fbpx Skip to content

Az AppleInsider fedezte fel, hogy külföldön már életbe lépett az Apple ingyenes iCloud hónap szolgáltatása.

iCloud ingyenes előfizetés

Jelenleg a cég 5GB ingyenes tárhelyet kínál az iCloud felhasználóknak, ebbe menthetjük az adatainkat, beállításainkat, fotóinkat és így tovább… Természetesen ez már a 16GB-os készüléknek sem elég, nem hogy a nagyobb kapacitással rendelkező, 64-256GB-os iPhone X-nek. Havi 299Ft-ért előfizethetünk az 50GB-ra, 899Ft-ért a 200GB-ra és van egy 2TB-os opciónk is 2990Ft-ért. Legtöbb ember számára az 50GB bőven elegendő és az Apple egyes országokban már bevezette a fent említett ingyenes hónapot is.

Ahogy az Apple Music-nál vagy más előfizetéseknél 1 hónapot ad ingyen az Apple az iCloud esetén. Megnézhetjük, hogy megfelel-e nekünk a szolgáltatás, “kipróbálhatjuk”. 🙂 Míg külföldön ez már elindult, saját tapasztalataink alapján hazánkban még nincs ingyenes 1 hónap, legalább is a cikk írásakor nekünk nem ajánlotta fel az Apple.

Amennyiben kevés iCloud-tárhellyel rendelkezünk, érdemes elolvasni ezt a korábbi cikkünket, hogy hogyan szabadíthatunk fel helyet: Hogyan töröljük a régebbi iCloud biztonsági mentésünket az iPhone-on? Illetve, ha már itt tartunk, készítsünk új biztonsági mentést az iCloudba: Hogyan készítsünk biztonsági mentést az iPhone-ról az iCloudba

Sokszor több szolgáltatásra is előfizetünk, nézzük meg, hogy szükségünk van-e ezekre: iTunes és App Store előfizetés lemondása.

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Nem teljesen értem, most az egész cikkben az ingyen 299 Ft a hír?

  2. @lalamper: nem. az összes tárhely csomag esetén ingyenes az első hónap, ahogyan azt a cikk borítóképén is láthatod.

  3. Milyen jó, hogy már forintban fizethetünk az Apple-nek, de ennyire még nem vacak a pénzünk.

  4. @Jadeye: Igen, de valahogy nekem olyan furcsa, hogy kipróbálni egy tárhelyet, amivel gyakorlatilag egy üres valamit kapsz. Bár ez is szolgáltatás, de nem olyan, hogy rögtön jön a csapból vagy hallgatod, ezt előbb fel kell tölteni valamivel, hogy legyen értelme. És vajon mire jut az ember, hogy jaj de jó, felmentek a fotók a felhőbe, vagy van 46 GB szabad helyem még…?

    Én kipróbálni az Apple Musicot, Spotit, Netflixet, HBO GO-t és társait szoktam, meg esetleg néhány csajt.. 🙂

  5. Nyilván arra hajtanak, hogy ezt nem mondod csak le úgy, mint a fentebb idézett szolgáltatásokat… ki a franc akar utána már költözni, variálni.

  6. off : arról lesz cikk, hogy epöl tudott az origami ájfónhatról?

  7. Sziasztok. Pont tegnap akartam elofizetni nagyobb tarhelyre. A problema ott van hogy bankszamlam nincs es telekomos vagyok. Telenornal megoldhato hogy telefonszamlabol vonjak a tarhely arat. Hamar el is szaladtak es vettem egy feltoltokartyat es beregisztraltam hogy arrol vonjak. Viszont azt irja ki hogy nincs eleg fedezet a kartyan a vasarlashoz. 3500 ft van rajta. Esetleg nem tudja valaki mennyinel kell rajta lenni?

  8. @lalamper: nyilván, mondjuk havi 299 forint nem hiányzik sehonnan, szerintem.

  9. @Agent_H: Dehogynem, az Apple kasszájából. 🙂 Mert különben ingyen lenne pl. 10 giga. Én használtam 50GB-ot, de lemondtam, mert a Photo Library szarul működik, más miatt meg nem volt értelme.

  10. Dehogy hiányozna nekik.
    Gondolom ha ingyen lenne akkor használnád is, ugye? Ingyen jó a szar is…
    Nekem amúgy semmi gondom vele és gondolom a több millió emberbek se aki használja.

  11. 4-8TB-s NAS oszt nem kell itt semmit próbálgatni. A többit megoldja a NAS, iOs alkalmazása.

  12. @Koxszifon: az nem feltétlen fog automatikusan menteni, sem nem tudod biztonsági mentésre használni, csak manuálisan. plusz egy NAS lényegesen többe kerül, mint az iCloud tárhely előfizetési díja.

  13. @Koxszifon: amikor az emberek többségének még a legolcsóbb appok is ingyen kellenek, szerinted vesznek majd egy NAS-t (típustól függ, de minimum több tízezer Ft), plusz még 4-8TB-os HDD-t (minimum 50 ezer Ft), amit még be is kell állítsanak, és amire csak manuálisan tudnak menteni? nem hinném.

    NAS esetén meg előfordulhat, hogy meghal a HDD, ami adatvesztést eredményezhet, hacsak eleve nem RAID-ben van több, az meg akkor a több HDD miatt csak még sokkal drágább.

    ha elolvastad az általad linkelt cikket, akkor láthattad benne, mi a megoldás az adott problémára.

  14. Egy NAS erre épp nem alternatíva, nekem az kell, hogy csinálja meg a mentést automatikusan, töltse fel az aznapi képeket szintén automatikusan. Ne kelljen manuálisan buzulni ezzel, meg észben tartani, hogy mikor kell menteni.
    Egy eszközt használok, eddig minden működött adatvesztés soha nem volt.
    Van otthon NAS a filmeknek/zenéknek, másra nem használom, nem is akarom, viszont az általad felvázolt NAS + 4-8TB HDD (ha csak 100 ezer-rel számolom) árából 27! évig fizetem az 50GB-ot. 27 év alatt mennyi merevlemezt cserélsz (akkor is ha WD Red-et használsz?).

  15. @Dani89: A váárlási keret általában egy jóval alacsonyabb összeg szokott lenni a lebeszélhető összegnél. Nézz utána, hogy esetedben mekkora a vásárlásra fordítható keretösszeg.

  16. Aha mert nem Time Machine?
    Nehogy má ami nem Apple az már semmire se jó.

  17. @Koxszifon: a NAS-ok általában már mind támogatják a TimeMachine mentés lehetőségét (én is használom egy QNAP NAS-sal, de elérhető a Synology esetén is) – de az iOS esetén az mit sem ér, mert azon nincs TimeMachine, iCloud biztonsági mentés van, ami más.

  18. @Jadeye: Synology NAS-ra viszont ott van a Drive s hozzá a Moments: ezt kifejezetten a fényképek és videók mentésére készítették. Nagyon jól és könnyen használható, minden iOS eszköznek külön mappát készít s dátum szerint menti a képeket.
    Az iCloud-ra meg mehet a biztonsági mentés: arra elég az 5 GB
    🙂

  19. @iPalmay: ezt már leírtam fentebb, de akkor ismét: az nem feltétlen fog automatikusan menteni (korrigálom: Synology esetén például van háttérben futó app a képek és videók automatikus mentésére), sem nem tudod biztonsági mentésre használni, csak manuálisan. plusz egy NAS lényegesen többe kerül, mint az iCloud tárhely előfizetési díja.

  20. @Jadeye: Mivel nekem sincsenek a szövegértéssel problémáim, én is leírom mégegyszer:
    Gondoltam QNAP felhasználóként nem ismerheted a Synology NAS alkalmazásait, ezért említettem meg a Moments nevűt amit a 4 napja kiadott 6.2 DSM verzióhoz fejlesztettek (bár 6 hónapja kipróbálható a beta is).
    És igen, amennyiben a háttérben fut képes automatikusan felmenteni a fényképeidet, videóidat. Be tudod állítani, hogy csak WiFi-n vagy mobilhálózaton is megtegye….
    A biztonsági mentésre továbbra is ott az iCloud!
    😀

  21. @iPalmay: én ezt továbbra sem vitattam, de egy NAS használata lényegesen drágább, mint előfizetni plusz iCloud tárhelyre.

  22. @Jadeye: ?
    “nem fog automatikusan menteni … csak manuálisan”
    Természetesen drága egy NAS, de ha már van valakinek miért nem használja erre is…

  23. @iPalmay: azzal akartam utalni, hogy mivel az iCloud tárhely nem csak a fotók és videók mentésére van, így kvázi mindegy, hogy egy NAS iOS-es appja tudja-e már automatikusan menteni a képeket és videókat, mert nem csak ezeket kéne menteni (korrigáltam fentebb). de rendszeresen látva a hozzászólásokban azt, hogy még a legolcsóbb appokat is ingyen akarják sokan, nem fognak százezer Ft felett költeni egy NAS-ra – aminek az árából ráadásul hosszú éveken át tudják fedezni még a legnagyobb iCloud tárhely előfizetési díját is.

  24. Azt lehet tudni, hogy van e / lesz e olyan beállítás, hogy Európából csak európai szerverre menjenek a mentett adatok? (Persze a georedundamcia elvesztése nélkül..) Úgy hallottam GDPR szempontból gáz, ha pl. egy céges iPhone kontakt adatai harmadik országban tárolódnak (G-nél szintén kérdés). Gondolom erre kell ügyelnie az Apple/G-nek is.


Add a Comment