nyomkodom az asztalon és billeg. Kisebb méret semennyire se hiányzik, de nagyobb sem kell. 1-1 évig használtam Plus készüléket is, inkább vissza váltottam. A mostani méret jó, talán a 6-os méret jobb, de hát a dupla kamera nem árt :man_shrugging:

 6. Avatar for pAnk pAnk says:

  Én pedig meg merem kockáztatni, hogy ha lenne új SE, akkor azon is kiálló kamera lenne.

 7. Avatar for JEROME JEROME says:

  Na megcsak az kéne.

 8. Kb 2 nap alatt szoktam meg SE után a 10-et, soha nem kellene kisebb méretű telefon, igaz nagyobb sem.
  SE2-nek nincs létjogosultsága, nem illik bele a portfólióba…

 9. Avatar for Bladem Bladem says:

  Szívemből szóltál !

 10. Csatlakozom! Boven eleg az SE merete! Remelem lesz valami SE mertetu amibe esetleg kicsit nagyobb kijezot bele tuszkolnak meg amit lehet! Mindenre hasznalom a telefont evvel a kis kijezovel! Es ha 4,3 bele fer akkor meg azt el fogadnam! de a telefon meret novelese semmi esetre se elfogadhato szamomra, ha mar at kell lepnem a tegla meretu telefonok koze akkor mar android tarhazabol is valogathatok! Pedig androdios telefonom 8 eve nem volt!
  i4 16dg i4s 64g i5s 64g i6s 64g i6s 128g es mikor megjelent az SE 64g abban a pillanatban repult a tegla!! vagyis elobb megjott az uj mielott sikerult eladnom de vegre megint kompakt meretu telefonom lett!!!

 11. Csatlakozom én is… Sajnos a SE óta nem sikerült összerakniuk egy olyan készüléket ami az én érdeklődésemet felkeltette volna. Nagyon sajnálnám, ha végképp elkaszálnák ezt a vonalat, mivel akkor a SE -nél újabb telefonom soha nem lesz :disappointed_relieved: :disappointed_relieved:

  Tepsit vehetek a vasedényben is, jóval olcsóbban…

 12. 2 napja használom az X-et gondoltam ha csinálok fotokat videokat azt a legjobb minöségben tegyem illetve hosszutávon a legfrissebb flagship csak kihuználam 2-3 akár 4 évet mint a 6-os. De azt már most tudom nem fogok a méreteivel kibékülni. Felüdülés a 6-s méréte vastagsága és súlya a kézben az Xhez képest pedig nincs kis kezem! Számomra azokat paraméreteket kellett volna megtartani ezekkel a funkciókkal és egy kikockázott kijelzővel keretig.

 13. Akkor annyira nem szar a helyzet, még legalább 3 évig használhatjátok a jelenlegi SE-t addig biztos támogatva lesz. :slight_smile:

 14. Avatar for kchris kchris says:

  egy se hez kepest oke ha nem jo a meret nade egy 6hoz?

 15. Avatar for pAnk pAnk says:

  “ha mar at kell lepnem a tegla meretu telefonok koze akkor mar android tarhazabol is valogathatok! Pedig androdios telefonom 8 eve nem volt!”

  Most őszintén, ezt ugye nem gondoltad át mielőtt leírtad? Ez milyen érv már, ne is haragudj :joy:

 16. Igen, egy 6-os képest pont annyival nagyobb hogy a komfort érzés és a tartás már nem az igazi, plusz ez a súly már nem azt érezteti velem hogy “ebben már anyag van” hanem inkább hogy mi a fenéért ilyen nehéz!

 17. Avatar for Put2 Put2 says:

  Eddig jól titkolják az új telefont… Nem szívárgott ki semmi sem… :slight_smile: Erre meg már jönnek a pletykák, képek, stb… Nem lesz varázs. :frowning: Jó lenne tényleg az, hogy a bemutatóig nem tudnánk semmit sem… Nem kell mindent mindig előre tudni…

 18. Avatar for Put2 Put2 says:

  Azért olyan nehéz mert az aluminium váz helyett acél vázat használnak…(saválót) És mivel az acél fajsúlya nehezebb az aluminiumbál, így a telefon is nehezebb… Kb ennyi… :slightly_smiling_face:

 19. Az SE merete sulya idealis es ha akarom bele tudom rakni a farmer barmely zsebebe es nem fog zavarni semmilyen mozgas ules kozben! Nem olcso telefont akarok hanem kompakt kicsi telefont minden tudassal amit bele lehet spekelni ara pedig lehet pont annyi mint a 5-6 vagy 10 colose , ne legyen hardverben gyengebb! Ha lesz ilyen rogton vevo leszek ra! Vagy akarami SE meretu applera ami mar az SE tovabb fejlesztese!

 20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ilyenkor a kijelző villan fel nagy fényerővel megfelelő színnel. ez már több éve, az iPhone 6s óta elérhető funkció, a neve Retina flash.

 21. Hát akkor ezt én eddig nem vettem észre… Mindenesetre köszi :smiley: Már úgyis kevesebb mint egy hónap (remélhetőleg), aztán meglátjuk.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for mightymo3 Avatar for Agent_H Avatar for JEROME Avatar for Szifon Avatar for tzolesz Avatar for FightMan01 Avatar for onehecsa Avatar for Bladem Avatar for kchris Avatar for pAnk Avatar for Put2 Avatar for proger82 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin