Hogyan töröljük a régebbi iCloud biztonsági mentésünket az iPhone-on?

Sokan találkoztunk már azzal, hogy a készülék értesít minket, hogy elfogyott az iCloud tárhelyünk. A legjobb és legkényelmesebb megoldás a havi 300Ft-nak megfelelő 50GB-os tárhely előfizetés, vagy pedig az iCloud bizonyos funkcióinak a kikapcsolása.

iCloud mentés törlése

Sokszor elő szokott fordulni az is, hogy régebbi mentés maradt az iCloud alatt, és emiatt telik be az ingyenes, 5GB-os tárhelyünk. Ez akkor szokott előfordulni, ha iPhone-t váltunk, vagy pedig újratelepítéskor új készülékként állítjuk be a már meglévőt és ezzel a régebbi mentés ottmaradhat az iCloud fiókunk alatt. Nézzük meg, hogyan ellenőrizhető, hogy van-e ilyen, és ha van, akkor hogyan törölhetjük!

iCloud  biztonsági mentés törlése

A készüléken lépjünk be a Beállítások / iCloud menüpont alá. Itt megtaláljuk a Tárolóhely almenüt, ahol látható is, hogy mennyi szabad tárhellyel rendelkezünk. Belépve megtaláljuk a Tárhely kezelése menüpontot, adott esetben itt elő is fizethetünk nagyobb tárhelyre. A Tárhely kezelése alatt pedig a következőt láthatjuk:

iCloud tárhely kezelése iCloud mentés törlése

Dani kollégának 3 darab mentése van. Ebből kettő a jelenleg használtak közé tartozik, de a harmadik egy korábbi készülékéről származik. Ha belépünk az egyes mentésekbe, akkor láthatjuk, hogy mikoriak. Felül a második képen be is jelöltem, hogy az bizony egy régebbi mentés, ha már nincs rá szükségünk, törölhetjük, 2GB iCloud tárhelyet megspórolva jelen esetben.

Ahogy látható, semmi ördöngösség nincs ebben. Bármikor ott maradhat egy régebbi mentésünk, amit aztán ha nincs rá szükségünk, egyszerűen törölhetünk.

Kapcsolódó cikkek:

  1. Tetszenek ezek a cikkek amiket mostanság irtok. Az egyszerű és mégis sokak által nem ismert trükkök.
    Az ios úgyis olyan könnyű, nem árt, ha ki tudjuk használni teljesen 🙂

  2. Nekem a múltkor a jegyzeteim szőrén szálán eltűntek. Egyik napról a másikra. Nem töröltem ki őket sem a telefonon, sem pedig az iCloudból sem. A mai napig nem értem. Voltak biztonsági mentéseim, gondoltam úrjatelepítem az iOS-t és biztonsági mentésből állítom vissza a telefont. Ez tökéletesen működött is. Miután minden rendben lement, megnéztem a jegyzeteket. Annyit láttam, hogy a jegyzeteim ott vannak, de csak pár másodpercre lehetett látni őket és újból eltűnt az összes. Ez hogy lehet? Annyi történt az eltűnés előtt, hogy vásároltam 50 GB tárhelyet az iCloud-ban.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!