fbpx Skip to content

Úgy látszik, a Samsung marketing csapata még mindig nem nőtt fel, ugyanazokat a gyerekes, béna reklámokat gyártja, mint az elmúlt években.

Samsung reklám

Idén is olyan reklámot készített a cég, amiben az iPhone-nal összehasonlítva mutatják be az új készüléket, csak éppen most meglovagolják az Apple iPhone lassításával kapcsolatos problémákat. Nézzétek meg először a videót.

Noha az Amerikai Egyesült Államokban teljesen bevett szokás az ilyen típusú, a konkurenciát ekéző reklámok használata, mégis több szempontból is elfogadhatatlan ez marketing lépés. Egyrészt normális esetben, morálisan egészséges ember nem készít ilyet, mondjuk ezt már megszokattuk a Samsungtól.

Az egész videó az Apple készüléklassításáról szól, és a videó elején rögtön közli is a Samsung, persze apró betűkkel, hogy a reklámban szereplő Apple készülék egy iPhone 6. Egy négy éves készülék, persze hogy lassabb, ez nem is lesz kérdés. Egy idősebb autó sem lesz olyan fürge, mint új korában. Ők miért nem raktak a videóba egy 4 éves készüléket akkor? Ezután persze az is oda van írva, hogy minden képernyőkép szimulált, ergo köze sincs a valósághoz.

Ahogy már fent írtam, az egész reklám az iPhone lassítására, az akkumulátor problémákra építkezik. Azzal totálisan egyetértek, hogy az Apple kommunikációja nem volt megfelelő, mikor nem közölték a felhasználókkal, hogy bizony lassítják a készüléküket. Ebben hibázott a cég, azonban amit a reklámban művel “az Apple Store eladó”, az kritikán aluli. A “Samsung alkalmazottja” elfelejti mondani, hogy minimális költségből újra gyorsabb lehet a készülék az akku cseréjével – és hoppá, ilyen náluk nem érhető el. Sőt, azt is elhallgatják, hogy a Samsung akkumulátorok egyenesen felrobbantak, illetve azok a készülékek is kikapcsoltak nagyobb terhelés esetén… ????????‍♂️

Alapjában véve nem is akartam írni erről a reklámról, de szerintem annyira rossz, egyenesen taszító lett, hogy azt nehéz szó nélkül hagyni.

Amennyiben neked is régebbi iPhone-od van, érdemes kicseréltetni az akkumulátorát, illetve a legfrissebb iOS-verzióban már alapértelmezetten le van tiltva az akku állapotától függő a lassítás – persze a Samsung ezt is elfelejti megemlíteni.

Ezekről már írtunk korábban:

Olvasd el a hozzászólásokat is

39 Comments

  1. Gratulálok, hiánypótló cikk. Ezen megsértődni pedig ugyanolyan gyerekes kb. mint amit a szamszung csinál…

  2. Samsung vagy Apple….ide oda megy a fikázás.Nyilván minden gyártó azt nyomja , hogy az ő terméke miért jobb mint a konkurensé

  3. @boki1981: Akkor kérdezlek, eddig hány apple reklámban láttál samu telefont vagy másikat???

  4. Bakker eddig csak Steve Jobs nyalás ment az oldalon, hogy ma lett volna 24124 napos, meg 324524 perce halt meg stb. Most, hogy a legnagyobb konkurense csinált egy reklámot, amiben van egy iphone is mondjon le a mr Samsung? Egy picit nézzük már objektivebben a dolgot, a 4 éves 6osommal a kutyám játszik, mert alkalmatlan arra amire anno jó volt. Igen ez nagyon magas labda, kihagyni lett volna gáz.

  5. @Gunar: A konkurencia ekézése nem idegen az Apple-től, emlékezzük a Windows-os sorozatra. A jelenlegi piaci helyzetben nincs szüksége rá, de eljöhet még az a pillanat.

  6. Vicces.
    Ha valaki azzal sérteget valakit, hogy 1 centis farka van, az illető max nevetni fog, de semmiképp nem sértődik meg. (Kivéve, ha tényleg akkora, mint ugye ahogyan a cikkben olvasható)
    Azért sértő, mert van valóságalapja, persze eltúlozva. (És jack sincs, ezen nincs is mit eltúlozni)

  7. Az 5s-em még mindig hibátlan úgyhogy be kaphatják a f@szomat. Elgondolkodtam már én is az androidon de akkor se samsungon bár nem emiatt a reklám miatt hanem mert mások olcsóbban jobbat csinálnak….

  8. @BoRRoNeo: nem inkább az “I’m a Mac – I’m a PC” reklámokra gondolsz?

    @Böszi: most nem azért, de egy Apple-tematikus oldalon mégis mit vársz, ha nem a cég vezetőivel, termékeivel kapcsolatos híreket? egyébként nem csak Apple-ös hírek vannak itt, és több konkurens termékkel kapcsolatban is olvashattál már pozitív cikket itt. (a Samsung amúgy nem most csinált egy ilyen reklámot, az utóbbi időben elég sok ilyet tettek közzé.)

    az iPhone 6-odban pedig cseréltess akkut, és akkor nem kell már majd a kutyának játszani vele, mert szinte biztos, hogy ez a probléma oka. egy négy éves akkuban már bőven több ciklus lesz, mint az ezek esetén az eredeti kapacitás 80%-ának nyújtására garantált 500.

  9. @Jadeye: Egy varjúnak hiába tanítod az éneklést továbbra is csak károgni fog. :9

  10. @VIP: Én nem találkoztam olyan reklámmal még az apple-től, ahol pl túlélőtáborban egy Note 7-tel gyújtottak volna tüzet esőben, vagy bányászatii robbantást hajtottak volna végre vele, stb. Na 111.

  11. Szerintem a libák sem tudnak énekelni. 😛
    Az i6 tényleg a végét járja hiába van benne új akkumulátor. Erről inkább az 1 gb ram tehet!

  12. Az ilyen cikkeitek miatt olvasom egyre ritkábban az oldalatokat. Pedig régen szifon fun voltam.

  13. @pusymagnet: Ha nem érted a lényegét hát inkább írd dupla s-sel hogy milyen mágnes szeretnél lenni. 🙂 Írhattam volna azt is hogy széket állni tanítani, vagy másik hasonlatot, de vmiért pont ez jutott eszembe. Amugy meg a gunar nem liba mert a liba az a nőstény és nem hím. 🙂 Látod ma megint tanultál vmit. Szívesen! 🙂
    Amugy meg az 5S is jól fut IOS11-en, napi szinten látom. Persze nem fog utolérni jobb hardvereket, de nem is ez a cél, viszont használható mindenre amire csinálták, pedig régebbi vas mint az i6.

  14. Szerintem teljesen rendben van ez így. Apple agresszív szemlélete nem probléma? Ráadásul a Samsung nem leplezte le az iphone-t a szándékos lassítás miatt, amire az akku kamu csak egy fedősztori. Tök jó, üssék csak egymást.

  15. Az iPhone hatra fölteszed a legújabb iOSt az sokkal lassabb mint a videóban bemutatott helyzet. Tehát még a Samsung fényezte is az iPhone hatot. Mert ennyire nem gyors ez a telefon ezzel az új rendszerrel. Az, hogy egy négy éves telefonon hasonlítják össze az új készüléküket meg óvodás színvonal valóban! Hálistennek az Apple az ilyenekre nem reagál. De van egy jobb ötletem! Egy négy éves Samsungra rakjuk rá a mostani androidot! És csináljuk sebességteszt összehasonlítást! Türelmetlenül várnám az eredményt! 🙂

  16. VIP: ha NEKED mondja csak akkor igazad van. De ha valaki valosagalapot nelkulozo sertest reklamoz (kicsi a farkad) es nem csak neked poenkodik vele az mar mas kategoria. kb ezert akadnak ki az emberek a samunak ez es ehhez hasonlo reklamjain.

    btw, az i6 egy olyan embernek aki nem turja folyamatosan a telefonjat eleg lehet, az 1 GB ellenere.

  17. @White64GB: akku csere után pont, hogy sokkal gyorsabb, mint a videóban 😀 Szerintem az lassítást akarták meglovagolni, de ahhoz hamarabb kellett volna kiadni a reklámot. Összességében semmi bajom vele, nem veszem fel, a videó alatti kommentek már annál érdekesebbek 🙂

  18. A negatív reklám is reklám ugye 😉
    Ettől még több Iphone fog fogyni, szerintem ez nem egy jó taktika 🙂

  19. Tipikus fake news, már a Samsung is elkezdte…

  20. Nagyon jól tette a Samsung, h fikázza az applet, jó lenne ha egy nagy pofont kapna már az Apple, és megtanulnának kicsit emberbarátibban viselkesni… Meg a direkt lassítást is jó lenne ha abbahagynák… Vagyis inkább nem azt a szemléletet folytatni, hogy a gyorsabb procin majd jól megy, a többi le van szarva… Ha nagy lenne a nyomás, biztis változtatnának a hozzáállásukon.. ????????

  21. @Put2: “Meg a direkt lassítást is jó lenne ha abbahagynák…”
    de hát abbahagyták, az iOS 11.3-tól alapértelmezetten kikapcsolt állapotú, külön ki is emeltük a 11.3 megjelenésekor.

  22. @Jadeye: szerintem arra gondolt ami anno még nem volt hatással pl egy 4s-re, még is az új rendszertől akadozott az animáció és lemerült fél nap alatt a telefon.

  23. Azért nem is értem mit is várunk a régebbi telóktól, mikor egyre többet tudnak az oprendszerek az IOS is és ezek mind erősebb hardvert igényelnek, persze lassabb lesz ami már régebbi és gyengébb. A első generációs i3-asoktól sem vár senki olyan teljesítményt mint a 4. v 5. generációsoktól.

  24. @Gunar: Pontosan ezen oknál fogva kellene a kedves epölnek meghozni azt a lépést, hogy azokra az eszközökre, amelyek esetében már szerintük is rezeg a léc a felhasználói élményt tekintve – hisz ezt szeretik hangoztatni – nem adják ki a legújabb ájóeszt. Vagy ha már voltak olyan szívesek és rengeteg felhasználó készülékét tették sikeresen a fenti videón látható sebességűre az újabbnál újabb fejlesztéseikkel, legyenek oly kedvesek és engedjék meg, hogy normál keretek között visszaállítható legyen a készülék egy régebbi verzióra.

  25. @pAnk: ha meg nem adnák ki az adott verziót adott készülékre, akkor meg jönne az, hogy az Apple új készülékre váltásra kényszerít, mert már nem frissíthető újabb iOS-verzióra a készüléked.

    a megoldás inkább a megfelelő optimalizálás lenne, hogy eleve ne is érezze lassabbnak az adott felhasználó az adott iOS-verziót. (ez nyilván relatív, mert mindig van, aki azt fogja mondani, hogy neki lassabb. vagy jobban merül. vagy ez. vagy az.)

    a downgrade meg csak további problémákat vetne fel, például hogy a magasabb verzióról nem tudsz biztonsági mentést visszaállítani korábbi verzióra, vagy egyes 3rd-party appokkal is gond lehet a downgrade miatt, és lenne is belőle mindmeghalás rendesen. kiindulva abból, hogy hivatalosan sosem volt lehetőség a downgrade-re, erre nagyjából kár számítani, nem csak üzletpolitikai, de biztonsági okokból is.

  26. @Gunar: itt az x, 8-as, 8 plus. Veteszik a nem tudom mikori mac teljesítményével blablabla. Ennek ellenére az atombiztos ios 12 alatt fogadjunk, hogy már picit lassabb lesz az élmény. Van ebben szándékosság….

  27. @Jadeye: “ha meg nem adnák ki az adott verziót adott készülékre, akkor meg jönne az, hogy az Apple új készülékre váltásra kényszerít” Nézd, erre pontra előbb utóbb minden készülék eljut. De nem feltétlenül kell ezt a dolgot addig húzni, amíg nagyjából használhatatlan lesz az adott eszköz. Véleményem szerint pont a mostani gyakorlat az ami miatt a Te általad leírt dolog lép érvénybe.

  28. No az én hatosom még ennél is lassabb, pl foto app van hogy 10 sec után hajlandó lőni i egy képet. Addig csak meditál. Szóval ez a reklám még elég jóindulatú volt. Ja és 13 éves a kocsim, legalább olyan gyors mint újkorában, szóval ez egy igen jó hasonlat volt 🙂 Egy ma a gyártósorról frissen legördülő tetszőleges miautónkat otthagyja mint a szar 🙂

  29. @dnp: ellenőrizted, hogy bekapcsolt állapotú-e a teljesítményfelügyelet, illetve hogy milyen állapotú az akkumulátor?

  30. @Jadeye: akksim szar, ez tény, de 100%os töltöttség mellett ennek köze nincs ahhoz, hogy egy tetű sebességével vetekszik a rendszer.

  31. Tökéletesen egyetértek pAnk első hozzászólásával

  32. @onderon: Így már én is a tieddel 🙂

  33. @dnp: a teljesítményfelügyelet nem a töltöttségi százaléktól függ, hanem az akku állapotától. ha már rossz az akkud, akkor cseréltesd ki, és meg kell oldódjon ez a lassúság. addig meg tiltsd le a teljesítményfelügyeletet.

  34. @dnp: 1 éves akksimmal a 6s elég szar volt. cseréltettem, hiába mondták azt az appok, hogy 92%-os. azóta sokkal jobb a telefon teljesítménye.

  35. Nagyon nagy reklám 🙂 köszi

  36. Elég gáz, hogy egy nagy cég, mint a Samsung úgy tud reklámozni egy top terméket, hogy egy ezer éves konkurens termékkel hasonlítja össze. Ezek szerint semmi kiemelkedő feature nincs a telóban, ha nem sikerült találni valamit, ami köré építhewtnek egy reklámot. Négy év a mobilok életciklusában már nagyon réginek számít. Ennyi erővel az Apple csinálhatna egy reklámot amiben egy iPhone X és egy Galaxy S5 van összehasonlítva. Vicces lenne de annak sem lenne értelme. Bár ha sztem négy éves galaxy-t már a kutya sem használ, azoknak jó ha 1-2 év és kifutnak, mehetnek a kukába.

  37. A frizurát leszámítva, igaza van a reklámnak.

  38. @hepike: miért pont a frizurával nincs igaza?

  39. Mert szerintem az hozzáad a készülék használhatóságához, hogy az eddig kihasználatlan területet is beépítette kijelzővel. Sokak szerint az a fekete rész belóg a kijelzőbe, amiben nincs igazuk, mert pont fordítva, a kijelző nőtt meg. Erre értettem.


Add a Comment